Monday, November 30, 2009

sesengal ubi.

ok. sungguh memalukan. cik akiss kita ni, mmg x pnh, x ingin atau x berkesempatan ke uptown damansara atau danau kota. fakta. aku baser g , uptown shah alam atau downtown cheras. tu je la tmpt aku bila jadi burung antu kuar malam.

ok, kan ada apdet di sini, aku kuar mlm raya tu kan. pas boring kat hartamas square, kami lepak oldtown smpi kedai tutup, pastu aku mcm ckp kat ibal, bal...nak g danau kota, aku tak pnh g! dgn muka suci murni ikhlas.

so dgn arahan mimie n dzul, aku naik keta iqbal. iqbal lead the way to "uptown danau kota" sementara sesi intebiu bla bla bla bla dlm kete berjalan. smpi destinasi. mimie n dzul gelak2, kata ibal slh tempat. aku mcm blur. ntah, tapaham aku. aku layan je. lepastu sibuk menyanyi ikut org karaoke kt situ.

so dgn bangga la beli kasut pink croc ciplak dengan harga rm 20. mula2 pening nk kaler pepel atau pink, ok...atas desakan iqbal, dan pink mmg peberet aku, so..pink la jwp nya. haha. kecoh, rm20 pon nk pening, beli dua-dua kan senang hahaha. lgpon, kt uptown puchong rm50, pasar tani putrajaya rm35, mmg berbalo-baloi rm 20! hua hua.

so, terus pakai hari ni ke opis. sebab pakai baju pink. baru smgt g koje! tp.. ini lah hasilnya :



baru hari ni di pagi yg mulia ni, aku baru taw itu bukan uptown danau. kaaah kah kah. siyes gelak sorang2 hari ni mcm orang gilak. x bleh blaaahh! ibal, ko dah jatuh tmpt kedua, ko lambat 2 minit, aku lambat 3 hari..sengal!!!

oh ya, Jijah is my nama glemer at skool. iqbal yg bg kot? sebab iklan Abon kt tv tu, yg, "Jijah...abang nyanyi ya!" engkau yg cantik..engkau yg manis....bla bla bla. melekat smpi skg nama tu! ok, ekceli mmg terpikir nk tukar url blog...haaa.. jijahferrero.blogspot. comel juge.

ok bai.

*pasni tlg la berkomunikasi dgn lebih jelas. tahap blur aku makin UP skg. haha.

Sunday, November 29, 2009

welkam bek 55kg!

dari summit usj ke jj bukit tinggi, konon nk sopim. tapi aku mcm saket kapla. mmg xde mood. salu ade je benda x berpekdah aku beli.

kali ni bli tshirt seed. itu pun sbb nk sakitkan hati adik aku. sumpah comel. ada 70%, tinggal 14.70 rm sajo. nnti sok aku pki aku up kt sini ye cupi. huhauhaa. sori versi lelaki xdek.

eh jap. sbnrnya nk buat pengakuan, aku nk diet nasik la. mlm xnk mkn nasik. sebab apa?



efek pencahayaan bagus. nmpk kulit licin berseri.


tak cukop dgn eskem foodcourt, smbg eskem di booth apa ntah. ok dh tukar header.


halfway ke bukit tinggi..sori aku x blajar lg hdr-hdr ni.



malah. donut2 kejam ni. mcm x sanggup x mkn.



ini lah sebabnya.

welkam bek 55kg. ok, 55.3kg. xpayah la zoom gambar ni. aku jujur. sama je kalo x mkn nasik mlm pom.

ok bai.


Saturday, November 28, 2009

plot -plot kinder bueno putih.

lpas maghrib, pergi guardian. beli dot dot dot dan kinder bueno. mimie jemput g hartamas. dzul n iqbal skali. lepak hartamassquare. iced lemon tea. test drive blackberry. meja sebelah ada michelle melodi.lepak old town. hazelnut white coffee. 2 set if kaya & butter toast. iqbal tiru menu aku. adegan gaduh kt kdai sebelah. polis dtg 1/2 jam kemudian. sesi luah perasaan dan kisah lama. g uptown, naik keta iqbal, nak rasa skill "speeding n qwerty-ing". croc pink ciplak hanya rm20, suka! balik. on9 smpi jam 5, hujan pon xleh lelap mata, penangan kacang hazel kopi putih tadi.

ini bukan gambar smlm, tp ahad lepas.

pagi sabtu bekpes nasik lemak. kendian, carik cokelat. rupa2nya...kinder bueno yg di beli di guardian malam adalah, NEW kinder bueno white. umm. lagi suka yg biasa, yg ni manis sgt.



ok bai.

*sumpah x rasa langsung raya semalam.

crushed. again?

perlu ke rasa macam ni???perlu ke? perlu ke??perlu ke??perlu ke?? perlu ke?? perlu ke tak? perlu ke?? perlu ke?? perlu ke?? perlu ke?? perlu ke??perlu ke?? perlu ke?? perlu ke?? perlu ke?? perlu ke tak???

come on la balqis.

get over it!

ok bai!!

Friday, November 27, 2009

mininova dah mati

mininova da mati. waaaarghh. aku ingat aku yg silap semalam. rupa2nya...mmg btul la. die dh delete semua files yg melanggar hakcipta. hua hua hua. last movie donlod dr wen itu adalah Jennifer's Body. alahai, sempat gak aku donlod antm 13 full satu season. yg xbest, desperate housewives 6, baru smpi episod 8!

humm. sudah 5 tahun rupanya web ini beroperasi. humm..tp x la fully mati, haha. cuma file-files dari user yg sah saja akan di upload di situ. pasni layan pirate bay je la. tp, mininova always terbaik wokk.


ini antara movie and etc yg aku donlod. selain movie, album lagu, magazines, software, games pon selalu juga di donlod. so skg, payah siket kot. hope nnti ada pengganti mininova.. wwwuuuuu.

ok bai.

Thursday, November 26, 2009

kisah ikan dan nangka busuk.

ok tadi petang g tgk karaoke kt midvalley. smpi lmbt, xsmpat jumpa z.a. ok. skip pasal filem tu, aku nk dgr komen yg dh tonton dulu, sbb aku rasa aku x cukop seni nk komen pjg. cuma satu scne xbleh blah, bila kap lam ya nga karok nyanyi lagu nasyid...marilah berhajat....agar kita..dpt bermunajat....ngeee.


pas abis nonton. kami ke pets wonderland! wajib pergi bila ke mv. (sedangkan last g mid 2 years ago). mimie nk carik barang utk iguana tercinta dia tu. so, aku pa lg, ke ruangan ikan. khayal dlm dunia ikan.

pastu, jumpa satu jenis ikan, mak aih comel nk mamp. ikan buntal, tp kicik. namanya, mini puffer. alohhhh comeh hangaakkk! bygkan, dh la buntal, buncit, kepak die kecik je, mata bulaaaat, mcm pandang kite taw. cara die berenang pulak mcm burong gemok terbang, hahaha. comel weh comel.

tp, puas aku sergah mereka, nk bg kembong. tp tak terkejok pon mereka hahaha. huhh. mmg nk! tgk la satu hari nnti. tp, ada yg jenis besar, muka mcm hanjeng pon ada. eww. ok, ini aku rajin letak video utk korang berkenalan dgn mereka.


see? kiuuuuuut!

ok tapi, ai x beli puffer itu, ai terjumpak guppies yg gile apak comel. abg kt kdai tu kata, ini "new arrival". fresh lg. hahaha. maka apa lg. "nak boleh? sy nak tiga!"


"hai ikan, kenalkan, ini uncle dzul dan uncle daus". humm. masih malu, menyorok plak kau ikan. so, dinner beradap dgn ikan ini.


ok pose lesbo. sbb hari ni byk jumpa psgn lesbo.


hummm. welcome home honey. aku google, dorang ni keturunan "double sword fin".ekor bercabang. ngee. susah nk snap gamba mereka, ntah munyet ke ikan, x reti dok diam. esok nk letak awek guppy, so dpt baka baru ciptaan aku. haaahaha.

ok bai.



*oh lupa, lepas beli ikan, jatuh terduduk kat tangga pets wonderland. umm. video j.lo jatuh semua dh removed, x dpt nk gelak gelak lg. haha. pdn muka, suka sgt gelakkan org, sindiri juga jatuh ala nangka busuk.

udam kiut.

ok dah balik "kampung". duhh. smpi2 je online. hehehe. pastu, mak aku kuar g beli cat. apa maknanya kawan2? huhh.

ok sementara mak kuar, die tglkan ayam utk digoreng. hasilnya?

"JAHANAM AYAM AKU, PEROSAK RASA!!" kat adikku apabila ayam jd ntah2 apa kerana aku kurang skill. kalo takat masak kat cafe world, terer ah.

baru nak rancang buat "butter prawn ala akiss" di rumah. huhuhu. camano?harap2 menjadi.



tiba-tiba teringat dlm cite shark tale ( ntah bapa puloh kali aku tgk), ada satu scene udang muka kesian taknak dirinya di makan shark. hehe. comel dol. nak makan pun tak sanggup.



"true story" (sori ada gangguan sora budak, ini je video yg ado)

ok bai.

Wednesday, November 25, 2009

mari ber'Karaoke'.

ok, aku tahu korang tahu aku suka pelakon lelaki melayu sorang ini. hahaha. its zahiril adzim la. biar la korang nk minat aaron aziz pon. ngee.

ok, not 100% sebab dia berlakon filem itu yg aku sibuk nk tgk, sedangkan sequel twilight pon esok mula tayang. konfem sesak nk tgk new moon punya. tp aku pilih karaoke, hehe.

aku nak yang lain, dari yang lain, paham tak? lain dari yg lain?



sebab nk tgk,
no.1 : sgt rare, tayangan 1 minggu je hanya di midvalley.
no. 1 : jalan cerita cambest + mng anugerah filem festivel di perancis etc.
no. 3 :Z.A, pelakon utama as a betik. haa.. biar betik? ahahah.

humm. mengaku je la yg no.3 ptt jadi no.1. huhu. dh book tiket awal2 pg td. hope ini movie adalah yg bagus. bagus dari papadom., pisau cukur...senario..errr.. more? baca review2 di sini, dan facebook event.

ok bai.

final ajl24 : inikah lagu2 nya?

01. Aku Skandal – Hujan
02. Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah
03. Aurora – Estranged
04. Bengang – Akim
05. Aku Rindu Sayang Kamu – Black
06. Dan Sebenarnya – Yuna
07. Rindu Terhenti – Tomok
08. Pakai Buang – Stacy
09. Kau Aku – Aizat
10. Pergi – Aizat
11. Situasi – Bunkface
12. Bencinta – Faizal Tahir
13. Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar
14. Masih Jelas – Hafiz

ewwww??? ini ke list lagu2 masuk final ajl24??? asal macam....tutttt. aku tak tgk pon separuh akhir, ni yg mcm nk tgk kt catchup tv ni.

ok, lagu no.1 tu macam? huhh? ewww, ewww, ewwwwwwww. dan, black kau dan aku tu lagu yg mana? aku pernah dgr tak?

aku harap faizal tahir dpt perform final nnti. ok dlm 12 list tu, aku suka 2 lagu ja, bencinta n tak mungkin kerana syg tu ok kot. aku harap ada mng apa-apa. bunkface pon, aku hrap dpt perform well nnti. jgn main2, hehehe. hadoiyayyy!

ok bai.

Tuesday, November 24, 2009

party buih : final

ok. last episod. heheh. ok siang sabtu itu hari, selepas sesi KUAR-SARAPAN-TANPA-MANDI-PAGI di d'bukit bangi, kami ke mydin pergi beli barang dapur dan barang makan. oh yeahh..xleh nk byg perasaan itu, dgn selamba kodok pki baju mlm td, g srpn pagi. ini baru natural beauty. huahua.

ok, pas masak-masak. farah n wanie je la yg masak.aku masak jugak, tp goreng frenchfries, sambil sibuk pilih baju ntah bapa kali tukar, pastu terjerit-jerit..alamakkk lupaaa...kentang....abisla hangus. huhh.

selepas bergaduh2 semua xnk mandi, akhirnya hampir kul 4 jugak gerak. haha. sejuk dol even ptg mandi. hahaha.

ok, spt biasa, lyn gamba je la ye.



mak dorang pakai bmw. aku ingat cikai2 je. hahaha.



menu : mihun tomyam pedas membunuh farrah, frenchfries cicah thousand island akiss, popcorn wani manis tiga rasa. alamak, xnmpk sosej wanie dan gorang pisang aket.



ok ini sesi game Kelaaaaaab Pop!
humming hmmmh mmm hmmm macam nk beron. huahuahuaha



pastu melawat bilik pameran sepang goldcoast. kelik utk feeling.



ok ini hasilnya bila dh siap, dorang kata bulan 6 tahun depan. view dr tengah laut. chalet atas laut, mcm seram jekk. ngee. tp santek.


view dari tepi laut plak. haih. mmg cuntek.

ok lepas habis melawat bilik pameran itu. terus main2 ke restoran tepi laut yg cambest itu. masa ni buat2 amek gmba, sdgkan nak usha menu, nk tg mahal ke x, kalo tak air kopi rm40 tu mmg kim salam la.



sibuk je abg tu. ish ish.



ini spa kot, tp mcm tutup je. maka amek gmba di luar. akiss, missing in action. yg kanan sekali tu adik aket.



again. missing. sbnrnye wujud disitu. nmpk lutot aku?



sunset beach restaurant kot nama nya. ok bayangkan, wedding di sini. kalau malam ada live band taw! ari tu ada dtg mlm, mmg romantika diamor hahaha.



ok, seronok dpt berangan? hahaha



air kelapa hasil tangkapan farah td. eh tak. rm7.00 utk kelapa muda. nk merasa kan, sanggup je. sdg air kelapa pasar tani presint 2 rm 1 je, malah lg sedap.



tp feeling di sini : PRICELESS. klu ada bantal mmg smpi besok tido.
(akhirnya dpt gak gambar sindiri)



dh lama xamek gmba dpn cemin dlm toilet..haha. tp kan, ada je nasik tambah, die plak pose lebih. hahahaha.



ok, dh pnat menggedik, sambung party seafood plak. aku mmg fail kalo amek gmba makanan, sbb lapar, xpandang kiri kanan dah. zaaass! tp..butter prawn die mmg terbaik wokkk!

aku lupa nama kedai apa, hahaha. see? betapa lapar dan rakus dgn seafood! haha, ok kedai ni hujung skali masuk kanan kt simpang mula2 smpi pantai. haha. itu je aku ingat.



ok last pic, ini orang yg disambut.

ucapan? hahaha. kang melalak plak. ummm. satu je ucapan, pasni xleh nak tipu laki kau g makan sate kajang, sedangkan karaoke kat metropoint kajang, wakakaka. sori xnk jd partner tifu menifu lagi, berdosa! lg satu, 'buku-orang-nak-kawen' dh katam?

pasni nk karok, karok ngan Mie je la ye. errr...ok stop lucah-melucahi di sini ye.

ok bai.

*lagi 2 minggu, aku yg susah hati, "farrah...upah org len amek gamba buleh?" ngee

Monday, November 23, 2009

party buih : gangstar jalanraya.



F (cardigan kelabu) mengamuk sbb tak puas hati C (jaket hitam) sbb bawak keta mcm orang gila. L (tudung hijau) cuba menenangkan suasana.



namun tidak diendah oleh F, terus mula bertindak kasar dgn menghentak W (tshirt hitam).



flying kick ini menyebabkan L & W tersingkir ke tepi jalan.



namun W kembali, C membantu dr belakang.



tiba-tiba F mem'fire' W & C...bbbbzzzzzzkkk!



menyebabkan C melibas. zaaaaaasss!!



dan mengakibatkan F tersungkur hingga ke belakang keta.



dan terduduk ala nangka busuk.



C dgn penuh gaya menumpaskan F. ( my fav pic woooosehh!!)



setelah penat lelah berpeluh...



C pun memujuk F untuk berdamai. F menyesal.



dan terus posing. ahahaha. ok, sbnrnye nk sharing gambar je. ngaaaahaha. ok, gmbr ni kan, Aket kata, even dorang membongkok, aku tetap pendek. wahahahaa.

ok, malam ni saja lepak tepi jambatan, lepas makan kat d'dusun desa pinggiran yg mahal diiringi lagu pop yeahh yeaaaah.

ok bai.

parti buih : teaser.



hujung minggu lepas telah di adakan party buih, di bagan lalang dan beberapa tmpt lain. party bujang la. konon. antara yg hadir aku, wanie, aket, dan of kos, orang yg disambut, farrah. even kelam kabut masa hari jumaat itu ari, akhir dgn jayanya dijalankan.

ini sahaja gambar yg mampu di upload. antara best shot. mmg xde masa nk edit ke hapa. byk sgt gamba. kt fb kot up dulu.

btw, sehonok sangak! nnti update lg k.

ok bai.

ps : selamat hari gaji.

Friday, November 20, 2009

lights, camera....action!


before.

after.

tak edit, just letak hiasan sbb atas permintaan cupi xkasi letak gmba pki short. hua hua. ok, after shot with SB-600. oww, masing terhegeh2 blaja gunapakai, hehe. hmm. teruja, knp la dari dulu xrembat!

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...