instagram akiss

Monday, June 29, 2009

tahi la!

"balqis apa kabar? ada kat mana?"

"kis, sehat. masih kat Tekam, maybe sampai 12.07"

"watpa kat sana? lamanya!"

"jurugambar rasmi. tlg urusetia skali kot?"

dalam hati.

JHFNWUIY5375342534%$%7678878BHDSFETYRWYTWURYNOWIUROPQIKAJFfak yu! (sumpah seranah tanpa batasan)

manusia kan? gila kuasa, jawatan mahu, nama nak dipaparkan. KERJA?

taik kucing!


(rindu housemate (akak bulan ni xnak bayar duit sewa!!!), rindu famili, rindu kawan blog fesbuk semua, rindu tenpomers nak tgk lagi!)

Wednesday, June 24, 2009

fakta saje-saje.

1. semalam aku tgk tenpomers 2 kat cineplex damansara. tahu bila kali terakhir aku pegi situ?hihihi..2 tahun yg lalu, semasa tgk tayangan premiere TRANSFORMERS tahun 2007, tiket jam 2.30 am, pagi esok nya aku bertolak ke Melaka, Kursus Asas Pengenalan.

sama la apa yg berlaku tahun ni, semalam tgk, ari ni g kursus.

2. semalam, tiket jam 6.15, Nazi pula jam 5.15 di gsc, alamanda. tiba,2 sementara menunggu, Enol dpt msg dr Nazi yg menyebabkan kami sumpah seranah beliau, spt contoh ayat : babi kau ! la'nat tanpa batasan!

msg Nazi berbunyi :

"OPTIMUS PRIME MATI."

ok dah cukup seksa korg. pegi tgk!

masih teringat2 mcm mana Sam (Shia LaBeouf) kena sawan babi atau lebih terok dah macam kena sampok. sakit perot gelak. n aku suka robot tua Jetfire, dpt bygkan macammana robot pakai tongkat si bongkok tiga? kah kah kah. err.. dan agak geli Sam panggil Bumble Bee dengan panggilan Bee. mcm gedik je.

ok stop it akiss!

*ok bai, jap g pulang ke pangkuan Terkam. huhhhh!



dan ini gambar pacik2 LP (hoi asal si Rob tu buruk sgt rupa bentuk die?) masa premiere tenpomers smlm. siap suprise pefom nyanyi new divide live lg! argghhhh!!!

Tuesday, June 23, 2009

Transformers 2.

kesimpulan.

1. minit ke 60 (lebih kurang la), bergenang air mata, dh menangis pon kot?

2. megan fox injet bibir kot? tp sumpah, dabel ciskek mak nenek hot kakak ni.

3. 2 jam 24 minit, macam xcukup, xrasa langsung.


4. spt dlm masa trailer, REVENGE TAKES MANY FORMS. ya, sgt sgt sgt MANY nya, dan pelbagai bentuk.

5. Bintang? berjuta bintang di langit aku bagi.



spt yg 1st dulu, lepas habis cte itu, satu panggung bertepok tampar. eh tak. tepuk tangan ramai-ramai.

*APPLAUD*


aku x pandai jaga barang

"weh, org mcm kaw ni, kena pakai laptop ko tahu, tak nak angkat satu ke??"

jawapan panjang lebar.

aku x pandai jaga barang.
pc kat umah ni pon adik aku yg manage. folder2 aku bersepah. gmba bercampur baur mcm yong tau foo. pc opis? jgn di tanya ok. henpon aku? cover kt belakang penutup bateri dh ilang, skg hanya tutup pakai binding tape. bilik aku di putrajaya? huhh. baju xlipat, dh macam gunung simpan. xtermasuk yg belom basuh since bulan lepas. humm. lagi, bil-bil api, letrik, astro...aku tahu bg duit je, housemate aku akan ambil bil kt petisurat dan kira utk aku. peti surat umah aku pon aku tak tahu celah mana kt bawah tu. juga, jelas pada handbag aku. kadang2 korang akan jumpa straw vitagen yg byk dlm itu. dlm erti kata lain. aku malas nk amek tahu, dan mmg PEMALAS.

dan contoh paling ketat, my Ahmad Nikon. nak tahu? lens cover dh hilang, bateri yg lg satu utk standby dh ilang, usb nya pon ntah campak mana. manual book? lg la xpenah nak selak. dan semalam plg terok, akibat hangin satu badan, aku telah campak my ahmad nikon (nasib baik duduk dlm beg dia) kepada seseorang. info penting : bila aku marah, campak mencampak barang adalah wajib.

see? AKU MASIH TAK PANDAI MENGURUSKAN DIRI, PERALATAN, ALAM SEKELILING, EVEN MY AHMAD NIKON. aku tak macam perempuan lain yg sgt proper, kemas, teratur dan berdisplin.

ok. jawapan yg sama aku akan bagi jika orang tanya,

"kis, bila kaw nk kawen. kawan2 kite ramai dh kawen weyyh! "

masih jawapan yg panjang lebar.

aku xpandai jaga barang.
nnti anak ntah kemana, laki x makan lagi. gula dh abis, nasik dh hangit kat dapor, lalang dh naik kt depan umah, baju laki x gosok lagi, anak tak menyusu lagi... bla bla bla dan bla bla bla.
.
.
.
faham tak?

Monday, June 22, 2009

Akiss's, Believe It Or Not.


ok. zoom lah dan percayalah.


*mata bersinar2 macam mata sinchan.

Secebis Gambar Kejadian.



gamba selepas larian 2.4km. nampak kecik siket kot?

ok, gambar kawad, kucin pedel pop, dan lain2 xde wat masa ni.

jom kita ke gua balai.



pose muka cuak ke bebeh dan flash over2 plak.

ok ini masa mula2 smpi, lebih kurang jam 11.30 malam. gila gelap ok, pokok2 semua stok sebesar pemelok aku, dan setinggi-tinggi pokok. sgt ngeri dan sgt keliwon nya.

paham2 je la, aku mana pnah masok hutan segala? mmg agak terkujat la aku masa tu. rasa nk muntah pon ada taw.



masik cuak. bersama ustaz, and the geng.

and of kos, aku x amek gamba pon tongah2 malam tu.

paham2 je la. aku xnak sebarang 'entiti' muncul di kamera aku.



pemandangan dalam Gua Balai.
peserta perempuan sedang membentang kanvas sebagai ganti tilam vono.

thanks encik fizul amek gamba ni.

dan aku sure, bintik2 puteh itu bukan sebab lens ko kotor.. errr...




ini dh subuh ni. baru berani nk pegang kamera, haha.
tgk, kat tangga pon mereka 'kusyuk'.



ade beran? (soalan kepada diri sendiri ekceli)

para perserta bersalaman selepas qiyamullail dan solat subuh. aku saje kasi 'brighten' gamba ni utk kasi nampak kawasan sekeliling itu.



lepas abis program, masih x tidor, pekena teh tarik dan roti canei.

klaka je masa ni, aku rasa org sekeliling asik usha kami. yela kan? tak pelik ke, 4 org pak aji pakai kopiah putih dengan 1 org perempuan pendek, pakai cardigan, track suit, dan sebuah kamera tergantung di lengan kanan. haha.

lpas tu? balik chalet tdo la!

ok. ini aja gmba yg ada.

next entri konpem gamba berlambak. haha. layan sampai muntah.

ok bai!

eh jap, kalo ada masa google la gua kota gelanggi. dan plg menarik, aku terbaca blog ni, DEMAM DARI KOTA GELANGGI. (klik). hihi. ada sedikit cite sejarah di situ.

Sunday, June 21, 2009

Surat Tunjuk Sebab Tak Apdet Belog.

huhh. 1 whole week di Tekam, Pahang. x masuk opis la jawapnya. 2 minggu dh berlalu, lg 3 minggu job di sana.

penat, tp best!!! sbb macam2 aktiviti dan perkara menarik berlaku. ok. malas nk cite pjg. jom usha gamba...


pagi isnin, perhimpunan. see, my boss en.rabani pon ade!


petang, sesi kawad bermula. gile garang jurulatih, rasa nak tampar!


pagi selasa, satu... dua.. tiga...lapan lagi! ya, mari senamrobik!


pagi rabu, larian 2.4 km. sesi kuruskan peha. weeeeee...


durian durian, jatohla kaw, haha. aku baru mkn sebijik dua dh demam. hahhahah.


meet my new kucin, Pedel Pop, bukan Bottle Pop by PCD feat Snoop Dog.


kawad di padang bola, dis is my fav pic. hehehe.


satu penjumpaan aneh. adik Bumble Bee kot? kt sini pon ada tempomers gak!


ni semalam, masa bermalam di Gua Balai. gile kaw mengerikan macam rancangan seekers aku rasa.


muka baik ku setelah mkn cheezy wedges sebanyak 2 kotak. ngeee.



camwhore sblm tolak balik ke putra.. wooo






ok korang boleh stop membebel page aku berat, atau streamyx bodo, atau celcom broadboad mcm haram, jgn pakai IE, pakai mozilla dan segalanya.

aku x upload sebarang gambo pon.

ape ke bodo aku ni? lupa nk transfer gamba2 kt pendrive aku!????

macam nak tampar-tampar muka sendiri!!! kemudian tunjal dahi sendiri!

arggghh!

ok bai.

Sunday, June 14, 2009

Sepupus di Somban.

pegi somban ptg semalam.



budaya lepak tepi jalan amalan kami.



makan beger dabel spesyel kot?



dan xlupa main cucuk-cucuk vitagen.



acara makan sate dan penyerahan gamba 10 tahun dulu.



jgn coba nak zoom.



potong beday kek pakcik. efek tambahan kerana xpakai tudung.



biadap shial sapa yg korek cokolat indulgences ni. uuh nyaman.



macik Siah (kiri), 8 tahun tajumpa. 1st soklan dia bagi ku :

"Balqis, bila abis sekolah??"

i love yu so mach lah macik, i am 25 oke. haha. errm Mak, sori dpt rambot sama ngan I, tu laaa, kan dh suruh pakai tudung kejap, i want to blog this!



ok. ini posisi kemengantukan.

ok, semua tido lepas tgk ice age 2.


ok bai! petang nak gerak ke Terkam, AGAIN!

Saturday, June 13, 2009

Dulu-Dulu, Cicak..

rewind 4@5 tahun dulu. masa status masih student poly penang.

info 1.
akibat aku suka sebot perkataan CICAK, seperti :

"woi cicak, wtpe?"
"aku nak blahla ni, cicak oi!!"
"cicak btul la ko ni!!"

so, semua my klasmate panggil aku CICAK, no more akiss, Qis or Balqis.

info 2.
aku mmg jenis x serius. tanya org yg kenal rapat dgn aku. semua akan kata aku ni "ish ko ni, banyak main la!"

.
.

so, masa tgh prektis utk presentation, ada la kena mengena dengan AMBANK. so aku konon nak gune bahasa baku, sepanjang masa prektis tu aku sebut ambank menjadi AMBANG, seronok je tergelak main-main sebelum present dlm kelas kan? aku tak ingat sapa group aku masa tu, Yah, Faza, Bia kot? tol x Yah? haha.

so, masa hari presentation sebenar, apa yg berlaku?

"...contohnya seperti AMBANG..." (ayat lebih kurang.)

ok gila kantoi dan malu. akibatnya, aku terus mendepangkan dua2 tapak tangan dan melekap pada whiteboard.

spt seekor cicak melekat di dinding..

ape lg..

satu group presentation aku gelakkan aku, tanpa belas kasihan. bdak2 laki sampai kuar kelas gelak ramai2 kat balkoni dan yg sorang tu gelak sampai ketok-ketok meja dan kerusi jatuh ke belakang? dan menjerit, Oi CICAK MELEKAT!! mmg gelak besar sampai aku xboleh nk cont. presentation aku. ngee.

siyes smpi habis poly aku di chop cicak. smpi kat meja klas aku byk budak2 laki lukis gmba cicak.

dan paling jahat, bila dorg dtg dkat ngan aku, dorg buat bunyik cicak, dan buat aksi nak lastik aku pakai getah tempe?! huhh.

ok. i mis yu la geng-geng dak klas DAT, uuuu, Minan, Mamu, Wan, Kiki, Faza, Yah, Bia, ... haih.



maxcess corporation. ngeee.



masa di di Sedim.



masa konvo.

huuuh. rindu zmn student.

Friday, June 12, 2009

Terima Kasih Sayang.

kesimpulan majlis.
Datin Seri Muhaini (Mak Dafi) mmg baik punya!



TERIMA KASIH KEPADA :



BRADER2 TECHNICIAN, KORG MMG TERBAIK WOKK!



MODELS DARI AKISS DICKINSON MODELLING AGENCY.



MY PARTNER MASA CATWALK, EFFA YG SUPPORTIVE.



MY MENTOR, KAK ANIS.



AJK AJK YG 'BUAT KERJA' (SAHAJA).



TENKIU ALL.

TAK LUPA PADA KAK AMYNATI. (pejan tolong inform kak amy blog ni.)

ok bai.

Thursday, June 11, 2009

Pak Patrick



you hope darling, youuuuu hope.

Wednesday, June 10, 2009

Bizinya Ai Lagi dan Lagi!!

hahahaha hehehe huuuhuhu.
seronok dapat jumpa pc sendiri setelah beberapa hari berjauhan.. hahahah. siket kesimpulan apa yg aku sibuk kan.

ok, minggu lepas aku amek gamba ajk puspanita.



kemudian, barang2 pameran unit pacik sebelah, unit logistik



di kesibukan menguruskan kerja-kerja di opis, dpt berita hebat. aku tak masuk pon meeting tu, tiba2 ada berita bahawa...

... dikehendaki bertugas sebagai Urusetia/Jurugambar Rasmi bagi Kursus Asas Penguatkuasa dari 07.06.2009 hingga 12 Julai 2009. lebih kurang 35 hari. En. Jamil minta amek gmba transformasi peserta kursus tersebut. chaaiit.

huhh. i kenot imajin. xde wireless. ada sapa2 boleh kasi pinjam broadband? nasib baik boleh balik kejap-kejap. huhh.

so, Ahad lepas bertolak ke Tekam bukan Terkam, menaiki keta bos, En.Idrus. dan dengan selamber kodok je tido dlm keta, haha. ok, sebenarnya destinasi sebenar aku ialah TEKAM PLANTATION RESORT, di Jerantut, Pahang.



sesi sedarkan diri ; ZON HOTLINK JENGKA.



peserta baru sampai. amboi, rambut spike minoda ko ye??



haa. amek ko, sesi CUKUR KEPALA BERADAB bermula.



hasilnya, no more spike minoda.



kah kah kah.



rela ku'cukur' dari encik nazri.


eh eh, ada Azy, ceh, excited jumpa macam xjumpa 10 tahun, sedangkan hari2 bergaduh kat opis.



suasana pagi. ade kabus. syahdu di hari raya.



the next morning. selamat datang wok!



hai encik KP.



sesi karoke Negaraku.



sesi fotogedik bersama Tuan KP.



padan muka gambar passport buruk. sapa suh x bawak gambar sindiri. haha



sebelum berangkat pulang. terima kasih, TERKAM MEMANG HAWT. gila panas dan aku GEMOK.



tenkiu pilot dan co-pilot. hai TERKAM, kita jumpa lagi ISNIN 14062009.
minggu depan aku kembali ke sana.

HUHHHHH. PENAT GILA BABI.. sori terkasar bahasa. semalam, aku tidor satu hari dirumah, bangun 1640hr. ya, pukol 4 petang.

hari ni masuk opis, BLUR.. Kul 900pagi, Taklimat HRMIS. Kul 1100 pagi Fiting Baju di BTHO, Cheras. Kul 330pm, Latihan Dikir Barat & Fashion Show pada Jumaat 12062009 nanti.

the dikirians.

Yeah, utk kali kedua nya, jadi model utk majlis puspaniton. Apa yang kami peragakan?
'Klu' nya, sila usha SINI ( klik la bai! )



the models dari Akiss Dickinson Modelling Agency. kah kah kah.



AKU HARAP DENGAN KESIBUKAN AKU INI, AKU SEMPAT BERTEMU KEKASIH-KEKASIH SAYA PADA 260609 NANTI.


sekian.

ok bai.