Sunday, January 31, 2010

Bagaimana Mau Naik 1.5kg Dalam Masa Seminggu.

1. tido lewat, tido siang, tido tak teratur.
2. makan 6 kali sehari.
3. mkn nasik siang & malam. nak hasil gempak, malam kau tambah nasik 2 kali.
4. lepas makan, jgn gerak ke mana2, dok depan pc, or tido je trus.
5. makan jajan a lot. termasuk, cokelat, ice-blended, keropok2, choki-choki.
6. minum air sejuk lepas makan.
7. jangan senaman, joging, etc.

owwyeaaah. dgn ini sy umumkan berat dah naik 56.5 kg. yess! seminggu yang stress dah berlalu, seminggu makan tak hengat dh berlalu. harap pasni tak stress lg. =)

tadi baru balik dari summit. beli lagi legging hitam ala roksta (konon). dan tunjuk kat emak. yu know what my emak said?

"hihihi macam Rosie!!!"


"eleh, skg bini phua chu kang tu dh kurus jadi model ke hape taw" mencebik bibir. tapi dalam hati aku yg ada taman ini mcm nk hujan dah. sadis. not rok-sta, but rok-sie. deym.

ok hai february, bulan yg aku tahu akan datang itu rasa stress lagi, bulan yg pergi mana2 semua nk jual bunge ros, semua nak valentine-valentine, tp saya gagahi jua, saya nak mula diet balik, yess!

ok bai.

* kenapa baju kat summit lagi murah dari uptown shah alam? kenapa, kenapa, kenapa?

Britney.

just rewind lagu lama, kisah lama, top 3 je la aku bg. sbnrnye byk kot.

1. from the bottom of my broken heart ={



2. born to make you happy =)



3. don't let me be last to know. tapi video payah nk carik. ok ada sbnrnye, cume britney terlampau 'hot' masa tu. aku ganti ngan vid sometimes =)


dalam video 3 (three), siyes cantik sgt knp? haha. ok saje, mengimbau lagu2 fav i masa skool. =) sangat suka lirik yg memberi erti. ayat xbleh nak go. ngeaaa

ok bai.

48 Jam.

khamis malam jumaat, karok 8.00 pm - 1.00 pm, ntah hantu ape masuk dlm diri. + burgerking double whopper + mocha ice blended. lepastu balik umah xleh tido smpi jam 4.30 am. besok cuti (jumaat), tapi kena kerja amek gambar bengkel kecantikan. pastu janji ngan Kwan nak survey kdai album.


makan pon malas, tapi kuku saya cantik berkilat! x pakai pengilat ok. tp sebenarnya dh makan kt mamak blkg kl plaza tu yakni : nasi putih, telur dadar, tomyam campur, megy goreng. pastu Kwan ajak lepak lg kat mamak kembar parisjaya. kebetulan ket pon tatido, so kami bertige lah. so, aku makan lagi. dan lagi. err.. dan air barlie 3 gelas habis. nice.

siyesli mamat merokok belakang us so annoying.


dan ada jugak mahkluk depan mata yg buat aku sentap termenung jap.

sampai Kwan sound "kenapa kau nak termenung sangat, tgk aku rilekkk je santai??" haha.

sebenarnya aku dh tersentap bila tgk ada gambar Mr.Ex (zoom in kalo nk berkenalan) dalam kamera Kwan. "hai kande ell", ai dgr yu dah klash utk kesekian kalinya, sama lah ngan dinde, ngeh ngeh" kande - dinde? geli bile ingat kisah muda2. hahahha. ok pastu kul 2 lebih balik umah, aku xleh tido sampai kul 4 jugak.

dan tadi pegi uptown shah alam. setelah ntah berapa lama carik disko ball ini, akhirnya jumpa, yeay gembira and kasik mimie satu utk letak dlm kete. =)

okay. konfem HATRIK tido kul 4 pagi. yeaaaah. ok, sbnrnye stress asik malang, card reader henpon rosak lagi. sbb tu gmba pertama dan terakhir di ambil semula kan. hahahaha.

ok bai.

*mcm xpecaye dh 31 januari.

Saturday, January 30, 2010

mimpi yang sempurna.

aku dgn A. having our dinner.

tibe-tibe B datang.

"akiss, you already fall in love. i can see it". sambil stare kat aku dgn pandangan amat dlm.

"no, i am not. he's my friend, we know each other for all long time." aku berenti makan masa tu. sbb sedih sgt, sampai nak muntah.

"we'll be friend. forever. yes, forever". B angkat tangan aku. salam. sambil ibu jari cuba lagakan ibu jari aku. macam kawan rapat buat. tapi, belum sempat ibu jari die sentuh ibu jari aku. aku menjerit.

"no.. i dont want.. no..no..nooooo!!!" aku berdiri, menangis.

tiba-tiba terjaga. sebab menjerit NO kuat sangat. oh mimpi rupanya. tapi. kenapa aku rasa real sgt tangan die? dh la sepanjang mimpi ckp omputeh. ok. mungkin sbb terlalu pk kot. tp aku suka klu B sensitif mcm dlm mimpi ni.

ok bai.

Thursday, January 28, 2010

MARILAH EXCHANGE LINK!

hari ni follower aku dh genap 100! ngeh. bru seratus nk eksen kamen. org len dh beriban. haha. peng'follower' yg bertuah itu adalah Zack Zukhairi. tahniah.

ok yg bestnye peng'follower' yg pertama ada Cik Mimie Jutawan Kepewel. hahaha.

santeknye keypad, naaak.

aku x ingat bile aku letak gadget folo-folo ni. tp yg pasti, aku nk buat layout baru. tp xbuat2 lagi. maka, aku nak exchange link dgn blogger2 jika sudi. sebab hari tu edit layout, terbuang yg lama.

maka, sila lah send link anda ke komen entri. atau ke gossip box saye. yg ai dh link xpayah la ye. dan siapa yg dh link sy, inform la sy, so ai link yu balik. thanks.

ok bai. =)

plug in bebeh.

penting kan diri? x pedulik orang? yes i am. that is my darkside. aku ada kelebihan dalam ignoring people. tanyalah pada mangsa2 saya. ngeh.

hari ni kat ofis aku dh buat balik perangai lama. suka pasang lagu kuat2. ye mcm "hoi Qis ko ingat sorang ke ada sonic gear kat opis?"

"ha'ah."



..and I've seen your loving, but mine is gone, and I've been in trouble.

i laik dis song to the max. ingat lg kat mespes siap pakai nama ''PLUG IN BEBEH", hahaha. best tul kalo dpt pasang kat sony walkman letak highest volume. dan patut la aku makin pekak.

sbnrnye benci btul muse g singapore je, dh la masa mereka dtg mesia aku kena g kursus pengenalan masuk kije ni, deym. dah 3 tahun kot.

ok bai.

Wednesday, January 27, 2010

cita-cita nak tinggi.

of kos la brader. tak kan cita-cita rendah kot.

tak, sbnrnye, cita2 saya tahun ni adalah untuk men'deco' bilik sy, i mean bilik sy with my lovely roommate si Aket yg kiut miut yg makin lama makin joyah sampai aku suka panggil die "oi mak enon, mulot skang dah makin laser!". ok jauh terpesong dari tajuk.

ok. sebenarnya cita-cita tahun lepas yg x kesampaian. minggu lepas aku balik s.a, si Aket dah deco halfway bilik kami. YESS! i laik! so, aku mcm dah datang semangat membara. semalam, pigi carrefour, beli rak 3 tingkat. pastu carik spray paint, tp xde. barbie.

ini lah cita-cita saya. err..impian kot.


good idea. jgn nak selendang 3 tone sangat, katil, lemari, pomboley.

oh ai laaaaik. simple. radio itu, sgt nak!


O-M-G. pengsan 3 saat. sangat kaler Akiss, btul tak kawan-kawan. ngahaha.

ok. melampaui gile.

ok. *cucuk awan-awan berangan atas kepala sendiri.

cis, hampir terlupa ini rumah sewa, dan sebenarnya pun, projek deco nak spray almari2 tu kaler putih je pon. hahaha. biasalah. kije x buat lagi, berangan kemain jauh.

ok, jgn cabar aku, tgk hasilnya malam ni, eh..kenot, nk tgk wyg..err, lusa? kenot...cuti. weekend? balik shah alam tapi. ok fine. minggu dpan kot.

ok bai.

* all pics from google.

Kamui Gaiden @ The Last Ninja.

hari rabu is wayang day for me. chait. sedangkan tghari jumaat pon wayang day, malam minggu oso wayang day, ahad malam blue monday pon still a wayang day pastu komplen, "perlu ke kerja esok?"

ok, jalan2 usha movie kat gss, err, webbie die, haihh. kenapa bulan february no good movie ah? yg xbleh blah, lu pikir sendiri the movie? duhh? niyang rapik merepek meh? eceh sbnrnye penakot.

ok, tiba-tiba nampak Kamui - The Last Ninja, filem berdasarkan komik. alamak, filem japang. i laik hero japang. mate sepet. tp hidung mancung. chaaait!

marilah tgk hero dia. marilah!

jambu gile de. ala kuci-kuci2. tak takut pon klu ninja cmni serang i. ngehh. nak cubit pipi ada lah. kiut nyea awaaak!

tapi, aku tak suka hero nye. aku suka watak jahatnye, kot? hai hideaki ito.

mcm mana nak berkenalan dgn kau kalau dah dlm bahasa japang?

nak rasai ketakfahaman bahasa meh la join di sini. tp filem ni dh tayang kat japan september last year, tp tajuk guna kamui gaiden. aku pon tapaham knp tukar tajuk. tapi aku rasa, mesti dah leh torrent donlod. hahaha.

ok. sebenarnya nak tgk tooth fairy x dpt2 lagi. hua hua hua. ok malam ni kot. hai the rock, nak detim malam ni =)

ok bai.

Tuesday, January 26, 2010

YESS!!

ok fine. sangat gile. blame on me kot, aku dgn baik hati letak gambar kt fb wall psl vacation to perhentian island, senang nk komen. senang nak diskusi. tag je kawan2, kite bincang di komen.

so tadi, aku jaga bilik gerakan, ada meeting, the chairperson is Tuan Haji Iskandar, dihadiri pengarah2 unit berkenaan. bygkan aku berbalas komen kt wall vacation itu, sambil dgr perbincangan dlm meeting.

ok siyes, kalau dah thread komen kt fb, mcm2 lawak kuar. sampai aku terpaksa tutup hidung. tutup mulot, pastu buat2 batuk. sebenarnya tahan gelak. sedang sibuk tahan2 gelak, tiba-tiba Tuan Haji bersuara,

"Ha Akiss!! (cewah nama glem ai) apa kita nak bagi nama baru untuk cara kita keja dengan cawangan kita ni?, kita nak wujudkan satu jaringan, nak bagi nama Jaringan ape? kamu penulis blog kan, mesti pandai.."

abis semua ahli mesyuarat pandang aku.

aku? "eh, alamak. gelak. oh, ok. jaringan one team?"

sementara aku tengah pikir dlm keadaan gelabah, Tuan Haji promote blog aku."she's a blogger, i suka baca, pasal ofis, pasal apa die masak kat umah, die punye entri pendek2 je..nice"

ok yg best hasil mesyuarat hari ni, Sabtu Ahad ini bilik gerakan tutup. so, xyah kije.

Tuan Haji kata ape? "saya ada dgr banyak rungutan -penat jaga bilik gerakan-berpisah ngan anak - penat kerja weekend, so, hujung minggu no bilik gerakan, lgpon, aduan takde, pegawai unit bekalan saja bertugas."

YESS!!

see, kebaikan add Bos anda di fb. hehe. tp jgn lebih2 plak ye. berpada-pada lah. jgn la update status, "macik sebelah apak tiri bongsu saya xde orang jaga, taknak kije weekend."

ok bai.

*skrg komen dh menjangkau 147 comments. sekian.

26th.

hari ni 26th january, dan hai, umur dah 26 tahun, tp xde hala tuju lg. i mean, my love life?
tadi aku kepoh kt kak iza, n aket. "weih hari tu aku bli tshirt, padini sales kan, raye cino kan," sambil kuar kan tshirt itu.

pas tgk tshirt ni, akak gelakkan aku. "hahaha, mmg sesuai ngan kau". ok, i admit it. masa nmpk tshirt ni, aku mmg gelakkan diri sendiri, trus bayar. ngee.

sori guys, no good news utk tahun ni. siyesli. takde. i can't promise you that, nobody can. btul?

ok bai.

ps : tapi aku happy skg ok. aku ada kawan, ada famili, cukup.

Monday, January 25, 2010

sundae.

ok, full sinopsis utk aktiviti smlm.

pagi2 lepak kayu nasik kandar usj. ok fine, Dino kata bibir aku kering macam kulit kayu. kayu?? ok. cliche.

nmpk tak? akibat elegik lipgloss maybeline. mcm comot pakai choki2 pon ade. ptt la kat uptown ramai pakwe2 usha. aku ingat aku comel de....

see, i told yu, i suka sunrise photography. chaiit. sdgkan macam bg sauna kat peha sendiri.


chi- kaaaaaa-ro. (sebut mcm denan sompit). siyes. aku nk amek gmba sindiri, tapi aipon dzul berat. slh kan orang. =)

hai air tin soya utk bekpes. ade maksik dpan aku tiru aku. ke aku yg tiru?


pastu ke pyramid. g maxis centre. khayal, hampir terlelap tgk lampu2 di siling. siyesli, siap tukar2 kaler - putih - pink - turquoise - purple. fuuuh. macam Pandora. siap bau harum san francisco kopi. =)

ok. lepas ke maxis centre. pergi ke machine. masa ni berlaku insiden. baru nk langkah masuk, ada budak lelaki pintas trus masuk kedai itu. dan. iqbal la tu. malas nk ulas. hahaha.

pastu dino datang, bersama keluarga. beli bra baru utk chinese nu yeahhh.

hai ini lah kasuit baru sy. pakai terus utk upacara pecah tuutttt dzulfitri, utk pertama kali dlm hidup g karaoke. yes. dzul dah tak suci!!

im so paris hilton. a picture that tells everything. siap ade lighter de.

ok. akiss 'mas idayu' ferrero.

Je veux ton amour, I don’t wanna be fe-ghaaainn ( friends )

hai awak yg kiri sekali tu. =)

errrr.. hai akill haii!

hai charger sony. i laik dis place! sesuai utk org yg suka lupa caj henpon bila nk kuar =)

hai wallpaper lawa tp xde dlm kefewel.

ini pon. nak dlm kefewel!

hai para2 sakura. muka penat hilang suara. dan...penat ke toilet 2-3 kali.

dan, lg sekali kat lampu pokodots. saya nampak kurus. terharu nye saya dzul. hampir menitiskan air mata bile melihat peha sy. lihat lah doniaaaaa! thanks extra hot peripericiken!!!

ok done. annoying tak entri byk gamba? haha. ok lenkali nk bangun awal dan kuar umah awal2 lg lah! best. thanks semua. tak lupa pada dino yg bg deodran sorang satu pada kami =). tp aku gune nivea for men? bukan rexona for men??

ok bai.

Sunday, January 24, 2010

my sunday morning.

what a beautiful sunday morning. yes. sangat beautiful.

to be a morning person (inspired by iqbal) . not that bad ekceli. i love it. i love sunrise photography. i love reading newspaper pagi-pagi, dan breakfast dengan mimie & dzul pagi tadi, and dino.

n of kos, i love polkadots too =)

thanks mimie, kerana ayat "kalau aku jadi Jijah pon aku terasa sebab semua benda Jijah dia nak rampas sampai nama album pon die nak".

and thanks a lot, sebab jawap soalan aku dengan jujur 'apa lagi yang die rampas.'

nice. termenangis gak aku.

sori, aku lambat 7 - 8 tahun kot.

aku ingat korang tataw kenapa aku hilang jap, kat penang.dah lama aku pendam, dah lama aku citer kat orang lain, tp mereka tak paham mcm mane rasa ada kawan "tikam belakang" macam itu. and, thanks dzul sbb aku ter'carried away' isu itu ke dlm kete, dan..smpi ke pyramid.

tp ingat aku cakap, aku sayang this friendship, aku xnak spoil it. remember this song?

kite dah besar kan? 26 kan? we're not 16 kan?

ok bai =)

*dua entri tertangguh. igt nk mlm ni. sakit perut tapi. barbie la peripericikenextrahot!
**again, thanks mimie, thanks dzul, thanks dino. i lap yu all. peluk teddy bear semua =)

Saturday, January 23, 2010

Babe Ruthless.

nice. bangun tengahari. biasalah, dah tdo kul 530am kan, mmg cukoplan 7 jam, maka bangun 1230tgh. yeay! chait. sori hp kt pc, xbwk atas tilam..maka... hehe.

ok, hari ni layan whip it. yg 2 lagi movie xbest, boring, aku asik forward aja. ok. sikit sinopsis. seorang budak pempuan bernama Bliss (duhh...nestle bliss) yg mempunyai emak yakni seorang bekas ratu santek. so, die pon nak anak die si Bliss jd ratu santek, tp Bliss taknak. so, ini jd lah bila jiwe remaja memberontak.

kaler rambut biru.


ok jap, filem ini di arah oleh Drew Barrymore. kool buken??

satu hari die jumpa flyers pasal game rolly derby. so die berjinak2, dan she's very very good in that. so dia berjaya memasukkan diri beliau ke dalam team Hurl Scout, dan guna Babe Ruthless (i laik) sbg her alter ego name. tapi budak ini, telah menipui umornye, kata 22, sdgkan 16 aje.

eve pon ada! suka!

okay, lepastu..macam2 konflik la, dgn mak die, dgn team lawan die, dgn kawan baik die, dan ngan of kos, dgn crush die. dan kendian jd bf die kjap. hehe

part ni best. dh la somel baju pokodots. pastu main baling2 kunci dlm semak, pastu carik balik. best nye buang masa dgn bf mcm tu eh? itu kalo ad bf yg nak melayan karenah birokrasi korang. =).

dan part ini. kalau anda dan bf anda pandai berenang. =)

ok ending? separa happy ending. ngahahaha. Hurl Scout xdpt champion, stuck at the 2nd place, tp dorang still happy, dan mak n apak Bliss pon dh terima anak die xyah jd ratu santek. d

dan lg satu, dorang clash gak, alahai, bf die tu boyband yg suka tour sana sini pastu main chi-kaaaa-ro. ahahha. so, akhirnya, "I don't wanna be the girl that has to stand here, and hear about what didn't happen between you and some idiot." idiot = chi- kaaaa-ro. sebut mcm adnan sempit sebut.

sbnrnye byk scene best. haha. pergi la donlod, buy a cd atau, apa-apa ja la asal leh tgk. ok, tgk trailernya di SINI.

ok bai.

*pttnye nk buat entri adnan sempit. esokla. hehe.

friday nite.

last my kesayangan all tersayang datang parisjaya, finally! aku excited ekceli, =p. ok, kesimpulannya, sgt syiok. adnan sempit mmg syiok. terima kasih encik direktor kerana buat aku TERjerit kuat gile bila kepala orang dalam helmet jatuh dari pokok. siyes aku terkejut smpi sakit dado den.

ok, sbnrye malam tu aku rileks siket, sbb anak aku ada org jage, bapak angkat kot? hahaha. yes dh kena rasuk jiwe fotografi. lepas ni ai bleh pencen =)

bel - qis ye? ok ingat sy tiap kali pki beg ni boleh? hahaha.

terima dgn tenang, kedai semua dah tutup =)

yeay kena kanak2 kena raid sbb mabuk kentang mekdi. =P

yeay dh abis denan sompit. dah 4.1juta?

err.. mimie, i love Anyo so much, but.. err, ur Iggy. ok fine. aku tak suka benda kaler hijau.

ugutan kepada Aket, tp sbnrye utk diri sendiri kot?

ok, sy xnk buat aksi ni. takot tamuat. lain la kalau budak lelaki ituwwww.

kasih sayang antara kami. mmuah muah nak pishaang. de.

see?? i told yu, hak penjagaan Baby Suri telah dirampas.

nak pishaaanggg. hahaha. tibe2. ok. thanks a lot for the visit. sy sangat berharap korang dtg waktu siang. kamon la morning people!

ok bai.

Friday, January 22, 2010

hai lift!

pagi jumaat yg mulia nan indah.

7:30 am mandi (koboi), gosok baju, bersiap, 7 : 52 am babai Aket, kunci pintu, kuar rumah. tekan punat lif ke bawah aras G, masuk lif, sorang-sorang. check hp, ada sms tak. 'ting!!!' ok dh sampai aras G. pandang pintu. xbleh bkak. kerut kening. tekan punat <> untuk buka pintu. tapi xbleh. kerut kening lagi, mulot muncung. tekan <> untuk bukak lagi sekali. ok pintu terbukak sikit. cuba bkak pakai tangan. of kos la kenot. mengeluh. dan memeluk tubuh pandang pintu. oh tibe2 ada orang dari luar bkak pintu lif. macam hulk, cuma kulit tak hijau, cuma pakai baju uniform guard. ok, pintu dpt bukak, aku keluar, senyum dan tunjuk two thumbs up kat abang guard, dan cakap "thanks!".

singgah 7E beli makanan. humm ok fine, pagi punye blur otak tak bangun lagi, sbb tu x jerit mintak tolong, sbb tu lupa ada butang loceng kecemasan. gelak sorang2 dalam 7E.

soalan : akiss, who y0u want to be stuck in a lift with?

jawapan : dwayne johnson a.k.a The Rock.

ok bai.

Thursday, January 21, 2010

jgn nak batik sangat.

ok dh pdm entri yg ada aura negatif. =P

hai hari ni lupa hari khamis, sbnrnye ingat tp alasan xpki baju batik. =B

tapi hari ni saye pakai baju raya pokodots sy. lengkap dgn kasuitnye skali. mcm hari raye. tapi hari ni pakai shawl busuk, bau mcm jalan tar yg baru turap. hangit. tp bila pk balik, beli pon kt jalan tar. ahah ahah.

ok la itu saje. sy mmg suka tak ikut arahan. =P

ok bai.

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...