Friday, February 27, 2009

"Opocot Mak Kau!!" , Kata Mama Panda.

lately ni kan, aku mmg perlukan benda2 lawak utk aku gelak. ya, aku mmg perlukan.
aku kan suka gelak. gelak. di luar la, kat dalam x gelak kot.




cuba tgk how lawak when mama panda terkangkang terkejuk bila anak die BERSIN. lawak kecomelan berlaku. hahahha.

wajib tgk yang ini juge somel somel somelllll!!! : http://www.youtube.com/watch?v=P3Pl3WBhywE

Tidur?

aku tak suka lelaki tak sembahyang jumaat.

dengan alasan, TIDUR.

ok dah masuk dalam list, 10 things i hate about YOU.

Chun Li Chun Li!!

hehe. aku terasa aku ni Kimora Lee Simmons semalam, bila mengarahkan satu projek tgk wayang beramai-ramai, aku 'kerah'kan si Frh konfem kedatangan, kjap2 aku kol dia. "puan, macam mana status kehadiran? aku nak booking sekarang, seat byk dah booked!". gila ada bakat jadi pemerintah. haha. maka, semua yg diminta hadir, menghadirkan diri, kecuali wanie. hmm.maka, hanya 7 tiket konfem.

ok, bayangkan, wyg start jam 9.15, jam 8.45 baru sampai alamanda..siap bole beli barang dapur, yakni, beras, bawang, sos, kicap...segala.., dalam masa 20minit kitorang settle shopping. biasalah, bila 'Kismora' mengarah kan. haha.

so, tips utk suami2 yg bosan melayan isteri2 shopping lama2, book(e-pay ok) tiket wyg pada waktu terdekat, so..xde alasan nak terhegeh2. haha.

cis. siket punya panjang intro nyah! ok..sedikit info pasal movie ini.



+ makanan kegemaran Chun-Li adalah Popia Goreng, tak nak sambal.

+ rupa-rupanya si Cantana itu adalah seorang Lesbo. ngeeeeee..

+ spt yg aku bgtaw, lelaki2 akan hampa bila xdpt tgk chun-li pki cheongsam biru sexy ketat kain belah sampai tutttttt. tp siyes, Lana Lang, eh silap, si Kristin mmg bergaya dan macho, even kurus gile dalam filem ni. tp tangan dan kakinya cantek dan mantop, mungkin akibat training utk movie ni kot.

+ watak Gen sangat kooooool!

+ watak Bison tu ok dah, tp mcm slh pilih pelakon je, muka xcukup ganas utk buat kite menyampah, hehe. pakcik tu lg seswai dlm watak suami Edie yg pshyco dalam desperate housewives 5. heeee

+ citer ni agak slow, ok..paham2 je la, ini movie Street Fighter yg pertama, so, ia lebih kepada sesi suai kenal, dia cita satuuu...satu! so kena bersabar.

+ citer ini juge menunjukkan kebodohan polis, watak Charlie (eee..miang je polis ni) dan Maya (polis pempuan xreti pakai sopan) agak boring siket. haha.

+ aksi berlawan sangat singkat, sangat sekejap, mmg xpuas aksi2 Chun-Li. contoh bila dia lawan dengan Vega (Taboo - Black Eyed Peas), bayangkan si Vega tu dua kali tingginya dari ChunLi siap dengan razor-clawed.. xsampai 2 minit, setel! xpuas tgk watak Vega ni, watak jahat feveret aku dlm street fighter, gila seram, pakai topeng, tinggi nak mampuih! tp terbayang2 gak masa die tergedik2 atas pentas bersama Fergie. hehe. dan juga scene masa chun-li buat headspin dalam kelab malam tu. hebat!

+ ok, ini yang agak menyedihkan, scene yg ditunggu2, aksi ABOOOOOOGID!, (rujuk treler minit ke 1:09), hanya SEKALI, ya..SEKALI saja berlaku dalam filem ini. dont expect much ye kawan2, sebab episod ini Chun Li masih budak baru belajar. tunggu sequelnya. aku rasa citernye akan pasal Tournament geng2 Street Fighter, uncle Gen kata ada KEN dan RYU! kooool!


akibat tontotan filem ini, member2 aku semua sibuk nak buat rambut chun-li, semua nak suh tukar nama chun-li. wekkk. mengada. hahaha.



masa PC filem ini di Jopun, bodo gle.

insiden buat aku tergelak sorang2 bila ingat. masa nak amek seat kat hujung sana, kena melangkau 4-5 orang mamat, yang kaki panjang2.

maka dalam kegelapan mencari seat, kaki tersadung, hampir terpeluk dan tersungkur atas riba mamat tak dikenali. hahaha. lepas tu aku dengar suara sumbang dari Nana.

"eeee akisssssssss!! amek kesempatan"

dem. kena gelak. memalukan.

Thursday, February 26, 2009

Selepas Pembedahan Plastik.

ok. done. takat ni je edit, letih. nanti ada masa aku tambah apa yg patut.
blog list di tepi juga. nnti aku apdet lg.

sebarang kesulitan, masalah, nak exchange link, atau komen atau apa2 lah..(kuman) aje k?

*err..dan lagi satu, utk followers ( yg xramai pon) ada 20 orang, aku sangat-sangat hargai. nnti aku tambah widget followers esok.

dan. terima kasih a lot juga kepada silent readers. aku tahu kamu siapa. heheh.

trimas. trimas!

Selamat Hari Ulang Tahun Sayang II

hehe. bukan cerita cintan cintun, nak gosip la tu? haha.

ok. aku maw ucapkan Selamat Hari Ulangtahun ke-2 kepada batch2 aku, geng yang pergi Kursus Pengenalan di Everly Resort, Melaka, 25.02.2007-02.03.2007. ramai sebenarnya kawan-kawan masa ni, tapi yang kekal berkawan rapat adalah, Farrah, Aket, Alyn (dah pindah berkahwin, dan selamat melahirkan baby girl pada 24.02.2009 yg lepas) dan Wanie (duduk rumah lain). sepatutnya nk post entri ni smlm, tp agak bz. hihi.


dari kanan, Akiss (edisi kurus nak mampus), alyn, farrah..

tak sangka, sesi pengenalan selama 10hari di Melaka tu menemukan kami. masa hari pertama, aku sorang2 sebab lepas kakak aku hantar, dorang terus balik. so, tengah lepak sorang2 (aku ni kan penyombong yang xreti tegor orang), Farrah tegur aku. dan terus mula jadi geng, dan satu bas sebab ikut list, Bas 1 untuk nama dari A-F. So, jodoh ni, Balqis, Farrah Wahida, Catherine dan Dayang Mazlin. See?

Kami bertambah rapatnya bila tang MAKAN kami yang paling lama makan dan pasukan terakhir naik ke bilik lepas waktu makan. hahha. mmg geng kuat makan. kahkah. dankebetulan kami juga duduk dalam 1 kumpulan, Kumpulan 3 yang menjuarai semua pertandingan kecuali bab sukan (maklomla kuat makan, badan mengah, hahah). kecuali alyn, die kumpulan 1. tp tetap geng balik bila bab makan.

markah tertinggi adalah masa final day, yakni hari persembahan dan hari POSTING kerja. kumpulan kami buat drama, drama berkisahkan "Ragam Di Opis". haha. nak tergelak bila ingat..aku ngan Farrah buat watak Senah dan Bedah yang kepoh dan kuat bergosip ketika waktu pejabat (seswai kan watak tu?), si Aket pula gadis yang bercinta sakan dan asik bergaaaayut jak di opis, bila pelanggan kol dia akan jawap "Wrong Number"! hahaha. lawak-lawak. dan si wanie jadi makcik direct selling, jual kain la. hahahha. dan watak yang menjadi atas arahan aku adalah si Shahrul(sekarang berkhidmat di Penjara Kajang), dia melakonkan watak Sally (awwww nyaaaah), hahhaha. sangat menjadi.

dan kriteria yang buat kami jadi kumpulan ter'menang' adalah sebab majoriti dari kumpulan kami jadi perantara slot2 ceramah. aku ingat lagi betapa kejam dan sewel nya Farrah dan Alyn, masa turn aku di depan, dorang sibuk melambai2 dan menggelakkan aku di belakang. nasib baik aku bukak spek. so, pandangan kurang jelas. hahaha. gila jahat dorang!

so, lepas persembahan tadi, surat posting diserahkan, setelah 10 hari dalam keadaan neves dan tertanya2. semua kami dapat putrajaya! oh yeah! cuma lain opis la. cuba bayangkan aku satu opis ngan farrah? watak Senah dan Bedah wujud di alam nyatalah jawapnya.

gambar-gambar awal kami, 2 tahun lepas. banyak lg gamba ekceli. tp dlm pc lain.

so, bila dah posting sama. pencarian rumah sewa bermula. hehe. ok, cerita pasal rumah akan diceritakan pada next entri. 07.03.2007, tarikh masuk rumah sewa.

ok, untuk meraikan hari ulangtahun kerja dan persahabatan kami, kitorang ada buat beberapa program. selain tgk wayang, kami buat pertukaran hadiah. nama dah cabut malam tadi. syarat2 hadiah, harga dalam rm5-rm10. xyah mahal2. janji bermakna dan bermaksud kepada penerima hadiah. hehe.

Wednesday, February 25, 2009

Buaya Darat!!

PORT DICKSON: Saya tidak menyangka ketika cuba meneropong pelbagai raptor di kawasan ini tiba-tiba objek yang saya lihat dalam teropong itu adalah seekor buaya,kata Ahli Persatuan Pencinta Alam Malaysia (MNS), Khoo Swee Seng, semalam.







klik sini, utk baca berita sepenuhnya.

erkkkk...(telan air liur, muke cuak)

mampuh doh! terkezuk membuka emel tgh ari ni. ok. konpem aku xnak mandi laut lagi, yang itu hari, adalah pertama dan terakhir! alamak crocodile hunter da mati. ok, wonderpets! tolon, ada boye sesat!!!

berita ni dah kuar h.metro 16.01.2009 lepas. tapi hari ni baru dapat berita ni. ini lah akibat malas baca paper!

ok rewind balik, aku pergi pd itu bape haribulan?? rasanya dalam 31.01.2009 ok rujuk balik entri ini, 3 Hari 2 Malam. Seronoknya mereka mandi!

tentu buaya itu usha kitorang mandi dari jauh kan?

maaaak tolon seram!

Laporan Kajicuaca


suka tgk hujan? aku pun suka suka suka!

selamat pagi rabu. dan selamat hari gaji dan membayar bil kepada rakan sekerja.

macam dah lama x bercerita di sini. hehe. xde yang menarik la. yg menariknya sekarang, musim tengkujuh telah menjelma di parisjaya, tiap2 petang hujan beb. malam pon hujan, btul2 time aku tdo, masyuuuuuk. haha. cuma dugaan btul bila pagi2 nak g koje pon hujan. huu. terseksa batin nak meninggalkan katil.

bz lak kt opis skg ni, tu yg macam xde masa (konon) haha. ye, agak bz sebab bos kecik xde, kena jaga kawasan, bosan btul!

dan satu lagi aku sibuk men'create' template baru untuk blog ini. ada orang komplen blog aku dah boring? hahaha. kentot la. so aku trai2 kemahiran aku bermain dgn html, kata taiko myspace kan? aha aha. skg masih 70% siap. cuma nak tambah2 link kt sebelah je. kali ni blog aku nk wat simple2 je. hehe. saja nak ubah selera. tgk brape lama tahan pakai tu. heeee. nantikan kemunculannya, x minggu ni, minggu dopan.

sekian.

PS : YEAH BESOK CITER CHUN LI DAH KUAR!! OH YEA OH YEA!

Tuesday, February 24, 2009

U Drive Me Crazy Perempuan!

kompilasi gaya pemanduan wanita. cuba tgk minit ke 3:03, paling bodoh, hahah!


video

*saja nak bagi lelaki can tolong gelak .

That's Not My Name!

menarik la NATI tag ni, temkiu!

1. YOUR REAL NAME:
Balqis binti Abdullah

2. YOUR GANGSTA NAME: (first 3 letters of real name plus izzle.)
Balizzle ( ballistic? hahahah.. burok!)

3. YOUR SPY NAME: (favorite color and favorite animal)
Pink Penguin

4. YOUR SOAP OPERA NAME: (your middle name and street you live on/or neighborhood if it's a number)
Binti Alam (hahaha. comel jugak ni)

5. YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
Abdba. (jessica alba mungkin?)

6. YOUR SUPERHERO/CRIMINAL NAME: (Your 2nd favorite color, and favorite drink)
Brown Milo. (erkk?)

7. YOUR IRAQI NAME: (2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name, 1st letter of your last name, 2nd letter of your moms maiden name, 3rd letter of your dads name, 1st letter of a siblings first name, and last letter of your moms first name).
Adaodna (awww..im feeling sexy...)

8. YOUR WITNESS PROTECTION NAME: (parents middle name)
Binti.

9 . YOUR GOTH NAME: (black, and the name of one of your pets).
Black Biyol (nama arwah kucin is Biyol ok)

10 . YOUR HOOD NAME:....(first 3 of your first name and add -iqua)
Baliqua (ngahahahah..burok)!


yo sap yaw i am Balizzle, i want to tag : Man Michael, Myra, Ema, Shie Itu Aku, Aku Apish, Awandanya!

Monday, February 23, 2009

"NATI"TAG!

1) Go to your photos folder in your computer
2) Go to the 6th folder of the photos
3) Go to the 6th picture of the folder

*put the picture on your blog and description of it
*invite 4 friends to join the challenge

pc ofis baru format, xbyk gambar dh. ok..yg ni gambar ke 6 di desktop ku. hihi.

im suriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Untitled.

She was a smart girl,






.....................'til she fell in love.

Thursday, February 19, 2009

Panggilan Hah??

xde mood nk apdet. cuma nak cite. malam tadi. aku tatahu la aku ni dah kena panggilan hanget ke hape. tapi...xde lak geng 'peha' aku si FF cakap "anda terkena panggilaaaaannn...hanget!"

keadaan 1 - 019-3552***nombor tak dikenali.

"hello, ayu! ape nak jadi ko ni??"
"halo, sape ayu plak nehh???? aku akis!!"
"apesal tiba2 nak jd, akis? balqis?? ni no. kau kan ayu!"
"hak alah!!! ini no aku lah, yang nak Ayu-Ayu ni apehal???"
"tuttt..tuttt..." panggilan dicancel oleh pemanggil.

padan muka kau, kena penangan orang PMS.

keadaaan 2 - 60*0173677*** (voice mel)

"hello sayaaang, watpe.. dah makan? dah mandi? abang rindu la kat sayaang..
sayang sayaaaaang...sayang saaaaaayang...sa
yang sayang sayang???? (guna tone gedik)"

termenung aku kejap. geram sebab xdpt nak jawap dengan maki hamun, nak kol balik malas.

itu malam tadi, baru-baru ni aku terima message, dah delete msg nye, xdpt nk letak no kat sini.

"malam nanti sy amek kt kl"
"ha? sape neh" (xbg salam apa2 tiba2 nak amek aku kt kl)
"xpelaa...dah tak kenal"
"bye"

xde balasan sms.

ish. takkan ada orang lain pakai no sama ngan aku? ke ada orang jual aku nehh, bek mengaku
Siti Hananni Kamal, ang la orang terakhir aku bagi no.tel. hahaha. aku jarang bg no fon kat orang taw.

pelik... pelik.
gambar hiasan. haihh, x jadi marah bila tgk budak suri ni. haih.

Tuesday, February 17, 2009

BF Baru!

kisah semalam. hehe. aktiviti kebiasaan tengahari lepas makan..aku akan "mengantuk", dan aku akan ke surau, tido dulu...baru solat hahaha. bagus btul perangai kan?

aku ni jenis senang bermimpi wehh, tapi kebanyakannya bila bangun aku lupa dah. haha.. tp mimpi semalam mmg xleh lupa, (kejap je..dalam 15 minit oke?) dan buat aku senyum sinis sorang-sorang.

yang hampehnya. masa sedang enak bermimpi..aku telah dikejutkan oleh suara-suara manusia. bising.

perempuan.

kalau bersembang, mmg tak kira tempat kan? x kisahla kalo xhormat aku yg tgh tidor (mmg tak patut dihormat pon), hormatlah orang yg tgh solat kan? haih. yg paling aku nk marah..leh lak berniaga..jual tudung? hahaha. malas nk komen lebey. renung2kan...dan selamat beramaaaal.



kenapa gambar di atas? haha. ini la yg aku mimpi kan. haha. aku mimpi, akhirnya aku memilih neo cps ni. haha. lepas tu berlagak depan Aket (niat tak baik kot?), siyes cun this new neo. harga lagi mantop!!!

*spoiler dia, mmg spoil la..aku tak berapa suka lak. yg lain semua 'cung'.

Monday, February 16, 2009

Aku Bukan Mahatma Gandhi

thanks redsya for the tag. ekceli..benda dh ada dlm draf, dpt dr emel utk dikongsi..tp..x rajin nk publish. heheh.lg pon, i ada versi BM. ngahahaha.

------------------------------------------
If you were born on the 1st,10th,19th,28th of any month you are number 1.
If you were born on the 2nd,11th,20th,29th of any month then you are number 2.
If you were born on the 3rd,12th,21st,30th of any month then you are number 3.
If you were born on the 4th,13th,22nd,31st of any month then you are Number 4.
If you were born on the 5th,14th,23rd of any month then you are number 5.
If you were born on the 6th,15th,24th of any month then you are number 6.
If you were born on the 7th,16th,25th of any month then you are number 7.
If you were born on the 8th,17th,26th of any month then you are number 8.
If you were born on the 9th, 18th, 27th of any month then you are number 9.

Number 1
You are smart, frank, funny, stubborn, hardworking, honest, jealous on competing basis,kind hearted, friendly, and authoritative. Famous Person always want to be and regarded as first on position, they are often like to be independent, will never be under others, self confident people! You are most likely to fall in love in the younger age, but will get married when you mature! You are likely to have problems with people who have opposite views and you are most likely to take revenge over your enemies in a long time basis. You are a spender, but you will have a good profession in the future. If you are guy, you will be very popular that everybody will have mental attraction and respect you. You can go anywhere from the local shop to the heart of the parliament because you are positive and talented in numerous issues! But make sure in your life, you will always have some people who will work hard to support. Because of your smart behavior, some people will hate you too. Your family life is very cool; you will have a very nice partner & wonderful children. You are Pioneer, Independent & Original.Your best match is 4, 6, 8Your good match is 3, 5,7.

Number 2
No matter what, every one will love you because your ruler is the Moon and every one loves the Moon,huh!! Well, you are a person who daydreams a lot. You have very low-self confidence; you need back up for every move in your life. You are very much unpredictable means you do change according to time and circumstances. Selfish and have a very strong sense of musical, artistic talent, and verbal communication. Your attitudes are like the Moon comes to Gloom and fade away so everybody can expect changes in you. You can be a next Mahatma Gandhi who does peace love or you can be a Hitler who wants to destroy the mankind and peace. I mean in the community and your own home. If you really have a deep thought about your own, believe in God, you can feel the difference, which will make you stronger! Most of the time your words are a kind of would be happening. True! You can predict the situation. You will become poets, writers, or any artistic business people! You are not strong in love, so you will be there and here till you get marry. If you are a girl, you will be a responsible woman in the whole family. If you are a man, you will involve in fights and arguments in the family or vice-versa. You are gentle, intuitive with a broad vision, a power behind the scenes, well balanced people!!!Your best match is 2, 5, and 9 no other people can put up with you!!!

VERSI MELAYU!

No. 2
----
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

Komen Pedas dari Aku
- disukai ramai? bulan ? - xde unsur politik ok? hahaha
- bermimpi siang..err btul, sbb even aku tidur siang aku senang dpt mimpi.
- bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan - mmg pon seni bercakap banyak. haha
- sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan
- ini sangat2 btul, aku sgt senang switch mood aku mengikut persekitaran..dan jaga2..aku ni manusia yg sukar diramal.
- semua org boleh mengetahui perubahan anda, heee..sangat sangat sangat btul.aku xperlu cakap aku tgh marah ke sedih ke, org boleh baca dari raut muka aku.
- dan..anda boleh menjadi Mahatma Gandhi kerana cinta akan keamanan? WADDEHELL? asal x cakap aku leh jadi Miss World yg selalu cakap ".....and World Peace!" sambil melambai-lambai tangan penuh kejelitaan. haha.

Ksenia Sukhinova, haa dah dekat dah tu, Kissenia. wahahha.

Number 3
You are a person of hardhearted, selfish most of the times, religious, loves to climb up in your life. You always tend to have lots of problems within your family in the early stages but you will put up with everything. You have strong word power, pretty happy face, so wherever you go, you always have got what you wanted!!! And from the birth you always wanted to work hard in order to achieve something. You will not get anything without hard work! When you reach a Man/Woman age, you want other younger listen to you because you want younger people to respect older people. You do set so many examples to others. Generally you?re not a cool person. It's not easy dealing with you! But once you like someone's attitude, then here you go. It will be a lasting friendship. You always have respect from others. Your life seems to have lots of worries and problems but they won't be long. You will always have brilliant kids!!! You love money a bit too much so temptation will push you to endless trying. If you are a guy, you will be looking after your family and helping friends, and will spend a life time just being generous and (except 21st born Men) you will be such an example of how to be in the culture & Life!!! If you are girl, then it's your good character and hardworking attitude you always follow. You are a Freedom Lover, Creative Ambition focused who brings Beauty, Hope & Joy to this world!!!Your best match are 6, 9.Good match are 1, 3,5.

Number 4
You are very stubborn and very hard working. You have rough word power, which might put lots of people away from you. You may cause nuisance to others if you are a man. You often understand others well and their problems. If you are a girl you are very good with studies and arts. If you are guy you spend most of the time after girl friends. You will have fun life with mates & girls. Your friends will spend your time & money and get away with their life and you will become empty handed and don't know what to do,so be careful!! You love to spend anyway!!! Your good will is you are always there to help family and friends. You always fall in love in younger age as well. You need to be careful of people who will take advantage of your kind heart and beware of your relations too. You are practical, patient, persistent, a bit old-fashioned.You best matches are 1, 8.Good matches are 5,6, 7.

Number 5
You are very popular within the community. You can get things done by just chatting to even enemies! You have a pretty good business mind.You are someone who acts on impulse. You will be famous if you open up a business, get involve in share dealings, music etc. Very popular with sense of humor, you are the one your friends and families will always ask for help and you are the one actually get money on credit and help your friends! You will have more than 1 relationship, but when you get settle down you will be a bit selfish. Anyway, because your other half will have a pretty good amount of control in you. Be careful you tend to go for other relationships/contacts even you are married at times because of your popularity. You are someone who gets along with anyone because the number 5 is the middle number. You like changes and freedom. You are an Explorer with Magic on your face. You learn your life through experience and it's your Best Teacher!!!Your best matches are 1, 2, 9.Good matches are 6, 8.

Number 6
You are born to enjoy. You don't care about others; you always want to enjoy your lifetime.You are a person. You will be very good in either education or in business management! You are talented, kind (but only with people who you think are nice), beautiful girls and guys. Popular and more than lucky with anything in their Lives. All the goodness does comes to you. The mind and body is just made perfect. If you are a number 6 man, you will experience looks from most girls and will involve in more than few relationships until you get marry!!! If you are girl, most of them will get marry/engage early. You are caring towards your family and friends. You are a person of Compassion, Comfort & Fairness, Good judgment, and after all you can heal this world to make peace forever because you have great power of caring.Your best matches are 1, 6, 9.Good matches are 4, 5.

Number 7
You have got the attraction to anyone out there. You are realistic, confident, happy, a talented individual in your Education, Music, Arts, Singing, and most importantly Acting. You have real problems with bad temper!! If you are girl, you are popular with the subjects listed above, you give up things for your parents, I mean you value your family status a lot. You will be in the top rank when you reach a certain age! If you are a guy, you are popular with Girls. You are a very talented too! Most of the number 7s faces lots of problems with their marriage life. Only a very few are happy!! It's probably the Lord give you all sort of humans talents and you are about to suffer in family life, so you need to get ready looking for a partner rather than waiting. If you don't, then you might end-up single!!! You are wonderful, Friendly, Artistic, Happy person. You are born to contribute lot to this world!!!Your best match is 2.Good matches are 1, 4.

Number 8
You are a very strong personality, there's no one out there will understand you. You are very good at pointing your finger at some thing!!! You are more likely to suffer from the early age poverty.If your times are not good you might lose either of your parents and end up looking after your entire family. You often suffer all the way in life. The problems will not allow you to study further, but you will learn the life in a very practical way!!! You are the one will fight for justice and may die in the war too!!! You are normally very reserved with handful of friends and most of the time, live life lonely and always prepared to help. Well, once you get marry (which is often late) then your bad lucks will go away a bit, then you become safe. Beware of un-expected problems from the terror, government, poisonous animals & accidents. You are someone with discipline, persistence, courage that will take you to the Success! ! You are a Great part of a team, family and a fighter!!!Your Best matches are 1, 4, 8.Good match is 5.

Number 9
Hey, you guys are the un-compatible people in the world; you are so strong, physically and mentally. You often have big-aims. You will work hard and hard to get there, normally you suffer in the early age from family's problems and generally you will have fighting life, but when you achieve what you have done, it's always a big-task!! You are so much respected in the community. You are a person who can make a challenge and successfully finish the matter off. You are very naughty in your younger age, often beaten up by your parents, and involve in fights and you seemed to have lots of injuries in your lifetime, but when you grow, you become calm and macho type!!! Tell you what; Love is not an easy matter for you. You are good in engineering or banking jobs because people always trust you! Your family life is very good, but will have worries over your children. Your qualities are humanitarian, patient, quick witted & compassionate, You are born to achieve targets and serve every one all equally without any prejudice! You are totally a Role Model to everybody in the world for a Great Inspiration!!!Your best matches are 3, 5, 6, 9.Good match is 2.

I’m Going Kame Hame Ha with Dragonball Evolution’

nuffnang_logo_dragonball.jpg

kepada semua bloggers yang kretip-metip, join la this competition, untuk sepasang tiket ke Premiere Screening of Dragonball Evolution di GSC One Utama pada 10 Mac nanti!


mana tahu anda-anda memenangi barang2 seperti bola naga itu sendiri ( mak aih, bestnya kalo dpt ni!!!), jam, beg, poskad. dan poster kepada 50 bloggers pertama, akan dapat poster Dragonball Evolution!!!

senang je.. pose macam goku, atau kawan-kawannya sedang kame-kame ha.., post blog, emel kepada dragonball@nuffnang.com. more info : klik I’m Going Kame Hame Ha with Dragonball Evolution’Saksikan TRELERnya, amat mendebarkan!!!



BULMA = BALQIS. kahkahkahkah. tapi kenapa rambutnya, tak biru laut? hehe. dan...err..pakai jaket hitam?

Sunday, February 15, 2009

Dari Kekasih Kepada Kekasih.

bangun pagi..gosok giiiigi..la la la..lalala..(x hafal lirik)

oke pas bangun, basuh muka, gosok gigi,
bukak tudung saji, takdak sarapan lagi,
dan bkak peti sejuk, kentang ada lagi,
terus goreng...hihihihihihihihihihihii,

haha.

kenyang sarapan, tgk tv, mandi, makan tengahari, tgk raja lawak seken kali, baring depan tv. tido lagi. im soriiiiiiiiiiiiiiiiiii.

bangun. pergi jalan-jalan taman putra perdana, berdekatan hotel shangri-la. best, dari sini leh nampak parisjaya dari tempat tinggi. lagi best kalau pergi dengan orang tersayang, kan L kan?



balik. maghrib. pergi candle light dinner dengan C di mamak p9.

balik umah. farrah balik shopping barang hantaran, beserta majalah pengantin edisi mac. sekarang baru 15hb kan? ish.

11malam lebih. balik sh.alam.

sakit perut. tandas. tandas. tandas. ntah bape kali.

fak yu mamak!

* gambar bunga ros. BUKAN sekadar hiasan. haha. abaikan.

** C itu catherine. L itu kak liza. jangan nak gosip ye joyah-joyah.

Saturday, February 14, 2009

Tweet Tweet!

khamis malam. lebey kureng jam 9.40.

tweeet tweeet..tweet tweeeet..esssemmm esss. (sms bunyik)

"bukak tv3"

"no thanks, ape kelas layan cite hantu" ayat ego si pengecut.


jumaat. senja. lebey kurang 7.35mlm

tweeet tweeet..tweet tweeeet..esssemmm esss. (sms bunyik)

"bukak channel prima105"

"awwww. boifren angah!" **gedik gedik gedik.

sapa kah boifren? hahaha. carik sindiri. jawapannya....nnti jwp komen kalau ada. haha

Friday, February 13, 2009

Selamat Hari Ulang Tahun Sayang

13.02.2005
petang tu. aku kol dia. perempuan angkat. mengaku awek Dia, dah kapel 1 tahun lebih.
hati pecah. bagi peluang dia call aku untuk explain. takda langsung Dia call. aku move on.

07.03.2005
jumpa lelaki baru, declare trus sbb nak ubati hati parah.
sebab nak tunjuk aku pon boleh buat apa?
.
.
.
.


1 tahun kemudian. terima call dari Dia. dia cakap, itu bukan awek Dia, hanya kawan yang disuruh menyamar utk kasi aku benci Dia..sebab tak sanggup beritahu aku perkara sebenar.

perkara sebenar..yang Ibu dia xrestui hubungan kami, sebab aku ni terlalu baik utk dia. dia tu jahat, pernah dilokap..kerja tak tetap.


boleh terima?

Thursday, February 12, 2009

Jenayah Fesyen.

malam tadi lepas dinner di rumah, mak aku kol.

"mak on the way g putrajaya ni, ngan mak jah sekali nk dtg jalan2"
*mak jah, makcik dari pahang dtg ngan anaknya.

"heeeeee..yeke? nak amek angah sekali eh?"

"mak jah nak jumpe je, mana muat kete"

"laaa..ingat nak amek angah jalan2 sekali." muncung mulot.

15 minit kendian...mak dah sampai. aku turun pakai uniform malam (baju pantai beli kat JEti Lumut, sarung sweater je..

salam mak, salam mak jah, salam sepupu aku (aku x igt nama, yanti yg sebaya dengan aku kot? tapi asal dia panggil aku kakak? sah aku salah panggil nama.)

tanya khabar. tengok kat seat belakang berdua je.

"masuk la kete ngah"

"haa? kata nak jumpe kat bawah je? angah pakai mcm ni je!!! tak naaaaakkk, nak tukar baju jap eh"

"xde-xde...lambat nnti ko tukar baju!"

"an nyong ha sye yo? saya pemandu pelancong anda kali ini, enjoi ur trip.... =B

*hope takda yg kenal aku nampak keadaan aku malam tadi selepas bersiar sekitar presint 2. masjid putra, presint 2, presint 4. dan nasib baik alamanda dah tutup. haih. mcm indon pon ada aku tgk diri aku ni.

Wednesday, February 11, 2009

Mari Bersenam!



one..two..three..and four.. !

sempena program diet aku, aku telah mendonlod dvd Carmen Electra's Aerobic. setakat ni baru 3 siri. sebenarnya banyak sirinya...

antaranya ada striptease, lap dance dan hip hop dance. yg striptease tu ada unsur seksi menggodam siket...tapi ok ape? jgn pikir negatif la korang. plak si carmen ni santekk...jadi motivasi bg diri aku utk jadi FIT mcm dia. hehehe. tapi x gedik taw dia. tu yang aku suka.


fuyoo. semangat siot aku.


semalam mukadimahnya. baru buat siket dah mengah. mmg semangat hangat2 taik idong.

so, kami dalam perancangan nak buat sesi aerobik ni kat luar, tapi xla buat yg sexy2 tu, buat yg biasa2 tu..kang ada gak kena tangkap berkelakuan lucah di khalayak ramai kang.hahahaha..plan nak wat kat taman2 sekitar parisjaya.


nak join? marilah. hakhakhak. gelak maknanya ajak-ajak ayam.

Tuesday, February 10, 2009

MMM..PAPI!

*teng-kyo hannani kamal for the tag. aku buat ni dalam keadaan mengantuk di opis. heheh. dan sedang melayan album britney hok baru tu. dan album AAR dan beberapa lagu lain yang wajib dengar.

1.Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
GIVES YOU HELL - The All-American Rejects

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
PATRI - Jinbara ( pelik lagu ni ada dalam playlist, hehehe..aku mmg suka pon!)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
MANEATER - Nelly Furtado

HOW DO YOU FEEL TODAY?
CIRCUS - Britney Spears

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
STAY - Estrella

WHAT’S YOUR MOTTO?
BACK TO ME - The All-American Rejects

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
WOMANIZER - Britney Spears

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
POWERLESS - Nelly Furtado

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
KEKAL - Spider

WHAT IS 2 + 2?
GREAT DJ - The Ting Tings

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
LACE AND LEATHER - Britney Spears

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
I WANNA - The All-American Rejects

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
MATAHARIKU - Agnes Monica

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE
THUNDER - Boys Like Girls

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
CHECK YES JULIET - We The Kings

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
DAMN GIRL - The All-American Rejects

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
AMNESIA - Britney Spears (bonus track ni..cuba try test dongar)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
THE WING BLOWS - The All-American Rejects

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
SAY IT RIGHT - Nelly Furtado

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
MEMBURU RINDU - Hattan ( oh yeah. aku mmg sukaaaa lagu ni ntah kenapa)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
THE BLOWERS DAUGHTER - Damien Rice

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Mmm PAPI - Britney Spears


aku tag :
1. Britney Spears
2. The All-American Rejects
3. The Ting Tings
4. Hattan
5. Jinbara
6. Damien Rice
7. Agnes Monica
8.Nelly Furtado
9. Boys Like Girls
10. Estrella

Monday, February 9, 2009

Pertunjukan Belon Udara Panas Antarabangsa, Putrajaya

heeehehe heeeheheh. (tetibe je gelak)..on the way balik tadi. dgr berita kat radio, bahawasanya konfem laa akan ada Pertunjukan Belon Udara Panas Antarabangsa di kawasan letak kereta (lokasi Kelas Memandu Salbiah) Monumen Alaf Baru, Presint 2, yang akan di join oleh 25 buah negara, pada 19-22 Mac! waaaah. teruja aku dengar. dopan opis den ni, dopan opis den ni!

awwwwwwww..so comelll...(tgk yg HumptyDumpty tu!)

inilah yang menyeronok tinggal dan bekerja di parisjaya (ayat aku selalu guna utk putrajaya). ya la kan, byk event2 yg syok2 di sini. contoh nya masa MIFC 2008/2009 dulu, semua negara punya bunga api aku langgan, tak pernah mis. hehehe.

haihh..ni aku tgh membayang nak shoot dari opis aku belon2 yg comel. heehe. err..encik bos, kalau sy hilang tu paham2 la yea. lagi satu kan, aku tengah berangan...kan best kalo ada belon menjelma dalam bentuk patrick. pasti somell. awwww awwwwww.

belon hawt di waktu malam hening...

belon hawt menjelma dlm bentuk lombu. mmg comel...

dan seandainya belon menjelma dalam bentuk patrick. tentu paling comel nana dan achik!!!




errrr. tuitt tuitt. x abis lagi. err..

"Tuan Organizer...benda ni utk tunjuk-tunjuk je ke? nak naik-naik bole?"

aduh. teringinnyeaaa! romantiknyeaaaa! kalaulah dapat terberkenalan dengan abg2 driver belon ni kan best. hmmmm.

Sunday, February 8, 2009

Kekasih Lama



semalam, ke banting. ada la kije siket. bukan mandi bungespt yg aku tulis di twitter. ngahahaa. tibe2..aku ternampak signboard.. kg.jenjarom. terkejuk beruk terus. tetibe ter''flash-back" kisah lame. hehehe.


kg.jenjarom ni adalah lokasi terakhir tmpt tinggal ex-boyfie, setelah berpindah dari sh.alam. heeh. lost kontek lepas aku x balas kad raya, kendian aku tukar no fon umah. mungkin aku sibuk nak PMR, smpi lupa nak bercinta. ahahhaha. poyo gila ayat.

aku ingat lagi last kad raya dia bagi, die tulis..

"kis mcm mana skrg? mesti bertambah comel kan? hehe..tak boleh puji lebih2...nanti naik miang"

hahaha. biadap btulah ayat tu. die ada dtg umah aku lepas pindah..tapi..ada je xkena..blik kg la, xde kt umah la, sekolah la.. maka. hilang terus. alaa. aku rasa dia pon dh kawen. ngee.


isunya di sini, masa tu aku berumur 15tahun, dia plak...22 tahun. ngeee. ok bai.

*tunggu update hari selasa aku nak tunjuk gamba die, tertinggal kat pc opis. hehe. sebenarnya ada request suh aku list kan nama2 ex-bf aku. hahha. xramai la. nnti2 eh.

Saturday, February 7, 2009

Say It Rite..


Oh, you don't mean nothing at all to me..
No, you don't mean nothing at all to me...
But you got what it takes to set me free..
Oh, you could mean everything to me...

From my hands I could give you something that I made
From my mouth I could sing you another brick that I laid
From my body I could show you a place god knows
You should know the space is holy
Do you really want to go?

*ini lagu untuk kau.
aku rasa diri aku 'hot' bila konon dapat nyanyi lagu ni depan kau. haha

Friday, February 6, 2009

Bina Badan

tadi petang. konpem masa majlis hi-tea nanti ada fashion show.

"kis, kau konfem eh masuk list model akak"

glllp. telan air liur. dalam hati..

"model pendek, gemok plak tu"

maka nya. mulai hari ni, aku kena diet balik. hahahhaa. macam la besar sgt pesen show tu. tapi..bila timbang berat aku dah menjangkau 55kg. mmg wajib la kan men"diet"?



mission target = 'Heidi The Body'




*heeeehehe heeehhe. - gelak macam Alakay

Kira Asing Ye Bang!!

ingat entri marah-marah Kau Is Just Another Lelaki Bodoh dua minggu lepas? entri semalam yg serabut itu kira kesinambungannya lah. yer. mmg aku save nama dia S.I.A.L. im soriiiiiiiiiiiiiiiiiii!

pernah aku explain kenapa aku tulis entri itu? tak kan? sebab aku xnak pandang ke belakang lagi. cuma..kehadiran msg dan panggilan yg aku x jawap tempoh hari (rabu lepas) buat aku nak muntah depan muka dia.

bangga aku, seorang lelaki yang sangat hambar, boring, negatif, tak sensitif...boleh bagi msg mcm tu kat aku. ahah ahah.

sekarang Kau dah kenal aku siapa kan?

maka.

KAU TAK WUJUD, AKU PUN TAK WUJUD LAGI.

DUNIA KAU, DUNIA AKU.

HAL KAU, HAL AKU.

contoh perumpamaan.

"kira asing ye bang..."

situasi di cashier..selepas ditanya, kira sekali?

.
.
.
.
.
.
.

aku ni jenis hati kering beb. hak hak hak hak. gelak jahat.

aku rasa aku dah kembali pada "Balqis" yang asal.

Thursday, February 5, 2009

Text Message Received From SIAL 04.02.2009 20:24HR. Read Now?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
updated 1830HR. 06.02.2009

aku balik sh.alam hari ini.

aku cek henpon lagi satu (no.celcom) yang tertinggal since minggu lepas.

ada miskol dari nombor si SIAL.

18 kali. 18 miskol.

hak hak hak.

lagi gelak jahat ke udara. ptt la kena marah teruk2 semalam.

ADA AKU KISAH?

ahah ahah ahah ahah!

Tuesday, February 3, 2009

3 Hari 2 Malam.

3 hari hidup tanpa internet. amat membahagiakan. siyes weh. ehem. ehem. siket update. cuti 3 hari yg lepas, kami bercuti ke pd. so. entri kali ni banyak gambar.

kalo nak taw. inilah kali pertama aku mandi laut! oh yea. akhirnya berjaya melawan fobia air laut, hahaha. ok..mari tuntun gambaq naa. ekceli aku ada 6++ gambars. tp ini je mampu aku sharing ngan korang. kat fesbuk ada 45. heheh.

acara pertama, ke rumah ex-housemate. hai. kenalkan. inilah anggota asal geng umah aku. alyn (dua dari kiri), the sarawakian telah tersingkir pada peringkat awal kerana kawen dah berpindah mengikut suami di p.d. heee. sedang peknen 8 bulan. yeay, ada anak buah! rindu btul masakan budak ni taw. (gambar kanan - agak biadap cameraman! penat posing cun)

acara BBQ, sesi buat ketupat raya cina.

lokasi : belakang CORUS PARADISE.

hehehe. bahagianya mereka kan?

acara camwhoring. model 100 plus tu penting yer.

hasil dari pasar malam p.d, wallet saploh inggit, makanan spt jagung manis, pop corn, biskut-biskut, mercun pop pop (tak mencabar langsung kan?), dan gelang lip lap lip lap anak mami!

hidup secara NOMAD. berpindah ke Batu 4 pula. tidor kejap kat sini.

lepas tidur kijap, kami ke laut ketika air surut. konon nak carik kepah? ahhaha. ada umang2, ikan kecil, ketam, sotong pon ada taw? kali pertama tgk sotong berenang, batak gila masa tu. err. gambar kanan - zombie kampung pisang pulang ke darat.

sambil menyanyi : "Air Pasar Malam..Suuuuurut Pukol Lima! Nyonya Bangun Pagi..Siram Pokok Bunga..." (air pasar malam ke, pasar dalam? pasang dalam???)

sori anak-anak siput. kakak tumpang lalu. ramai yang mati kot? kesian. siyes, masa ni aku rasa bersalah sangat, mulut aku xhenti-henti cakap : "im sorrriiiiiiii...im soriiiiiiiiiii!"

kucin kontroversi. memalukan aku depan penduduk2 di sini.

pagi ahad yang terang. acara carik nasik lomak.

makan nasi lomak di tepi pantai yang indah = PRICELESS!

perut kenyang sonang hati.

alien mendarat.

bergambar dengan"Duyung Pasir" cantik : RM2.00 sekeping gambar.

acara seterusnya, Renang Berirama. peserta dari Nepal ni.

penemuan ikan pelik, dan..errr...abaikan gambar kanan.

naik kedarat jam 12.30thari. kesian orang lapar dan mengantuk, di upah nasik ayam dara. bahagian PEHA ya, PEHA. sangat sensitif.

*tercari-cari gambar aku mandi? hahahahha. cis, bila aku mandi..xde lah jurufoto nya. haih. ade siket, tp xnak letak la. haha. lenkali nak beli digital kem yg waterproof la!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...