instagram akiss

Thursday, April 29, 2010

hai amani adamaya =)

eh budak ni, kenapa bijak, petah, comel, adorable, intan payung sgt ni? dah la suka kismis, suke eskem. rambut besar dari kepala dah macam kim kardashian. suara macam..eeeeeeeeeeee..geram!

=P

siap ada fanpage ok!

haih kalo dpt satu mcm ni, hidup single tanpa Adam, err.. i mean, kaum Adam pun xpe. =)

ok bai.

* ayah dah kuar wad rabu, esok leh start kije insyaAllah, terima kasih atas kata2 semangat sahabat2 =)

Monday, April 26, 2010

online di hospital tanpa wifi, tanpa modem broadband!

ngeh.

hari ketiga check in hospital. aku dh makin biasa dgn rutin ni. selok belok hospital ni pun aku dah master. celah mane kafe, celah mane hospimart, celah mana toilet, celah mane bilik x-ray, celah mana nk amek cadar bersih, semua celah aku tahu. tinggal nk injet patient je aku tataw.

cukop seminggu aku duduk sini, aku bleh kije part time staff nurse kat sini. siriusli.Justify Full

ok malas nk komplen psl hospital ni lagi, nak cite kecanggihan zaman skg. haha. batak jap. thanks to Cupi. hehehe. ok smlm Cupi balik dari uitm.

ok, ekceli aku ni kan kaki online. mane pigi misti nak taw apa jadi pd fb n blog. kalo kt umah yela leh online anytime, kalo kt luar? tak semua tmpt ada free wifi kan. maka, kredit hp aku lah jadi mangsa. =P ape lg, dail *100#, pegi mobile internet. hahahaha.

selalu aku amek sejam 2 ringgit je, tapi hari ni? amek sehari - rm 8. hauhauhauhaua. tp kalo celcom, rm 6 kot? =P

dan, cupi dgn bangganya suh on bluetooth. konon leh connect melalui henpon. aiyak. aku pun pening. tapaham. tapi ape yg aku tahu, bleh on9 di pc. ngeh. akhirnye.

ok caranya macam ni, connect lappy anda dgn hp anda melalui bluetooth. dan...tada! leh online.


ok fine, aku xreti nak cerita, aku tempelkan gamba, =P. sapa2 yg kaki online mcm aku ni. leh je guna. =)

mlm ni jaga abah sampai esok. sbb esok mak kije. sape kate aku sng hati online?? xkan nak cite semua yg sedih. aku nk tabah. itu je. ok?

ok bai.

Sunday, April 25, 2010

hai leggings!!

lepas balik dari hospital, mandi trus. yela seharian xmandi kot. pastu, g basuh semua baju kotor. semua ye, semua!

tapi tibe2 ade 'orang' ajak detim makan jap. so, aku pun xpasti knp mata aku ni hebat, selamber je kuar umah even hampir 40 jam tidak tidor. siriusli. =P

tapi, ini lah gaya malam ini. baju dan seluar track suit, di sponsor oleh adik sayam ku, Cupi. =P sopan gaya bini orang. =P

pose puas hati dapat tapau red tomyam d'serambi. =)

ok, ada isu di FB lah, i mean, group, yakni Wanita Melayu Islam Jangan Pakai LEGGING Di Tempat Awam.

err. komen sy sebagai pemakai legging di tempat awam (sebab skg suar jeans dah xmuat elok dipakai, sebab semua nk cutting SKINNY utk pemilik peha kecil, semua nk LOW CUT NAMPAK LURAH), kalau pakai dgn dress panjang smpi lutot, or lebih dari lutot, ok kot?janganlah bertudung, tp baju singkat pakai leggings, huduh k. =P

jap, nak carik, ada tak group melarang pakai 'seluar hot', ngeh.

ok bai.

Saturday, April 24, 2010

a-kisah,

"Akiss Deschanel 1st time naik ambulance, duduk sblh driver yg comel mcm radhi oag. ok aku stress, bapak aku sakit.

Yesterday at 12:34am via Mobile Web "

ok, tgk timing, cantik je 1234, =P. umm.. mmg smlm bapak aku sakit, mmg la nmpk macam main2 je status aku kan? sape yg dh knal aku, aku mmg cmtu, suka cover perasaan sbnr, mmg suka senyum je bile sidih nye pun. =)

tp sumpah semalam budak driver ambulan tu comel ala radhi oag, tp haram. nak tlg angkat ayah aku pun x reti. duhh. tp seronok naik ambulan, laju gile, pastu trafiklite merah semua zass! hih.

so, mula2 masuk emergency, pastu admitted. aku nak bapak aku dihantar ke hosp.serdang, tp dihantar nye kt klang. ish. teruk ok wad die. dan mmg xde bilik ikut kelas. main campor je. haih. dh la nurse macam haram. seb baik ada budak2 praktikal kolej perubatan tu,thanks ye adik-adik.



huww. seb baik ade simpan cekelak dlm wallet. buat supper semalam, =P


pose dgn selimut hospital ini pula tak tahu jam berape. ada la jam 4-5 pagi.

hmm. ok, bapak aku masih di hospital, malam ni turn mak aku jaga, aku da semalaman tak tido, bygkan dari pagi jumaat aku tak tido2? smpi skg? hehe. gile kental mata.

ok, susah hati sbnrnye, dokter kate ada infection dlm darah bapaku. haih, kawan,2 doakan kesihatan bapaku ye. =|

thanks di atas sms dan komen2 di fb. kalo dpt tukar ke putrajaya or serdang, leh la melawat. =)

ok bai.

Friday, April 23, 2010

jangan nak simple sangat!

wa wa waaaa.. lama nye x bebelan di sini. ngeh.

tadi i pigi alamandot, spt biasa la kan, rehat jumaat kan. ok, lepas makan...konon nak lepak watsons. siyes lepak. mmg aku suka lepak situ, kadang2 bukannye nak shopping ape pun, cuci mata..tgk lipstik..tgk maskara...tapi tak beli. ngeh.

tapi. tapi kan. tapi. tadi kan, i pigi, macam sakit tinge, yu know why? hahaha. ada suara siti, hahaha. aku bukan anti sangat, cuma kurang gemar. terus aku kuar pi parkson, ngeh.

yela, dah kat tv asik-asik iklan die je, sket punye sopan-ayu-lembut-lemah gemalai dlm iklan tu kan? busan i taw. dh la penuh ngan cite politik yg makin hari makin loya!


huhu. tapi siyes, kat booth simplysiti tadi mmg ramai. aku ingat kat mekdi je sesak! kih kih kih. anda dah cuba produk itu? i belum lagi!

ok saje bebel, penjelasan status fb : dulu duduk watsons sejam pun xpe, sekarang?


ok bai.

Wednesday, April 21, 2010

Pink Creamer!

suka?

visit http://pinkcreamer.blogspot.com

yeay esok gaji yeay!

ok bai!

hello pendengki tegar=)

lama update di sini, rasenye. hihi. bizi ngan benda lain jap =P

*ok sile baca dgn tone rendah, calm dan senyum. no need to marah2.

ok, hari ni nk explain, dan penjelasan, dan nk luahkan ketidakpuasan hati. 4 hari 3 malam dah pendam ni. =P mcm bercuti je =P

event dinner yg ala movie character hari itu.

meh sy jelaskan

1 sen pun tak guna duit kerajaan, atau lebih sinis, duit rakyat utk kami buat event ini. siriusli, kami collect duit kami, yakni duit staff bahagian kami sendiri yg nak join dtg ke majlis itu. so semua tanggung sendiri. termasuklah, poster2 dan standy2 filem, kami kontek gsc dan bueno vista. and they give us for free.

tahniah kepada pasukan persiapan dewan. ya, kami buat kat dewan kementerian kami je, tak buat pun kat hotel2 5 bintang stok tepuk tangan lampu padam, tepuk tangan pintu terbukak, tepuk tangan tv on! ok, get it? all by our selves!

costume? ok, satu je costume kami di sponsor, spt tg aku bgtaw dlm entri lepas, yg cicakman tu, kru yg bagi pinjam =) yg lain? yg cleopatra, spiderman, snow white, shrek, superman, bini shrek, red queen, rambo, men in black, zorro, semua lah gunapakai duit kami sendiri. tak kisah la duit tabung ke, duit boifren ke, duit saving ke, tetap..duit sindiri.

lagi sekali, tahniah kepada yg sporting dan sanggup sewa kostum utk malam itu. setahun sekali kan? mcm hari raya kan? aku suka kaum2 ibu yg supporting! dan bos2 yg sporting. come on, it's our day! hari tu la kena bergaya, bila lagi nak merasa berangan jadi character kegemaran kita kan? bila lagi nak konon-konon alice in wonderland kan?

isu di sini, aku pelik la minded orang melayu yg sempit kalah adnan sempit ni. pendengki tegar btul!

satu je i nak cakap. kau pakai bertutup satu badan, tapi kalo mulot jahat, hati busuk, kaki cucuk orang, bawak cerita sana sini..ape motip? takda gunanye puwwwwn.

*ok still dgn tone rendah senyum.

oh ye, saya bangga jadi staff bahagian penguatkuasa, kpdnkk. ok skg korang dah taw aku kije kat mana =)
Justify Full
ok bai.

Monday, April 19, 2010

Movie's Characters Nite!

laporan 17 April, Makan Malam Bersempena Ulangtahun BPGK ke-38. ngeh. skema je ayat! heheheh.

ok, malam itu, sungguh la best. byk watak2 yg tak sangka2 muncul! byk ok movie characters, aku je malas nk amek gamba, byk main, kata akiss in wonderland? haaaaaaaaaahahah. ok layan gamba!

red carpet session!

tuan haji the zorro!

ayie the cicakman.

my top 5 fav costume!!

encik mior, jgn nak gelek sgt, meh sini 20% hadiah, i sapot selendang dan lagu ok. hahaha.

shrek jgn makan mic!


my fav show. tp xnk amek gmba dekat2, takot terbakar baju kedai. ngeh.


yeay, couple of the nite kot? efa n abe!


motip? hahahaha.

ish rosham nor celup ni tiap2 tahun menang.

hai geng! amek gmba smpi boooring!

top 20 kostum terbaik. hai rambo. hai zorro. hai snow white. hai spiderman dua ekor. hai hai hai. ramai sgt!


sori duduk kangkang.

kah kah kah. gelak jahat. darth vader tensi, alice curik kepala. ngeh.


dan ini gamba fav sy, EVER!! tp red queen punye kepala tak berapa nk besar. hahaha. =)

ok. byk lg gamba. banyaaaaaaaak. kt fb pun x up semua. umm..ucapan, tahniah pd yg menang, pd yg support dan sanggup sewa kostum segala, sendirian berhad ok. setahun sekali kaaan. =)

ok bai.

* kalo ade gamba lg aku up ye. =)

Sunday, April 18, 2010

nak gaji!

oh men! lambatnye gaji. wishlist dah bersusun dan beratur panjaaaaang!

antaranya?

haih.

itu bukan pink biasa, tp pink belacan!!!!!!!!!! oh no!


tanak bgtaw jumpe katne. nnti ade yg pigi beli sebelum aku beli. ahahahaha. oh kamon. cepatlah 22hb!

ok bai.

*td baru tgk shahir ulangan konsert. ensemnyaaaaaaaaaaaaa! =B

Date Night!

jumaat malam itu ari, p tgk Date Night klsisi. siyesli, cite waaaaaaaaaaaajib tgk. lawak melampau, ayat2 mencaruti yg baru, dan aksi-aksi rare, xpnh ade dlm movie jackie chan, james bond etc. =) siyes semalam gelak tak cover, smpi tersepak kerusi dpan. miiihiihihihih.

ok scene ini paling terlawak ok.


trailer die mcm x cukop lawak. hanya 20 % lawak dipamerkan. hehhehe.


lepas tgk wayang, tambah lemak di badan dgn bermekdi dan stress. teka mana sy?

huhe. tina fey comei gile. umm. ok ok. entri malam dinner kjap-kjap lagi. but last nite was...weeeee..best best best!

ok!

Friday, April 16, 2010

cicakman, fatimah juling dan lain-lain...

hari k-k-k-kinda bezeh......

ok due to our dinner tu makin hampir, ok, lagi 2 hari kot? mak aih. time ni semua benda nk kena buat! yeah. i laik tugasan last minute! baru terasa thrill nye! huhe. ok ekceli mengantuk gile. tp nk up siket gamba =)

siapakah yg akan menyarungkan suit cicakman tajaan kru productions?
* pasti berbau saiful apek baju itu bukan?

hai nana...


esok ada persembahan utk hari perasmian dgn pak menteri,
TANPA REHERSEAL! yeah!
so latihan di bilik jemming...err..bersama hajah rock. =P

ok 100 % kiut fatimah juling?

ok ini penampar tabla fofuler. tampar nak?? sori tgh garang sbb pms.

malam, ada majlis tahlil dan bacaam yassin dan solat hajat. ustaz yg bg ceramah tu best! doa die buat ramai antara kami yg nangis. =}

ok dah. nak basuh baju utk pagi esok. dan tido dgn hapal lirik. yeaaaa. sy suke!

ok bai.

Thursday, April 15, 2010

muntah pink.

heeee..siyes, tobat dh sebut-sebut muntah ni, semalam baik punye aku muntah. muntah nasik warna pink. siyes warna pink nasik-nasik yang dimuntahi. oh baru ingat, tghari tadi minum air bandung. =|

dah muntah tu, ajak Naim p klinik trus. check in 5.40pm, no.giliran 1123, no. sekarang 1029. terbaik lah.

pukul 6 baru dokter bertugas check in. nice. ptutlah dari tadi xbergerak nombor. haih. aku malas nk bising sebab aku tgh pening. haih. seb baik ada wifi =) dan Aket menemani, =)

pukol 7.15pm baru no aku dipanggil. best tak?

masuk bilik doc, die tanya..sakit ape. aku bgtaw aku muntah semua yg aku makan lunch tadi. terus dia cakap.

"awak mengandung ke?"

aku dh terdiam. wtf! ape ke bod kau ni doc. kau x tanya aku dah kawen ke blum, main cakap je. kalau aku mengandung, xde nye aku jumpe kau. bengong. bengong. bengong.

lepastu, tak check perut aku langsung. amek suhu badan je. pastu kata, kalo muntah sakit2 badan sampai 3 hari, amek darah. takut denggi.

haih. tanpa bgtaw ape ke masalah aku smlm yg buat aku muntah, die suh amek ubat, ubat sakit perut, ubat tahan muntah, ors (air garam), dan ubat demam. aku sendiri boleh buat lah. tanya kau sakit apa? pastu bg ubat nye. siyes aku pnh kije klinik 2 tahun kot.

aku keluar bilik tu dengan berpikir ape sakit aku. keracunan makanan ke? angin ke? gastrik ke?

eh..aku dokter ke boleh tahu jenis penyakit ape?

haih. blajar tinggi2...tapi.

sebab tu aku suka p klinik yg ade dokter tua-tua yg byk bebel. yg byk tanya dari pegi jumpe doc yg PANDAI BELAJAR TEORI sahaja.

ok bai.

Wednesday, April 14, 2010

i heart shahir. meowww...

ok siyes, mmg la aku bukan kaki AF ni, kaki kutuk ada lah =P. tambahan lak, tahun ni punye , gile tak best??? takat ni, ada sorang je bg aku suara nya boleh jual, si Ain kot namanya, aku tahu sejak tgk masa die bawak lagu Ruhil Amani tu, boleh tahan lah.

yg lain? haaahahahampeh.

aku paling xleh blah dgn pempuan rambut pjg tu, masa bawak lagu Niki. puas mulot aku menyumpah, terus bertukar jadi Akiss Aman Ramli, pitching, ke lauuuut!

ok dah, xnak mengutuk. hihi. ok ok.. ain ok, si iwan pon ok..die ada star value. dan of kos..hik hik hik..gelak miang, ai suka shahir! yeay. gedik tak?

i laik. ade pokodots gitewww. (ok, aku tahu lah itu teknik bokeh fotografi. duhh)

aku start suke masa die nyanyi Always Be My Baby ala-ala david cook. =B ok...ok...sebab henskem kot? pakai gigi besi pun henskem. =B

mula-mula aku benci tgk muka die ni, sebab muka die mengingatkan aku pada si ehem..ehem. dah la beday mereka pon lebih kurang!

ok tadi gatal tgn bkak murai, cuba lah tgk drama kegemaran die ape? BALQIS taw! hahahah. ok tgk pula hobi dia apa, MERANCANG MASA DEPAN. lol.

ok itu aja. kan dah termengaku i suka shahir. dan tersukaaa lagu pelis..peliss..pelisss....=P

tapi. die baya adik aku. 1988.

ok bai.

zzZZzzZZzz....

oh my..oh my eyeeeessss...wekkk. mengada.

siyesli mengantukkkk...dh la pms-ing. kaki macam nak cabut jap. pastu jap lagi nak jalan pakai balik. boleh?

pagi tadi ado aerobik, pomboley menguap masa sedang konon kickboxing...ngeh.

merenung katil jap.

lain lah kalau orang tu, tido dari balik kije, bangun kul 10, pastu sambung smpi esok pagi. waaaaah...sakan!

ok bai.

Tuesday, April 13, 2010

paranormal akiss.

aku ni makin pelik taw. selalu mimpi yg bukan-bukan. ekceli tak la bukan-bukan sangat.

hari tu aku mimpi something berlaku, dan something tu betul2 berlaku. siyesli. dan semalam, aku terlampau pikirkan seseorang, mungkin sebab rindu. tambahan plak kitorg dh xleh rapat mcm dulu lagi. di atas sebab2 tertentu......

jadi malam tadi, aku mimpi, kitorang drive to nowhere. dlm kete tu aku luah segala isi perut, eh silap, itu dh mcm muntah, ok, dlm kete tu aku luah segala ape aku nk cakap pada dia. aku menangis, die trus peluk bahu aku, aku nangis atas bahu die.

sedih k.

bangun dari mimpi, aku rasa sangat relieve. rasa mcm ape yg aku mimpi tu btul-btul berlaku.

tp seram gak, tibe-tibe aku terbayangkan satu scene dalam paranormal activity, bile pempuan tu stay tepi katil, usha bofren die lama-lama.

kesimpulannya sebelum tdo basuh kaki, baca lah surah2 yg patut, DAN.... jgn pikir sangat pasal seseorang ye. pikirlah orang lain, ramai lagi. heheheh.

ok bai!

Monday, April 12, 2010

im going to hollywoooood!!!

since yu been gooooooooooooooooooooone!

adeh sakit tekak...ehemm..ehemm...test suara, =P.

thanks roommate, thanks my sweetie pie pren, Aket. sekarang boleh senyum sampai ke telingeeee =)


dan kena hapal balik lagu-lagu kelly clarkson, yeah!

ok bai.

Sunday, April 11, 2010

hai zaquan adha!

hobin jang hobin!!

cehh. lambat satu hari nk ber-hobin-hobin. ngeh. ok aku ni xdala fanatik sangat2 ngan bola sepak ni. lagi2 malaysia punye, hanye tengok bile dh semi-final, dan final je. =p

samala macam epl segala, hanya tgk bile team yg bes punye match je. contoh m.u, liverpool, chelsea, dan of kos, arsenal. =P

bukan sebab ape pun, aku rasa bile aku tgk bola, aku stress. emo lebih, lebih dari lelaki. 90 minit yg menyeksakan! semalam final fa cup pun aku tgk second half, dan bile dorg sambung ke sudden death, lg bertambah stress aku, mcm nk gigit meja makan kt mamak semalam. wekkk.

tapi kan, aku rasa aku lagi stress kalo ade boipen kacak meletop mcm ni!

hai aidil zafuan, oh not, itu rita punye, ini zakuan adha =P

ok bayangkan, tenang ke aku? dh la kacak, kaya, footballer plak tu, pemes, haih. sgt tak tenang jiwe ai taw. sbb i nk yg biasa-biasa je. ngeh.

ok tahniah kpd org nogorians, yeah!

ok bai.

hai akiss deschanel!

awww thanks fb, akhirnye dpt tukar balik nama lama, Akiss Deschanel! i lap yu lah kakak, even kim kardashian ada great @$$, yu tataaaaap di hati =P

oww ye, hari ahad adalah hari berhibernasi, golek2 depan tv, layan movieeee, dan deco cafeworld! habis sejuta lebih. deym.

ok bai!

*all pics taken from here!

Saturday, April 10, 2010

suka makan dengan Nasha Aziz!

anda suka makan? anda suka nasha aziz? bukan aziz desa ye, ngeh, ok just nk share blog baru, dari kakak model, pelakon kegemaran ku, Nasha Aziz, yeah!

ekceli blog ni baru dibuka last month. baru simalam the very first entri yg dinanti2 kan telah di post, yakni, nasha's fav appetizer - fried lobster.

ehemm...tgh makan pun hot nye kakaaaak =p

yepp, lobster gorem mmg la tinggi kolestrol n 'fat' tapi, kite kena la makan sayur2nye skali ye. baru la seimbang!

"Fruits and veggies provide fiber that helps and keeps your digestive system happy....,friends..:-) " - Nasha Aziz.

ok ini blognya, Lovin' Food with Nasha.

ok bai.

* dari fb smpi ke blog, cite psl makaaaaan je!

my sabtuday, =)

pagi sabtu yang indaaaaaaaaaaaaaaaah. haha, sbb hujan! selalu kalo hari bekerja kan, kalo hujan mmg dugaan kan. hehe. so hari ni, seb baik ada appoinment dgn Azman Shinoda, kalo tak, mahu nye tido smpi ke petang =P. shooting main2. pasni nk shoot kat pavvy, siyesli hasil konpem melantun-lantun! =P


"im ur biggest fan, i follow u until yu lap me. pape-pape razzzi" ceh, fan ke?? hahaha. ok, byk lg gamba, kenot publish..tuan punye badan tak tgk lagi.


henpon aku mmg serbaguna, cermin pomboley!

hai ini sarap sy hari ni.k pembetulan, brunch la kot. =)

lepak2, gosip-gosip sampai kenyang, hihi. pastu Man balik, aku lepak je kt sini. siyesli sorang-sorang, malas nak koling2 membe. time for diri sindiri. layaaaaaan. haha.ke sebenarnye sini internet free, berbanding internet kt umah yg berbayar???hahaha.

layan diri, diiringi musik jazz. =P

ok bai!

Friday, April 9, 2010

teaser - movie character!

hai hai hai. hari yg bizi. boleh pagi jaga bilik gerakan? petang jaga kaunter? motip? hahahah. ok tadi tgh hari, sempat kami ke kedai costume. ekceli ini kali ketige pegi, cuma kali ni best, sbb ramai2. hehehe.

siapa kami yg pegi? no no no. xnk bgtaw. =P ok layan gambar spt biase.

inilah kedai nye...adapakaibra??? ahahaha. ok slh, abracadabra costume rental, terletak di kinrara raramaamaaa gaga ooolalaa.. rarraa ramlah raaam...


ok, mmg byk pilihan. cuma sesuai ngan xsesuai je =) siyes kalau aku laki, aku nak jadi edward the scissorshand. ada wooo kostum tu!


ok, dh penat tukar baju. main loncat sana sini sbb teruje, kite pose jakun cermin ala-ala kelas menari.

rehat 12.15 ke 2.30pm, habis begitu sahaja di kedai tadi. maka, drive-thru. hai hareef, hensem ok, ni yg selalu nk singgah ni. =p.

fuuh. akhirnye dpt gak baju yg di carik. ringan pale otak. ni skg nk pkir persiapan je. deym. konfem minggu dpan bz =)

ops, lupe. kami pakai baju ape? no no no...tanak bgtaw lg, hakcipta terpelihara, jgn curik yerrrrr.
ok, jahat x edit macam ni?

tungggggggu minggu dopan =)

ok bai.