Wednesday, June 30, 2010

Megan Fox is Married!

"oh men, awek aku dah kawen!!"

eh tak, kakak megan fox dah kawen, eh, kakak ke,u bdak ni tahun 1986 ok ;p. tahniah la adik megan ;p

*thanks Julpit for the info. aku amek masa 1 hari nak mempercayainya. siyes..;P

Photobucket

hi dik. lawa spek?

ok Megan Fox kahwini bf nye (kapel since 2004) , Brian Austin Green (36) lelaki beranak satu. hasil perhubungannya dgn Vanessa Marcil. yes, perempuan hot dalam series Vegas tu. Megan Fox memilih majlis kecik2 di Four Seasons Resorts, Hawai, lomatiknyeeee.

Photobucket

view hotel kejadian perkahwinan mereka.

oh i suka majlis simple begitu, xpayah serabut nak pk pelamin, bunga telur, kompang segala. eh. i mean, 'adat melayu' kita lah. boleh tak nnti aku kawen, nikah, pastu lepak2 makan kat tepi laut je? ;p. *berangan tanpa henti*

ke sebab nak kawen si Megan ni quit transformers? ahahaha. ok. saje nk propa. eh, saya bila nak kawen tgu kakak angkat, Kim Kardashian kawen dulu. waakakkakaa.

ok siyes still macam xpercaya Megan Fox is Married! hmm, smpi skg gambar wedding mereka takdak. nak tgk sgt!

ok bai!

Bye Cristiano Ronaldo!!

nice, dua2 team aku sokong malam ni, kalah. tp ilep je, xemosi pon. portugal kalah tipis, dgn sepanyol. nice game, byk percobaan yg santek, tp tak dihabiskan dgn gol yg santek. hmm. kesian juga kat mereka, last minute pon kena kad merah. dah la mcm xmunasabah. haih.

yg nk aku emosi siket, asal aku kena tuduh aku sokong portugal sbb si Cristiano Ronaldo tu? cehh, i suka Fábio Coentrão ok.

cehh..aku kan anti si CR tu. even dia kachak terlebih, even kaki dia cantik dari aku, even senyuman dia, perrghhhhhh...

Photobucket

amek kau, ariel peterpan konpem TASTE.

but still, aku x suka dia, aku kan M.U Haters, even si CR ni dah tak main kat M.U. ngeh. paham tak, AKU TAK MINAT PON SI CRISTIANO RONALDO ni, jelas tak? emosi je lelaki itu ntah ape2.

so tadi, si CR x perform lah! "kau lah buat aku kalah bet 'spice ciken mcdeluxe' ngan Sher. "

Photobucket

"ooops..sori lah akiss ;p"

cehhh. aku bukan posuer macam perempuan2 yg asal player kacak je, terus gedik support team tersebut. cehhh!

ok. gile mata aku ni tak ngantuk lagi. esok kije sebagai zombie.

**update 1115am, eh btullah apa yg mata aku nampak, pakcik ni meludah ke one of cameraman masa keluar padang penuh kekuciwaan. berita penuh di SINI. eeewwwwww!!

ok bai.

Sayonara Abe dari Jape (Japan).

hai selamat awal pagi malaysia! dan juga asia!

ye, asia. harapan saya untuk wakil asia, Japan ke next round hampa. xpalah. at least x sehampa Italy ;p. match tadi agak bosan ke? eh ntah. sebab dari 90 minit, ke sudden death, dan ke penalti, which is ikut nasib lah kalau dh penalti tu. haih. sayonara Honda! sayonara Abe!

Photobucket


penat je book seat awal di mamak. ;p seb baik roti bom berkaya die sodap. mee gorem pom sodap. tp aku xmakan dedua lah, tukar2 sharing2 ok.

bercakap ttg sharing2. baguslah teknologi 'share' skg. dari twitter leh share ke fb, dari blog leh share ke fb, aling best, dari photobucket leh post entry terus ke belog! nice. saya baru tahu tadi since xleh upload gambar direct dari sini. weeee. happy!

ok. 10 minit lagi match spain vs portugal. harap x meleret ke penalti. alamatnya leh Subuh terus.

ok bai.

Tuesday, June 29, 2010

Kisah Anak Yang Degil.

hari ni i mc. sakit perut. ;p maka, tido, dan tido. dan tido. pastu, bangun, ingat nk gak g kije gak, tapi. xjadi. maka. seharian duk umah. jaga anak.

anak Nana la, si arnab dua ekor tu. dah boring hadap fb, aku lepaskan dua2 ekor arnab tu, main kat ruang tamu. waaaaaah. kemain seronok mereke terloncat2, lari sane sini! pastu hilang di balik kotak dan handbag. aku menjerit!

Pubu!! Gambittttt!!( bajet mereka nak menyahut)
ok. ada. main nyorok2 kot. ok, aku continue fb. tibe-tibe, dorang hilang lagi. rupa2nya, dah masuk bilik. "Pubuuuuuuuuuuuuuuu!" angkat, bawak keluar. tutup pintu bilik.

kendian, si Gambit, duduk sedap menguyah wayar netbook! Gambiiiiiiiiiiitttttttttt! DON'T!!!!!!! siyes suara menempik. sampai si housemate Ain, gelak, 'eh macam marah baby.'

naaah, budak Gambit kantoi nak gigit wayar! * hai Gambit Saifullah.

sambung online, si Pubu pulak gi dapur nak masuk bilik air. ish kang lemas pulak anak angkat aku sorang ni,

"Pubuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!" pitching ke laut.

ok, penat menjerit. sumbat balik dua adik beradik ni masuk sangkar.

huhh. nanti anak aku kalau dah pandai jalan merangkak sana sini, leh tak aku buat 'sangkar'? ok. xleh bayangkan diri sendiri ada anak. mesti anak2 aku paling benci dengar suara aku. siyes.

ok bai.

waka waka eh eh!



50,629,912 views masa aku bukak tadi. ni mesti dino lah ni, ulang2 join shakira joget nih? hahahaha.ok,klu view video ini di Youtube, anda boleh buat tiup vuvuzela memekak macam langau hurung shakira. err????

ok spt dijangka, Brazil berjaya ke next round. malam ni, yeah! match yg ditunggu2! jom lepak Dapurmas sambil pakai jersey Portugal? ;)

ok sbnrnye stress, xdpt upload gambar di belog sy ni. apalah makna belog akiss ferrero tanpa gambar?

ok bai!

Monday, June 28, 2010

Fesyen Raya Tahun Ini?

yeaah, yeaaah!

tetiba je nak seronok dan aktif selepas tido tengahari tadi ;p

ok di petang2 yg mengantuk di mana tangan dah macam cramp kesejukan 'frozen', maka malas dah nk hadap kije. maka seperti biasalah fb, fb dan fb. cehh..salahkan cuaca kat opis, sedangkan mmg xpernah nk kusyuk wat kije.

ok inilah pemandangan yg menyegarkan mata ku hari ini, fesyen utk baju raya tahun ini. yang pasti bukan yang INI (amaran : sila tutup mulot sebelum bukak link) . *muntah. siyes nk muntah sampai xnak blog pasal itu. ;p

* senyum sorang-sorang.

design yg purple itu sangat santek. *jeling tajam.

oh dis one is trendy dan sgt in.

saya paling suka yg kelabu itu!

cantikkkkk........... ok ok. nnti kena bebel asik asik nak pink belacan!??

banyak lagi koleksi di SINI. so, kain2 ela tak berjahit yg dah mencapai 7 helai hari ni, nak buat apa? haih. akibat femalas nak g tailor. humm fesyen jubah di atas kalau pakai masa majlis tunang @ kawen pomboley kan? harga pon not bad. niceeeee!

dan oh ya! wajib selim kan perut, takut kena tanya FAQ, 'mengandung? bapa bulan?'

*kjap lagi mesti ada orang komen, "eh ini fesyen tahun lepas lg, i dh beli dah 3 helai." siyes menyampah komen sebegini.


ok bai!

Vuvuzela Memekak di Youtube.

hai selamat hari isnin. hai hai hai. *konon cuba nak ceriakan hari isnin anda.

thanks my adik, Cupi kerana inform psl ini. nk belog dari mgu lepas, tp since kat umah sewa xde internet, harap opis je, mmg tak sempat nk tgk Youtube ;p.


ok kelik HERE, utk direct ke link video di atas. ok dah bukak? sekarang, bila video dah main, sila tekan button BOLA spt mana yg ditunjuk dlm gambar di atas.

bbbzzzzzponnnnnnoonnnnnn.

love it, or hate it. hahaha. sonokmnya dptbuatt bising! haha. xsemua video ada button tu. fuuhh fuuhh. makin terasa kehangatan dah skg ni, 4 pasukan ke suku akhir sudah diketahui (bai england bai!) yakni Uruguay, Ghana ( sukanya aku dia kalahkan US!) , Argentina & Germany!

tak sabarnya nak tgk Spain vs Portugal!

ok bai!

sumber : www.lowyat.net/v2/

Sunday, June 27, 2010

Movie Review - Frozen.

dua hari berturut tgk movie yg tak mengujakan, malam tadi tgk Frozen pula, since mula2 nak tgk Knight Day tp lambat claim tiket.

tapi cite Frozen ni x lah seteruk SATC2. at least cerita ni buat aku berpikir, siyes macam tugasan berkumpulan masa semester 5 dulu, critical thinking, which is aku rasa presentation paling best ;p

yup, sgt kritikal, stuck kat 'chairlift' masa nak main ski, malam-malam. semorang dah balik, staff semua ingat dah clear tempat men ski, takde lampu, sejuk gile, ribut salji, nak terjun tinggi gile, ada musang segala. dan masa la pikir ape nak buat, semua keputusan hidup atau mati, bukan cirit or die ;p


dilakonkan oleh pelakon yang xlah se-femes Tom Cruise. rujuk gambar. dari kiri, Emma Bell ( Parker), dan Kevin Zegers (bf Parker, Dan), yeah ptt macam kenal, mamat ni ada dalam gossip girls. ;) dan Shawn Ashmore (Joe Lycnh)

cuba bayangkan bf kau kena ratah hidup2 dgn coyote (s).

worst.

ok, ini yg aku cite dlm entri ini.

nak tahu sapa yg survive, g la tgk sindiri, it is up to you. cuma, movie ni , yg sangat rendah dari segi kos nye, dan pelakon. ok je kalau nk layan dan HAVE FUN gelakkan perempuan tu terkencing dan menangis lepastu baru tahu coyote tak makan jari orang. yes, HAVE FUN, jgn stress ;p


ok next time buat lah lagi kul 11pm amek tiket, 10.45pm baru nak gerak, pastu sila lah gaduh di kaunter dan sampai tak decide btul2 movie yg sepatutnya. baaaai.

ok bai.

ariel peterpan mati?

“innalillahi wa innalillahi rodjiun, telah berpulang kepada tuhan yang mahakuasa, nazriel irham (ariel peterpan) yang menagalami overdosis zat psikotropika di dalam kamar tahanan pada jam 13:08 hari ini. marilah kita doakan agar arwahnya diterima di sisi tuhan yang maha kuasa. amien.”

bayangkan kau bangun pagi, dapat sms macam ni?

haih, aku yang tido jam 5 pagi tadi pun terus bangun, dan mmg curious nak taw la kan.dah awal pagi tadi masa lepak dorang ada cakap pasal ni. aku siap sound lg, "eh nanti anak jgn letak nama nazriel irham ok".

eh ok. ariel tak mati lg pun. sms itu hanya sms layang. huhu.

see?

ariel skg bahagia je dlm penjara. macam dah ada ahli band peterpan baru. tak kisah la dah tukar nama band baru petergay ke, peterporn ke. ;p

sambung tido.

ok bai.

*sumber : http://www.qimie.com

Saturday, June 26, 2010

movie paling busuk tahun ini.

THIS MOVIE ARE SUCKS TO MAX.

2 jam 26 minit kau abiskan masa menonton;

5 orang perempuan tua syok sendiri, dan menidakkan hukum alam.

pose. pose, dan pose.

kasut.

louis vuitton.

dior.

kasut.

pose.

syok sendiri.

dan yg pasti yg buat aku kurang senang, dan marah, ada banyak unsur menghina Islam. baca SINI. aku nak tulis sini pun xleh nak recall, sbb BANYAK.

dan satu paling aku rasa agak biadap, er..mmg biadap pun, melampau, si perempuan tua tak sedar diri like old ugly drag, Samantha Jones (Kim Cattrall). ada satu scene, sorang penduduk Abu Dhabi tu cakap, Thanks Allah, dia balas.. "Alalala...."

fak yu.

cuma yg menarik perhatian aku, masa awal movie, masa wedding gay tu, ada perempuan tua (Liza Minneli) perfom lagu Single Ladies, dan kendian semorang join. eh macam pernah tgk aksi begini, Hunny Madu Kawen. sapa tiru sapa?i x pasti. hak hak.

ok. itu je kesimpulan. movie ini huduh.

ok bai!

*yg no.1 dulu ada hala tuju gak la. eh thanks dzul for the link.

Gambit, housemate baru saya!

malam semalam, di rumah, Nana balik.

"haa akis , aku dah jumpa housemate baru, xyah carik dah."

aku macam, ha? sape? belum intebiu lagi dah bawak balik suka2 hati? cewah. hihi. ok, belum sempat nak bukak mulot bebel, Nana bawak masuk satu sangkar, dan, berisi, dua ekor wabbit!!

waaah waahhh waaaaahh, teruje kau! tadaaaaa!

dari kiri, Gambit. kanan, Pubu.

uuu, barulah alice in wonderland, ada rabbit putih asik tunjuk jam tik tok tik tok!! late, i am late!

si Pubu, betina, hobi : MAKAN. kalau kami lepas kuar, mesti jalan terkangkang2 sbb lantai licin. hihihi.

si Gambit pula, jantan, sangat laaah comel. paling mahal ''smokey eyes" dia. mula2 nak bg nama dia megan fox, tp kenot. die jantan kan. dia manja. suka membulat kan badan. dan suka meloncat. super-comel!

ini gambar awal2 pagi jam 3.15am. balik dari tgk wyg dan sambung tgk bola kat umah, spain vs chile. si Pubu, kantoi makan! si Gambit tgh mebolatkan diri. siyes macam kuih pau.

pagi tadi nk pigi kije, punya la malas nk kuar umah, sibuk main2 ngan mereka. hmm.. i miss yu already my pubu and gambit, :|

ok bai.

Pusingan Kedua World Cup 2010.

tsssk. bai Italy, baaaai! huwaaaaaa...*lari laju2 tutup muka. huwaaaaaaaa.

dah la aku salah tgk tarikh match die yg last tu, aku ingat malam tadi, rupe2nya malam semalam dah tamat riwayat italy. tsssk. no more akiss de'bella. citt porrrrrah!

ok malas nk kenang kisah italy. DAH LAH KALAH BET!! shhhh. bukan bet duit ok, 'tp bet dating'. yakni : "kalau italy x masuk 2nd round, kau kena dating ngan aku". boleh bet camtu?

ok, di atas, jadual perlawanan 'pusingan kedua kalah mampus kau'.hak hak
  • Team A - Uruguay & Mexico
  • Team B - Argentina & Korea
  • Team C - USA & England
  • Team D - Germany & Ghana
  • Team E - Netherlands & Japan
  • Team F - Paraguay & Slovakia
  • Team G - Brazil & Portugal
  • Team H - Spain & Chile

france pun hampeh, tinggallah argentina team ketiga pilihan hati. tapi kan, aku macam nk support Portugal lah, sebab kan, dorang macam best plak kali ini.

sumpah bukan sebab christiano ronaldo ok. tgk tak match malam tadi vs brazil? brazil mcm kureng serang la, apahal? tp best sbb tgk ronaldo asik kena bentes. ada skali tu sampai tersungkur2 kena bentes dgn dua orang. eh best plak gune ayat bentes :p

smlm tgk kat kedai makan, bukan mamak, best, semua pekerja Restoran Dapurmas (sapa penduduk parisjaya tahu lah) pakai jersey Portugal. haha. baru terasa semangat ke-bola-an.

ok jap g aku update lg, sbb ari ni kije tapi xde kije. ;p

eh jap, sebut pasal bet-bet ni, hari ni ada berita baik punya, kelik here, ehem, judi bola sudah dibatalkan. ehemm eheemmm!

ok bai!

Friday, June 25, 2010

Hantu Rozita Che Wan.

malam tu, malam raya kot, sebab semua ada. semua sepupu sepapat. sampaikan roommate aku si Aket pun ada. meriah. so, kami bersiap-siap membuat persiapan raya. apakah punya ayat ini?

ok sambung. kami semua di ruang tamu, menjahit langsir. ada yg dah siap dijahit, kami gantung. oh mmg seronok kalau bergotong royong ni. tapi yang pelik, kami buat keja dalam gelap, maknanya, tak pasang lampu ruang tamu, lampu laman rumah je pasang. pelik.

tetibe, adik aku buat seram. dia kata ada perempuan kat laman rumah, aku buat macho, biasalah, nak raya. jiran-jiran lah kot. tapi, kenapa rasa macam naik bulu roma? ish. aku ni jenis x sabar nak tau.

aku menjengah ke luar tingkap. deym. aku nampak rambut je. panjang. err. aku diam. si Aket pun menjengah. ok. semua dah nampak. masa aku jengah kali kedua, mmg jelas, 'dia' jalan menyusur ke rumah sebelah. demmit! seriau ok! menyusur macam jalan tanpa kaki, tapi pakai roller blade. kan orang kata 'benda tu' xde kaki. arh!

terus suruh adik aku bukak lampu. baru nak baca yasin, tetiba, perempuan ni muncul.


dia cakap, "eh korang, jalan la takut, rileks la, i tgh shooting drama je". (cuba bayangkan rozita che wan bercakap dgn tone lemah lembut, mcm kat tv tu.)

kau kenal perempuan ni sapa? Rozita Che Wan. cuma masa tu tanpa mekap, tanpa bulu masa palsu.

aku blur? pastu macam nk bergaduh ngan adik aku, Aket semua. tengah-tengah nak bergaduh. aku rasa macam ada orang panggil. aphal plak, nak carik gaduh??

"kis, kis! kis! ko kije tak ni??"

oh, Nana rupanya. kejut aku pegi kije.

mimpi. hihihi. tertido rupanya aku, kat katil Aket plak tu, si Aket dah balik Kluang semalam. maybe malam tadi aku balik kije penat sangat, pastu terus tertido kat katil orang. hmm. tapi macam Aket pernah cerita dia pun pernah mimpi....errr.

malam ni tido sorang2 lagi, mak nak balik!!!!!

ok bai.

Thursday, June 24, 2010

ariel peterpan, ke peterporn, to petergay!

peterporn-porn. petergay-gay. eh macam"mu jange nak gegeh", eh btulke ayat ni?

ok. polis dah sahkan. silalah rujuk sini. yg tak tahan siap dgn 4 orang lelaki. siyes. nak pingsan. kalau die boipen aku, aku dah tembak pakai senapang gajah.

ye. senapang gajah. aku bukan sengaja nk propa kan topik ni, sbb aku, tssk. kan aku obses ngan dia dulu? kau ingat tak ariel? aku punya burger king jatuh dipijak2 oleh crowd masa mula2 kau datang klcc dulu???

ok emo lebih.

ok bai.

Lidahku Kelu Beku : Frozen.

tahukah anda, apabila anda menjelirkan lidah (atau menjilat) kepada something beku, mostly kepada besi, lidah anda akan terlekat begini?

*teringat masa mak selalu buat aiskrim malaysia, lepastu x sabar2 makan, terus....!

wekk. suka sgt kan wekk :p :p :p?

ok semalam tgk satu trailer filem baru, Frozen. mmg ada satu scene spt gambar di atas. tapi x secomel perbuatan di atas, malah, mengerikan. nah tgk poster pun aku dah gayat.


kisah ini menceritakan ttg tiga sekawan yg nak main ski, tapi adalah satu kejadian buruk menimpa mereka. maka!

maka, mai la ke pawagam berdekatan. kih kih kih. meh bukak website filem ni, www.frozen-film.com. AMARAN : kalau bukak di ofis, sila turunkan volume speaker anda. pergi bukak cepat, tgk trailer yg ngeri itu.

ok, tataw best ke tidak la, just baru nak tgk. nnti kalau dh tgk den cerita okay.

ok bai!

*saya suka lagu Frozen by Madonna, mak aku suka, Chester Bennington pun suka. cehh sebut macam chester tu laki sendiri.

Waka Waka to Wakaka!

ini semua Puan Eleana Kamal punya pasal! tgk ape dah jadi kat saya?

cehh. tak tak. ini bukan kes battle antara blogger, fire sana, fire sini. ini kes dia lah yang pengaruhi diriku untuk menonton Showdown 2010. dialah punca segala2nya!

kih kih kih. ye, siyes, aku taklah tgk sangat, xlah se-ya-a-aww sangat, taklah se-b-boy sangat. ada lah 2-3 kali aku tgk. yg paling peberet masa minggu Michael Jackson Special tu. sampai aku sanggup tgk ulang2 tayang di 8tv Catch-Up. lagi-lagi masa Floor Fever perform Don't Stop Til You Get Enough! best gilek! dan of kos, HMC Phlow dengan The Way You Make Me Feel. haih. kenapa la beh hangak??

malam tadi, tgk lagi. puan eleana lah ni, kata ada MizzNina sexy is my name tu. dan of kos la nk tgk Wakaka Crew. piwit sy suka Alam. dan sy suka Ajim!


dan, patutla mcm kenal dan penah tgk sgt si Ajim ni, rupa2nya pernah tgk di galeri kawan lama, Cik Nazartcore . yeah! memory aku semakin maju sebab makan kismis! ok Naz nnti kim slm 'good luck' kat Ajim ye :p.

pic by nazartcore.

cuma malam tadi, masa Wakaka perform dgn HMC agak terabur dan masa ending asal nak tonggek ramai2? lawak ok. hmm.. can get enuf with Wakaka? sini ada Youtube mereka.

ok tapi, paling TAK best masa Famous Crew battle dgn Borneo Soul Breaker tu. apahal Famous Crew nak tolak2 body contact semua? kalau men bola dh kena kad merah ok. aku yang tatahu hukum dan peraturan B-Boy ni pon paham taw! soooo un-kewwlllll! ok tapi Famous Crew dan mintak ampun maap dah, di SINI.

hope FF not losing their votes, dan harap tidak akan kehilangan ke-famous-an mereka. dorang pombest ape. cuma smlm maybe dorang stress dan naik hantu. hahahaha.

ok bai.

Wednesday, June 23, 2010

Muffin Berbikini.

oh pagi ini adalah pagi yang gembira. ok tak berapa nak gembira sbb pagi tadi jam 4 terjaga sbb ada jiran tgk world cup siap tendang2 dinding, siap sorak macam ada pergaduhan perempuan tarik2 rambut rebut laki, siap aku terjaga, dan xleh tdo. siap aku terlanjur tido ke jam 9! yes! ah siap kau dgn bos akiss!

cehh berapa banyak perkataan siap daaa.

ok, berbalik kita pada isu gembira! gembiranya apabila saya macam dah kurus, yu know why? because saya dah boleh pin kain kurung saya lengkap -selengkap2nya. selalunya, zip, tp x kancing. kah kah kah. gelakkan diri sindiri.

sebab selama ini, saya kaya dengan muffin.

not this muffin.


but this muffin. cehh.

rahsia kembali ke bentuk asal? nasik makan 2 hari sekali, PERGI HIKING, dan HIKING LAGI dan drink a lot of water. plain water ok.

cuma tang perut dan peha ni, mmg xleh nk kate la, degil punya lemak! camna nk ada perut dan peha macam Kim Kardashian dan hot bila ber-bikini?

sori takda gamba awek seksi berbikini di blog akiss ye.

500 sit up sehari? refer to her Twit. GILALAH! aku buat 20 pon dah semput. xkan nak gantung gamba Kim berbikini kat bilik baru semangat? ahahahahaha.

ok, nak start ganti puasa pula, bila ya, bila?

ok bai.

tips kulit cantik dengan vitagen collagen.

saya sudah try yang ini, ekceli dah lama, cuma xberkongsi di sini.

since my ofismate ada jual vitagen dgn harga borong, dan asik pomot2 kat sy yg kaki vitagen ni, maka, dah macam makanan ruji dah si vitagen ni. ;p

ok, ianya bukan hanya untuk sayangi perut anda setiap hari, malah untuk kulit. malah ia 'less sugar'. did you know gula x elok untuk kulit? ok, maksud ku jika terlebih2 la. :p tak caya baca ini.


i know, produk yg mengandungi kolagen mmg banyak di pasaran, susu lah, krim kecantikan lah, pil lah, macam2. terpulanglah pada anda, macam2 cara anda boleh coba jika mahu kulit yg santek.

ok, baca more about this vitagen here.

ok bai!

Tuesday, June 22, 2010

peter - porn-porn!

hai ariel.

ramai dah tahu, dan, aku tahu, ramai dah tgk video 3gp di ariel ni. hahaha. saya selaku kipas-susah-mati peterpan, atau lebih tepat, sgt tergila-gila kan si Ariel merasa amat keciwa.

alah sbnrnye aku dh keciwa lama since dia ada anak luar nikah ngan ex-bini dia. ;P maka, tak heran lah.

ada berita yg si Ariel dah serah diri pada apak polisi. ish. tu lah. sape suruh macam-macam?

eh tapi kalau polisi nya indonesia bacain entri 'INI'? agak-agaknya aku akan kena disoal siasat enggak? ok main-main je kan?

ok bai!

seghabuk!

gundah gulana. seghabuk weiiiih! sbnrnye dari minggu lepas dah mula pening.

satu, pasal blog. ape kejadahnya dah jadi kan? maka, lihatlah dunia, sy guna layout lama. :)

dua, pasal i rasa tak dihargai, dan ditipui oleh satu organisasi itu. yu know since camera i hilang? aku dah jd mcm invisible girl. tgk nanti aku akan hantar emel perletakan jawatan. bai!

tiga, aku baru sebut aku akan ingat sapa bila sebut psl world cup. haih.

"dia datang lagiiiiiii!". baca dgn tone 'tora datang lagi'.

demmit. dia tu dah hilang ingatan kah, dah lupakah apa yg dia dh buat kat aku? ke bila musim worldcup je nak menggatal ngan aku? ish ish ish. tibe2 rasa menyesal bila setuju nak kawan balik. arh!

hati lelaki ni macam ada suis ko tahu? kejap dia ON, masa tu kemain lg, "oh i lap yu la awak, i takkan tinggalkan yu! yu comel sgt, gewam, syg yu banyak!"

bila dah OFF, "sori, kite putus ya, feeling tu dah takdak. kita dah xsehaluan" bla bla bla dan diteruskan dgn beriban alasan termasuk mak x bagi bercinta ngan aku?

dan skrg kau ON balik suis kau, dan terus cakap, hantaran nak berapa.

siyes macam nak sepak pakai kaki, masuk gol. ronaldo pinjam kaki?

ok bai.

My Girl, Ronaldo.

jahat tak tajuk entri? ;P

ok fine. seronok kenduri gol malam tadi? nyampah je tgk muka si ronaldo tersengih2. haha.

seronok ko kan Apes tag aku dalam gamba model spender ni? hahaha.

ok jap, silalah gelakkan aku, dgn bangganya semalam baru tahu ada channel 801 kat astro yg menayangkan match world cup. cehh. ye, kat umah sewa kami xde channel sports espn segala, so, 2 minggu ni asik menyumpah rtm asik xde live! maka? seronot btul bila dpt jumpa channel 801! weeeee.

gembiwe konon, sedangkan sidih itali hanya seri 1-1 dgn new zealand. deyyyym!

ok, asik cite pasal bola, sbnrnye, sedang laaaaagi gmbiwe sebab satu2nya korean drama yg aku suka, My Girl akan ditayangkan di channel Animax 715.

yeayyy!


i dah check kat astro tv guide, konpem!

suka!

seol gong chan shiiiiii... awwww!

eh nak taw x, page Lee Dong Wook kat FB tu aku yg create? ahahahah. ok, pasni sure main rebut remote dgn housemate. dan, macam tak jadi nak cancel account astro. ;P

ok bai!

Sunday, June 20, 2010

From Taiping With Love.

ok tipulah entri yg lepas, mana da bangun jam 5, keluar rumah jam 5, singgah shell dalam sampai 5.15am, see?

ok kami ke taiping utk majlis bertunang kasen kami, ;)

5.15am dah zasss!

bangun tido je dah sampai tapah. ok, tak guna punya co-pilot.

nasik lemak Maz Corner ape ntah namanya. sambal Sutun, rm4.50!

yes. bukti mata panda.
mak awal2 pagi dah ajak mengumpat. dah la malam td x bg kuar umah! wekk!

trus memandu, matahari sudah bangun!

saya pun baru bangun. eh eh ewah!
eh muka pucat, suka! baru la seiras edward cullen!

eh sejak bila ipoh ada billboard begini?

sy suka terowong ini dan imajin ada predators dalam ini terowong!

eh dah sampai taiping, tapi tu kan penjara taiping?

hi ferrero, ok hi ferrari. tp drivernye tak kacak. baaaai.

ok dah sampai homestay, my uncle and the gang tdo sini malam tadi. ok kalo p taiping/kamunting, leh lepak di sini, ini BLOG nya ya.

dan melayan adik-adik. 'kakak' akiss terhibur dengar lagu Adam dan Stacy.
"kita berduan (bukan berdua ya) bersamaaa..menggegar dunia...ooh pe-yoooo peee-yooo!!"

ok !

rombongan cik kiah!

ok dah selamat bertunang. tahniah ye.

uhukk uhukk. batuk pulak.

makan time bersama my uncle, the apak pengantin. eh lawa spek? eh jap, jap. nak zoom in.

opocot, mak punye berlian permata dah jatuh!! baaaii

eh lawa rambut, kalah rambut Hanis Zalikha. peace hanis ;P eh cupi, sila baca tips rambut terbaru dari Hanis ye. pelis. rambut ko dah macam accapan. bai.

ooooo.. i laik tasik taiping. pokok2 cantek! mencecah air! suka!

yes, target berjaya di makan!

eh.

kau ingat kau artis?

ok, kami tak pergi pun makan charkueyteow doli, mee udang ka, zoo taiping ka, bukit larut ka. mmg x p pun. hehehe.

tapi kami makan sate di jambatan titi, bota. eh ntah. tataw katne.
tapi sate sdap, kuahnya ada rasa kari. ;P

eh hilang bont kereta itu.

hai malim nawar kampung bekas kekasih. hai kota bharu.
eh encik ikkey, dari gopeng leh tembus ke mace kelate??

ok sbnrnya byk gamba, ada gambar kakak naik motor sambil makan karipap, gambar budak lelaki bawak budak kecik secara berbahaya, signboard Kampung Balun, eh macam macam lah gamba x letak. ahhaha.

ok. itu sahaja. selamat bertunang kepada Fairuz dan Reena ;)

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...