instagram akiss

Sunday, February 28, 2010

fish spa di rumah.

aktiviti hari ini, adalah nonton the imaginarium of dr.parnassus, sambil donlod chris rock documentary - GOOD HAIR, sambil makan nasik dan sup ikang + udang goreng kunyit. haha. kopipes status fb.

selain itu, online fb, ye, aku ni kan cepat boring, mana boleh buat kije satu tu fokus, haha. online fb pastu berjinak2 dgn restaurant city. xpuas ngan kefewel, dh terjebak plak dgn game lg satu ni. haiyaa. sbb aku rasa bile men gem, aku lupa kjap hal-hal lain. ngeh.

pastu main ikan mak aku yg makin gile. asal aku lalu tepi akuarium je, semua berkumpul kt tepi konon nk kejar aku. hhahaha.

see?


best kan, umah i ada fish spa. bukan utk kaki, tangan je pomboleh. fuhh ikan-ikan ku, tlg bawak keluar ion-ion negatif dlm badan aku ni, klu boleh sedut semua aura-aura tensi aku. =)

tibe2 teringat kes Dubai Mall Aquarium bocor, ooooh ngeri. ok sambung main game.

ok bai =)

*siyesli, jatuh cinta ngan suara + muka heath legder, again n again . =P

oh zila bakarin!

hahaha. tibe2 gelak. kenapa aku skg suka tgk gosip artis malaysia lately ni? ngeh. melodi ok lagi kot, cuma aku tak suka tgh terjah yg malam selasa, atau rabu? tak ingat hari tu ada skali tgk. aku x berapa suka cara pendekatan dorang, pengacara yg 2-3 orang tu mcm..hehe.. ntah ape2. terlampau bizi bodi, sebab tu ai xnak jadi artis, takde privasi. i nak g makan mekdi ngan sapa pomsusah ada org nk terjah. hahahah.

ok, tadi masa melodi interbiu zila bakarin pasal die ni seksi, nk goda laki orang segala. haha.

aku tersangat suka stetment die yg lebih kurang mcm ni,

"memang zila bakarin ber-imej sexy, tapi zila bakarin tak amek laki oraaaang (dengan tone gedik dan sinis), buat ape imej baik-baik tapi amek laki orang..."

i laik. saaangat laik! rasa mcm nk loncat - gimme five ngan die!

jgn nak hipokrit imej baik sopan santun xde kontroversi tibe merosakkan rumahtangga orang? hahhaa. ok fine, motip aku? aku tak suka perampas. haha.

tapi siyesli, anak zila bakarin comeh sangat kot?


arhhhh geram aku budak tu, gigit pipi boleh? ok boleh jadi saya punya Suri versi melayu, yeah! gosh. cepat la, aku maw a doter like dis. eheh..tibe2.

ok bai.

pic thanks to budiey.com

panic at the mekdi.

kelemahan diri. yeah.

memang aku tak boleh jadi hero/heroin anda. aku ada penyakit panik yg agak boleh tahan hebatnye. panik - kaku -otak disfungsi.

contoh kalau konon aku p panjat gunung kinabalu tiba-tiba bertembung ngan harimau (ada ke rimau kt kk?), aku akan berdiri kaku. jadi patung. kejang, otak disfungsi. tak lari 'til ada someone jerit, "woi, lari!!"

contoh terdekat adalah insiden stunt tak jadi hari tu. dan terpaling best, berlaku lagi. nampak kereta sejenis sekaler dengan 'orang itu pomboleh' buat otak aku jem sampai tak ingat what am i talking about, like 5 second ago?!

big L letter on my dahi. glee! not. LOSER.

ok bai.

* thanks mimie belanja me, mak aku pon dh jadi mcm aku, tido lewat, makan prosperity, haha. oh ye, kpd dzul yg 'tekan suis ON' otak aku balik bile panik tadi ye.=)

Saturday, February 27, 2010

Top Host 2010 @ TV3.

sabtu malam, lepas cupi balik ke U beliau, aku lepak dpan tv sambil ber-online. tgk fuhh kt tv3. 1st time tgk ni, selalu malam sabtu tak reti dok umah. hahah.

ok, ini yg menarik minat aku. top host!

ok mai pilih mai pilih!

ok aku dah chop yg kanan sekali barisan hadapan. mak aku pon kate die ''lawa" oke. huhu. haha. ok, rabu depan mula tayang. 3 mac, yeah, dah bulan mac ye kawan. =)

ok bai.

enibeseri ketige.

bukan ulangtahun nuffnang je yg ketiga eh, kami pon dh tiga tahun ok. hahaha.

ok ini kursus pengenalan + posting yang menemukan kami., di mana endingnya kami duduk satu umah. dari kanan, Akiss versi kurus gilak, dayang mazlin a.k.a alyn, dan farrah.

gambar terawal kami, ber-alamandot dan melepak di jambatan.masa ni sgtlah freshie suci lagi. haha. masa ni alyn dah jumpa cinta hati dan terus berkahwin. =(

3 tahun lepas, zaman ket memiliki peha aku, kak iza n farrah masih dara, dan nana pon masih kecik.

ini malam semalam. kak iza tade balik umah encik suami, dayang mazlin pun sama, ikut suami. farrah pon dh bertudung, akiss pon tak pakai sneakers lagi, wanie jadi kiut n kiuter, ket of kos makin kucing. hahaha.

yg best, aku, wanie n farrah ditukarkan unit pada tarikh keramat yg sama, 22.2.2010. haha.

ucapan aku, aku sentiasa doakan yg terbaik utk korang. cepat naik pangkat, dan cepat pencen. hahaha.terima kasih kerana jadi kawan yg baik dan terbaik selama ni. muahh muaahh sayang korang.

kami ada rakam video, nnti aku up kan.

ok bai.

Thursday, February 25, 2010

oh maya karin oh!

‘Saya masih ingat lagi ketika Steve pertama kali melamar Maya untuk keluar dating. Ketika itu Steve mengajar kami mata pelajaran Matematik.

‘Apabila mendapat tahu Maya bersetuju dengan lamarannya, Steve terus menari-nari dan melompat hingga ke luar kelas. Kami pelajarnya hanya tergelak melihatnya terlalu gembira.

sumber.

seronok kan masa mula-mula bercinte? ingat entri berangan-angan sampai ke awan INI?

haih. mengeluh. aku ingat mereka la kapel contoh aku, ceh konon, mmg lah maya karin idola terulung aku, tapi..tapi..bila dengar cerita kureng enak itu, aku jadi termenung kot? ok, mmg la xtaw apa mslh sbnr rumahtangga dorang, tapi. ke sengaja nk tarik orang tengok nona di tv3 itu? haha.

tapi xpalah. kite doakan rumahtangga maya n steven ini dpt diselamatkan. =)

ceh tiba-tiba rasa mcm wartawan rancangan hiburan. =P

ok bai.

halimah j.

perempuan kalau cantik / jelita / comel / hawt / tahan lama sekalipun kalau perangai mcm tahi, mulut macam p$#^, plus suka menghina kekurangan orang, maka...tak da gunenye pun.

tak baik kutuk fizikal orang sangat. cuba kalau aku kutuk bapak kau j%$&*&%? cuba aku kutuk anak kau lembap? cuba kalau ada orang kutuk laki kau muka macam ungka?

haih bertobatlah. kita orang melayu kan ada budi bahasa =P

hari-hari demi hari makin berkedut rasa dahi kot, kau bayang lah kalau kau tgh marah orang tu, dan nak buat panggilan maki hamun, tapi orang tu pakai caller ringtone "jongang - jongang - jongang! jongang - jongang -jongang!!!" haaa.. kan tulis perkataan sebenar j%$&*&%.

ok dah, sebenarnya aku nak luah banyak. tapi tak mampu.

ok lagi sekali, tak baik kutuk fizikal orang. haih. mcm nk tunjal je dahi kau.

ok bai.

*entri nasik campur kasik korang join pening.

Wednesday, February 24, 2010

teknik jatuh secara anggun.

even this is memalukan, sangat-sangat memalukan, aku yg pemalu ni nak jugak citer. kah kah kah kah. ok gelak dulu sblm kena gelak.

semalam kan kepoh kan, nk p pasar tani kan? konon nk berani kan diri beli yong tau foo kan? sebab apa xberani? sbb minggu lepas abang "edward the scissorhands" main jeling2 dan senyum kat aku. trus, tak jadi beli. farrah je beli.

de, aku suka lelaki jenis 'hard-to-get' lah.

ok, lari tajuk jap.

dipendekkan cite, semalam masa nak lintas, dari padang parking keta ke pasar, ada satu longkang yg ada jambatan besi (alaa, yg warna karat2 tu) kecik, so kena lintas. agak curam, kak iza baru berkata "eh bahaya ni, kang jatuh nanti"'

tak sampai 0.5 saat ayat tadi dihabiskan, aku dah tergelincir sambil menjerit mencaruti "p#$@$%". orang yg rapat dgn aku taw la apa perkataan itu.

jatuh. teknik gimnastik split kaki. satu kaki kt depan, satu kt belakang.

like dis.

tapi not exactly like dis, tak terbang, tapi terduduk, dan kaki belakang tak straight kot? i am not a ahli gymnastic, gymrama-rama etc.

tepi jalan ok, tepi jalan, kat jalan depan tu keta jem. sesak sbb ada pasar tani kan? kan? kan? kesannya, kt pasar tani aku diam seribu bahasa, smpi kena sound, knp diam? haha. terkejut, sakit melecet, bengkak, jalan berdengkot kot?

dua kali aku rasa jatuh area situ, dulu masa pertunjukan belon tahun lepas. rasa macam nak saman malu kat pjh, eh ke ppj? ef yu.

ok bai.

*kadang-kadang terpikir jatuh sampai hilang ingatan pon ok. senang siket. "kau siapa?"

Tuesday, February 23, 2010

stressial.

stress.

stress.

stress.

patutnya mak bagi aku nama, Balqisstress.

lepas satu-satu masalah aku dapat. aku nak lupa yang A, yang B buat hal. aku tinggal yang C, aku jumpa ex-C hari-hari. aku jumpa orang yg aku nk hindar hari-hari. tadi baru hamun orang-yang-suka-tipu-kerana-takut-kena-marah. sampai bila aku nk kena hadap? jangan sampai aku pecah cermin keta utk kedua kali.

ef yu.


sebab tu jangan tanya kenapa aku guna gambar ini utk fb aku. dan status In A Relationship with Ket Skyline.

jangan tanya kenapa.

ok bai.

* takda kena mengena dengan keja + persekitaran baru. cuma kat sini xleh tunjuk perasaan sangat mcm aku dgn abg2 logistik dulu. kena jadi hipokrit.

*aku ni muka kaki senyum. tapi kalau mood kureng, mmg jelas kot aku masam muka? sori.

Monday, February 22, 2010

berat.

abis semua dh kemas. tinggal pc ini je.

hari ni baru Bard tanya, "kenapa kis mintak tukar?. sebab die? "

aku senyum pahit. "salah satu sebab. haihhh ke sebab no.1?"

dah. mmg berat nk blah dari sini. bak kata wan, hati kis kat sini.

ok dah. tarik nafas, off pc. bai semua.

ok bai.

Wow Part III - Autoshow + Aksi Stunt Tak Jadi

petang ahad, tgk autoshow pula. mmg ramai keta-keta yg di bikin dan buat aku bikin panaaaassss je. yg terbaik adalah ini!

%^#@#$@$# mencarut kejap. ye, mcm kete polis tenpomers jahat!

arghhh! nk boipen ada kete cmni.

tapi, still ada sticker Bismillah, i laik.


ade disko.


haih...


hai handsome.

aku tanya abg pemilik itu bapa byk abis, die kata 30k.

abang, kalau kite kawen, 30k tu grand bang, grand!

ini pon aku suka kot? miss ayumi, hasil bikinan dari honda civic mugen type r. %$@@$%#%$^ mencarut lagi.

bontot bunge2.

nk tido pomboley!

&^^^&$#


pastu, ada aksi rempit sejati dari stuntman dan pelakon adnan sempit.


tapi ada satu insiden 'terlepas moto sendiri' yg hampir buat aku duduk wad 2 bulan di hospital putrajaya, seb baik kena kat orang lain. stunt tak jadi, moto menyondol penonton.

ok siyes, aku panik, berdiri tegak je tunggu kena sondol, seb baik moto tu 'kona' kiri sket.

haih.

dlm kepanikan penonton tgk mangsa kena sondol...

saya pula sibuk shoot artis yg baru nak up ini.

(tgk more pics di fb sy, itulah gaya kau Shah, peace-peace-peace) hahahah.


pastu ada skyline pink. &*^*%$#$, siyes smlm byk mencaruti.

tapi lori tu x drift pom.

penonton tak serik2 kena sondol moto, mungkin dh kena libas-drift baru sodaw diri. ahahaha.

pastu makan.

"wa tgk lu kcik bsar kcik bsar je bro". hahah. ok 'ter'lepak ngan mat rempit sejati ni.

ok pasni nk jadi extra adnan sempit the series boleh kan encik shah peminum bliss? hahaha.

adeh, bz pening 2 hari ni. tu sbb aku tgl fon. serabut kepala. tgl fb xnk tgk muka seseorang, tp kena on jugak.

ok sambung packing. apa2 hal tadi dh lapor diri kat bos baru.

saya budak baru, sila lah buli. =)

ok bai

Wow Part II - Belon Paranormal.

ahad, bangun sedikit lambat, belum kul 10 dh siap, dan kuar umah. saja tinggal henfon utk keamanan.

2 ekor je belon, malaysia punya. abang itu kata, harga bakul itu = harga proton wira.

tapi bila sampai, belon kecut, haha. ok fine, tiket nak terbang dah abis. loser.

pastu x psal2 jadi wartawan kejap. tak bgtaw orang pun, tp ada gak orang tgk tv1 kan?

akibat kepanasan amat, balik terus umah Farrah utk lunch.

kemudian layan paranormal activity secara berjemaah.


dan paling best, tgh syok2 layan citer, satu gambar hiasan dinding umah farrah terjatuh. ok menjerit macam orang gile. hua hua hua. kt umah farrah dh ada aktiviti tak normal juge. ngeh.


ok pasni nk beli satu spek kanye west, senang nak tgk filem serem. xpayah pakai jari sendiri tutup mata.

ok bai.

Karnival Wow Part I

no thanks.

filet oh ikan, oww yeah.

tokei farmville.

boleh?

turquoise

pinky blue


ni peminat abang jamal?

rambutan.

ngeh. gamba bunge api byk kantoi sbb tgk bunge api dlm keadaan terloncat2.

ok konsert best, Aizat best nyanyi lagi Hey Jude, M.Nasir best! Jamal Abdillah best! Misha Omar kate Lemak Menunjukkan Kematangan, dan yg terbaik, Ella yeaah nyanyi lagi Teguh.

duduk belakang, tapi bising bukan main. ngeh.

ok bai.



Friday, February 19, 2010

ok bai.

hari ni hari cengeng aku. 'dalam hati ada swimming pool'.

tiap kali dorang tegur aku, "kis, kemas barang ke? kis, jgn sombong, mentang2 la dh nk tukar, kis, bila nk sesi salam2??" mula bergenang air mata, ntah bapa kali ntah?

aku bukak laci, kemas fail peribadi, aku nangis. aku cabut gambar2 yg aku lekat2, aku nangis. aku masukkan barang2 dlm kotak a4, aku nangis. sampai aku duduk menongkat dagu, tgk kawasan sekeliling, nangis lagi,

tadi wan dtg, "Kis ok ke"?

fuhhh. aku xleh jawap. aku nangis. aku tutup mulot, bagi isyarat tangan-lambai-suruh-blah-wei-blah!

aku sedih sbb tempat ni dh mmg serap ngan jiwa aku pon. aku habiskan 8/24jam kat sini kan? 8/24jam aku dengan mereka kan? selama dua tahun ++

makan minum kongsi, semua kongsi. kat sini aku ada ramai abang, siyes, mmg la laki orang, jangan la nk negatif sgt kepala otak kau nk kata skandal plak. semua aku sayang dh mcm abang-adik-apak.

lepas ni, sapa lah nk buatkan minum kopi cicah biskut hup seng petang-petang kan? sapa lah nk jadi cikgu microsoft word, excel + publisher dan cikgu facebook mereka kan? sapalah nk bikin mesin fotostat kalo rosak kan? sapa lah nk pasang lagu Hazard kuat-kuat, lagu kegemaran most of them ?

En.Yahya (Abah), En.Jamil, En.Zul, En. Rahim, Hasnul, Bard, Wan Chiko, Wan Masey, S.I, Azyzy, Sham, Azuan, Azhar.

thanks for the memory =) pas ni takdelah bahan buli korang, kata ada pocong sana sini, dan takde la nk marah2 aku berkaki ayam kat opis ni. ngeh.

aku abiskan kemas brg senin depan kot, xlarat. pendarahan teruk kot.

ok bai. tsssk.

*aku rasa Tuhan dengar doa aku, two of my wishlist dah tercapai. Alhamdulillah. =)

Thursday, February 18, 2010

Cafe World Senget.

ef yu. ni la jadik bila opis punya server sgt slow. loading smpi esok pomboley!

de, dh nama pong opis de, jgn nak mengade men game sgt de. ok fine. aku kalo kt opis mmg bukak skali je pon. ptg, utk masak n hidang je pon. cafe world semakin berat kot. nk load kemain la mengade slow.

ceh, mementang kt umah pakai 4mbps, byk komplen plak. tp smlm mmg kenot go, aku tataw la kefewel yg sengal ke hape, semua pekerja + pemakan kat dlm2 restoran aku, Dalam Hati Ada Taman tak berjalan, tapi macam menggelongsor, sket punye smooth macam pakai roller blade @ skate board! aku tgk gelak sindiri sorang2.

like dis? hot kan?

ok, sbnrnye pening nak kemas workplace. yeah, kena tukar unit. perasaan bercampor. stress, stress.

ok bai.

*pic credits to jupiterimage.com.

Wednesday, February 17, 2010

Go 53kg!

just another day without nasik. sangatlaaa eating 'nasik' disorder. haha. ok, dari minggu lpas, selera makan nasik agak kureng, makan pon curik2 kat pinggan housemate, kat pinggan kawan-kawan. pastu dah. makan junk food.

tapi, teramatlah kepelikan nya kan? aku ingat adalah turun dalam se-dua kilo. tapi hampas. lagi naik 0.4kg ada?

haha, ok fine, mak aku dah bebel, "mana nak turun? malam tak tido-tido!! "

a ah kan?? itu jawapan aku. mmg ye pon. ok, tapi mlm td i tido awal dlm kul 2, tapi tersangat lah nitemare, ada suara budak menangis, suara sorakan "goaaaaalll" jam 5 pagi? dan...mimpi ngeri ntah apa-apa. hahaha. (shit ac milan kalah, seb baik ai tido =P)

ok, target ai sampai ujung bulan dua..

go 53 kg!!! yess!!

kali ni cita-cita tanak tinggi sangat lah. =P mak suh makan byk sayuran, sayur, dan sayur. byk buah, buah dan buahan! ok, aku akan coba.

tapi taknak la cenggini kurus! tak hot de pakai legging, haha.


hehe. ok ok. tolong lah betulkan balik timing kau tidor balqis.

ok bai.

Tuesday, February 16, 2010

serabutness

yes, baru lepas kena marah tak masak nasik! sorilah, ai kalau dh dpt pc, henpon dilupakan. rumahtangga terabai. hahaha.

ok fine, mak aku p pahang dr semalam, ada org kawen, aku mls nak g sbb ada kije haih. nk buat serabut kepala, mak aku msg, jap g die balik dgn 3 lagi kereta sedara mara. kemas umah!!

dah la bangun lambat, bru terhegeh2 kemas dapur! terhegeh2 baru nak masak nasik!

yess!!


rasa mcm nak lari dari rumah pon ado. serabut! tibe2 teringat lagu2 the used. hehehe.

ok bai.

Monday, February 15, 2010

dabel-mcflurry-ing.

bangun tengahari. ceh konon nk tgk My Name Is Khan dengan tiket terawal. hehe. ok, hari ni kena setelkan 'kije' ni. so esok boleh santai menyantai.

Kwan dtg dlm kul 4 lebih. aku baru pas mandi, kebetulan hujan plak kan di musim hujan ni, punah harapan nak tido. haha. pssst, siap suh Kwan singgah mekdi drive thru lagi =P. mengade.


hai makan dabel-prosperity dgn sudu. ok, ni baru sket, seb baik cupi x amek aksi susun sambil menyangkung =P

two is better than one. haaaaaaaaaahahaha.

siap dah. my masterpiece.

setel dlm kul 8, baru makan dabel-mcflurry, eh, semua nk dabel hari ni. haha. tapi malam ni panas balik. nak swimming pooooool!

ok bai.