Sunday, May 31, 2009

Altantuya? Twitter?

hari ni aku sibuk melayan Prison Break 4 secara marathon, dari episod 17 - 22 dan episod finale nya, the final break. perghhh. syahdu dan nak termenangis gak tgk episod akhir. tsssk. oh Scofield!

tgh2 melayan dgn kusyuk dan penuh konsentrasi, tiba2 ada notifikasi, emel masuk, taw apa tajuknya?

"Altantuya Shaariibuu is now following you on Twitter!"



ternganga aku kejap. meremang bulu roma. x boley nak telan air liur. why meeee... why meeee.. ceq tak saloh!

ngee. rupa2nya bila tgk profile die (klik sini bai!), ada berbaur politik punya update, aku pon xberapa tahu cita politik2 ni. maybe org guna nama dia kot. huhu.

ok bai.

sambung tgk PB, uuu.. tsssk. sobss...scofield! wuuuuu...sidih..sidih.

Hari Tak Nak Rokok!

ewah ewah mak enonnnn. dah 31mei dah kan? aku rasa skg kan, 1 minggu dah sama dengan 3 hari je. laju btul masa berlari ke-luar. atau, time is running out so fast.

tup tup. kita dah nak sampai ke bulan 6, enam, six, liu, seis ok cukop belajar bahasa hari ni. cukop merepek-repek.

ok. hari ni ini adalah Hari Tak-Nak Rokok Sedunia / Hari Tanpa Rokok atau omputehnya World No Tobacco Day 2009.

gambar sekadar hiasan

ok. aku bukan nak membebel psl keburukan merokok, akibat merokok, penyakit kau dpt bila merokok, sbb aku rasa semorang dah taw. aku ramai je kawan2 tak kira laki ka pompuan ka yg smoker, aku takesah, no komen, dan ikut suka korg la. hehe.

dan, bukan jugak nak cite psl mcm mana aku ugut ex aku supaya quit smoking, aku cakap "kalo xnak stop merokok, jgn jumpa sy lagi". mmg dia benti. dulu lah, dulu. tp skg.. tak pon. haha.




ok ok. aku sbnrnya nak mengadu, perasan tak ambi pur punya perfume kete yg bau After Tobacco tu? macam dh xde dalam pasaran kan? asik2 aku jumpa vanilla la, lemon la, lavender la, floral la, semua aku x minat. cuma satu ni je aku layaaaan macam hidu gam. haha. contoh eh, contoh.






dan bukan takat dlm kete je, kat umah pon aku pakai hok yang spray2 tu. hehehe. huhhh! dan bukan takat kat umah, kt opis pon taw. bukan ape, pacik2 sekeliling aku ni semua kaki rokok, paling aku tak tahan bau gudang garam tu. pergghh, bapak busuk. sampai kan, kadang2 aku spray terus kat badan dorg. kah kah kah. kalo Dunhill, ok kot bau dia? haha.


ok. takat ni saja malam ni. sebelum itu, tgk ni, iklan ROKOK VS SURAH YASIN.

ok bai.

selamat hari tanpa rokok.

Saturday, May 30, 2009

Kisah Kasen Ketat.

hari ni, bangun-bangun pagiiiiii je (sedangkan bgn kul 1 pm) mak n adik ku cupi bising suh kemas bilik aku. mak aku dah edit feng-shui bilik aku. haha. semua baju2 lama dilonggokkan. dh jadi macam bundle.

ada dlm 10 jeans terpaksa buang atau derma kpd org sebab takmuat.

so, sambil mengemas, aku menjoyah. "mak, ape citer mirul? bila nk g somban jumpe dorg. dh lame xjumpe."

igt mirul? kasen ketat aku dlm entri INI? last aku kol die pon die kata die ada TIGA (3), ya tiga awek. awek 1 untuk jaga kebajikan spt makan minom shopping baju, awek 2 untuk buat assignment, dan awek 3 yg die syg siket kot. boleh?

pastu mak n adik aku jawap.

"ko tak taw ke ada org nak masuk meminang die???"

hohh? biar betik. pompuan pinang laki?



tak sangka antara kami bertiga ko macam nak kawen dulu ye.

ikot ketinggian kot, Mirul dulu, kendian Cupi, dan akhir sekali aku? hahahahha.



pose dari fizi muka lapan (8).

mak aku cakap, nnti kita g sana macik aku citer segalanya, hihi. xsabar nk jumpa mereka.. sbnrnye bukan ape, rindu gak kat kasen2 aku ni, dan rindu zaman kecik. zaman MAIN TIKAM 20posen.

ngee.

ok bai.

sambung kemas rumah. (konon)

RICE COOKER

ptg td. dpt msg dari adikku Cupi.

"nak kol TMNet mcm mana?"

aku jawap.

"pakai RICE COOKER."

itu maknanya aku sibuk bekerja.ya, sbnrnye spjg mgu ni aku bz. blog2 kawan pon xjenguk2. hari ni pergi pelancaran ekspo beli barang buatan malaysia kt IPOH. makan xsdap. ntah apa2 punya katerer.

ok bai.

Thursday, May 28, 2009

Tom Yampeh!

ok, peristiwa malam td. kami makan di b.b.bangi.

"bang, tomyam kat cni caner ekk? yg kaler merah ader?"

"aaaa.. ade, merah ade, putih pon ade" dengan muka yakin menjawab. so aku percayalah.

"btul? sy nak yg merah, buat pedas ekk! lagi nak telur dadar, kangkung belacan, nasi puteh, teh o ais!"

dlm 15 minit kot oder kami semua smpi. uuu.. nyaman btul perasaan bila tgk makanan panas2 sampai, yela dh kul 930 xmkn lg, kira lewat la tu.

aku amek telur dadar. ok, kool.
aku amek kangkung belacan, ok, kool. bley tahan.
aku amek tomyam.

hampeh.

DAH LA KALER SERUPA KALER SUP! RASA TAWAR, TAK SEDAP!! BANYAK SAMPAH SARAP SPT SERAI DAN BAWANG2 BESAR!

"huhh! janji-janji manismu btul la! aku dh agak dh abg tu, tipu aku!!"

terus menyanyi "KU BENCIIIIIIIIIIIIII" macam lagu bencinta tuuuu.. dan terus merungut. membebel2 sambil makan, mmg kurang adab sopan aku ni.

siyes, boleh kira lah berapa sudu aku rasa tomyampeh tu, x caya tanya membe2 aku, semua kata rasa macam sup. haih! akhirnya, 90% dari tomyampeh tu tak abis. bygkan 4 org makan x luak pon?

aku tatahu la knp sikap buruk aku skg ni makin menjadi2 bila marah.

aku mintak membe2 pen, sebab nk tulis kt tisu I HATE YOUR TOM YAM! tp sorg pon xbawak pen. abg yg tukang amek order pon xnmpk batang hidong. abis shif kot, kau bernasib kali ni abg yg tukang amek order yg penipu!

akibatnya.

aku tuang lebihan teh o, siap dgn ais nya sekali dlm tomyampeh tersebut sampai penuh mangkuk. kemudian, sedikit kulit kerang rebos aku campak dlm tomyampeh itu. siap aku hiaskan kulit kerang tepi mangkuk tersebut.

huhh! marahnya aku mlm td! seb baik farrah marah suruh benti bersikap pelik mcm tu.

"wehh dah kis, dah, agak2 la. perangai budak2 ko ni, berapa umo ni???!!"

"huhh@ ko x paham perasaan aku mcm mana! ko takkan paham!"

mslhnya skg aku lupa nama kedai dia, kalo x silap "dusun gearbox" , kt bb bangi, area depan shell yg ade Yankees Hut segala tu. huhh.

ok bai. seb baik M.U kalah semalam. kahkahkah.

ok bai.

Wednesday, May 27, 2009

Tak Adil, Kau Ni Kejam Lah!

not fair dari lily allen.

akibat video nya yg ala koboi2 dan si lily tu mcm kiut je berjoget dan asik2 dimainkan di v dan mtv, terus nk suka lagu ni dan nak menghapal, sbb aku dpt tangkap korus die mcm ada cakap..

"its not fair, ai tink yu rili mean..ai tink yu really mean"

kira macam sdap la nak nyanyi lagu ni kasik kt lelaki kan?

so, aku trus search lirik. ok. masa mula2 nk menghapal, cambest la..

Oh he treats me with respect,
He says he loves me all the time,
He calls me 15 times a day,

bla bla bla..

tp bila dh nk smpi korus..

"There's just one thing that's getting in the way
When we go up to bed you're just no good"

bla bla bla..

I think you're really mean..Oh you're supposed to care..
But you never make me scream..You never make me scream..

chaiittt! ini maksud lagu ni rupanyeaaaa?

bengong.

ok bai.

Biar PEHA BESAR, asalkan tidak CAKAP BESAR.

ini adalah kenyataan. apa yg akan dijumpai dalam henbeg aku.



dan ini pulak kami punye 'supper' tgh malam tadi sambil bersembang pasal 'gay'.





mengumumkan, dengan berat menjangkau 55kg dengan ketinggian hanya 157cm (sekarang boleh tlg kirakan BMI aku).. i am no more in diet.

kah kah kah kah kah.

ok bai.

Tuesday, May 26, 2009

Surga Cinta

semalam aku g tgk Syurga Cinta.

"wah, mcm x percaya je akiss tgk filem melayu" reaksi Farrah malam td.

hehe. ntah knp aku tergerak hati nak tgk cite ni. lgpon kan, dkat IOI mall rm7 je tiket. hahaha. alamak, skg korg dh taw kat mana aku selalu g nonton. jangan nak TERJAH ok? haha.

oke, sedikit kesimpulan.

jalan citer yg simple, jelas dan nyata, senang nk paham la kan? watak Ikmal mmg terbaik la, dh la pelat sebut Astaghfirullahalazim. berulang2 kali lak tu. haha.

watak Syuhada (Heliza) kira ok la, tp mmg seswai la sbb die tu comel dan sederhana, pakai tudooongggg, lemah lemboottttttt..ade klllaaaaaaaaaaasss! hhahahah. baju pon cantek2. hehehe

babak plg kelakar masa si Irham (Awal A.) jwp soklan Atuk Syu, "saya xleh sembahyang, sy puasa khatan!" ape ke bangang punya jawapan, haha. mmg tergelak besar aku smlm.



dan lg satu, masa Atuk Syu suruh di Irham jd imam, mmg sakit perot aku gelak. kah kah kah, tgk sendiri la ye.



dan, ok 'dan' yg keberapa ntah. haha. masa Syu kata, "kalo kita keluar berdua, org ketiganya Setan".. lepastu Irham jawap.. "Jadi Ikmal tu setan la.." ok sumpah bodoh gila time ni. kah kah kah.

ummm...plg syahdu masa Irham mula2 amek wuduk kt masjid, muzik latar mmg seswaaaaai. huu. menusuk kalbu lah! mmg sentap dan sebak aku cakap kaw. haaaa

aku bg 4/5 bintang kehidupan. hihi. aku rasa kalo watak Irham itu di'tekan'kan lagi, contohnya rambut die blonde, cakap 100% omputeh, kurang ajar dengan parents, minum arak smpi kat umah ke. hehe.

paling x boleh blah bila Syu suruh baca buku JANGAN BERSEDIH, dh la Aket baru beli buku tu, dan aku baru nk membelek buku itu. hehehe. kena baca ni!

yg paling aku ingat, masa atuk dia bg nasihat, bahawa, jodoh ni ada tiga.
  • JODOH DARI SYAITAN
  • JODOH DARI JIN
  • JODOH DARI ALLAH S.W.T.
nak tahu apa maksudnya? g tgk sindiri ok. haha.

ok, aku rasa semua pemuda pemudi yg berkapel2 tu, WAJIB TENGOK ok! hahahahaha. byk nasihat yg berguna doh.. xbanyak filem malaysia mcm ni taw, tahniah kpd Ahmad Idham. daripada korg tgk filem rempit ke, bohsia ke.. bukan apa, aku rasa mcm bohsia2 kt msia ni bangga ada filem psl dorg. hahahah.

ok bai.

* teringat lagu faveret aku dari Ada Band, Surga Cinta. cuba layan. syioook mak enon oi!

Tragedi Rombongan Cik Kiah.

sabtu lepas, g mengikut rombongan cik kiah ke kenduri Ada Sakura di Bukit Goh, Kuantan, gerak seawal jam 8 pagi.

huhh. akhirnya aku buat keputusan utk g kenduri Ada, mesti abg2 logistik marah punya la sbb x ikot dorg g latihan menembak, hihi. tu lah, aku dh cakap, kalo nk mintak aku jd urusetia/jurugambar kena 'book' aku awal2. haa. hiihihi.



bekpes di genting sepah, eh..sempah kot. siyes lapa gile masa ni.

lepas makan di sini, aku pengsan, tido dari pukol 10pagi hingga 1.30pm. uuuuuhhh..nyaman. itupon kak iza kejutkan, tipu kata dh smpi, sedangkan tidak! huhhh!



rombongan cik kiah sampei!



puan pengantin, sebaya dengan aku. hiihi.


macam biasala kan, muka dorg je la enterprem.



dan lagi...


dan lagi...



huhh. akhirnya aku berpeluang sehingga landing atas katil.



alahai, puan pengantin merampas tempat balik!
sedarkah korg tentang kewujudan aku di situ? . haha



ok, dh amek gambars sampai muntah, pulang cik kiah awal. x sempat tgu pengantin lelaki smpi, sebab Encik Pengantin lewat sedikit.



mula2 aku x paham, dorg sibuk kata... nak singgah T-C, nak singgah T-C.
aku blur kejap, T-C tu sapa plak? T- Pain aku knal lah!

rupa2nya, telok chempedak. kalo mata korg hebat,
korang akan nampak efek buih2 belon, hehe. tima kasih abg tukar tiup belon!



ok bai T-Pain, eh..T-C! sori x amek gamba laut.



oke inilah pengalaman yg best. BAS ROSAK! BAS ROSAK!
ntah ape kebende filter kena ganti! huhhh. gila memenatkan.

bygkan dok melepak dari pukol 5 lebih smpi tgh malam?
arhhh. mmg masa ni menguji kesabaran aku.

lokasinya di persimpangan jaya gading. henpon plak abis bateri!!!!!!!!
sabar dik, sabar!



sempat lagi amek gamba kami yg cantek mcm belacan, huhh. dlm kul 1 baru leh check in hotel. terpaksa la kan, x kan nk tdo dlm bos.

dah la masing2 sengkek! haha. kena bazirkan duit, rm150, x sampai 8 jam dok hotel tu. kul 8 dah turun lobi. gila semangat nak balik kl!



keesokan hari nya, BAJU YANG SAMA, yaaaa.. BAJU YANG SAMA.

MMG BELACAN PON WANGI LAH!!



inilah hasil kerja kami men'decorate' bilik hotel, mengubah feng-shui bilik tersebut. haha. bygkan la, bilik utk 4 org, kami sumbat 8 org. hihihih.


ok. no more gamba.


aku fobia dah tgk baju aku sendiri selepas pakai 2 hari berturut2. haha. kami selamat sampai parisjaya tengahari Ahad. mmg kenduri sakan lah!

kalau lah encik bos Yahya Sujak tahu akan cerita hal ini, tentu dia kata "padan muka, degil x nak tlg amek gamba latihan menembak". hahaha.

btw, Happy Kawen puan ada dan encik bujal! hope akan kekal ke akhir hayat!

ok bai.

Friday, May 22, 2009

Lawak Antarabangsa

kisah 1 dan 2 ada kombinasi menunjukkan aku ni jenis yang susah nak mengaku salah, dan sgt defensif.

kisah 1.
waktu makan malam.

"kissss, tlg amek kan akak SOS CILI kat dlm peti sejok"

ok. terus amek sos dlm peti sejok tanpa membaca label dan bagi kak iza.

"ape ni kisssssss, ni SOS TOMATO"

"ek eleh...SAPA YANG MEMANDAI-MANDAI BELI SOS TOMATO NI, KAT UMAH SAYA TAK MAKAN SOS TOMATO TAWW!!"

"ish ko ni! boleh plak salahkan org yg beli sos tomato tu, huhh.. nampak sgt!"



kisah 2.
semalam, waktu lepas kije.

sebagai penghuni paling tua, kak iza entertain abg itu di dapur, citer ape yg telah terjadi pd mesin basuh kami. kami yg lain, duduk bersimpuh, di ulang BERSIMPUH penuh kesopanan di ruang tamu. bersembang pon dgn suara yg slow, ala gadis melayu tv9.

tiba2, dengar abg tukang repair godek2 mesin kami. rupa2nya die tgh clear kan mesin tu punye ape ntah yg kt belakang tu. tiba2 kak iza bersuara.

"weh, abg tu jumpa besi b** dlm mesin basuh"

tertelan air liur semua. lagi 2 minit, tiba2 kak iza sedikit menjerit kepada kami.

"weyyyyyyyyhhh.. ada b** putih, abg tu jumpa, sapa punya haaah????"

terbeliak mata ku, farrah n nana dah cabot lari dlm bilek kerana tersipu-sipu.

zaaaasss. sepantas kilat aku jawap.

"aku tapakai b** ehhh..... bukan aku taw, bukan aku!"

semua gelak sampai semput. ptt la bising gila mesin tu bila tgh spin, mcm2 khazanah bumi ada. huhh!

ok bai.


b** : merujuk kepada pakaian KECIL wanita.

Tag - i Pernah Bercinta Dengan Ariel Peterpan.



1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.
yaa udeh deh..

2. Nyatakan 5 fakta "menarik" tentang pemberi award ini:
- BAJET ADIK BRANDON BOYD. kah kah kah
- peminat kemere hebat
- ade kucin yg mengada, makan nak suap (bak kata Ame)
- die suka Hujan, aku benci HUJAN, tp seb baik kami tak gadoh tarik2 rambot.
- errrr..suka amek gamba kelaka, err spt dgn memakai towel di kepala?

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya:

- pernah bercinta dengan Chester Bennington
- pernah bercinta dengan Ariel Peterpan
- pernah bercinta dengan Faizal Hussein ketika di bangku sekolah
- pernah bercinta dengan Aweera
- pernah bercinta dengan Tyson (ol american rijek)
- 5 fakta di atas berangan belaka
- ada boifren angkat, nama nya Ahmad Nikon
- mengidam nak anak macam Suri Cruise
- peminum vitagen tegar
- saya pemalas, kuat tidor, kuat bercakap nonsense dan kuat menyanyi.

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:

Kak Lidya
Kak Zue Awandanya
Apes
Ame
Shie
Man Michael
Leen Chantique
Sery Chantique
Zue Yaya
Nani Manusia Rumit

ok dah siap.

Thursday, May 21, 2009

Ni, Ai Nak Komplen Sket..

ptg semalam, aku g klinik kesihatan p9. cik farrah demam. angkara seram dgn virus pelik2 skg ni, dia kena la amek darah, untuk pertama kali dlm hidupnya. neves la tu?

dlm keadaan demam2 tu, sampai la ke kaunter amek darah, setelah pergi dua (2) kaunter kami singgah. haih. 1, kaunter daftar, 2, kaunter nak tanya kau saket ape. huhh.

sampai di kaunter ke3, cik farrah yg BLUR-BLUR DEMAM tu, pergi kt kaunter..konon nak tnye mcm mana nak register kt situ.huhh. langsung x dilayan oleh seorang "cik kak" kat kaunter tu.

maka terkial2 la cik farrah kat situ. rupa2nya kena scan kt situ. dah la scanner tu dihalakan mengadap ke dalam, logik ke? kalo korg scan pas kije cmne? mengadap keluar kan? bukanke dalam dlm kan?

huhh. cik kak kat kaunter tu masih BUAT-BUAT SIBUK. ini lah pesanan penajanya.




hai cik kak, KAN LEBIH BAIK KAU BENTI KIJE KAUNTER TU, dari kena tanya dari kami.

MALU BERTANYA SESAT JALAN CIK KAK!

ini baru kami yg muda dan boleh membaca, cuba bygkan kalo pacik macik tua yg dtg sorg2.
tak ke kesian?

HAIH. oke tanak marah2. meh gelak jap dgn baca katun ini. aku tapaham kenapa 'dorg' dah tak panggil selsema h1n1 tu sesema babi. huhh.. masih nak menegakkan keadilan babi gak ke? ngahahaha.



ok bai.

Wednesday, May 20, 2009

ENCIK ARHAEM PUNYE STORE.

ini bukan nacite pasal sam witwicky yg ber username LadiesMan217 nak juai spek atok dia tu kat ebay, ini maw tolong pomote member ku, Encik Arm punya "store".

aku penah mention nama dia dlm entri aku yg INI dan INI. aku suka ltak muka dia sbb die kata dia ada follow blog aku. hehe. comel kan? sorilah, xdpt nak ejah korang atau kim slm sbb pacik ni dh kawen beranak 1. kah kah. dushh. jatoh sahah kaw merudum-rudum. haha.

aku pon tatahu kenapa bila org sebut ebay, terus otak ak proses ke dlm movie tenpomers tu. mungkin bahangnya sudah terasa kot? haha.

oke, ini antara barang yang buat aku geram. ( geram ni ayat Arm. haha)


NEW RARE JOKER THE DARK KNIGHT CIGARETTE MONEY CASE



NEW RARE METALLICA WATCH WRISTWATCHES LEATHER STRAP HOT



NEW RARE HI - SPEED WATCHMEN SMILEY USB FLASH DRIVE 4GB




NEW RARE MOUSEPAD MOUSE PAD MATS PRISON BREAK SKETCH



NEW RARE HIM HEARTAGRAM THROW PILLOW CASE PILLOWCASES



NEW RARE LOMOGRAPHY RINGFLASH ROUND PLAYING CARDS
EXCLUSIVE DESIGN ONLY FOR TRUE LOMOGRAPHER


NEW RARE SLIPKNOT LOGO BELT BUCKLE ALLOY HAND MADE



NEW RARE Santa MINI Helicopter -Amazing RC Micro Copter

banyak lagi bebarang RARE taw, all FREE shipping. berminat? janganla malu dan segan, jemputlah, pakat mai datang ramai2 ke :

(klik la bai)

sebarang pertanyaan, bole tanya aku atau kontek terus encik arm, nnti aku bg no henpon.

oke encik arm, kije dh setel, pasni aku boleh dapatkan harga kasih sayang utk casing joker tu.kah kah kah.

oke bai.

Monday, May 18, 2009

TOP 5 : Ai Really Kenot Tahan Perempuan Like This.

SUPERGEDIK.
aku pon ada gediknya, tp jgnla melampau2 smpi aku malu nk kawan dengan dia. sampai semua lelaki kau nak meleseh-leseh.

PENDENGKI.
perangai x boleh tgk org lebih siket, dah nk jeles, nak sentap. org ada, ko pon nak ada.

SELFISH.
terlampau nk kena jaga hati dia smpi aku x boleh nk berkawan dgn org lain, sampai aku tak boleh buat apa yang aku suka?

PERASAN.
perasan. ye, mmg la kau cun, tp x semua suka kau, boleh terima x?

SUKA MINTAK PERHATIAN
contoh : buat stetment "menghidap sakit pelik, siap bubuh kat blog atau post bulletin kt mespes, fesbuk segala mak nenek". tolongla, it's not everything all about ko sorang je.

berpada-pada lah. bukan setiap orang, dan bukan setiap masa org kena tumpukan pada kau sorang. ok? tapi kalau ada, GOOD FOR YOU. tapi bukan aku.

. . .

aku tak kata aku bagus, aku punya perangai terok jugak kot, tp aku cuba yg terbaik jaga kawan-kawan aku, even nampak KASAR.

aku cakap melalui pengalaman. ada yang terasa? im soriiii. sebab tu aku ni xde kawan baik perempuan, sampai skg.

semua aku syg 50-50, cuma ada segelintir yg aku syg sampai 80-90%, aku xnk bgtaw sapa mereka, you know who yu are.

xkan nk buat realiti TV macam akak Paris hari tu? ingat, KAU bukan artis.

sekian.

Meet My BF, Jeff.

hai. pada pagi isenen yg biru ini aku nak kisahkan pasal my bofren, since sekolah tingkatan empat... kenalkan, nama dia jeffery nero hardy. atau lebih komersial nya, Jeff Hardy, kerja dkat WWE. Dulu die ber tag team dengan abang nya sendiri Matt Hardy, bersama awek abg nya, Lita dan membentuk geng The Hardy Boyz.

see? bila die senyum, cair.

apa yang buat aku jatuh cinta dengan dia adalah kerana dia ni masa mula2 aku kenal, mmg kacak, aku suka gilak pada mata dan keningnya..ooh.

utk tunjuk kesetiaan aku pada Jeff, semua password emel, ym, myspace, friendster aku guna nama dia. ingat nama kat ym aku? aqiess jeff nero? haa. bukti tu.

sampai kan blog aku yg skg ni pon still guna password nama dia. dan, pc ofis aku pon guna nama dia utk password. skg korang semua dah tau password aku.



selain ber wrestling, beraksi ganah lompat sana sini, main tangga di gelanggang gusti, dia ni sebenarnya berhati jiweng juga. xpercaya? klik sini, JEFF HARDY'S POETRY utk baca poems beliau.

my feveret sejak sekolah adalah, The People You're Creating. dulu aku hafal ayat2 ini. best wooo.

When you love so much... Can you always be sure?
That your love is a touch... That your love is a cure?


When you say what you feel... Will they look at you and laugh?

When you know what you've learned... Will they stab you in the back?


selain menulis puisi di waktu lapang, jeff suka main motorcross dan round2 jalan dgn Abg Matt dengan motorbike masing.



jeff juga pandai main gitar. itu yg aku tangkap lentok habis-habisan dengan Jeff tu.

.

dan, sejiwa dgn aku, die syg haiwan2 spt harimaw. uuuh.



tapi sejak aku g futher study, dia dh byk berubah. die kije kat TNA kejap, bergerak secara solo tanpa Abg Matt. dan jarang dh berpuisi, apatah lagi main gitar bersamaku, dah xda lagi dia mendendangkan aku lagu Isabella, kisah cinta dua dunia....

dan of kos..penampilan Jeff banyak berubah. mula2 aku mmg xkesah sgt diekaler2 rambut dh macam eksem paddle pop, tp skg? dgn muka-muka, badan semua habis die cat! aku dah mula bising.



"asal buruk sangat pesen yu skg ni Jeff? dah x macam orang! gedik taw!"

sampai la skg. aku tertgk iklan kat astro, hari ni dia nak lawan pakcik yg x mampos2 lagi tu, si Undertaker kat Judgement Day?

oooh. itu yg buat aku tiba2 hari ni nak menulis pasal dirimu Jeff.

Sunday, May 17, 2009

Lagu Mesti Dengar.

cuba dengar, tonton video dan hayati lyric.arrh. mental calar!


OFFICIAL VIDEO. (wajib tonton)


lagi video di : The All-American Rejects

VERSI LIVE DLM LETTERMEN. (wajib tonton jugak!)





satu perkataan utk lagu ini.

beautiful!!!

Saturday, May 16, 2009

Guna IT, Belajar IT, Pakar IT bla bla bla IT....

haha, teringat lagu siti yg selalu kuar tv1 dulu, haha. hari ni nk cite psl aku yg kurang celik it.

hari ni aku pergi membeli pc baru di lowyat, eh..tak la pc baru sgt, ekceli..ikot adik aku g upgrade pc. tukar R.E.M, mada-bored, power supply bla bla bla.

pelajaran kita hari ni.

SATU,
mada-bored (motherboard lah!) MSI ampeh, so..mari gunakan ASUS.

DUA,
dlm 1 kotak antivirus+internet protection Karpersky, ada TIGA (3) cd, maksudnya, boleh digunapakai oleh 3 users berlainan.

contoh, Ali, Abu dan Ahmad berkongsi membeli satu kotak, dan setiap sorg dpt satu cd dan di install di pc masing2. aku baru tahu hari ni.

TIGA,
dengan atm maybank, kita boleh tukar setting had pengeluaran sehari kita, contoh, had pengeluaran 1k, boleh di'up'kan kpd 2k, 18k, bla bla bla dan seterusnya.

contoh, pergi lah ke atm maybank terdekat, masukkan no.pin anda, pilih lain-lain urusniaga, dan carilah ayat lebih kurang "tukar had pengeluaran", aku x igt ayat sebenar, haha. aku baru tahu hari ni. makasih pada Kwan ku sayang.

teringat macam mana dulu aku gelabah tak boleh nak keluar duit sbb melebihi had 1k aku dulu masa nak beli Ahmad Nikon. ngee, seb bek tokei kedai tu baik, boleh guna ada m2u.

kesimpulannya,

hari ni aku nk wat stetment , bahawasanya, TOM YAM KUNG, thai corner kat foodcourt timesquare sgt SUCKS! (xde kena mengena dgn fakta IT)

dan sepanjang aku aku berada di loyat, ada 4-5 kali aku dok terserempak dan bertembung dengan OMPUTEH TUA SEJIBIK MACAM CHESTER BENNINGTON! kahkahkahkaha.

dan akhirnya ku di sini, dpt on9 di rumah jua! dh lama x on kt umah. asik2 kt opis je! dan terus memfollow twitter chester, dan dengan bini-bini nya sekalik aku folo. haha.



Chester,

"ai sedang usha lappy baru di lowyat, asik2 terserempak dengan Akiss Ferrero"
about 4 hours ago.

kahkahkah. siapa suh percaya, konon2 je.

update terbaru pasal chester dan abg2 LP yg lain, mereka sibuk membuat video utk lagu yg mereka cipta "New Divide", lagu tema Transformers 2 - The Revenge of The Fallen. sila bukak di sini http://lptimes.com/.

ok bai.

Thursday, May 14, 2009

Hijau Menggelikan!

benda2 hijau yg tidak digemari, dan agak 'disturbing' bagi diri ini.



shrek, siyes, aku mmg x pernah minat menatang ni, wlu beribu org suruh aku tgk movie dia, aku tetap x mau. ntah kenapa dorg boleh cakap benda ni comel? yekkk.. ingat kau comel ke buat peace jari tiga macam tu? nyampah taw!



dan keduanya, movie the mask ni pon sama. ada lah sekali aku tgk, still... aku rasa semacam dan geli je tgk muka pacik jim carrey n, plak dlm cite ni mcm2 aksi pelik dia buat kan? ewwww..

humm..next



KATAK HIJAU, benda paling geli kat muka bumi ini selepas cicak dan lipas. even cicak di atas posing macho, still not working for me. ngee. aku nak letak gambar yg katak hijau yang sebenar pon x sanggup. meremang bulu tengkok aku kalo bayangkan. yekkkkkkkk!



dan inilah yg paling aku 'alah', aku panggil ini GAME HIJAU dari PS2. skg adik aku cuti semester.

so..lepas abis tgk bola di cenel bola yang bernombor 800 lebih tu dimana aku boleh panggil juga CENEL HIJAU.. dia on plak ps2.. sambung main benda hijau ni..bosan btul! tiap-tiap malam sampai 3-4 pagi, mmg timing aku tgk tv. plak, xnak plak dia main tv yg kat dlm bilik tu?

"takhta aku sebagai pemegang remote control akan di rampas kembali".

arhhh!

ok, skg ni, aku rasa geli nk bukak belog aku sindiri. yekk yekk

Wednesday, May 13, 2009

Tom Tom Mok!

pagi tadi. saje nk kepoh kat fesbuk.

"pada pagi yg mulia ini, sy sedang mencuba PATI BERI INNER SHINE!lepas ni boleh cantik mcm paris hilton. errrr. ok. 10:56am"

tghari tadi masa lunch.

"kis, makin cantik aku tengok kau...... (ayat tak abis lagi tp aku dah kembang kuncup hidung dh aww awhh!)

ok, ini ayat penuhnya :

"kis, makin cantik aku tengok kau bila gemok mcm ni" (tertelan air liur, sentap)

tataw nak anggap pujian ataw teguran berbisa.

aku ingat baru sehari minum innershine sudah menunjukkan hasil yang memberangsangkan! haha. xsedar diri awak tu dh gemok Cik Balqis. kah kah kah.

inneshaaaiiiiinnnnn...(sebut mcm dlm iklan)

ok bai.

Tuesday, May 12, 2009

Hiburan Minggu Ini Lagi.

JUMAAT, malam itu, Aket mengidam sate. So, buat pertama kali pergi sendiri tanpa bantuan 'driver'. haha. Berjaya! cehh.. macam la jauh sgt. ngahaha. tiba2 sampai Kajang je, ada ramai gile manusia beratur tepi jalan, rupa2 nya ada perarakan hari wesak.



nasib baik kami tanya kat bdak kije petronas tu apa akan berlaku. kalo tidak,dgn kami2 kena SIRAM macam bunga di tepi jalan. hehehe. ramai gile, sampai ke sate kajang tu dorg berarak.

tiba-tiba dalam kereta. dapat msg dari kawan Si Dia. "buat apa malam ni, g karaoke nak tak, kat alamanda, saya dengan ** sekali"

otak jem lagi. knp Dia x msg terus kat aku, pakai esisten plak?? terus aku dh sakit perut, ntah bpe kali g toilet. Aket x abis2 gelakkan aku. huhh.


I DON'T DRINK COKE


even sakit perut, aku g jugak la, seb baik ada vitagen tercinta. haha. org nk belanja kan? 3 jam aku rasa tak bernafas dalam bilik karaoke. haha.

ya, xboleh bernafas.

soalan utk diri sendiri, "btul ke apa yg aku buat ni, kata nak lupakan Dia!??"



SABTU. bangun tghari (pagi), pergi alamanda utk lunch, dan ke opis. utk BURN CD la, bukan OT ok. hehehe. kendian.. teruskan perjalanan, ke Bagan Lalang..sekali lg, tanpa bantuan driver.

dalam kete, dgn bangga pasang lagu I Don't Need A Man By Pussycat. Dolls

sampai2 je bagan lalang, yelah.. hehe. mcm munyet jumpa pisang, haha..mcm tu la rupa kami bila nampak laut dan pasir yg memutih...lantas..., inilah aksi kami...



pasir puteh tepi pantaiiiii...



ombak laut berkejaraannn..

(nampak pak gad baju puteh kat belah kiri tu? dr jauh die dh usha 'aktiviti' kami )



"adik..sini restricted area la klu nak masuk, ikot entrance sana tu...."

" BAIKLAH!!

(terus blah buat muka baik dan blah)



ok, ini masa aku g sana setahun lepas.



ini gambar sekarang di Sepang Goldcoast.



hai spek.



hai abg fotographer yg tampan.



hai tapak kaki mawas



lepas maghrib, pekena seafood. udang tepung amat nyaman.



utk pasangan bercinta. marilah ke sini.



mengerikan! siap bulan mengambang lagi.



tp disebabkan tmpt ni cantik, lupa diri terus,



seronoknya main langsuuirrrrr..eh langsir. errr



restoran stemboat. menarik menarik.



sinki santek.



toilet santek.



eh lupa nak letak gamba muka sendiri. nah. aksi SUPER-YAKIN dan puas dpt jumpa laut dari akiss.

oh, xlupa.

AHAD, malam..aku balik Shah Alam, hantar cokelat kat Mak aku. dengan ucapan di kad : "SELAMAT HARI IBU, DARI ANAKMU YG PALING BAIK DAN TERCOMEL."



nak amek hati sebenarnya, sebab aku x bagitahu kat mak aku pn aku g bagan lalang dan aku pergi tanpa pengawasan org dewasa atau lelaki.

. ANAK YG TERDEGIL patutnya tulis kan?

ok bai. akhirnya dapat update.

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...