Wednesday, August 27, 2008

Sibuk.

Makluman kpd kawan2 xkira dimane anda berada. Kawan2 di ofis, di alam myspace, di alam facebook, di alam friendster, di flickr..dan di mane jua anda berade.

Dari hari ini 27hb sampai 31hb..aku xmasuk opis... aku bz ngan reherseal utk merdeka ni. Masuk opis tp ade la dr kul 4pm smpi 6pm.. Nak jenguk2 kije di opis. Kesian gak kt En.Rabani aku sorg ni. Td Sham kate..bos aku mengadu kt die. Bos aku kate, susah kije die xde aku, jd kelam kabut. hihi. Terharu aku. ahahha. Sabaq naaa.. Mgu dpan saye kembali bekije ye bos. hihihi. Baru 2 3 ari aku xmasuk ofis dh rindu suasane kije. kekekke.

Oh...minggu dpan dh start berpuase kan. Rakan2 ..aku nk ucapkan Selamat Berpuase....=)

Perpindahan.

Penat Gile. Ba%@

Itu yg dpt digambarkan ape yg berlaku pada 24.08.2008.
Kami pindah umah, yea yea. Bile pindah umah. Ape yg anda bayangkan?
Haha. Dh tentu la operasi kmas umah secare drastik. adoila.
Aku dh bygkan mcm mane bersusah payah nye nk angkat barang.
Katil, Almari Baju, Peti Sejuk, Mesin Basuh, haihh.. macam2 la.

Dan apabila berlaku pengemasan umah secare drastiknye..maka terjumpalah harta2 karun seperti Kuih raye tahun lpas! klaka gle bile kak iza yg in-charge bahagian dapur kmas2 terjumpe kuih batang buruk [ bodo gile name kueh ni ] masih elok dlm bkas nye. hahahah.

Aku pulak yg konon2 incharge bahagian KASUT menjalankan tugas. Kalo nk taw, sampah kasut termasuk kotak2 kasut sampai 1 beg plastik hitam yg besar. Beg plastik ni leh muat 2 orang manusia bersaiz Kak Iza. ahahahha. Gile byk kasut2 yg aku dh sumbangkan pada pusat pungutam sampah. hahha. Inilah tabiat buruk wanita2 di umah ku. Pengmpul kasut berjaya. Belinya banyak, pki nye hok satu tu sampai lusuh. hahhaa. mengong2.

Pencapaian utk diri sendiri bg perpindahan umah kali ini adalah, aku dh pndi bkak dan pasang katil! Yeay! Hebat Akiss skg. Kan aku dh ckap.. aku leh hidup tanpa lelaki. wakakakkakakak.
Gelak pahit lg.

Dan yang paling kami geram ialah Cik Farrah kite. Dh kul 3 lbeh xnmpk2 batang hidung. Aku mane tahan, lantas bg sms. "weh, mana?" tahu ape die bls? "weh aku kat jln tar lagi! tman mak aku bli baju raye!" pedih tlinge aku dgr. Maka dgn selambe aku buat ugutan jahat. "ek? kami semua dh settle, tgl katil ko dan almari bju ko, pas ni kami nk g mandi sg.congkak...babaiiiii. Maka kelam kelibut la tanggeci ni balik. ahahhaha.
Kemas pnye kemas....sebelum 7pm kami siap. Thanks to Azhar kerana byk tolong kami. Nnti kami banje. Hihihi.

So...dh smpi umah baru....bertambah "seronok" bile tgk umah baru bersepah. hahaha. lg satu kerja... dlm kepenatan, mandi2....siap tgk bunge api. team spain. tgk...betape tabah nye kami ni. pnat2 pon smgt tgk bunge api. hahahhaa. tp siyes...mmg berbaloi la pegi..terbaikla team spain. tp syg..hujan...bunge api sgt cantek. cuma byk asap spt pic di bwh ini.balik...1045hr....pengsan. isnin farrah cuti ( minah ni mmg kepoh, konon pnat sgt?)aku plak haf day. konon nk kmas umah. tp kami tgk cd korea smpi nangis2. hahahha. klako je.

malam isnin kami pergi jj equine....soping... sonok aku dpt beli cardigan hitam yg comel. hihihi. sekian.

*ps : msti anda tertanya2 aku pindah ke mane. haha. sbnrnye kami pindah ke blok yg same. cume dr tingkat 12 ke tingkat8. kweng kweng kweng... tp pnat wehh. sumpah!!

Monday, August 25, 2008

sonoknyaaa.

aha aha.
pg ni. ari senin. pnat btul. setelah pnat pindah umah.
igt nak mc. tp mcm byk kije yg perlu di setel.
dh la stat sok smpi jumaat x masuk opis sbb reherseal! adoyyai.

oke oke. mcm pelik plak, slalu ari senin mcm blur. tp senin ni best je.
yela. ade sambutan beday utk Septemberians. hahha. mule2 aku malu gak nk kuar ke depan.
tp sbb dh panggil name kan. plak Dia pon lahir September gak. Dia dh jeling2 aku dr depan. Tanda marah suh kuar la tu. Hhaahaha. Dgn malu2 itek pon aku kuar gak. bygkan satu opis nyanyi. haha. tahun lpas xla malu sgt. tahun ni xtaw nape aku rase mcm sipu2. hahah.
plak bile Tuan Hj.Iskandar suh potong kek.. adoyyai..lagi malu. hahaha. pastu, yg diraikan pon dok satu meja, Makan beradap lg! ahahaha.

balik workingstation, mamat ni leh perli.

eh eh. ari ni potong kek dgn seseorang..!

aku gelak jea. haihh.. senyum sorg2 lg.

so, igt 11th September beday aku!

ps* sok aku post psl pindah umah smlm. ari ni haf day kije. rase nk demam. ihih ihi.

Friday, August 22, 2008

Nak Tahu?

best juge menjadi seorang pempuan yg single, comel dan bekerjaye. ahahaha

1. xyah nk msg/report pd bf nak ke mane2 ikut suka hati.
2. xyah nk minte kebenaran/pandangan utk sesuatu keinginan diri sendiri.
3. bleh kuar ngan sape2 pon tanpa rase bersalah
4. leh fokus dgn kije, stadi dan cita2 aku (cewah!)
5. xde lg sakit2 hati kene tipu, jealousy dan mcm2 perangai laki!
6. yeah i need space! rimas tiap2 mgu xde ruang utk diri sendiri.
7. leh blajar berdikari, tnpa laki pon leh idop ape?
8. last... you can find urself bile jdik single ni. sirius!


aku tlis bukanlah maksud aku anti-lelaki, fak kapel2 ni. just wat mase ni.
aku dh letih, yer...sgtla letih bile pK psl cintan cintun. haihh.

knp eh lelaki mcm ni? bile kite nk jwp Ya bile di ajak kawen trus berubah perangai? konfiden aku ni tak berubah hati? konfiden btul aku nk jadi bini kaw? kaw igt aku xberani tglkan kaw?
plak tu trus buat mcm aku ni bini dia? suka ti nk marah? suka ati layan ala kadar? mase nak mule2 dulu janji campur puji melangit!? sbb tu la aku tglkan kaw Encik R. i am sorry!
mak aku pnah nasihat aku, kalau nk kawen ngan seseorang tu biar ikhlas..jgn sbb kesian, atau termakan budi. itu lah ayat yg aku xkan lupa smpi bile. Thanks mak.

ape pulak mslh aku ni? susah sgt nk jmpe the rite man. nk kate xde peminat, ade belambak je kt opis ni, kejiranan, kt poly dulu, ni xmasuk lg dr kalangan sedare mare, abg itu... abg ni...
[ di web2 spt mespes, fS, fesbuk lg la berlambak FAKE pnye peminat hahahhaa ]
(cewah..ayat riak dh kuar.) mslh nye..aku ni hati kering, siyes...ko ayat la aku cmne pon. aku ni kalis kate2 manis. aaaaaaaaaaaaaahahhahahhaa. sape yg pnah knal rapat aku..taw la betape teruk aku ni. .

tp yg aku minat..xplak minat aku? ego, blagak plak tu. die xtaw ego aku cmne plak? bodoh kan? kdg2 tu aku nk minta tulun doraemon, nk tnye die ade x alat yg leh masuk dlm hati Dia...aku nk taw ape yg Dia rase. haihhh. bodo btul! yerr aku mengaku ade la sket suke kat Dia ni..lg2 bile igt cara die stare kt aku bile aku sdg bercakap ngan Dia..lg2 bile igt mase kami kuar mgu lpas.
yer aku kuar ngan die...haih...ntah la. aku benci btul perasaan ni. dh la satu opis! bodo btul aku ni! aku dh mule nk avoid dr Dia..tp...bleh ke die ignore aku kt opis?? aku dh berapa kali cuba buat xtaw mase di opis..tp Dia? asik2 Dia dtg pada aku, minta itu dan ini, tlg itu dan ini, pandang aku dgn pandangan yg dalam..dalam entah ke mane??? mane aku nk lari? ..kdg2 aku nk mintak tukar unit...lg senang kalo tukar kementerian trus! sbb skg aku sakit! sakit hati sbb suka org! bodoh! aku bingung!

huewww.mengeluh je la aku leh buat. aku bukan bleh pakse org suke aku. aku ni sape? angelina jolie? kate moss? xpon nasha aziz? maya karin? bukan.... aku ni sgt biase. yer aku sdar, aku tak secantek korg. aku xpandai mekap2. takat sapu lipgloss tu terer la. lg aku xpndi pki ladies2 ( skg bru nk trai2, itu pon tgk mcm pelik, hahaha). mungkin di opis aku nmpk perempuan sbb dh wajib pki kurong. takat tu je la aku reti...kebaye pendek je ape ke aku xde nye nk pki. sorry.
tu la sbb aku xleh petik jari aku leh dpt kan Dia. aku org yg sgt biase.

kawan2, mak apak, adik ku ..kakak ku.. tlg la aku ni. aku nk gak rase sama2 fall in love. aku xnak dr kalangan peminat. aku xnak aku syok sendiri. aku nk nikmat cinta yg sebenar, bile same2 fall in love to each other...tanpa akibat pakse...tanpa akibat kesian.. ade ke mcm tu wehhh??!

yea skg aku nk fokus pd diri aku jea..byk lg keinginan diri yg aku xcapai2. haha, masa utk majukan diri sendiri. aku maw further study. itu 1st aim aku.
2 pilihan yg aku minat. satu, bisnes dan pendidikan awal kanak2. comel kan? bukan ape. aku minat nk bkak tadika. sonok wehh jage bdak kecik! hahaha.

InsyaAllah.

ps : so ade phm? jgn tnye lg bile nk kawen. aku mude lg. blum 30 pon. hahah

Thursday, August 21, 2008

hihi

mlm td, lg tgk bunge api. hihi. team canada. kuar awl sket dlm 845mlm.

konon nk menembak ngan sufii, tp disbbkan kami kuar awl, maka kami lepak kami2 ja yakni farrah, k.iza and ket.

disbbkan jeles ngan mainan api2 farrah, aku pon nak satu. hahahha. yer...agak anak2 kan?
sonok btul bile dpt main kat pdg gelap tu, hihihi.

canada pnye bnge api agak bagus dr msia n china. kol 10.30 abis show, lepak di medan selera tgu sufii di situ bersame kwn2 nye. best gak lepak ngan dorg. mcm dh kenal lame, sdgkan mase mule dlu xpnah sembang pon. kikikiki. aku mmg jnis mcm ni...cpat mesreeeee.. ahahahhaa.

agak sonok mlm ni. xtaw kenape. =)



Wednesday, August 20, 2008

weekend.

lame xupdate sini. mungkin sbb aku ni bz. konon la.

so lastweek adek aku cupi (ekceli namenye Mohd Sufi Abdullah) blik dr uitm.
sonok gak aku. yelah, kalo ade die leh gadoh, kutuk2, kongsi2 citer. aku suke pnggil die gemok. die plak pnggil aku nigga! hahaha. bodo btul. kalo die ade leh bwak aku jln2. hihihi.
ahad kami pergi carboot (kalo org sh.alam taw la apekebende ni). jln2..sambil pow mak aku, hahha. phm2 la tgh2 bulan ni kan. bli tudung berlian sampei 4 helai. hhaha.
aku biase la, kemere msti ade je aku bwk kemane2..haha. yes, itu hobi aku. tp sbb cuace agak pns...aku x byk aku snap. aku ni jnis x tahan pns..start la ruam2 merah muke aku ni, hahaha.

pehtu..shopping siket di giant berdekatan ( pow mak aku lg) hahaha. pehtu pow lg mak aku banje keni rojers. aku ekceli xske makan kt sini, sbb air die RM5.00 plg murah. mcm xberbaloi. nak kate sdap .. biase je.. hahha. aku kedekut sket psal makan ni. haha

dan yg terbest skali, kami g akuarium kt sh.alam tu. yeah..aku mmg ske ikan. lg satu hobi aku. haha.. sbb tu aku x suke makan ikan kot..sbb aku kesian dorg yg santek2 ni. aman btul idup aku bile tgk ikan2 berenang2 ke tepian. aaaaaaaaaaaaahahahah. siyes. pastu lagi pow mak aku, aku nk tmbh koleksi ikan guppy aku. hihihih. beli la 5 ekor jantan 4 ekor betine. hihi. mane taw dpt baby guppy lagi. comel sgt ikan2 tahu! aku ske g sini sbb brg murah2, segale perhiasan akuarium, batu2..mcm2 lg la. hihi. aku leh dok sini tgk ikan smpi berjam2 lamenye. hihi.
mak aku ckap...aku mmg dr kecik mcm ni...suke abiskan mase sorg2. mak aku kate, kalo bg aku main music box, aku akan dok diam je..xbyk songeh...buat hal sendiri dan xpedulik psal org. arwah tok n nek aku pon ckap mcm tu. aku ni jenis senang jage...hiihihi.
so sbb cupi ade di sini. aku amek cuti smlm. xkemane pon, just dok umah lepak2. mak plak buat ceklat kek. hihi. ptg pas servis kete... kami g lowyat jap. beli hardisk, card reader, vacuum kecik utk pc. kami kuar kul 5.00, kul 8.30mlm balik umah dh. kjap je kan? haha. aku skg mmg mls nk lepak kl ni. ape tah lg bB. mcm dh bosan. dan aku x ske dikesan mcm zmn dulu. hahah.

so mcm biase. beberape pictos disini.

operasi cupi mengepow emak ku.

bersame emak ku, dan ikan2 guppy comel.

bende plg paling aku benci about kl. traffic jem. haihhh. maka mcm2 xtvt la trjd dlm kete kan.



Friday, August 15, 2008

Cincin Patah.

adoyyyai. sadis sungguh. cincin silver925 ni aku dh pakei since2002, yakni mse zmn aku di penang dulu. syg btul! tu laa.. tgn gatal sgt picit2 cincin ni..skali....patah sudaa..

ari yg malang gak sbb aku tertinggal henpon di umah. bgun lmbt.

punch card merah. akibat pulang lewat mlm td. kuar dgn M.S.I.M.N.

tetttttttttttttttt.

mls nk cite.

sbb smpi skg aku still senyum sorg2. sewel! =B


ni picto2 yg diamek 2 ari lpas, mase p tgk MIFC'08. gamba main2. hahahaha

*ini pula chipmunk aku bru beli kat the mines. saploh inggit je. comel. comel.

Tuesday, August 12, 2008

Malaysia International Fireworks Competiton 2008


*dtgla beramai-ramai ke Putrajaya, kasik jem Putrajaya yg xpnh2 jem. haha.

masuk free (kecuali la pakej2 special) ade merdeka karnival, booth, mcm2 lagi. sile view poster.

Venue : PICC, Putrajaya

Time : 9.30pm

Official Website : http://www.mifc.com.my/mifc08/index.html

Sunday, August 10, 2008

Ini Sangat Bodoh.


what the f? nak private2kan blog, ntah ape2. mcm artis, mcm la org nk bace every words ko tulis?
ahaha. ko kasik membe2 yg dijemput je bace blog ko? ahaha. kire syok sendiri ko ni, perasaaan jak!
baik ko tulis diari dlm buku, pastu ko kunci...alaa...mcm zmn dolu2 tu. eheh!

*ada yg terasa? hahaha. i am sorry.

Chester Bennington.


kenot stop laughing la bile tgk vid ni. terjadi peristiwe ini ketike chester dtg klcc utk promote album dorg Minutes to Midnight.

pada 04.04.2007, aku bru je lapor diri bekerja. buat hal, aku amek Emergency Leave(EL). aku ckap kat bos..pacik saket  balik seremban (alasan agak kurang ajar) hihihihihi. (bos, aku harap kau xtahu menahu ttg blog aku ini.)

mmg agak terlebih lucky hari tu sebab jadi org ke-22 meet and greet si chester ni. maka terjadilah insiden loncatan over excited mase tu akibat dapat pegang chester. boleh? hahahaha! kawan-kawan semua menjerit OMG AKISS U JUST TOUCH CHESTER'S FACE!!  (rujuk video minit ke 00:35).

 sila lah kutuk T_T. ahah ahah ahah!

mak aku pesan, nnti jgn lupe tunjuk videoni kat anak-anak nnti. tettttttt!!  

*seb baik xkuar kt tv malaysia, kuar kt tv china je. mungkin xlepas kot tv msia...haha. kentot btul!


*yg ini gamba curik ni, chester tgh signing poster aku. hihihihihi. padahal kamera  adalah dilarang ketike itu. bijak kan aku?

ok bai!

Wednesday, August 6, 2008

Tagged.

tetibe aku, lagi terpengaruh ngan rakan sebaye aku, kwan utk buat satu account tagged.

agak menyampah. yg add smua lelaki2 durjane.

skrg page aku dihujani oleh mesej2, bukan comment2 di mespes.
agak mengade lah mereka.
ayat plg menyampah aku dgr adelah, hi awk.. leh kenal, helllooo, aku ni dah 24, bukan kanak2 skoola yg buleh dingorat2..adoyyyyaiii.
lg satu ayat yg menyampahi adelah, awk ni photographer ke? utk makluman, xsemestinya ade kem dslr tu kene jd jd p/grapher. ngeng!
aku bukan nak perasan, or nak marah2 sombong2 kat sini. tp.. grow up la weh!





mentang2 aku pki gamba ala-market gitu. ahahahaha. sekian.


*ekceli byk sgt nak cite psl ganu dan melake baru2 ni. tp mcm bz lak nak taip byk2.

Friday, August 1, 2008

I'm Single.

officially. kalo korg perasan, status yg slalu aku ltak ky mespes, fesbuk, penster, mane2 la msti tulis it's complicated, open la.bi la..skg, aku prefer SINGLE. aku rase freeeeeeeee sgt2 skg ni.


terima kasih sbb lepaskan aku.
terima kasih, a lot!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...