Sunday, July 27, 2008

Away!

Sibuk sibuk sibuk!

Jam 3.19 pagi ..aku masih dok mengadap pc.
Sedangkan kul 7 jap g dh kena gerak. Blum abis kije di opis, kena g kursus pulak.
Ke Kemaman 27th til 30th. Pastu meeting @ Melaka 31st - 3rd Aug.

Agak pening. Baju xpacking lagi. Ade lg kat ampaian xkering. Aku mmg mcm ni, ske buat bende last minute...baru rock beb gelabah2 pagi esok! Hahahahhaa.

Lagi mau gelak. Aku mmg pandai berlakon, mmg pandai meng'hide'kan emosi sebenar. Hmmm..

Bye.

Friday, July 25, 2008

"Best Damn Tour"



Avril Lavigne comes to Kuala Lumpur this August! Everyone’s talking about it. Her “Best Damn Tour” concert will be held in Malaysia on the 29th of August, her only stop in South East Asia.Avril Lavigne Whibley better known by her birth name of Avril Lavigne born in September 27, 1984 is a Canadian Grammy award-nominated pop punk singer, musician, fashion designer and actress. In 2006, Canadian Business Magazine ranked her the seventh most powerful Canadian in Hollywood.

Date: 29 August 2008, Friday 8.00pm

Venue: Stadium MerdekaCity: Kuala Lumpur,

MalaysiaTickets Categories:

Free Standing ( RM338 Red Zone, RM268 Yellow Zone, RM168 Blue Zone)

Free Seating ( RM188 Purple Zone, RM138 Orange Zone, RM98 Green Zone)

Onsale: 7/12/08

Start from today to 2 August 2008, if you’re an existing Hotlink or Maxis customer, you enjoy an additional 10% off, plus priority seating!


All you’ve got to do is just keyin *131*3*00101#, then press Dial button for “Best of Avril Lavigne” Caller Ringtone Package at RM5. Flash the message at the Sungai Wang Concourse ticketing counter.

* i dont care what people say about her..janji aku suka! xyah nak rare sgt lah. haha.

Thursday, July 24, 2008

Ah Kis.

petang td, pas kije Ah Kwan dtg sini (putrejeye) jumpe aku. '
waah..seb baik ko kotakan janji ko.'
tp mmg kentot tul, 4.30 sampei sudah elemende, nk gak aku makan budak ni. hihihi.............

dh lame kami tajumpa, since gig beliau kat Youth08@ PWTC itu hari..konon masing2 bz ngan life masing2..cewah..ntah dh bape kitorg dh bergaduh psl xjmpe lame ni. asal die dtg sini, aku xde, aku kat kampung (shah alam...hahahah). so kali ni, wajib la aku ade yer.


sampai2 je..bole kutuk aku 'ek eleh ko, asal ko pki bju kurung? mane bju gotik ko?

hahaha. bodo gile...dgn pantas kaki aku menyepak kaki kurus beliau. hahahahha

ekceli, aku ngan kwan (Encik Mohd Safuan bin Said) dh kwn lame gak. sejak tertubuhnye Myspace kot, around 2003. hihi. mase tu aku maseh studi kat Penang...slalu je chat ngan main komen2 kt mespes...gedik2 main flirt2 ngan die...hahahaha...dh la tu, bru 1st time chat leh cite psl payudara..x senonoh btol kanak2 ni...hahaha. 1st time jmpe mase world cup 2 tahun lepas. maka...smpi skg la kami berkawan.

die dtg mmg la tepat pade mase nye, die mmg tempat mengadu aku. sng cite rahsia mu rahsia ku jua, hahah. kami mmg ske kongsi mslh2 peribadi masing2. termasukla cte kawen2 semua lah. kitorg ade 'dilema' yg same. hihi.

lega sket otak aku ni bile aku cite abis kat die..pesanan yg aku paling igt :


ah kis : wehh...xkan la aku nakawen ngan org yg aku tak syg, tak care psl die. kalo aku dakawen, kalo aku tamasak kat die, kalo die saket aku xpeduli...mcm mane?!! haa...jwp...

ah kwan : kis, kalo ko pK dr sudut agama, takkan jd mcm tu punye. berdosa buat suami mcm tu!

ah kis : *tersentap.


hhaa..lagi buat aku konpius. tp btol gak ape die ckap. kawen ni bukan bende leh main2. mcm kapel2..leh break ikut suka kalo dah tasuka! hummmm...letih kepale otak aku pikir bende gini.


kami makan kat food court je, pekena waffle ekrem.. pastu...aku tetibe mcm xselesa pulak, dgn kehadiran segerombolan rakan kerja kat meja ujung sane. haha. ape lg...start la drama cover2 muke..haha..dh puas cerita itu dan ini...maka kami gerak la...kami lapa nasik la. so aku suggest g warisan jekk. so..makan la kami di sane..bile aku pasan pacik ni menguap sane sini.. aku ajak die balik. jom wan, kang kalo ko dh landing kat sini xde sape nk angkat ko kang..lg pon perut aku ni xbrape nak sehat ni. ihihi..

sampai umah ku..babai gemok, ko jangan drink and drive ye. take k. ko jgn malu2 nk layan lagu Lo - Flo Rida dlm kete nnti. ahaha

balik rumah. kena terjah ngan Kak Iza. Kis!! Ko pergi mane sebenarnye ni baru balik??!
Rupa2nya aku lupa nak msg akak ku sorg ni, hihihi. Baru la sdar diri nak tgk henpon, ade 4 miskol... 3 4 ketul msg. hihi.

aksi ahkwan tayang henpon baru, lempang skali!

Tuesday, July 22, 2008

Dilema..Oh!



pnah x korg di dalam dilema?
pnah x korg di sygi orang?
pnah x korg ter fall in love?
pnah x korg rase konpiuuuuus sgt2!
pnah x korg syg org sbb kesian?
pnah x korg syg org sbb tu sbb terpakse?
pnah x ade org syg ko, tp ko sukeorg lain?!!!!


aku pernah, sbb tu aku tgh dilema.




*psssttt..kdg2 aku nk pergi jauh2, kawen lari ngan Seol Gong Chan shiiii..hahahah. Aja!!

Why So Serious?

haha. mlm smlm (ahad) aku pon dh tgk gak The Dark Knight.
best best best! of kos, ape yg aku nampak watak Joker yg di bawa oleh Heath the Legend. (hahaha.. mmg inilah lakonan Heath Ledger yg terbaik sblm die Rest in Peace...eh peace ke? haha)
watak bruce wayne plak aku rase kurang 'kick'nya la..dh la si bruce wayne tu mcm smart semacam, ala2 model, elok berlakon watak korporat atau cite2 romantika jekk.. hahah

scene yg paling ku suka yg mase mule2 pnye rompakan, bijak sungguh abg Joker ni, pki bas sekolah, terselit jugak Agen Mahone (sape tgk Prison Break knal la mamat ni) yang hampir pecah kpale dek bom mainan abg Joker, haha. berasaaaaaap.haha

lg satu mase die letupkan hospital dgn memakai gaun nurse..wahaha. the best la weh!

ape yg aku xtahan nye lame sgt la cte ni..dlu aku rase kjap je. haha. saket pinggang aku ni, dh mcm2 care duduk aku dlm pnngung tu..bersila, bersimpuh...menyangkung je blum...hwehweh.

dah la aku pada mase itu byk kehilangan darah!..haha.seb bek pki jeans hitam. huhhuh

*ni poster terbaik Joker.


ni pulak En.Christian Bale(Bruce Wayne) yg jambu.


Saturday, July 19, 2008

Sakit Gigi Perut

arhh.

korg penah rase x ape yg ku rasa?

sakit gigi campor sakit perut bulanan...time ni la die nak tumbuh....aduuh..
muke aku senget sblh dh ni..ahaha.. bengkak sudaaaa... haih!
pulak ari ni laaaa die nak dtg so bendera jepun....haih..ptt la smlm aku pnat mcm nk patah pinggang...sakit perut xleh ckap la...meringkuk di kamar la jwp nye.

so weekend aku aku menikmati kesakitan ini di rumah dgn penuh penghayatan. huhh..
nak tgk batman pon xtaw larat ke tidak.

Friday, July 18, 2008

Minggu yang macam-macaaaam aja!

MACAM-MACAM 1.

Kononnya spt biase la kan pagi senin smpi opis aku akan bkak friendster aku, nak bls comment2 yg agak ramai. Dr mgu lpas xde mse nk jenguk. Skali, kenot access pulak fS, dengan mespes2 dorg blog! hampeh btul .. hampeh lu!

So...rakan2 sejagat...phm2 je la kalo aku xon fS or mS mase weekdays..Kalo weekend yer aku on9 kalo xkuar kemane. Kalo nak gak online togeder mase waktu kije...on la facebook masing2.

MACAM-MACAM 2.

Debat antara DSAI dan Shabbery Chek yg amat ditunggu oleh ramai org. haha.
Tahniah DSAI di atas hujah2 yg bernas. Aku bukan nak kata aku ni pro DSAI sgt, tp fikir2 kan la sendiri.Apa yg ketara Shaberry Chek ni out of idea and topics, asik2 dok cita hal 20-30thn dulu. Berbnding ngan DSAI sememangnya quite well-prepared, yg Shabery Chek datang bawak air lioq saje..hahaha.

Ptg rabu Anwar ditahan, aku amat2 marah cara penangkapan polis terhadap DSAI. Dengan mengunakan komando bertopeng segale mcm la DSAI ini pembunuh bersiri ke, pengganas ke, 'pengebom' org ke..hahah. Sungguhla xprofessional mereka ni. Anwar bebas diikat jamin petang smlm. More, sila la bace malaysiakini.com.


MACAM-MACAM 3.

Rumah sewa baru. Yeaaahhh..harap2 dptla pindah umah ni...murah sket bayar sewa.
Yg aku kenot imajin nye mase nak pindah nnti..mase nak angkot barang..adoi laaaaa...
Katil, almari, peti sejuk, mesin basuhh..haha. Mesti kepoh housemate2 aku yg dah smestinya kepoh. hahahaha. Aku harap dpt pindah sebelum puase..kalo tak..ade gak yg berbuka akibat kekurangan air. haha.

So ari ini hari Jumaat. Kije masih berlambak..aku igt KP dan sign borang2 tu, skali reject. Guna format baru. Aduuuuuh! Aku xlarat dh nak terima call dr cwgn2 yg xsabar2 ni.

"Haihhhh.. Bila laaa nak pukol 5.00pm ni!"


*td aku baru bace kad jemputan kawen member aku..aku terbace la ayat ni kat blkg kad die....suka aku ayat ni..(cis..! perasan lg)

Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis andai diri tidak sehebat Sulaiman DAN Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah.

=)

Saturday, July 12, 2008

Gambar Aneh



Menyayat Hati? Pelik? Aneh? Menggelikan?

Yaaaa.. lokasi sbnr kejadian gambar ini adalah dr sudut peti sejuk kami.

Hanya dua objek yg leh tgl dlm situ.

Ayam dan Santan.

Kreatif kan? Mcm kat eskimo pulak aku rase....uuuuuu...sejok.


*ahahhahha..xde idea nk tulis2.

Monday, July 7, 2008

Movies

JULY 2008 aku rase bulan yg padat dgn movie2 best!
Dgn WANTED (aku xtgk pon, sbb aku rase cite ni poyo, aksi tipu2 hahah) dan HANCOCK (bru tgk smlm).


Waaah..nmpknye makin byk la pelaburan aku dgn gsc/tgv. ahhahahaha..

So, dibwh adelah movie2 yg aku nk sgt tgk, aku tgk preview dlm pnggung cambest! hihi



THE DARK NIGHT [17.07.2008]
Superhero peberet kuuu...abg Batman!
Dah tgk trailer die? Wahhhlawww..mcm best gler..of kos yg terbaik adalah kete die..hoho, dan juga kemunculan Joker (lakonan Heath Ledger yg dah R.I.P tuuu..) yg semakin gilers. Menarik bukan?

Sinopsis, Trailer n More Info :
http://thedarkknight.warnerbros.com/





I'M NOT SINGLE [24.07.2008]
Yerr..aku tonton gak la film melayu2 ni...tp xsemua..aku plg fak cte KLdrift tu.hahaha..sumpah aku menyampah! haha
Aku pilih this cite bikos ade Farid Kamil (maka tidak hairan la aku tgk Remp-It dua kali hahahahha) dan juga the model Lisa Surihani..comel kan mereka?
More Info :
http://www.sinemamalaysia.com.my/main/index.php?mod=film&p=info&id=701





SEX AND THE CITY (18PL) [24.07.2008]
Hihihi..filem yg pasti ditunggu2 oleh semuaaaa...
xnak komen byk2...so...click sini:
http://gscmovies.com.my/cs_mvpg.asp?search=sexandcity







THE X-FILES: I WANT TO BELIEVE [24.07.2008]
Series TV paling hot mase aku zmn skola dlu...sape xknal dgn Fox Mulder (Duchovny) and Dana Scully (Gillian Anderson) ?
Movie mcm dh lame ditunggu2 kan..so g la visit web dia..mmg mnarik jugaa..=)

http://xfiles.com/




THE MUMMY 3: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR (31.07.2008)
Dh no.3 dah cite the mummy ni, yg previous pnye aku xbrape minat ..
Tp yg ni mcm menarik la...mungkin buat kat cina kot? Ditambah pula ada pelakon msia kite, Dato Michelle Yeoh.

Klik sini ya..
http://www.themummy.com/




UTK OGOS PON BANYAAAAK LG YG MENARIK...NI YG AKU MAW TGK JUGA!


* oke semua. mari belanja aku!





Sunday, July 6, 2008

www.tgv.com.my



pagi ahad yg memalaskan..huhu.
pagi2 on pc konon nak book tiket tgv@ pyramid. skali menatang ni yg kuar. aku bkak pki mozilla laa.. tp bile pki IE..leh bkak..tp time nk book...ade problem mase nk select movie...haihhh...

somebody pls xplain to me? btulkah this website steal our private info? atau ade 3rd party yg dengki telah menge"hack" web dorg ni?

mampuih daaa...aku dh bertahun register kat sini....aku pasti korg pon ada kan kan kan?

Saturday, July 5, 2008

Chocolate Indulgence.


ooooo...nasi lemak rm2.70 kate mahal!

kek satu slice rm6.50, x membebel pulak?

knape eh? bg 10 sbb!?

Friday, July 4, 2008

Nasi Lemak RM2.70

haii. hari ni aku lmbt g kije. xtaw knape aku bgun pg td tetibe saket pale, so aku cont tido.
kak iza selaku tukang kejut tidur kami dh bukak lmpu bilik, bising2, "tanak g kije ke??'

erhhh..dgn mata aku yg melekat xleh bkak ni menjawap "lewat kak lewat..xleh bkak mate!"
pastu dgr die kejut farrah, hihi...farrah pon nk g lewat..yeaaa..best2..ade geng, hahaha.

smbung tdo smpi kul 8.45am..aduii,..malas tull...siap2 dlm 9.30 kuar g opis.
dgn keadaan mamai2...kuar kete dr parking...kebabooom!!!
rupe2nye tersondol divider...hahahah...bodo gler..mase tu baru aku terjage dr tiduuuur..hahah..seb bek xde ape2 kete. kakakakaka..

singgah petronas top up myk dan hotlink! igt nk beli bekpes... g la masuk tgk ape yg ade..
igt nk try nasik lemak, skali.....amek hang, nasi lemak kecik..yg bungkus pki daun pisang dan surat khabar lame, ade lah sebesar genggaman tgn aku ni (tgn aku kcik oke..haha) berharga rm2.70! fak! haha. aku bru taw hargenye mcm ni, selame ni mkn kat kafe @ opis ja kannn..

aku rase lah dr segi saiz nsi lemak tu..xmungkinla ade ayam ke....daging keee.. at least ade lah sekerat telur dadar or telur rebus! haihhh....kalo beli kat gerai2 tepi jln msti singgit je kan? hmm..mslhnye skg, kat putrajaya konon bdr terancang ni mane lah ade gerai2 macik tepi jln...stall burger pon xde korg taw? hummmm...

dgn keadaan terkezut tu, aku pon capai la sandwich telur tu. rm2.00, 2 keping.

malaysiaaa..oh malaysia...

Thursday, July 3, 2008

Oh My Boss!

sidihnyaaaa...

pagi2 lagi dgr biter sidih ni. adoi aaa..bos aku ditukarkan. wat the eff!!! haha.


aku dh 'jaga' dia hampir 1 1/2thn.. sng cite since aku jd penjawat awam ni dia lah bos pertame aku. hummm.. mmg best kije ngan die awwww.. haha.. sbg pegawai n48..dia ni sgt la humble nya.. dia suka buat sendiri kerja dia..kira aku ni mmg rileks sket kat opis...spjg aku kije ngan die pon..xpnah la kene marah ke..arah sane sini ke..haihh..


satu cite yg aku xleh igt.. masa mula2 aku kije. die suh aku draft minit ke KSU.. aku blasah la ayat aku. mampuih daa..aku dh la xreti karang2 ni..sblm ni aku kije 2 tahun sbg account asst, bygkan? haha. aku pon bg la draf tu kat dia :


aku yg baik : Bos, ni draf yg bos nak tu..


bos aku yg baik gak : oh oke.

* smbil membaca draf tu. die senyum je.

umm.. ayat awak xsdap lah. guna ayat saya je lah.


aku yg baik : haa? oke oke..

*buat muke konpius...gelak sorg2..haha.


hwehwe..bos aku ni baye bapak aku je. kitorg mmg dh mcm anak beranak je...lg satu..die xske pnngil die bos...die suh pnggil en.rabani...yer..itu namenye..tp aku degil..mcm xbest sebut name niii...hihi...sikap die yg pling best ialah die ni mmg jenis kelam kabut...meja die toksah ckap la..die xbg aku kmas pon..takot lupe die ltak mane..haha.. bdak2 opis aku smua jeles aku kije ngan bos aku ni..haha..tu yg best tuuuu..hihih


humm..so skg ni tgh amek tempoh bertenang.. utk sambut bos baru..hahha...kije jage bos ni mmg mcm ni, bergantung pd bos..kalo ok..ok lah..kalo kene bos yg hampeh..hmm...mampuih la...
*ni pic penunggu opis. hahah

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...