Wednesday, March 31, 2010

gsc alamanda beday!

oh hai...fuhh..cepatnyea masa berlalu, rasa macam baru je mengumpul keratan akhbar utk dapat tiket wayang free di gsc alamanda masa grand opening dulu. sampai 2-3 kali tgk alvin n the chipmunks. hehehe, ok skg gsc alamanda akan menyambut beday yg kedua april ni, esok lah!

ok pada kaki wayang di parisjaya dan juge students dari lim kok wing yg selalu bikin gsc alamanda sgt pack, jgn lupa rajin2 ke gsc alamanda utk dpt pelbagai freebies n promosi bila anda beli tiket wayang di sini, sepanjang april ini =)



kelik gamba for more ;D

ceh. bahasa asal skema? ok, aku tgh menderita sakit tekak, runny nose, gile xberhenti bersin, air hingus meleleh macam air. ok, disgusting. ngeh. nak mc ari ni. kalo g kije, air cond sejuk mcm eskimo, sampai tahun depan pun x leh ok. =P skg duk umah pun x pakai kipas, sauna hidung jap.

Align Centerok tu aje. oh ye, dpt taw psl din beramboi dlm keadaan kritikal, sgt kasihan. doakan beliau ye.

last, selaku salah seorang penyumbang keuntungan gsc alamanda, i nk ucap hepi beday dan, hope tlg ada kan 3D di sini. xyah jauh2 p kl, midveli segala. hahaha.

ok bai.

*gile dah nak april dah!

Tuesday, March 30, 2010

Kelly Clarkson LIVE IN MALAYSIA.



yeaaaa...beh nye kalu dpt tgk melayan already gone live? yeaaaa...

tapi, xleh nak janji lah, rasanya ujung april ni adik aku konvo, tapi... haih. ok, more info mai kelik SINI.

ok bai.

Monday, March 29, 2010

darjah enam yea!

2 hari cuti blogging =P, bizi dan nak rest, boleh?

fb still on, cuma mcm separa silent mode. tapi masa dpt notification ada org tag gamba, ingat gmba ape, sekali.... HHHHHHHHHHOMAIHGOD!!! kepoh menjerit-jerit.. woii woi ini gamba sekolah rendah!

see? kelas 6 cengal, tahun 1996!

1996!


14 tahun dulu. cariklah sindiri aku yg mana satu =P wwwwwiikikikikikki

nice. sangat-sangat buat aku reminiscing kenangan alam sekolah rendah. veeeeeeeeeeeery nice. sebab masa sekolah rendah, aku sgt cemerlang kot? mmg nk berlagak kat sini, masa darjah 1-4, no pekse tak pernah lebih dari no.3 okay. darjah 4, jadi pelajar terbaik perempuan. di mana pelajar terbaik lelaki nya ialah ahmad faizal hamidon, tersangatlaaaa sweet memory, sbb masa tu kami berdua byk dpt hadiah, berlari2 naik turun pentas yeaaah.. dan aku ingat lagi masa si faizal ni bergaduh ngan nizam, die mintak pisau kat aku, nak asah kayu konon nak main tikam2? hahahah.

umm..aku ingat budak lelaki sebelah aku, irwan..bagi duit rm0.50 kat aku, siap sampul surat, motip? hahahaha. dan masih ingat lagi, kitorang main 'trap' konon, ikan-ikat benang kat taman depan kelas. dan masih ingat lagi masa darjah 6 aku jadi puteri rumah hijau, masa tu gile malu kot??? dan paling terbaik, masa dalam perhimpunan, aku ingat lagi macam mana ustaz syukur umumkan aku dpt 4A "seterusnya pelajar ni menangis-nangis taknak jadi penolong ketua umah sukan, balqis abdullah! " yeah, baik punya ucapan. haha.

deym. aku suka sekolah rendah. sbb masa tu aku budak rajin belajar. semua orang innocent. semua orang riang ria. tapi bila masuk sekolah menengah? masing-masing tumbuh bulu, masing-masing dah reti dengki-mendengki, masing-masing nak jadi artis, masing-masing macam semua dh gedik nak kawen. masing-masing nak tikam-tikam belakang. shit.

ok xnk emosi, and xnk curse my own hi-skool.

ok bai.

*reunion pelis, 6 cengal sahaja?

Saturday, March 27, 2010

jutawan cafe world =P

dengan riaknya nk kepoh maksik dah kayo! $1.4 k weih.itu pun lepas siket deco. sebelum deco tadi dah $1.8k! cehh..mungkin sbb cambest je theme baru, yakni alice in wonderland dan hansel n gretel! dua-dua my childhood fav cartoon! weeee....sbb tu baru ade hati nk deco =P



meh lihat sket hasil, tp mcm nk smbg deco esop la.

oh ya, i pun ekceli men restaurant city, same konsep dgn cafe world. tp beza nye, RC ini leh deco sampai luar kedai, ada food quiz, ada kebun kecik, ada toilet yg menyusahkan, pastu pekerja leh tukar2 job, dan dorang kena ada rest. haha.



see, semua pekerja terbongkang sudey. majikan takde hati perut je aku?

ok, ekceli tgh i tgh separa 'silent mode' kat fb. malas + a bit stress la bila on. so, sbb tu bile on just nak men game. semua game aku try skg ni. so, bila bizi men game, segala feed kt wall mcm "terlupa" nak tgk kan? heeeeeh.

eh jap, nama kedai pun dah tukar, Akiss's Tea Party, no more Dlm Hati Ada Taman. yeah, mmg hati i ni taman dah xde, dah bikin bangunan konkrit dah, kalu bleh besi trus macam masjid besi parisjaya tu. k fine, aku dh mula mengarut.

ok bai.

Thursday, March 25, 2010

earth hour!

setahun yg lepas, umakkk-aih, copeknya dh setahun nye puwwwwwn.

tahun lpas aku lepak di satu kawasan perumahan yg agak tinggi, leh nampak satu kl, and of kos, target kami, nak tgk KLCC bergelap.

so, dgn semangat terlebih, beli kuaci, beli super ring, beli vitagen pepel, beli kacang cap ngan yin then lepak2 tepi jalan.

tp masalahnye, kami dok usha target, tak tutup2 lampu, dah 8.30 dah pun, rasa nya klcc join event bergelap ni. cehh, tipulah. sampai lah sejam tgu, tiba-tiba macam, eh...kenapa kt sana macam ada, klcc gak????

rupa2nya, salah target. ntah bangunan bercabang dua mana kami ingatkan klcc. hohoho.

loser.

so harap tahun ni x tersalah arah lagi =P

marilah kita ber........
.......



......


.....


...


...

..

.

ok fine, page i oredi BERGELAP sepanjang tahun =P.




ok, support earth hour hari ni okay!

27.03.2010, 8.30pm.


ok bai.

dengki.



tipu la site maintenance. orang len leh je main. macam haram. dah la dengki, aku nk tukar name x dapat-dapat.

oh ye, sy halfway to demam. tengahari tido sdap btul, cehh. apahal?

ok bai.

Wednesday, March 24, 2010

baju minnie.

what? tomolow 25 sudey? rasa macam dah bertahun x amek gaji. rasa mcm dh bertahun perbelanjaan di catu. cehh. akhirnya, haaaaih.

hihihi. ini wishlist utk dis month (tak termasuk kasut + dress vintage di belogsop iteww) =P. baju baru utk my minnie, i mean my netbook lah. haih.



ok ini si Violet MJ pasti sukak ni, kan waney kan? waney kaaan?



gosh. too jambu for akiss? =P



so trendy awww awww.



jangan nak metal sangat lah.


this one so practical and handy. iLaik!



HOHOHOMAIGOD.

Isis Dei The Memory Foam Pink Polka Laptop Sleeve

" This item is currently unavailable due to high request. Check back soon, email customerservice@kolobags.com or call 866-405-KOLO to be the first to receive our next shipment. "

vavi.

ok fine. dis wiken ai nak pigi Lowyat sorang2, amek my Gedik (henpon la) dan sebey baju baru minnie. cehh. sorang-sorang, siyes jgn kacau.

dan ye, encik kwan, aku nk tuntut mocha ice blended kopibin ok! aku dah start bau harum kupi dah =P

ok bai.

jangan nak bikini sangat.

faq = kis, ko pigi berenang pakai ape? nak kena pakai baju swimming? bikini?

jawapan :



macam nak p konserto.



pakai baju tido terus?

hahaha. ok ok, nak pakai bikini pomboley, kalau beran. ai tak kesah. tapi, kalau aku, aku pakai leggings or tight sahaja. baju, pakai la inner, singlet ke, dress ke. so, kau xpayah nk imejin lebih2 kami ni berbikini ke sana.

oh ya, minggu lepas ada usha swimming suit, boleh la..boleh la...nk satu nnti =) humm..semalam sgt release bila dpt baring atas air terapung, tgk bulan =) dan wanie, welkam to the klub renang!





oh ya, aku tak mati lemas lagi, i'm ok.

ok bai.

* kau ingat kau heidi klum? tyra banks? kim kardashian? astaghfirullah...

Tuesday, March 23, 2010

Sharifah's Wed.

sundae pule pigi wedding Sharifah Zahira, my classmate masa form 3- 5.



bukan nk pomot astro, hadiah pun bukan tajaan astro ok. ni akibat tak beli kad.



=)



=)



=)



ok siyes comel, marsya ye nama? =) sukeeeeee ! nak satu!!!



pastu lepak tepi tangga padang golf, buat mcm perangai kat tangga sekolah 10 tahun dulu.



peh tu singgah wondermilk pule. oww ai laik, semua lelaki pakai apron pokodots!

ekceli byk gmba, sbb kamera dino pegang, pastu ibal pun sama. byk gamba x snonoh semua ada do fb. =P

umm...ok kak pah, congratulation for both of you. rindu la nak sembang-sembang, maybe lenkali jumpe masa baby shower? =P

ok bai.

thinking of yu.



i know la lagu ni dh lame, but still, bleh buat aku...tssskkk... lirik die btul2 buat ok macam, wtf, kenapa mcm kau read my mind.

haih, mengeluh. semalam mimpi ngeri. sangat ngeri. tu la, kuat sgt berpkir, what if, what if, what if.

ok bai.

thanks nanim, share vidio. =}

Monday, March 22, 2010

sabtudae.

sabtuday, lepak kampung lama alamanda, mcm biasa.



aket buat extension rambut. wakakka.



kemudian, g opis utk parking, gile ramai nye manusia di putrajaya!



oh ok, sini la port sy usha belon-belon ajaib =) sy kan xsuke sesakness. =P



sepit sidai baju.



jgn nk bercinta sgt.



iLaik =P



darth vader akhirnye muncul.



balik alamanda balik, dpt upah femes amos utk teman beli baju =P



bergaduh, peach mcmni, mcm tu! sampai paksen tutup baru reti balik.



seb bek shot ni iLaik =)



lepastu g audition, di superstar karok.



nicey nicey!



oh ok, karok sampai lebam.



we're going to hollywood!

xbyk gmba belon kan? hahaha. sbb mls dh, belon terbang ke arah x menarik. plus. mmg xbyk terbang puuuwwwn.

tapi yg pasti, xtgk bunge api, sesi karok terbaik awok. =P

ok bai.

why me?

Semuanya bakal menyaksikan dan dah pun ada pegawai2 yang mula bergosip-gosip liar...dan persoalan ini sekarang kerap bermain di fikiran staff BPGK pada tahun ini...??

- Mungkin juga Mr.Rahim akan mencari semula stok tahun lepas dressing watak RED INDIANnya pada tahun ini...boleh save budget !...hehe

- Hasil risikan juga mendapati staff PPK1 akan tampil pada malam itu dengan watak filem character "PIRATES OF THE CARIBBEAN" translate jawa "LANUN CETAK ROMPAK"...opsss!!

Yaaa !!...Puan-Puan & Tuan-Tuan..kenyataan di atas hanya untuk tujuan "Statement Promo" semata-mata..walau bagaimanapun persoalan di atas bakal terjawab pada "MALAM SAMBUTAN BPGK 38' TAHUN" pada 17/4/2010 bertempat di DEWAN SERBAGUNA KPDNKK bertemakan "MoViE ChArAcTeRs ".
pagi-pagi masuk opis bukan emel, dh byk promo psl enibeseri bahagian kami punye dinner, yg bertemakan movie character.

tp apabila buka pic attachment, aku mcm...haaa? aku ke tu.



deym. WHY ME!! ana nak saman en.hanizam ni! aku rasa aku dh delete gmba ni, tp camano leh terlepas ni!!! arrrrhhh. tp xpe. at least aku kurus masa ni. haih. harap2 sebulan ni muat la konon baju yg nk di pakei.

a ah kan? agak-agaknya apa watak karektor filem utk tahun ni? haih.

ok bai.

Saturday, March 20, 2010

belon hawt part I

semalam balik dr kije, zassss...turun padang ke belon. ko stress ke tak stress, dlm opis sibuk bekerja, tp boleh dgr orang berpesta lagu disko-disko kt luar? stress taw, dgn audit nk dtg lg, isu longkang lgi. hahaha.

ok, ni sket gamba je.


ptg semalam belon ajaib bergerak menyerang MOF, aku rasa mereka semua mendarat kt KLN kot? hohoho.


ini lah semangat belon! hai wanie, hai farrah!


ini ketika berlaku perlanggaran belon, seb bek tak meletop. neves ai jap. eh bleh meletop ke belon udara?


ok, ini la belon yg dinanti2. kepala darth vader, yg agak ngeri. and suar levis! tp semalam, ada angin lintang, so kenot terbang. ceh...padahal sorang besar kepala, sorang peha besar tak larat nk terbang. ooppps!

ok lah, konon nk amek gamba pg tadi, well...i kan semangat terlebih. kul 9 lebih baru bangun, itu pun sbb wake up call, si ibal carik kedai kemere pepagi buta =P, dan dgn selamba i jwp, "tgh tgk tv" wakakkaka.

ok, tgk petang ni, nk g lagi. sampai mlm yea! tp i xnk bgtaw port i amek gmba, nnti sesak, busuk! haha

ok bai.

hai drama queen, talam berapa muka kau ni?

ish ish ishhhh... aku pun tapaham lah makhluk Tuhan sekor ni, kan dh kena panggil sekor, bukan seorang.

aku ni, jenis kawan ngan semorang, even ada orang cakap, eh, si A tu teruk taw, die tu...bla bla bla. ko jgn kawan dia".

aku x nak judge orang sblm aku btul2 knal die. selagi die ok, x carik pasal ngan aku, aku tak kesah nak kawan ngan die. sbb, aku tak peduli org kate ape.

so, mula2 aku kawan ok je la kot, sbb xknal lg.

tapi, benda ni mmg bg penangan kt aku, die bgtaw aku skg die kapel ngan X, pastu, sound aku, "eh, aku bgtaw ko sorang je Kis, org len tataw ni, ko sorang je taw ni, ko jgn kepoh2 lak"

tup-tup, bile orang lain jumpa dia (bukan satu dua orang, aku rasa tiap kali jumpa orang yg die kenal), "hai...mr.X ok ke? tak gi deting ke..." hahaha. like what the fuck kau ni perempuan!!! ko dh canang satu malaya, pastu ko kata aku sorang je tahu??

ok itu satu hal.

aku dh lama perasan, die ni, kalau jumpa aku, habis semorang dikutuknya, semua orang buruk, semua orang huduh, semua orang busuk, die sorang je cantik. masalahnye, cantik kerrrrr??

contoh, die kutuk C depan aku, bukan men bencinye die kt C, tapi, bila depan C, sket punye mesra, siap puji-memuji lagi si C.

aku pulak yg panik, "eh, aku ni hilang ingatan ke, rasa td die kutuk siapa, si C kan??"

bukan C sorang yg aku nampak die "kutuk belakang-puji depan", malah, si A, B, D, E, F, G, H, I, K, L ok sampai Z lah kirenye habis die kutuk, tp di depan berlakon mesraaaa gitu.

baik punya drama queen. tepuk2 tgn tergelak.

haih..itu satu hal, sibuk psl hanbag, kasut, baju orang pakai. ko taw? die boleh tahu jenama apa si C pakai, si R pakai, si E pakai. perhhh. agak2nye die tahu tak handbag aku ni aku beli kat alamanda punye stall tu?

macem harem.

pastu, berlagak kaya. cehh..kaya dgn hutang kad kredit kot? kalau kau btul2 kaya la kan? knp tak duduk kondo sewa sebulan 2k or more sebulan? kenapa tak pakai kereta yg bayaran bulanan yg sama harga gaji bulanan kau?

cehh. jgn nak berlagak diva sgt laaaaa...

ok sori, bukan niat aku nk kutuk perempuan ni habis-habisan. aku dh kata kan, aku kawan selagi die x kacau aku kan? tapi baru-baru ni, mmg aku xbleh blah, die kata aku yg bawak mulot ke C pasal die mengata si C.

eh halo perempuan, kau ingat, aku mcm kau ke? kau ingat orang lain tak taw ka perangai kau mcmmana? kau ingat orang tataw ka betapa busuk nya mulot longkang kau tu? semorang taw ok, org gelakkan kan je tgk kau terkinja-kinja seronok kena puji. dah la tak bleh tgk orang lebih dari kau, dan sememangnye kau ni mmg kureng, xde yg lebih pon. sedar lah wahai perempuan, tgk kat cermin kau tu elok-elok, BAGUS SANGAT KE KAU TU? PERFECT SANGAT KE LIFE KAU? kau ingat aku mcm kau ke, suka bizi bodi pasal orang. DAH LA DESPERATE NAK KAWEN!!

cehhh..aku je selama ni byk bersabar dan ignore dgn perangai kau, tibe-tibe aku pon jadi bahan mulot longkang kau kan? ko ingat aku tak taw? ko ingat aku bodoh??? kan dah kena serang ngan aku smlm, dh kenal dh aku mcmne? reti gelabah kau ni kan? gagap jugak kau ni kan?

SCREW YOU!

haih. patutlah kau tinggal sorang-sorang kat rumah itu. patutlah gila sorang2 dok pk pasal orang.

we're ok, YOU'RE NOT

ok bai.

Friday, March 19, 2010

hai longkang!



sedangkan tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula suami istri. cehh. motip?

ceh. kt sini la tempat i jatuh dgn penuh keanggunan ari tu. kan dah kate, tepi jalan kan? kan? kan? nampak x? depan jln yg jem ok.

tadi p turun padang tgk belon jap, asal longkang je aku capai tangan si wanie, asal longkang je aku dh terhegeh-hegeh nk langkah mcm warga emas x berdaya dah. =P thanks la wanie prihatin kat warga 'fobia longkang' ni.

eh, lg satu 'longkang' di'fobia'i jugak ialah, "MULOT LONGKANG", lagi i seram, makin menjadi2 busuk mulut longkang orang tu. ok nnti aku tulis entri psl mulot longkang ye. skg mls nk pk.

alah, ingat nk up gamba sket, tp siyes penat lah hari ni, di plus plak pening dgn jadual weekend ni, kamon la dzul, iqbal, mimie! =P ye, dan di tambah keciwa kuah yong tau foo jatuh, abis semua. tu la, balqis kan terkenal dgn perangai ke-clumsy-an.

ok bai.

aktiviti perenang berirama.

ok, spt biasa, every selasa n khamis, kami perenang berirama akan ke pusat berenang, biasanya ke precint 9, tp since smlm (ekceli khamis lepas), kami ke port baru, precint 11. baik punyaaaa...feeling-feeling "life in the fab lane...sangat kismora lee simmon. hahaha. tempat santik terbaik =)




para perenang sampai ke destinasi.
"errr..farrah, bleh tak, tak pose bile kemere di hala? i nak kandid ok, kandid!"



nicey, i pun nk cmnilah, ajar anak swimming dari kcik, supaya xjd mcm mak die.



keamanannye. membawa kepada ketiduran.



aku rasa, aku dh cukop gemok dh ni. haih.



para perenang dah kembang baru reti naik.


ini ape? *buat muka tokey cafe world lah.

huhe, ok bagi penduduk parisjaya yg berminat, sila lah ke pusat kejiranan p11, hanya dengan rm2, anda boleh berenang sampai kembang, siap dgn bilik persalinan semua. cuma kena bawak sabun + syampoo sindiri.

oh ya, semalam terserempak dgn opismate si Zamil, tgh dok santai tepi kolam, ada org panggil, "BALQISTO!!" cehh. kantoi gak.

dan juge pada yg berminat utk belajar berenang, bolehlah datang sini pada setiap Ahad, jam 11pagi. rm72.00 sahaja utk 4 kelas. berbaloi-baloi kan?

tapi aku tak la kot, Ahad pagi biasanya melalui proses hibernasi. =P*jelir lidah lagi.

ok bai.

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...