Thursday, December 31, 2009

katakan tak nak!

nak upgrade lens baby nikon. try main paintballs. try ice-skating. nak tilam baru. nk deco umah sewa. nak spek baru. nak mintak tukar unit. nak beli swimming suit. nak 50 kg. nak g sabah. nak buat mini studio. nak lappy baru. nak blaja adobe. nak joging. nak jadi HAWT. nak settle 'list tak pernah' ini. and nak quit smoking.

err...ahaha. takla. td soping coklat. ade spesis baru, kotak macam kotak rokok. ceklat pon mcm rokok, di susun elok sebatang-sebatang.



ok last, nak hentikan ketagihan coklat. katakan tak nak!! dan, did i missing "something" dlm list??

ok bai.

ps : tahun ni xde entri rewind utk tahun ni, 2009.

Wednesday, December 30, 2009

chef akiss.



"waahh..cam xcaye je akis masak..wahhhh" kata Nanako sambil terkekek kekek gelak.

mmg nak kena! hahaha. ok semalam aku pon xpasti apa yg rasuk aku, dtg mood nak masak. mungkin sbb bukak web talinda tu kot? hahaha. hai talinda, u'r really insipiring.

so, dgn jayanya aku berjaya siang ayam. ikan xjadi sbb, aku rasa siang ikan lagi adventure. mula2 menjerit--jerit2 jugak la. mcm nak potong manusia utk di post mortem. aku dah cakap..aku xnk jadi dokter sbb ni la..darah, fresh meat...bwerkkkkhhhhh. (alasan). aku basuh tangan setiap kali abis potong satu slice ayam tu. hahaha. siyes. goosebumps bile pegang fresh meats. =P

akhirnya...tadaa...dah siap resepi cik akiss, ayam masak kicap tiga rasa sos cili ayamas ber bawang besar, di masak penuh kasih sayang utk adik2 comel kesayangan si Aket n Nanako. di alam nyata ye. bukan di alam cafe world. bukan masak main klik-klik mouse ye.

ok bai.

*sori xbyk gambar, i pentingkan masakan i dari taking good shots. haha.

Tuesday, December 29, 2009

what i'm listening...

beside makan ceklat, window shopping & movies with buddies...music is good theraphy too. what the ikan nak speaking london? haha. ok. ini lagu yg aku suka ulang-ulang-ulang-ulang.

let down by dead by sunrise. site-project dari chester bennington dgn abang2 julien-k. sebab no.1, lirik dia. no.2, video dia. no.3, of kos sbb my chester.


"Let Down’ was about the experience of getting divorced,” he says. “I know who I am, that I’m a romantic person, and that I like being in love. I don’t want to repeat the same things that happened to me in my previous relationship in the next one." - Chester Bennington.




ini videonye, feat bininye sendiri. chester hot gile!!!



awwwwww. dan lagi satu lagu dari album out of ashes, adalah lagu give me your name. sangaaaaaaaattt suka ini lagu. mmg die dedicate khas utk bini die, Talinda.

awwwwww lagi.

see, edward ade romantik cmni? haha. lg satu puan talinda b suke memasak, i knew it, aku kan follower twitter die. siap ada web resipi lg. visit www.talindasrecipetrade.com.

pasni leh try, jgn nak masak kat cafe world je ye cik akiss. cmne nk jadi bini chester klu tapandai masak !!??? bahahahaha.

ok bai.

haihhh...

12:45 am. boring, internet so slow like siput b$#$. jenguk dari tingkap bilik aku. spt biasa, usha bus stop kt bawah. bus stop di mana you can see mcm2. salah satu mcm nye, bf sending gf balik dari dating. arhh. bertambah boring. sambung baring atas katil, tgk siling, berangan sambil meraba-raba 'jerawat manis' di dagu.

kalau lah aku 'hawt' enough utk main tunjuk je siapa aku mau, "hai ai laik yu, jom kapel".

please, please, please..let me get what i want. layan.

ok bai.

Monday, December 28, 2009

malam tadi i...


teddys.

bende hijau.

ferris wheel.

i naik, i gayat.

ai nak mcm ni gak.

awww...


spek mata hawt tak tinggal.

jangan nk kota keriangan sangat. 15 minit dari rumah, marilah ke sini. ada rimau besaaaar sihat dan aktif tak mcm rimau kt zoo negara.

ok bai.

*tak kire nak tgk dolphin gak yg macam &%&$W@#$%^$$#$%@$ mahal!

Sunday, December 27, 2009

avatar.



12 : 09 am. sampai parking, tiket jam 12 :15 am.



12 : 10 am sempat lg treadmill even hp aku 'ilang' sekejap.



02 : 58 am abis movie dan masih segar bugar.



3 : 31 am skip dinner. early bekpes.



3 : 51 am dzul latest stud. bahahahah



3 : 51 am. curik curly fries syawal, eh silap, daos.



4 : 02 am aku tahu ibal buat muke mcmtu sebab nk keji kan cafe world, kan daus?



4 : 22 am. bai bai fishy.

btw tahniah cik akiss kerana berjaya mengharungi 2 jam 43 minit cerita org biru ni. even bapa kali tutup muka sebab...errr....siyes, muke mereka agak distracting mula2..tp disebabkan ada makhluk lagi buruk dlm cite tu, so aku dh boleh terima mereka org biru.

and siyesly, i loooovve Neytiri. emosi die, garang die, mata cantik..dan kdg2 mcm tyra banks in blue version. cuma bile menangis buruk tul. hihi. dan panggil bf die bodoh, atau dlm bahasa die SKXAWNG!!

cite ok, sgt imajinasi. konsepnye..everyone's connect. and, trees are the new web server. nak tunggang naga pon kena "connect USB". (tp pg td aku mimpi bawak Toruk (vios).

and again, citer manusia dh xnk jd manusia. manusia nk jd vampire sebab bf, manusia nak jd org biru sebab gepren. tp avatar ni mmg citer biru (blue). seronok kan lelaki tgk? kan ibal kan? daus kan? dzul?

ok bai.

*thanks dzul kerana ber explore amek aku n daus. i lap yu.

Saturday, December 26, 2009

sehati berdancing.

hahaha. i knew it. mereka letak sein nana yg x berapa bagus VS sazzy naz yg konfem menang. kemudian paparkan undian semasa, and sein nana is leading. hahahha. gelak lagi.

it's all about ASTRO = PROFIT. undi masuk duit.

seb baik aku x sepenuh hati tengok. baik tgk mereka yg konfem somel.



ada lagi nk order astro b.yond? jgn nak HD sgt. adik aku dah oder 8 ari, xdtg2 pasang. huuuuuwwwh. tlg adakan siaran bile ujan sudah cukup.

ok bai.

ps : sory uncle rosly n dzul yg kije astro =)

warong cik akiss.

ye, apa maw minum?


tapi semua air di atas xde.

itu peliknya meniaga kt cafe world. sori ekspresi muka cmtu, byk kupek bawang smpi bergenang air mata. errr...mcm gatal pon ade jelir2 lidah. hahahah. kening itu pula maksudnye aku concerned pd kepuasan customer aku.

fuhh semalam abis 200k deco warong. tp, buzz rate plak turun, xpela, meniaga mmg cmni kan. ada pasang surut. seb baik ada ginger bread yg mahal tu. dan juge pekerja aku yg rajin, xde cuti, ot smpi tghmlm.





mereka yg berdedikasi. i hired mimie bikos die rajin masak, iqbal sebab rajin deco, didie sbb expert sbb dah level 54? dan ket sebab die budak masih blaja.



lihat cik akiss bertungkus lumus masak ginger bread, sebab syok sgt soping smlm. humm, pasni nak tukar perabot plak.


nak kelabing pomboley, kedai ai ada disko balll. tp ai tak jual tequila segala, juai makanan je. yakni makanan yg halal je. so, stop sending me a gift like sweet seasonal HAM. itu babi ok.

siyes since bkak kdai ni byk pengaruh hidup aku, nk tido pon kena bangun awal takut makanan basi. hahahaha.

oh semalam dah nek level 26, sempena nak up umur aku 26, tahun depan. whaatttttt? 26?

ok bai.

*best btul dpt pengaruh aket main ni, nana pon sanggup buat fb sbab nk join cafe world. hhahahaha

tik tok.



salah satu azam baru. ejas balik time tido. no more sleep at 4 in the morning, and esok tengahari bangun ye cik akiss. tolongla cik akiss.

ok bai.

* jam direka khas oleh cik akiss, thanks to photoscape. sumpah aku xreti adobe.

perjumpaan haram.

plan nk tgk wyg xjadik. maka, dari oldtown ss9 ke mekdi. bengong oldtown tutup kul 11. bwekhhhh, dah lah french fries lambat dpt, berminyak plak tu!

ok ini hasilnya. makasi ye encik iqbal tlg alihkan board ice cream jd background. hahaha.




dari kiri, Dzul.
"hai. masih single. masih suci sbb xpnh g pusat karaoke, tp filem kegemaran adalah Karaoke."

tengah, Mimie.
"hai.." .err...xleh pomot, dh berpunya.

kanan, Iqbal.
"hai masih single. suka deco-deco dan rajin kemas rumah. suka gadgets. tak suka twilight. suka hazelnut white coffee. nak kawen ngan perempuan HAWT sahaja. pemandu cekap, dan kadang2 garang" (siyes garang, rujuk gamba di atas).

pelis korang, xnk tgk avatar, takuuut.

ok bai.

* ok ibal n dzul, skg boleh nyanyi cari jodoh - wali band. thanks to mak aku kerana suh dgr lagu tu.

Friday, December 25, 2009

aktiviti kismes day.

bangun lewat. ho ho ho, gelak santa. cafe world, tahniah ginger bread dah masak setelah 5 hari masak! abis gas mcm ni!

nonton simply magic. cyril oh cyril, nak carik bf cm ni la. magic make peoples happy kan? hahaha.





akhirnya dpt donlod this is it. thanks cupi. ini la scene terbaik yg aku ckp tu.
orianthi skg dh ada single kot? according to you.



dan part ni mmg syiok. klu dpt pakai gaun kembang pastu joget thriller mmg A!!



test drive ceklat baru ferrero rondnoir.



siyes sdap, wrapping plak, leh tmbh sampah dlm wallet aku, dan bleh tukar nama akiss rondnoir. hahahaa.

ok itu je aktiviti kismes day konon.

ok bai.

al kissah 3 hari 2 malam.

* baru nk update. huhu.

bertolak jam 3 dari presint 11, putrajaya. pergh. perjalanan yg hebat, hebat ke??? hahaha. ok kami g dua keta, spt biasa sharing is caring. smpi je sana update status fb..

adventure gilek pjln ke felda ijok, google maps skg ada x dlm peta?

siyes mmg xde dlm google maps. mmg mencabar. masa tu dh terbayang2 cerita keliwon, niang rapik segala. mmg sesak napas gak la.

sampai2 trus makan. sory kak iza lmbt. ada org kije pada hari tersebut. lpas makan, amek gmba dlm bilik pengantin.



bygkan smpi kampung org dgn keadaan mcm ni? org smua pki bju kurung. wekkk. jd artis la kijap kan. ngahaha.



saje repeat gmba. hai Puan Farrah dh bertudung skg... =)



ok malam tu tdo umah jiran kak iza. tdo berhimpit satu katil 4 org, mandi pon skali 4 org.penakot punya pasal. hahaha. tp best sgt!!

hummm, peristiwa xleh lupa, jam1230 tgh mlm aku sakit perot, i know bikos i minum teh tarik byk gile sbb kehausan. maka, akibatnya kena g jamban kt blkg luar rumah. waaaaahhh..1st kena hadapi keadaan itu, sungguh mencabar minda.

di atas gmba tgh sarapan, bangun seawal jam 6 mandi bersiap mengalahkan pengantin.




pokopokodots yeay, syok je.



even i have a bad tudung day.



tmpt kak iza mekap. plus butik andaman.



hantekkk-hantekkk



lipstick rm500.



ok dh siap mekap, kami ganti tempat kak andam.



dan juge pose nasik tambah mesti ada.



ok dah siap. crown je xpki. ngee



aku xamek byk gmba masa ni. kak iza dh ada photo-g sindiri. so, aku xnk la ganggu abg itu. maka, siket2 je la jwpnye.



i laik the tirai2.



inilah abg photo-g itu. eh silap. buken..buken..ini suami Puan Farrah mula menunjukkan minat terhadap kamera.



ini?? buken, buken...ini Tan Sri Azman.



inilah die photo-g rasmi. oh, i mean, abg yg sebelah Puan Farrah tu.



ini cik akiss, sng hati amek video bile dh serah tugas pada sub-con nya. suami Farrah, Puan Farrah dan Tan sri Azman. hai adik silat.

gambar sanding? arrhh..malas nye nk letak. byk. ok kami ke bukit merah jam 3 lebih. NO PENANG ok, NO PENANG. check in jam 4. trus pengsan dlm hotel smpi 5 lebih, dan kemudian terjun swimming pool.

ekceli bukan hotel, service apartment kot. kelik sini. boleh nmpk dari tepi hiway. hehe



malam makan di kedai yg ramai serangga.



kemudian, ke kedai souvenir. tak beli, pose je lebih, tshirt mahal. hahahaha



seb baik ada gerai 3 saploh hinggit di luar.



merenung theme park dh tutup. thanks suami farrah for the pic. ada benda lawak dlm ni, mls nk bgtaw. hahahah. lepak sampai kul lewat malam.



blah sbb JAIS dtg. haa? ade ke jais kat bukit merah?



over nye pengantin dua org tu. hahahaha.


semua hala tuju yg tak di pergi. ngaahaha. sori org hutan!




last shot. sepatutnya aku ada!!!

ok, seawal jam 8.30 gerak balik. sebab ada org kije ahad tu. g bekpes, jam 9.00am. 11.30am smpi hentian sg.buloh. hebat, hebat. pastu x kenal erti penat g soping jln TAR plak. boleh?

ok itu sahaja. hmm..dua2 housemate dah selamat nikah dan jadi puan. tinggallah kami 3 dara pingitan. hehehe.

ok bai.

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...