Monday, August 31, 2009

rambut raya dah siap!

jm briani berlauk rendang, tauhu bakar 1. sate kajang, ayam 30, daging 2o, soto bergedil 2. juadah berbuka yg x berapa nk heran even perut lapar. makan ala kadar, cepat-cepat pegi depan cermin.

"mak lawa tak rambut angah? lawa tak? wey supi lawa tak rambut aku???" cakap ulang2.

kenyang tengok rambut baru. kikikiki (gelak gedik)
ok bai!

Sunday, August 30, 2009

satu malaysia, satu reban, hepi merdeka!

mcm kurang meriah je merdeka tahun ni. tahun lpas aku lepak kl ngan aket. tahun ni 40minit je? sempat bunge api tak? itu je yg aku suke tgk kot. hehe.

aku dgr radio dan tgk iklan tv pasal pasal lagu 1 malaysia yg kena vote mana 1 sedap tu. hehe. sumpah, siyes..aku langsung x amek tahu, siapa nyanyi, sdap ke x.

hmm. aku rasa aku lagi teruja nak pasang lagu SATU HARI DI HARI RAYA di opis.

even aku ni kije gomen, semangat patriotisme dalam diri ini masih tidak kuat. bukan aku x sayang malaysia, cuma..ntah..boring dgn politik..ok, mls nk cita pjg, aku mmg buta politik. kah kah kah.

tapi, aku masih menanamkan semangat satu, yakni semangat SATU REBAN di farmville, lihat, majmuk bak kata apes.. org lain semua asing2 ikot spesis. aku, lambakkan semua. hehe.



dan, errr... kalo aku pernah ada bf india masa form 1 dan bf cina masa form 4....kira aku ni ada semangat 1 malaysia tak? haha.

ok bai.

*hepi merdeka kawan-kawan =)

Saturday, August 29, 2009

facebook yang semakin ngeri.

terkujat. insecure. mengerikan!

itulah yg dpt aku rasa lately. mcm di 'stalk' pon ada. ya loh, makin ramai rakyat jelata ofis aku main fb. huhu. yela kan, aku da main fb ni sejak zaman 2007, zaman 'poke-poke' friends lg, dan memakai profile pic seperti sebelah tu.

dan paling meeeeengeerikan! my tkp, kire org kedua terpenting kt bahagian aku, nak add aku. aku taw lama dh dia ada FB, tp aku kan dah dua minggu dok bilik gerakan, so kerap la jumpa big boss sorang ni. sbb die big boss utk kes GULA ni. so semalam, dia tanya.. "ada facebook kan? nnti saya carik balqis abdullah"

ish ish. aku bukan x nak add die. die ok, sgt supporting, dan seorang yg boleh di bawak bincang. tapi...nnti-nnti la. pulak aku tgk die tu rajin lak komen2 dak opis aku semua. rasa ngeri la.

bayangkan tiba-tiba ada notification,

"Tuan Bakar bin Jantan commented on your status." (nama contoh)

pulak status aku masa tu tulis : "yes hari ni aku ponteng kerja! malas!"

perhhhh. mmg mengerikan! dah la big boss ni saorang yang kachak! haha. ok, stop it.

ok bai.

* lepas ni dah x boleh ponteng. konpem bizi maut! jgn nak main miskol ok?!rujuk berita ni : KELIK SINI.

Friday, August 28, 2009

gejala korekhidungs.

mesej diterima oleh mak aku.

"ustaz wan sohor kata, korek hidung x batal puasa"

mak aku msg aku lepas dgr ceramah perkara2 yg x batalkan puasa. kau kenal ust.wan sohor? he is one of my fav ustaz, kelik SINI utk usha this ustaz. dan SINI utk senarai penuh perkara2 itu.

oh ok, so boleh korek la? ish.. tak manis sungguh la nk kurek di khalayak ramai. siyes, aku nk muntah kalo terlihat dan terserempak dgn org kurek idung di khalayak tanpa segan silu! eewwwwww!

lain la kalau korang comel adorable tahap gaban ke lapan belas like my suri. awww awwww...



ok bai.

Thursday, August 27, 2009

singgah sahur edisi mata lebam.

oh akhirnya dpt juga membelek dan memakan ciziwejes smlm. kah kah kah. gelak samseng puas.

selamat hari khamis yakni hari batik yg bosan.

nak taw x, skg ni, budak2 umah aku dah buat tugasan baru, mcm reality show la konon. yakni, penyediaan SAHUR secara bergilir. ok, selasa kak iza, rabu aket, khamis pg tadi akiss, dan esok pg farrah dan rotate smpi lebam.

mula2 marah gak, smpi aku ckp "aku rasa tiap kali aku bertugas, kite semua sahur air kosong dan nasik sejuk je jwpnye." ayat nak mengelat dr tugasan..hua hua. tp mereka ttp mahu jalankan tugasan ini. huhh!

so hasilnya pagi tadi. aku hidangkan mereka sotong masak paprik, sup ayam, daging goreng kunyit.

bravo-bravo akiss! tahniah! bayangkan bangun seawal jam 3.00, menyediakan juadah sahur. sambil melihat a'nak-a'nak (sila sebut guna dialek arab, a : ain) tidur. sgt syahdu. wakakaka. sementara tunggu jam 5.00 utk mengejut a'nak-a'nak, aku nonton channel animal planet, Meerkat Manor. haiwan yg kiut miut dgn mekap smokey eyes, yg suka berdiri tegak negaraku ramai2. rujuk gambar di sebelah.


ok, pukol 5 kejut mereka dgn membuka lampu dan pasang radio kuat sambil menepuk badan atau punggung a'nak-a'nak sambil memekik, woi bangun-bangun!!

mendapat pujian dan hentaman, oi ko nk sahur ke berbuke ni!?

lepas buke, melepak dpan tv makan vitamin c, sambil layan bolos. terkekek-kekek gelak buat bising di pagi buta. sehinggalah kak iza kuar marah kami, kuang kuang kuang.

ok da habis cite singgah sahur bersama akiss.

oh ye, xyah puji aku rajin. aku x masak pon. beli la weh, beli di restoran berdekatan. hua hua. konfem tersingkir di peringkat awal, hasilnye aku mengantuk gile babi skg.

dan sebut pasal smokey eyes, aku dah xpayah mekap gitu dah. mata aku mmg lebam dah pon, akibat kurang tidur. mata dah ala-ala panda pakai spek, atau lg kiut, meerkat pakai spek. huwww.. pulak skg aku sgt mls pki lipgloss.

pucat dan mata lebam.



kalu hantek mcm dia xpa la gak.

ok bai.

*cerite bercampur baur kan? haha. sila pening.

Wednesday, August 26, 2009

kentang mengiurkan..wuuwuuwuuu..

lupakan kisah "kawan baik".

dengar sini, pada petang Sabtu, bersamaan 1 Ramadhan, aku tertido (sengaja) petang. dan terus bermimpi aku tgh membelek cheesy wedges. membelek, kemudian makan lah wey!, siap cicah KUAH LEBIH lg, perghhh mengiurkan kau kentang!!

tp mslhnye, smpi hari ni aku x berpeluang pergi kfc, even dr umah aku 5 minit leh smpi.

ok. tanak letak gamba cheesy wedges. takut meleleh air liur aku atas meja ni. haha. tapi aku nk letak gamba kentang wedges ini, tp wedges for the hari raya pakai dgn the kurung raya. mcm comel la.

tp macam x up-to-date la, tp org dh lama xpki kot? tp lantak la, kaki aku. tapi kalu nk bg hadiah utk beday aku sempena raya pomboley, tp size kasut 4 la...berapa byk tapi daaaaa...



ok bai.

awekgosip.

semalam tgk gossipgirl II, a ah, agak ketinggalan aku ni. sbb aku yg 1st season pon xbrape nk tgk..sbb xmasuk jiwe kot..tp yg seken season ni mcm lain, aku suka lak.

best bile mlm td bile serena ( minah ni mmg diminati ramai kan, contohnya SMYRA, hehehe ), die meluahkan segala2nya pd si Blair tu. bnda dh lama pendam, skali kuar..meletop la! haha.

ok, siyes..dulu aku ada sorang kawan perangai mcm si B (blair, bukan balqis). siyes, kawan baik aku jugak dulu-dulu. "kawan baik" aku ni, mmg jenis x boleh aku lebis siket. JELES + DENGKI. aku mmg kena jaga hati dan perasaan dia. byk hal la, asik-asik merajuk kalo aku x teman die, x layan die, konfem merajuk. mmg aku xleh nk rapat dgn orang lain. kena jaga die je, ikut cakap dierrrrr je!

lg satu, die ni mmg suka perhatian, suka buat perangai yg bg org pay attention kat dia. xkire di mana2 lah, sakit la, nk mati la kusot la..mcm2 hal.cuma yg buat kami ni serasi, kami ni golongan yg MALAS dan BANYAK MAIN dlm kelas, nakal kot. haha.

dan of kos, die ni seorang yang rasa die la gadis-paling-comel-yang-semua-lelaki-suka. ok cukop, bulan puasa ni, dan aku x tipu, die pon ada tlg aku gak.

cuma yg buat aku terkilan, terasa, dan sedikit sidih bila dia kahwin, bukan kata jemput...dah kawen sebulan baru aku di beritahu oleh kawan lain.

hahaha. kawan kan. xboleh syg 100%, cukop 80% ke, 70%, 50% ke...cis dah mcm SALE di soping komplek skrg.

ok bai.

*no komen.

Tuesday, August 25, 2009

adab pergi bazaar ramadhan dgn jaketkulithitam.

  1. pasang niat tidak mahu membazir.
  2. list kan apa yg nk beli, tahu apa yg kamu mahu. tp 1st day pegi dimaafkan sbb nak rasa mana yg sedap.
  3. bawak duit cukop2, cth macam aku, rm10-20 dah cukop kot.
  4. klu boleh, jgn bawak baby, takesah la di dukung atau di stroller, kesian baby panas, kena himpit, dan bahaya penyakit H1N1 juga, aku sgt risau hal baby-baby ni.
  5. pakai MASK, selain dpt hindar H1N1, anda dapat kover mulot busok anda, dan dpt elak dari asap-asap sate, asap-sate kambing bakar dan juga..bau-bauan manusia yg kurang enak.
  6. jgn pakai kasut tumit tinggi 3inci ke atas.
  7. jaga adab sopan sebagai kapel yg belom nikah, paham x?
ok cukupla kot bebelan hari ni. ini cara ku, cara mu tatahu la. hehe. tp yg pasti, hari ni hari gaji, dan ini 'barang baik punya' xda di bazaar ramadhan, oh ye..dan x seswai nk pakai ke bazaar.



http://blog.forever21.com/blog/

aket ada beli satu kt Elle, smart, tp ada hood. aku xnk berhood, aku nk yg leher cekak musang, mcm gamba dia atas. ngahahahaha. jgn nk gelak-gelak ye.

siyes aku nak!!!

ok bai.

*siyes internet kt sini lembap mcm siput sedut, ANA AKAN SAMAN!!!

Monday, August 24, 2009

orang seni berkepul-berkepul.

dulu orang kata, aku ni , orang seni, aku mcm x leh terima, aku ckp, "mana da, aku dulu amek pure science taw masa spm! gred 1 lg". gile berlagak ayat aku. tp, mcm dh banyak kali org cakap, baru aku terima..

salah satu sikap "orang seni" ni, die nmpk kecantikan alam, yg bg org lain biasa2 je. haha. yeke? mandai je.

contohnye, aku suka tgk langit, dan of kos, AWAN. aku ulang ntah bpe kali, "cantik nye awan, cantiknye, berkepul3!! " ... mcm td lah, otw balik opis, geram sgt smpi kuarkan kamera, haha.

lihatlah awan tengahari di bulan yg mulia ini..Subhanallah.


mekdi drive thru!

robot in disguise...

jerangkap samar.

the masjid besi.

ok bai.

hari pertama berpuasa dan bekerja. huhe. mcm nak masak lemak cili api bersiput sedut la! mmg berseni makanan aku, tiap2 hari, ini la yg buat aku kecur air liur! tp konpem kena marah ngan kak iza, beli x abis!! haha.

dan,

orang seni ni mmg xsabar pakai layout baru. ahahahaha. stilll under konsteraksi. hehe.

ok bai!

Sunday, August 23, 2009

yu know wat i did tudae?

jgn comtohi aku okay. dah la bangun tengahari..itupun sbb mak aku pasang Melodi kt tv3 kuat2. haha. kalo tak, maunya jam 4 br bangun. anak dara jenis apakah?

ok, bangun2 je tamandi hapa trus ngadap pc. spt biasa curik sayor. dan dari smlm asik dok usha layout baru, smpi juling mata.

ya! aku nk tkar baru la. mcm dh lama guna yg ni, lgpon..page aku ni byk belog yg xdpt feed, dan mcm best je nk guna yg baru kan. hmm. itulah kije aku seharian, akhirnya..ini yg aku dpt..




ok tak ok tak? aku pilih kaler hitam dan pink. dh boring kot bg putih. pasni layout lebih matang, xnk katun2 cam skg..hehehe. cuma header je xsiap lg. hmm.. itu belog aku lg satu, tp aktif..sbb mls. nnti bila dh aktif aku umumkan url nya.

jadi, patutkah aku tukar layout ku? jawap, selagi tak jawap..aku xnk apdet dah. jawap poll ini dgn hati berbunga-bunga. temkiu di atas kerjasama.

ok ka tidak akiss tukar layout baharu?
  
pollcode.com free polls



ok bai.

copy status fb : mangkok ayun btul la, baru 2 hari posa dh nak main mercun, aku sekeh jugak budak2 ni!

Saturday, August 22, 2009

sabtuday the 1st day puasa.

siyes dok umah je dua harini. xkemana, maklomlah, poket pon dh nyawa-nyawa ulat gedik kan. so xleh nk kuar gedik sgt. si hari ni, online-fb-torrent-barnbuddy-ym-btemplate.com-baring-tgk tv sahaja lah jwpnye.

mamandangkan adik aku cupi ada, so mcm pc ni aku xleh nk adap the whole time. ngee. dan of kos, gile bapak bosan dok umah, aku godam godam kemere. dan model nye adik aku la. byk gamba ekceli, tp mls nk upload, takot mengaibkan adik aku. kahkah.



muke puas hati dpt kongker pc

.

meneropong kuih muih yg harum dr jauh. pndi cupi amek gmba.



bulu mata spongebob.



lauk today is kari ayam jugaaaa...



si gedik tunggu masa nak makan.

so hari ni lepas buke je hujan. aduih. cuaca mmg baik punya utk tidoq. tp aku tatido. tgk movie jap, confessions of the shopaholic, HERO KACAK, hugh dancy membawa watak Luke BRANDON, dan akhirnya bukak kampeni BRANDON Communications. dah muka mcm Apes Boyd, eh silap, Brandon Boyd! dan campor siket Faizal Hussein masa muda mudi gilak remaja. hahahah. dan sambil2 nonton, aku g curik sayor di farm buddy. huheee.



definitely not yu la cupi kan.

ok bai.

* xkan nak apdet hari-hari psl lauk bukak posa kot?

ps - aku igt nak amek gamba cina kurengajaran kt bazaar td, dh la sibuk bersesak2 beli makanan, siap makan depan org lagi. hormat siket la deyy!! seb baik xbwk ahmad nikon skali tadi. hummm. coooobaan!

Friday, August 21, 2009

we meet again, Ramadhan.

"ikan kelisa, ikan patin,
selamat berpuasa, maaf zahir batin."

see, aku juga pandai berpantun, jgn main2, hahaha.! harap ramadhan kali lebih bermakna, lebih sihat (tanak warded lagi mcm tahun lepas), lebih rajin terawikh...

dan...

kurangkan nafsu makan semasa di bazaar ramadhan presint 2.

sekian.

ps : tadi masa nak balik s.alam, lalu masjid besi depan opis aku. CANTIK. mcm nak terawikh situ pulak. =) indahnya ramadhan kan?

gamba di google.
ok bai!

update jam 0548am. mak aku bg pantun.

ulat gedik naik rusa,
selamat berpuasa!

Wednesday, August 19, 2009

tentang seseorang yg dah femes kot.

pernah tak korang fall in love, suka nk mati, dan fan no.1 pd "seseorang".

"seseorang" tu masa mula2, xfemes, hanya berlakon 1 drama je.
"seseorang" tu, xlah sekacak syeikh muszaphar, setegap fahrin ahmad.
"seseorang" tu, pnh bls msg kau di FB, personally, bkn "thanks kpd peminat"
"seseorang" tu, pnh chat ngan kau di FB, mengadu ttg kehidupan dia lately.
"seseorang" pnh komen entri belog kau, dan mahu tlg edit layout blogspot kau?

tapi skg.

dah femes, berlakon filem.
dah xpernah balas msg, even komen.
chat? langsung tak on9, maybe hiding.
blog? huhh..dah beratus komen, dulu x sampai 10.

huwwwww. people change. melayu mudah lupa kot?

ok bai.

got susu??

ok stop cite hal ehwal mengutuk lelaki itu. dan paling kurang menyenangkan bila Nana panggil aku Akiss Hayy, waddehel la. hahaha. jaat je.

ok. aku tapasti la, sejak dua menjak balik dari 'Terkam' itu ari, aku ada masalah tido, siyes..setiap malam. bila org lain dah tido, aku sorang je terkebil2..pusing kanan, pusing kiri, tv aku layan smpi ntah apa2 rancangan aku tgk, segala artis dlm THS aku layan. aku paling suka tgk THS Heidi Klum. ngee. hmm..dan kdg2 aku lupa off tv, kul 5 baru nk tutup. hehe. kantoi.



so, dak umah ada suh minum susu sebelum tido. aku google pon, susu jawapannya. masalahnya aku ni tak suka suka, atau ayat lain, "i don't drink milk." ngee.


tp bila dh makin melarat penyakit kenot tido ni, aku mula berjinak2 minum susu. tp bukan yg susu tepung tu, aku beli yg dlm kotak. sdap siket kot. wekk nk muntah ekceli. dulu aku try yg dutch lady. tp skg, baru berkenalan dgn cap baru, cap marigold. sbb kotak die comel. rujuk gmba sebelah. hmm..bole tahan sedap la kot.


eeek. tiba-tiba je letak pix got milk, beckham. huhu. gila cpt masa berlalu, rupa2nya dah seploh tahun dah kawen kan? huhh. bekem bekem...., hot-hot kau ni pon boleh tahan smpi 10 tahun. posh siap buat tattoo baru lagi. hmmm. kan aku dah ckp, posh & becks is my fav kapel ever lah!

ok kuar tajuk.

mm..minom lah susu bila sukar nak tido. kalau suami yg dah kawen boleh la ..... ok stop it!

ok bai.

kadang-kadang ku rasa diri ini macam bayi lah, minom susu...tidor nyenyak. ngahah.

ok bai.

Tuesday, August 18, 2009

7 sebab kenapa kau tak boleh lupakan "seseorang lelaki" itu.

7 sebab kenapa kau tak boleh lupakan"seseorang lelaki" itu, even korang tak kapel pon.

(lelaki itu maksudnya ex-bf, ex-skandal, ex-crush. bukan ex- suami)

1. dia seorang hebat, kacak, kaya, sweet spt dr.sheikh muszaphar.
2. kau ada hutang ngan dia, tolak tambah semua ada la riban-riban.
3. begitu juga sebaliknya, dia hutang kau dah beriban.
4. kau pernah buat sesuatu kepada dia sampai menyebabkan kecederaan patah kaki, hilang gigi..etc.
5. dia suka/awek dia xberapa bagus, kau rasa kau lg bagus atau lagi cun kiut miut miaw.
6. dia seorang yang gila baik, pemurah, pengasih, penyayang, baik hati, sopan, setia, tulus ikhlas, semua nikai-nilai murni ada pada dia.
7. dia satu2nya lelaki yg kau tak dapat. maksudnya, asal kau suka, mesti dia suka kau balik. kecuali yg sorang ni, mmg hard-to-get! gila sakit jiwa kau!


xde kena mengena dgn aku.

kecuali yang nombor tujuh (7) tu. sumpah, dah setahun. rasa menyampah bila dia dtg dekat tu masih ada. menyampah ke?

ok bai.

Monday, August 17, 2009

yakfu la kau!



pix tengs to murai.com.my

senyum lebar kau kan waheeda? xnak jadi 2nd wife...even wife dia dah bg greenlight! dulu x mengaku kot? no komen kot? ptt la, dah 31 tahun. miang sgt nk berlaki kot?

ya ampun mulot kau balqis!!

"Selepas bercerai, Akhil akui dia semakin rapat dengan Waheeda dan tidak menolak kalau ditakdirkan akan berkahwin dengan pelakon filem Nana Tanjung itu kerana Waheeda memiliki ciri-ciri wanita yang disukainya."

ayat seorang suami setelah kahwin ngan seorang wanita selama 16 tahun. ENAM BELAS TAHUN, dgn anak enam.

15 Julai Cerai, 16 Ogos kawen lain.

aku dah taw berita dorang ni nak kawen lama dah, bulan lepas kot. sepupu mak aku ada sorang tu jurumekap artis, bgtau yg waheeda tgh carik jurumekap dan tgh pilih tarikh. aku igt gosip je. skali kenyataan. huhhh.

btw, Selamat Pengantin "Baru" lah yeeeee.

ok bai.

*semoga Balqis terhindar dari gejala amek laki orang. amin.

Sunday, August 16, 2009

ekzos-ted, fakyu wah$$d@!

ekzos-ted.

ngee. penat gilerk. padan muka sapa suh tido jam 5 pagi semalam? haha.

ok, ekceli dah lama Jabbe (dulu kami satu poly, kelas sebelah2) ajak aku tolong atau join dia punya team ni, tp..aku ni biasalah, aku ni....pemalas nak belajar..pemalas nk kuar..pemalas nk carik duit lebih kan?? hehhe.

so ari ni, jodoh dh smpi. ikut la mereka g buat wedding, bukan apa..takat bertunang tu adalah penah buat beberapa kali, tp tang kawen ni, nk buat sorang2..letih maakkkkkk! hahaha.

ok, venue nya, teluk panglima garang (garang kerrrr) , klang. tp sempoi la kau ni Amar dan Jabbe, skali dtg terus smpi umah aku tnpa bantuan gps! haha.



menuju puncak!



hai adik maniiiiiiiiis. eh silap.


kesian jurufoto, terpaksa syok sendiri amek gamba sendiri kan? kenalkan...

kiri is Jabbe, muka kami sama kan? tp dia nmpk tua lagi.

kanan is Amar, dah bertunang, nak kawen ujung tahun ni, kau la paling tua! hahahah



mamarazzi di paparazzi



paparazzi di paparazzi.



meragut sanubari, menyentap jiwa, melemahkan fikiran,
menghairahkan perasaan, menusuk jiwa kalbu.

oh udang!



akiss : yess! ada jugak gamba aku akhirnya!



dabel ciskek teruja!!



stole-bone. i laik dis pixi bikos i look kecik. ya, dan syok sendiri.

dan terus buat profile pic for FB, sbb xnmpk muka. hua hua hua.

bila sampai umah cek berat, 53.5. dah lama idamkan kilogram ini!

(gila panjang caption, nmpk sgt sok sindiri)

cis, ada ke patut byk muka aku. haha. ala, nnti aku kasik tgk hasil air tgn akiss ferrero. hmm.. lagi satu, ini belog jabbe, sape2 nk order bolehlah kelik...http://jabbephotography.blogspot.com/.

ok bai. penat nya esok nk kije!!!

ps = sumpah dh x minat Ustaz Akil, dulu aku gila hardcore fan, dulu lah...dulu....

gubrraaaawwwrrr!



pukolllll ampat pagiiiii..masih tak tdo lagi.
nonton gubra...again.

budak kecik. dulu...dulu la, nama manja.

ok bai.

*besok dah la ada job. naya je kalo x bangun!

Saturday, August 15, 2009

kisah sabtuday hihihi.

hari ni aku telah buat keputusan, ekceli smlm dh buat pon, aku memilih utk ke kenduri arwah nenek aku, so aku tak ke sukan opis aku, atau g konsert bf aku di pyramid. hehe. so, kire ok la, dh lama xjumpa sedares kan. hehehe.

tp, yg x best adalah jalan jem. huhh..boring...even aku bukan driver, aku tetap jadi mama bosan kt blkg. hehehe. ini lah hasilnya ...



menjengkelkan.



anak kasen ku, Aisy. mmg sah keturunan kami, sbb tgn xlepas dari 'peace yaw!'



ini namanya mini futsal. tp goalkeeper (aku la kan?)dok blkg tiang gol.



inilah satu2nya pemain, Haziq, dah ompek tahun pon, masih isap puting, isap botol. hehhehehe. mmg keturunan aku, sbb aku dulu berenti isap botol darjaaaaaah..errr... lupakan bab itu!

ok, xbyk pic pon, sbb lmbt kuarkan kamera. lgpon ujan. hmmm. malam sabtu x kemana. boring gak, tp xpe, dh donlod hannah montana the movie, jap g siap. hahaha. gile kanak2 punya felem!

ok bai!

i am not!!!

sms diterima dan dihantar.

"Qis, JOM!"
"g mana?"
"thailand..."
"haa? nk watpe?"
"jalan-jalan.."
"qis xleh ke luar negara, sbb xbyr ptptn"
"alaa, xpelah..pergi 3 hari je, *** banje qis la.."


nak tolong banje bayar ptptn aku? 15k + + +? kira hantaran la tu? alah, xnak pon! kalo kau bujang lagi, mungkin boleh dipertimbangkan la. dah la bini tgh mengandung anak pertama!! kawen baru setahun!

muka aku ni ada macam muka perempuan-penggoda-jahat-yang-rampas-suami-orang ke???!!!

Friday, August 14, 2009

sori ty-ty, babai mtv worldstage!

It Ends Tonight The All-American Rejects


video terbaik dari aar, (abaikan 8 saat pertama yg gedik), bg aku la. dlm ex-henpon aku pon xde video lain kecuali video lagu ni. siyes. masa tgh frust dengan dot dot dot...sumpah tgk video ni byk kali sambil kesayuan lalu teresak-esak menangis.

Maybe it’s best you leave me alone...
Now I’m on my own side, It’s better than being on your side..
It’s my fault when you're blind....!

huhhh! wekk jiweng!

ok bygkan kalo besok dorg perform lagu ni, main mercun skali? ok akiss, ko sdg sakitkan hati kau sendiri. kuang kuang kuang.

soryy Ty-Ty (nama manja aku dgn tyson),i kenot make it tomorrow. jgn nak muncung-muncung camni lagi ok.

hua hua hau 3 kali hua!

ok bai!

Thursday, August 13, 2009

wanna be on top?



yaa mai pilih mai pilih tiga, saploh tiga saploh! haha. ape igt juai ayam ka?

ok, inilah barisan antm cycle 13. humm..kalo nk taw, kali ni, tyra nak carik kiut-kiut..all shorties...all katek-katek, hahaha. semua stok 6 kaki ke bawah, termasuk aku. ceh..! paling tinggi 5'7 " kot? paling ketot 5'3". kira aku ni sumpah xlayak la kan. hua hua hua. 3 kali hua!

mcm menarik je. aku suka kara, lisa n courtney. haih x sabar nk tgk.

ok, kalo mahu berkenalan ASL PLS, rajin2 la baca sini, http://www.topmodelgossip.com/ aku follow blog ni, sbb ia selalu tunjuk apa perkembangan terbaru ex-ex antm. kewwwwwwl.

ok bai.

* ps : sonoknya mkan pree tghari tadi. kah kah.

Bergedil Yang Berdegil.

hai selamat pagi malaysia. malaysia saje ok.

hari ni nk citer kisah hari isnin. cite dh backdated dah. citer pasal aktiviti lepas waktu kije kami, iaitu memasak.

hari isnin itu ari hujan kan? so 'ketua chef' kami, farrah buat cadangan nk buat bergedil? yu know bergedil? haa..yg berasaskan kentang itu lah, selalu makan dengan soto, sup d.l.l. so bayangkan makan bergedil dengan sup panas di waktu sejuk. huwwww.

so, jgn pandang aku sebelah mata ok, aku pandai buat bergedil. skg harga pasaran sudah mencecah RM1.00 ok? dah kecik, kdg2 x sdap. haha.

cara2nya...10 bijik kentang direbus sehingga lombut...ayam di goreng...bla bla bla...shhhhh rahsia. igt aku nk bagi resepi free2 ke? hahaha. xde lah..ada resepi...pergilah rujuk My Resepi.

so tgh2 syok nk masak, ada satu bahan penting yg x cukop... GARAM. huhh.

masalahnya di sini, masing-masing kami ni malas nk ke kdai beli garam. masing2 BERDEGIL xnak turun. siket punya pemalas kami ni kan? akhirnya..xde sape pon turun..maka terciptalah BERGEDIL TAWAR.

see, betapa tingginya tahap kemalasan kami nk ke kedai setelah naik ke rumah? bukan sebab tiada bekalan garam di kedai. tp sedap gak apa bergedil aku tu, aku bawak ke opis, LAKU beb! hahaha.

sebut pasal bekalan-bekalan ni. nak sebut gak pasal bekalan Gula yg makin kurang, dan mmg xde terus. ya, krisis gula.

dan paling baik punyaaaa, x pasal-pasal aku kena jaga Bilik Gerakan. cis cis cis!! benci btul.. xde kena mengena langsung dengan senarai tugas aku tahu! Tuan TKP ni pandai je nk petik nama aku. takpa lah, symp.

itu je nak bgtaw, baru cadang nk mengelat esok.

hua hua hua... 3 kali hua!

ok bai.

Wednesday, August 12, 2009

rokok mangkok ang!

hari ni aku lewat masuk opis. lewat tu maksudnya bukan jam 8.35, tapi jam 2.10 pm. heeeeeeee (senyum kerang), ekceli aku dah 4-5 hari x cukop tido, tiap2 mlm aku xleh tido. aku pon tapasti knp. so pagi td badan lemah, mcm otromen yg dh blink2 lampu di dada, maka...aku tak berfikir nk ke opis, igt nk cuti je. tp malangnya, ada tugas penting.

ok, yg aku nk fokus ptg ni, adalah.. keadaan meja aku. yg paling jelas kat keyboard aku ni, ada byk bintik2 putih..mcm habuk. huhhh! sah... habuk rokok!!! aku malas nk bising-bising, dorang ni xsekolah ke hapa??? ini ofis, bukan jamban. arhh!

nah utk sapa yg dah pinjam pc aku pastu x reti nk pakai ashtray..


"With a cigaratte in my hand, i only felt like a man"

amek kau. menyampah doh!

ok bai!

Tuesday, August 11, 2009

virus virus virus!

assalamualaikum dan salam sejahtera.

sari berita penting.

huhuh. dah lama xbebel pjg di sini. hmmm. tajuk bebelan hari ni adalah virus h1n1. ya aku tahu, sgt berbahaya yg boleh bawa kepada kematian, termasuk semalam dah 32 kes kematian.

takut kan, cakap la siapa yg tak takut mati? amalan x cukop, dosa xboleh nak kira.

siyes, dari minggu lepas isu ni dah hot, hari2 budak2 umah kepoh. dan paling teruk sejak semalam. balik kije terus carik mask yg utk cover mulot hidung tu, aku panggil mask rider. hehe, atau farrah panggil MASKER. hahaha.

tp masalahnya, sampai hari ni kami g alamanda pon, still XDAK STOK! marahnya.

maka, daripada korang sibuk promote kueh raya, shawl raya, henpon raya (oopps ) baik korang jadi agen jual mask tu!

so, kite sebagai manusia, perlu la berusaha nak cegah penyakit. even kite bukan doktor yg mampu buat vaksin tp kite still leh usaha cegah kan? aku dapat byk emel, antara yg aku dapat, sgt bagus info nya :
* Avoid consuming ACID foods, fruits and drinks. Examples of this: buah kundang, rambai, macang, mango, duku langsat, rambutan (a few ok), mangosteen (very few, ok), durian (not too much), green belimbing used for cooking (sweet buah belimbing, ok), strongly sourish Durian Belanda (sour sop) (sweet sour-sop, ok), sour plums, Roselle drink, Assam Jawa drink (using Assam Jawa for cooking, ok), (oranges, pomelo and lemons are ok, since they contain plenty of potassium), sour pineapple (a little of sweet pineapple, ok), China-imported tit-bits that taste sour: e.g., sourkana, sour orange skin, sour lemon skin, sour ginger, sour-tasting Bayam (pulicha keerai, in Tamil), etc.,

Generally rice and rice-based foods are good. All those bottled drinks that may contain citric acid (or any other acid or preservatives) should be avoided. Foods cooked 2 or 3 days ago (i.e., old food), if not sterilised properly) should not be eaten as well. This is especially true if the curry contains dhor dhall, kacang hijau (green gram), kacang tanah (groundnut), etc. Must avoid eating chocolates, ALL forms of nuts including groundnuts, pistachio, almond, etc. should not be eaten in large quantities / frequently (A few added to foods can be eaten).


BETTER TO EAT : dragon fruit, sweet apples, honey melon, water melon, pears, bananas, cucumber, onions, pumpkin, grey 'pumpkin' (Poosanikkai, in Tamil), loofa (Peerkangai in Tamil), Drinking coconut water (and its meat) on alternate days (during day time and not by night) is good. Coconut water can be taken daily if one is travelling around, or is enggaged in strenuous physical work.

*The fruits of Sea Coconut (Borassus flaberllifers) is EXCELLENT if a person has already contracted the disease. It will give immediate cure. Now, it is available in supermarkets in canned forms: they call it Sea Coconut, imported from Thailand or Singapore : white syrup or gula Melaka preparation: both are OK. (Uninfected people can also eat this for prevention: dosage: just 2 or 3 pieces only in the mornings on alternate days, until the hot season changes.

* If infected, one should bathe 3 or 4 times a day in cool tap water. (Hot water is bad).

* Once infected, the person should eat RICE and rice-based foods, and should avoid high protein diet, chicken, soybean (all kinds), oily foods, Wheat items are not good. Powdered milk, papaya and other acid fruits mentioned above should be avoided altogether.

IMPORTANT NOTE: All the above should NOT be continued forever. Do all the above only for a month or so, until the HOT season changes. After that, should eat ALL things in moderation.

itu saje siket amik yg penting2. kesimpulan yg aku dpt dr emel2, semua kena makan buah banyak, dan elak pergi tempat yg crowd, dan pakai la mask rider. hmmm...mtv wolrd stage?? tolak tepi dulu kot? dah la nk puasa, mana leh konsert2, kat sunway lagoon lak tu! huuuuhuhu.

hmmm... bagi umat Islam, boleh amalkan doa ini. kelik gmba eh, kasik besar, bole print. umm..lg satu..madu, KURMA, jintan manis (rebus dgn air) pon antara pencegah dan pengubat virus ini.


hmm..so, marilah menjaga kesihatan diri masing-masing, dan selalu la berdoa pada Tuhan.



ok bai!

*siwius tak balqis hari ni? haha. yaa, dis is siwwwwius, jgn nak main2.

dilema oi !!

Sabtu, 15 Ogos 2009. macam tarikh keramat je. ada majlis. and of kos, bukan majlis aku bertunang atau kawen.

tp yg pasti, cukop buat aku pening 2-3 ari ni.

ok. majlis satu.

MTV WORLD STAGE. ya, my fav band, of kos my bf tyson. THE ALL AMERICAN REJECTS. tahap gaban ke lapan belas kegilaan aku nak pergi!! arhhh!

dan, majlis dua.

KARNIVAL SUKAN ANTARA AGENSI, di opis aku. of kos kena amek gamba., dan urusetia. malam sabtu itu juga ada majlis penyampaian hadiah dan dinner.

akhir sekali, majlis tiga.

KENDURI ARWAH nenek aku. di Cheras. lepas Zohor. Tuhan saja betapa aku rindu zaman ada Atok dan Nenek.

sekarang Balqis dalam dilema memilih antara BF PUNYA BAND, KERJAYA dan KELUARGA.

padan muka.

ok bai.

Monday, August 10, 2009

shy shy kucen pemalas kuat tido!

oh dis is siwwwius. siwius mengantok. bayangkan tido jam 4, bangun jam 6? gerak putrajaya pagi tadi. siap pakai sandall g opis, belasah kasot org g perhimpunan mingguan. uhhhhh. mehhhh-ngaaahhnnntookkkkkk!

kalau lah aku seekor kucing....hmmmm





arrrrrrhh..siyes mengantok dan lapar!!!

ok bai!!!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...