instagram akiss

Monday, May 31, 2010

Israel Laknatullah Serang Kapal Bantuan ke Gaza.

menyirap darah mendengar. lihat, betapa celaka nye Israel, kapal bantuan di serangnya?

fyi, 2 wakil dari Awani reporter & jurukamera, berada dalam kapal yang diserang, dan sampai skg tiada khabar berita =( Dzul, aku doakan ur office-mate @ kawan, selamat.


Ya Allah, kau lindungilah Gaza. Teruskan berdoa ye semua. more at http://english.aljazeera.net

cuma aku tak paham, kenapa bhonline pergi laporankan laporan tv israel yg mengatakan :

"Stesen TV itu melaporkan komando marin Israel melepaskan tembakan selepas diserang dengan pisau dan kapak oleh beberapa penumpang kapal berkenaan apabila mereka menyerbunya. "

logik?

ok bai.

Saturday, May 29, 2010

Hari Konvo Cupi ;P

pagi sabtu, setelah tak tido semalaman. sapa suh karok sampai pagi balik umah time mak tgh masak? diri sindiri yg suruh.


seawal jam 7.00 di uitm shah alam, seksyen 7. aku aku mengaku, selama ni sokmo lepak ss7, aku baru tahu ade entrance uitm di situ. ceh, sbb selama lepak sana waktu malam kan. tp jakel di situ aku tahu. konfem.

dlm dewan beratus kali menguap sambil bergenang air mata mengantuk. tapi aku ada aktiviti ilangkan ngantuk, yakni salin nama graduan2. haha. err...ekceli, gelakkan nama org. eh mak aku pun sama taw?? mana tak gelak, nama Keria, Pilay (disebut pelir), Ulau Tebukang, haih. tapi, seramai 900 lebih graduan, takda pun nama Balqis. wwooooohoo.. aku rare!! motip??

setelah lama gelakkan nama org, ha that's my Cupi!


ok lepas Cupi on stage, kami jalan2 cuci mate tgk bunge. smpi tepi jalan luar uitm ada org juai bunge. wooow wooo macam kat cameron!

me! me! pick me! pick me! comel ni!

ini gambar penghinaan 'ketinggian' saya.

gambar sopan.

gambar loncat lempar topi segala di FB beliau.congratulations to my beloved sweetie pie brother Mohd Sufi Abdullah!

ok bai!

Sesi Karaoke Berbaur Makan Besar.

malam smlm pigi karoki di pyramid di amp square. tp kali ni, pegi mlm, ade pakej siap dgn buffet. mula2, ingatkan makan biasa2, tetapi! eh, motip tulis tetapi dengan tanda seruan!? haha. maksudnya, makanan nya, wallaaaah! smpi x amek gambar sbb teruja memilih ;p

sekapal sushi!

seperahu oysters! kenapa sebut oyster teringat Mr.Bean?

dan, my faveret seafood eva! kak ketam! err...kak?

dan, eskem keladi !! woot woot!

malam tadi tema sesi karok kami adalah lagu raya, siyes kami nyanyi lagu raya, kemudian lagu kru segala. dan, sy nyanyi lagu ini, Selamat Pengantin Baru - Anita Sarawak.

ok bukan sbb gedik nak kawen, tp siyes weh, tiap kali pegi majlis kawen, asal dgr lagu ni, macam nk berjoget sambil bernyanyi gaya Kak Nita awwww!

err..pecah kaca, pecah gelas. yes, aku dh terpecahkan gelas amp square! yes! *sbnrnye cuak 2 minit. ;P

10pm tp 4am. puas?

ceh. patutnya entri pasal karok ada gambar nyanyi, tp gambar makanan lebih apahal? ;P

ok bai!

Salah Siapa - KRU.

tadi p karok ( juicy details i cite len entri), so tadi i nyanyi lagu KRU! ya dulu sy beli setiap kaset mereka!

layan jap.


SALAH SIAPA.

Senja menjelma tiba
Bermulalah lagi sandiwara
Tak mengenal dosa
Gadis awal belasan
Mesranya di dalam dakapan
Tahukah kau namanya?

Kejar kebebasan mahu kepuasan
Perlaku terhina
Tidakkah kau terasa gentar dengan pembalasan Tuhan

Salah siapa sering di tanya
Salah mereka atau kau saja?
Salah siapa apa terjadi
Kau penentunya jalan hidup sendiri

Merenung kembali onak kehidupan ini
Tak siapa bisa lari dari masalah diri
Dunia realiti
Bagi mereka yang terleka pastinya akan terjerat
Dan pastinya akan tersekat
Bolehkah kau sedar apabila kukata
Yang bagimu bagaikan perkara biasa
Bertemankan dosa
Jadi janganlah kau kata itu salah mereka

Senario kehidupan pohon neon merah menyinarkan
kesesatan insan
Walau berkali di tegur
Walau berkali kau di hina
Alasan kau telah dewasa

Manakah hilangnya maruah bangsa?
Pegangan agama?
Sedarlah kau sahaja penjaga prinsip dan maruah diri

Lihatlah lihatlah apa yang ada di tanganmu
Kenapa kau pula semua temanmu kini membisu?
Dulu bersama walaupun di mana saja
Kini kau berbadan dua ayahnya entah siapa
Katakan ke manakan kau lari?
Manakan kau cari harga diri yang tinggal hanya secebis mimpi
Sekarang siapa rugi?
Adakah mereka ataupun diri sendiri?

Kejar kebebasan mahu kepuasan
Segan sudah tiada hidup bagai tak bererti

see, lirik yang bagus? bukan rapping kosong? lagunye dah hampir 15 tahun dulu, hahaha. kita masih ada masalah yg sama tak terbendung, buang suka suki sana sini, tanam pulak sana sini, haih, salah siapa??

ok bai!

Friday, May 28, 2010

Prince of Persia!

simalam pegi tgk prince of percia, tp kat sini xnak tulis review, sbb nanti ada orang buat group baru kat fb "Kami Bantah Entri Review Movie Sblm Kami Tgk". wakakaka. Like This!

ceritenye bessssst. silalah tonton. tapi aku bodoh gak semalam. aku yakin gila hero nya, si Dastan - Prince of Persia, itu adalah lakonan Jared Leto, vox band aku, ceh, sejak bila aku ada band? ok, 30 Second To Mars.

Jared Leto.

30 Second To Mars.

Dastan, The Prince of Persia. sama kan muka?

ok, aku mmg silap, itu bukan Jared Leto yg hot, tapi Jake Gyllenhaal. ceh, malu i. hihi. see, di SINI pun cakap ape? dan mereka pernah berlakon dalam satu movie, Highway. cehhh ;P

ok, itu sahaja. dapatkan tiket di pawagam berdekatan. kesimpulan dari movie ini, percaya adik beradik anda, jgn percaya pakcik2 anda, Paksik Nizam Jahat!

ok bai!

Thursday, May 27, 2010

FREE Buffet Coklat!

buffet? wah, mcm bulan puasa pulak. kih kih, eh dah ganti puasa ke belum? tanya kpd diri sindiri. ;p

ok, last-last! xnak post pasal makan lagi, tp ni konpem menarik perhatian aku sebagai hantu coklat.

beryl's chocolate fair - FREE chocolate fair!

kelik pada gambar for more info.

tgk alamat, di Bdr Baru Bangi, dokek je dgn Parisjaya, yeaaaah. ok rakyat pencinta coklat, marilah!

ok bai.

McD's Coke Contour Glass,kembali!

attention to all the makciks and pakciks here, starting from today, coke contour glass is back! anda teruja??? kali collection nye ada theme world cup 2010.

aku yg teruja sbnrnye! sbb yg previous punye aku dpt kumpul dua, satu warna putih, satu warna purple. ok, fakta menyakitkan hati, yg warna purple, McD Summit USJ hutang kt aku satu. cehh.

ok mari mari order set large + sundae cup.

eh jap, mmg ye la, asik cite psl makan. aku kena tukar blog ni kepada blog makanan, atau cuba ujibakat jadi pengacara jalan-jalan cari makan, yess!

ok bai!

hai makan sedap!

hari ini, menyetelkan hal si Cupi, thanks to Kak Iza & Farrah, hebatlah NRE boleh print dan chop. cayalah! dan Balqis mmg suke buat kije last minutes ( tapi berjaya ok) yakni dapat poslaju benda yg nak di post tepat jam 4.26pm, yakni lg 4 minit pejabat pos itu nak tutup! ok sila baca dlm satu napas. ;P

kemudian saya, dlm masa yg sama meng-organize-kan suprise beday party ( party la sangat ) kepada kak iza n wanie yg akan diadakan di rumah farrah malam ini. petang baru nak carik kek.


sementara menanti tuan rumah - pusat sorok kek beday. ya, sy pengguna 012.

ok ini beday kek separa bulan.

haih sdapnye. tp ini dari secret recipe, dari baker's cottage. dan siriusli, chicken bolognaise bun die sdap giler doh. tak sempat nak amek gambar sebab terlampau sedap. woo wooo wooooo! samalah dgn eskem keladi beli kat petronas. sdap gile, adeh teringin yg eskem wafer keladi pula!

tapi xleh lawan kesedapan mihun goreng tomyam yg di masak oleh farrah, weeee.. aku tambah 4 kali..weeee....! pun xde gamba mihun, sbb xleh nak bluetooth apahal ntah?

ok saje update blog sbb nk bgtaw makantambah 4 kali.

ok bai!

Tuesday, May 25, 2010

Trailer: Lagenda Budak Setan The Movie.

aku bukan kaki novel, siriusli.

sbb aku xsuka baca novel? sbb buku teks sekolah pun aku mls nk bukak, apetah lagi sebuah buku penuh dgn perkataan tanpa gambar. tp kalo majalah smash hit & galaxie byk gambar boyband itu aku tekun baca. ;P

ok tapi yg ni aku baca, nama penulisnye, Ahadiat Akashah. konfem ramai baca kan, kan, kaaaannn?




ok good news, novel ini akan di moviekan. dekat MPH, novel ni skg laris semula ok, lebih laris dari novel twilight - eclipse. haha.

ok aku dh tgk trailer.ilaik. videografi yg santek. pelakon pun kire orait-orait, maka? ok lambat lg, 3 Jun. kenot wait!

ok layan trailer.



lagi nak tgk prince of persia, dan sex and the city II! yeay!

ok bai.

Monday, May 24, 2010

hai kasut idaman!


ok bad news utk peminat kasut. itu bukan kasut, tapi coklat.

ok skg aku tgh bayangkan kalau hantaran atau hadiah beday atau etc orang bagi macam ni, misti aku teresak-esak menangis terharu dan gembira terlampau. tsssk.

tgk gamba ni, cukop utk aku tersandar di kerusi dan mengeluh, haaaaaih!!

ok hari ni semua post kt fb aku Shahir juara af segala, rasa mcm btul2 Shahir tu bf aku. wakakakakakakakaka! ok cik balqis anda dah boleh stop berangan sekarang.

ok bai!

Sunday, May 23, 2010

Kije Kawen Chichibo!



ok, kisah sabtuday, g shoot org kawen di cheras. spt biasa, layan gamba sahaja.

muke tak puas hati, kena bangun awal, dan HUJAN plak ketika itu?

ambil pengantin lelaki beralamat no.8, eh silap, siap mcm pengantin!

ini brunch kami kongsi tiga org. kempunan byk makanan sbb q-bistro, makanan available ikut timing. mcm harem.

ok. seperti biasa. amek gambar pengantin.



gambar pengantin.



gambar pengantin.



gambar pengantin.



gambar pengantin.



hahaha. kena tipu. bukan sbb loading...mmg xde gamba pun=p


ok disebabkan bosan, sbb nk larikan pengantin for outdoor shoot tidak berjaya, kami buat lah outdoor utk diri kami sindiri. kih kih kih.


The Chichibo - Old, Single and Hopeless.

iklan odorono cap chupa chup.


er. hai gamba profile pic baru. sory i crop yu. sdgkan zaman bercinte pun xltak gmba berdue. tetttttttt!

aduan rakyat.

teka teki. turun tangga? naik tangga?

muke yakin gile nk bertukar iron man.

bzzzkkk..bzzzzzkkk.. pemujaan besi. wahkakak. ok akhirnya, pengantin dpt diculik ke sesi outdoor.

even Kwan x makan. padan muke kena 'muke lauk' waghhkakakka!!
ok kantoi amek ayam 2 ketul ;P

even penat, even tak pakai kasuit. oh itu trademark sy di opis, dan di mana2 hingga ke bukit broga!

tapi bila ada hasil yang boleh buat kami senyum... hilang penat den!


nah amek kau!

weeeeeee....!

yeay!!!

err. ok nak jugak prektis pengantin.

pulang dgn riang. sy double riang sbb dpt payung pink itew dgn free!


ok, ending, makan di food court dan transfer gamba di oldtown sbb leh caj lappy . dan the making of video terlampau, you want some chichibo? tgu next entri =p, tapi sape2 ade fb aku dh tgk kot kat fb aku? wakakka.

btw, tahniah to pasangan pengantin, Habib & Linda.

ok bai.

Shahir - Kebahagian Dalam Perpisahan.

ok mcm nk claim di sini, aku minat shahir since 1st time tgk masa dorg umumkan peserta af8, awal2 lg da suka. masa tu Fan Page die baru ada la dalam 50-60 orang, hehe. alah sbnrnye aku benci tgk muke ( benci tapi suka) die sbb remind me of someone kan? haha.

ok paling aku tersuka masa die nyanyi Always Be My Baby dan Anggapanmu. ngeh.

tapi siyes, aku mengaku, bila die terkeluar, aku dah tak tgk af8 tu sampai la malam final semalam. sebab apa? aku taw, die konfem jadi juara. politik af. ahahahaa. see, i knew it. sejak dari de terkeluar, aku dah buang die jauh2 dari hati aku, aku xnk syok kt die lebih2, sebab macam aku pnh syok kat seorang pelakon biasa lebih2, tp hasilnye, skg die dah femes, balas komen kt blog pun xnak. =(

apahal aku emo ni? ok, btw tahniah Shahir. lagu die ni mmg sidih, sesuai utk aku & Shahir kan? bahahahaha.



aku rasa kali ni af best sebab ada Norman and KRU Productions, video klip semua best2! ok sy harap shahir bina karier die elok2, itu sahaja. umm..cuma kurang suka Ain xmasuk final. =P

download MP3 Shahir - Kebahagian Dalam Perpisahan.

ok bai.

* semalam punye kes, nnti update.

Saturday, May 22, 2010

Happy 30th Birthday Pacman!

tadi baru nak google-mengoogle gambar ustazah terlampau, eh tak..tak. takde masa nak baca benda begitew. cehh.

ok i sdg sibuk main benda alah ini! piyuu pyiuu piyu piyuu 1Up 1Up!

kewwwwl kan?

huhu. sempena meraikan beday Pacman yg ke -30! tua dah game ni banding ngan aku. haha.

ok jom sambung rosakkan keyboard anda sambil2 menjerit2 kena kjar makhluk2 ngeri berkaki mcm sotong itu. hahahaha.

epi beday Pacman!

ok bai!

Friday, May 21, 2010

cehh

tetibe nak hot, siyes hot skg di putrajaya even ptg time nak balik kije hujan ribut kilat! tatut!

ok, A stand for seorang bekas kawan baik aku. yes, kawan baik. aku rasa sepanjang kawan ngan dia, aku je yang jadi KAWAN YANG BAIK. sebab aku je reti jaga hati dia, jaga kemahuan dia, ikut ape dia suruh, apa yg dia benci, aku kena benci.

paham tak jenis manusia macam tu?

siyes, aku tak kesah kau delete aku dari list myspace kau dgn tibe2 selepas 2 minggu pergi konsert sama2, selepas aku tak pergi reunion sebab nak jaga hati kau. lagi, aku tak kisah langsung kau kawen tak jemput aku. dan aku tak kesah pun even aku pernah cuba tegur kau di YM, ko ignore, cakap tgh sibuk kerja dan akhirnya, seperti biasa, delete aku. duhh. dan siyes ye, aku still tak paham, WHY? insecure? eh bukan kau lagi advanced in many ways dari aku ke?

kau buang aku? siyes, siket pun xde efek kt life aku.

cuma tadi ada kawan lama, ekceli junior yang pernah berkawan baik, sbb satu rumah dgn A, mengadu die kena buang dari friend list. aku gelak je. sbb bukan junior tu sorang, jd mangsa, malah ramai lagi kawan aku kena delete sbb ade kaitan ngan aku. MOTIP???

ok bila aku tanya 'kawan-kawan lama' A, die mmg perangai macam tu. so, I AM OK, YOU ARE NOT.

ok bai.

*entri sementara, sbb tak suka aura negatif kat sini. LOL.

penderaan harimau & hari penikahan mu!

majlis nikah, done.

kesian kucim jadi prop.

hmmm...kira kucing tersebut happy ada keluarga yg sayang die sampai di timang-timang. tapi, harimau di bawah ini? ape kejadahnya?


kesian ok rimau itu, akal ada ka manusia oi! kang rimau tu naik hangen, taw la nasib korang, konfem sesi "6 jam sahaja, untuk ambil gambar" itu meriah!

* esok hari sanding, outdoor segala. tapi yg pasti esok lagi mencabar. bukan sbb job, panas, dan crowd, sebab partner in crime aku, si Kwan, nak bawak Encik Ex-Bf. join utk shoot skali, meriah! yeay! cehh, suka ke?

ok bai!

Thursday, May 20, 2010

button 'LIKE' dan 'SHARE' di blog anda, iLaik!

kih kih kih kih. sonoknya saya! tibe-tibe kan? hari ni sy suke sbb dah pandai letak button share n iLaik (like) di blog sy! jakun yess!

so, lepas perkataan "ok bai.", anda akan jumpa button-button itew, waaah, meriah! fb ni makin meluaskan empayar mereka. hmm.

see?

tapi xleh buat LIKE THIS bsar2 mcm ni lah. hahahah

senanglah i nk link nu entri kt fb i. xyah letih2 nak kopipes. suke! maka, silalah like, dan sharing is caring.

tutorial? kalau ade permintaan baru i buat =P

ok bai.

tadaaaa, sila like, sila share. OK SAYA JAKUN!

Wednesday, May 19, 2010

cuti bersalin 90 hari =P

sdg melipat baju, ahh byk sungguh, rasanya mcm nak ambil cuti hanya utk lipat baju sahaja! ok ayat sgt propa.

oh, berita baik utk bakal2 ibu ye, lebih spesifik pada bakal2 ibu di kelate, cuti bersalin akan dipanjangkan dari 60 hari menjadi 90 hari! yeay!!

ibu suka, anak pun suka =)

so, bakal-bakal ibu outside kelate jeles x? hahaha. negeri lain, bila lagi?

ok bai.

sumber.

mis tres hermanas!

semalam di opis, bkak twitter kjap, bukan nk twit something, saje-saje. tetibe terbaca twit Hanis Zalikha, bahawa ada ulangan Mis Tres Hermanas.

hampir meloncat kegembiraan, yeay!

happy terlampau! xjadi lompat sebab tgk pukol 11.30am di ntv7, deym! office hour! cmne den nk tgk? inilah telenovela yg membuat aku tak belajar selak buku Sasbadi Fokus SPM atau kuar berdeting setiap petang.

oh men, i miss them. hai margarita!

oh i miss kisah cinta Lisa & Santiago yg komplikated, bf ko ada skandal dgn kakak ipar kau, kendian abg kau kawen dgn bekas tunang bf kau. dan last kau jaga anak hasil one-nite-stand bf kau dgn kakak ipar kau?

so korang kgn pikir kisah cinta korang paling mencabar dan drama ok. =P

err.. hai. ini lah profile pic fb i. ahahahahaha. ok, dulu i perasan i Beba. seorang budak sekolah yg give-up dgn matematik, fizik n kimia, dan akhirnye berkapel dgn budak lelaki comel yg nampak jahat tapi baik hati. oh mi amor fransisco!

lagu tema dorang Fur Elise kan? tp bila Lisantiago (suka2 gabung nama, cehh korng dulu pun masa seklah suka gabung nama ngan bf, wekk ) pula lagu Purest of Pain.

ok kalau mcm ni kena la setiap hari 1130 am, 'boh, nk p toilet!' sdgkan lari p cari tv berdekatan.

ok bai.