Friday, July 30, 2010

Filem SALT - Review.

semalam tgk Salt dengan Aket & Dya. pasukan terawal kot tgk cite ni? mmg boleh jadi duta gsc aku ni. ok ini mungkin dah lama x tgk tak kak jolie kita ;p

ok, Salt, yg pasti bukan cerita pasal asam garam Si Garam, atau kekurangan bekalan garam di Malaysia atau bla bla bla. ini kisah wanita bernama Evelyn Salt. atau nama manja masa kecik, Chenkov.

Photobucket

ok, she's a russian spy yang menyamar jadi pegawai CIA. dari kecik sudah dilatih utk taat setia pada negara Rusia, dan berkahwin dengan Mike. aku suka scene when they first met kat Korea. so lomantik!

ok tapi, bos dia, Orlov, dari geng-geng spy Russian telah menggunakan ke-terer-an Salt utk membunuh Presiden Rusia, dan Presiden US. dalam masa yang sama, Orlov tahan Mike sebagai tebusan.

tapi Orlov jahaaaaat! bunuh Mike depan mata Salt even Salt dah bunuh Presiden Rusia, utk Orlov. tssk. masa ni dapat tgk mcm mana Salt kawal emosi dia, tak menangis pun. cuma kata, "Puas Hati Kau?"

lepastu, masa minum dengan Orlov, Salt bunuh Orlov dgn kejam, pakai botol arak. jjjyyyeah. suka gila kot masa ni? kill kill kill die die die!! dan suka gila masa dia bunuh kawan dia, Ted.

ok sebenarnya Salt tak bunuh pun Presiden Russia, just injet pakai racun labah2. je sbb dia tanaklah jadi pembunuh kepada orang tak bersalah kan.

Photobucket

ok. xnak cerita full. enough said, movie ini not bad! aku suka ending dia, buat aku tak sabar tgk sequelnya. tp siyes, bab actress action movie, mmg serah la pada Angelina Jolie, bodi dia, mimik muka, style pegang pistol, sgt perfekto.

Photobucket

see kena tangkap ngan polis lepas tembak Presiden Russia pon still nampak HAWT.

tetiba nk tergelak masa ada satu scene, Salt cedera kat pinggang, pastu dia amek pad (tatahu jenama Kotex ke hape) dari beg dia, tampal kat cedera tersebut. hehehehe. comel je.

oh ok, saya bagi 8/10 bintang untuk ini movie!

ok bai.






Thursday, July 29, 2010

i want to see Katy Perry!

suka buat benda last minute, skg baru terhegeh-hegeh nak carik tiket. kol sunway kata ada pakej rm 300 - 500 mandi-manda sekali ngan konsert. alah. x sanggup kot? baik shopping? hahahaha. ok ok.

Photobucket

ye, ramai menyampah tgk kak katy ni since dia suka tayang barang baik dia sejak dua menjak ni. tp bagi aku, lantak la, dah nama omputeh kan.

len la kalo si zarina ann julie tu! sampai tukar nama anjolie alucah apatah namanya? fasha sandha pun sama! dan ramai artis lagi. tgk aku dah mengutuk artis melayu (MUSLIM), nanti kang ada org bg komen "luar je sexy akiss, tapi amal ibadah semayang lima waktu mana ko tahu akiss??" wakakakak.

ok siyes mmg susah carik gambar sopan kakak sorang ni ;p

Photobucket

hi awek.

Photobucket

konpius jap, zooey atau katy ;p

eh wonder girls pom ado, boleh nobadi nobadi but-chuuuww! ok tokio hotel xsuka. suka lagu lama dorang je monsoon apa ntah. eh ke sebab mata vox cantik kalah mata pompuan? ;p

ok bai!

Popia Ala Cath dari Sabah ;)

aktiviti malam tadi, ekceli dah start malam semalam yg mengakibatkan tangan Aket pedas. huhuhuhu. Aket memilih popia untuk majlis potluck di opis. ya, i name it, Popia Ala Cath. ;p



bahan2 seperti biasalah, kulit popia, minced meat dari abang ramly, bawang merah dan putih utk ditumis, dan spek mata utk elak menangis ketika siang bawang.


hai cili organik dari carrefour alamanda yang pedas gila!!



ini hasil setelah semua bahan2 tadi digorem dan dibungkus dalam kulit popia. ok, sy tengok je sambil memberi kata-kata semangat!



dengan kata-kata semangat ai, dah jadi banyak ni!



ok, ini bukan popia berbuih. ini hasil 2 round basuh baju. memasak sambil basuh baju. saya sangat berkebolehan!

popia selamat digoreng pagi tadi dan malam tadi dah rasa. sedaaap. lenkali raya buat lagi ye Ah Ket. tepuk tangan untuk Aket! dan ada kemajuan dan makin rajin, thanks to mentor dia, kak iza ;p

ok bai!

Wednesday, July 28, 2010

akiss dan kunci rumahnya.

ok fine. aku cite gak kat sini atas permintaan.

spt biasa, aku lah penduduk rumah yg paling lewat keluar rumah. sebab i amek WP3 - 8.30am - 5.30pm. feeling-feeling bos besar kan masuk kije 8.30am? bahahahahha. ok sebab utama masuk 8.30am adalah tanak bersesak2 di bilik air, di iron-board, malah di cermin nak ejas tudung. semua alasan di atas xleh pakai. jawapan sebenar, MALAS BANGUN TIDO.

fakta.

ok, tepat jam 8.00 am, dah siap lilit serabutkan selendang, amek beg, cekidaut henpon. mana taw ada secret admirer nak wish "selamat pagi cinta'. walaupun....

ok, kemudian, off kipas ruang tamu, lampu, kipas bilik, dan pintu belakang.

akhirnya amek kunci rumah dalam handbag. selalunya buang masa 2 - 3 minit carik kunci umah dalam handbag sendiri. sebab apa? sebab handbag saya byk khazanah dan alat-alat mengalahkan poket doraemon!

ok, membebel kelaut lagi, ok. dah jumpa kunci, maka, bukak lah grill pintu depan. pusing2 kunci. kenot bukak. macam main2 kan aku je grill ni. pusing lagi, tak terbukak jugak. cuba lagi. tarik nafas, perlahan2 pulas kunci. masih kenot. dan lagi. try lagi. ikut luar pula bukak. masih kenot. masa tu dan gegar2 grill rumah sendiri macam Ah Long kutip hutang. sabar tahap 1 dah tercabar. kol Nana. msg Aket terus.

masa kol Nana, dgn kelam kabut pegang telefon sambil pulas kunci, ntah macam mana telefon bimbit tercampak ke luar rumah, kaki lima koridor. OH MAK DEN tokojut!! fuhhh. sib baik tak melantun jatuh koridor kebaaabom pecah jatuh dari aras 8. * masa ni mesti Nana cakap sorang2 bebel dan terdengar bunyik telefon jatuh dan kena seret.

lantas, amek payung, tarik masuk telefon bimbit tadi. sambung perbualan balik ngan Nana. nak tergelak tapi stress. haih. cuba lagi. dan masih xleh bukak. kaki kanan laju je sepak grill. PANGGGG!!

masuk umah balik. campak beg, carik kunci rumah lagi satu. fuh. dengan skali cobaan sahaja, boleh bukak. rasa nak tampar je kunci umah lagi satu. mengada!! seb baik punch in 8.30am tepat!!



*masih geram dengan kunci sendiri.

ok bai!

Tuesday, July 27, 2010

anak dara memasak sambil online dapat laki tua tak?

ok sebenarnya tak de mood nak online. nak kije pun malas. hidung tersumbat, nk tido pon susah. plus, ade ulser di bibir. arghh. so semalam, balik kije g beli barang dapur, dan beli nasal strips, Breath Right.

oh akhirnya, senang siket bernapas, dan bukan utk berdengkur ye. hidung tersumbat teruk. sampai nak tido pun susah.

Photobucket
ye, tampal kat hidung, bukan kat dahi.

so, semalam, mengantuk awal. bernafas dengan aman. cuma geram, nak marah kesian. si Aket, bising "tangan saya pedas, tangan saya pedasssss, panas, berapi!"

tu lah dia, akibat potong cili api utk potluck opis. hahahahaha. jahat gile gelak kan orang. sbb aku terbayangkan tangan Aket kuar api, macam ultraman.

Photobucket

ok ket. jangan marah. harap tangan ko dah ok. errr, berbalik kepada tajuk entri, anak dara memasak sambil online dapat laki tua tak? jawapan, ntah. yg pasti, misti hangus apa yg ko masak. macam aku ari tu.

ok bai.

Monday, July 26, 2010

parisjaya tak seindah suria ;p

sabtu-nite, spt yg dirancang, kami ke konsert suria.fm, ok sila baca dalam satu nafas, ye.

tarik nafaaaaaasss...baca!

tido umah mimie makan buah, tido lagi, tgu yang berhormat dzul dan dino.gerak ke parisjaya, kemudian pakai selipar unknown sapa punya, disyaki awek dzul.konsert start. sound system huduh. terlampau ramai jual air mineral sebotol rm2 dan kuaci, padang perbadanan kotor.dimulakan dgn persembahan syiok sendiri dj-dj radio. ugh. boring. aliya tiru gila rihanna kot, dayang diiringi hmc phlow, kenapa akim budak Af tu perasan sangat, anuar zain boring, bpr stand for bumiputra rockers bukan balqis pondan rock, MIMI ONE NATION EMCEES berjaya memukau diriku seperti biasalah suka the way she dance dan dia like wallpost aku kat fb dia, JAMAL ABDILLAH TERBAIK tapi sombong tanak nyanyi azura. oh. fauziah latif cantik. zamani kurus spt biasa, suara mawi spoil lagu slam.lepastu makan tomyam poktek di dengkil.balik rumah. tido.

ok lepas nafas. layan gambar secara rawak. zaaas!!

Photobucket

fuhh. setel entri tertangguh utk hari sabtu.

ok bai.

*oh ya kotak rokok dan kuaci tu bukan kami punye, masyarakat kurang sivik yang punya ya.

Sunday, July 25, 2010

famili day ;)

ahad-day hari utk abiskan bersama famili. ya, kena pandai bahagi masa. ni kalau dah ada bf, bertunang bagai lagi payah nak urus masa kan? dah kawem nnti? mmg mcm nak upah p.a tlg arrange jadual melepak, tgk wyg, etc. ;p

so hari ni. teman omak beli barang buat kek. (ya mak saya menerima tempahan cekelak kek moisturizer, eh tak, moist je.) kemudian g tempah baju di kompleks pkns, dan makan di sacc. sale di mana2 buat aku fenin sampai LAPAR dan penat malas carik saiz kasut.

Photobucket

ah. ni nak kuar balik ni. malam sambung update. ;p

eh jap. satu pesanan. tak payah nak berkira dengan adik beradik. kelaut mana ko dah selam pun, tlg la ingat mak bapak kau. sekian. malas nk emo lebih.

ok bai!

Saturday, July 24, 2010

menangis aku luar dari pixie lott.

lagu ni aku suka pasang ulang-ulang kat opis. siyes. xde kena mengena. tp mmg nk tujukan kat org tu. ah tapi malas nk pk. suara pixie lott mmg sedak ah. mcm nk tukar nama kt fb, pixie balqis, pixie qish.

comel je adik-adik panggil i kak qish, nak lagi comel, kekqish. macam keknis. ;p



"you'll have to cry me out...you'll have to cry me out"... lalalalala.. lirik penuh di sini.

ok bai.

Friday, July 23, 2010

Spa Q Pasir Kucin Si Emma ;p



ini profile pic fb si Emma.

apa perasaan anda melihat gambar ini. * aku sdg tutup mulut sendiri tahan gelak. ok comel. sumpah comel. sedikit kesian pun ada, ni mesti kes kucing ni ramai kutu kat badan, pastu tuan nya buat mcm ni. spa pasir bahhh. maka, kucin tu pun buat muka "ok aku redha".

alah emma, aku ekceli sengaja abiskan masa lunch aku dgn kau, panas2 jalan kaki pergi pasar tani, makan charkeoyteow ala sauna, dan beli dress rm10 ;p . minggu depan aku nk cuti, cover kesedihan aku nnti. ;p

ok, selamat berkemas ya. dapat jugak kau balik ke Tawau. good for you, and your baby too ;) rindu lah aku nnti sama kau :(

update blog kau selalu ya Emma, harap2 cawangan Tawau xblock FB ;p

ok bai.



Heidi The Body.

malam tadi, tdo lewat lagi.

malam jumaat nk buat cite seram. tepat kul 12 tghmlm ada bunyi org bertukang kat atas. siyes jelas gile bunyik. Aket yg dah tido pun bleh terjaga. aku? buat donno je. kang kalo layan sgt, maunye terjun ke katil Aket. hehehehhe.

ok sbnrnye nk kepoh ni je. skg ni byk fokus Hotel City sahaja. sampai terabai butik i di Mall World. so malam td bkak butik jap, tetiba masa nk main dressing room ada iklan ini, tetiba lak kan ada Heidi Klum, promot season 8 of Project Runway!

Photobucket

as you know in fashion...one day youre in...and the next day you' re out.

Photobucket

yes, you're out!! sebab ralik baca blog org terlupa mall world jap ;p

dressing room game ni, sng je. just match kan dress dgn kasut, aksesori dan handbag pada model tersebut dalam masa yg diberikan. jika cun dan sebelum masa ditetapkan, Heidi akan berkata, You're IN!

berangan jadi designer pulak. alah tp kat astro ada season 6 jewww. boringggg. haruslah kita download ;P

ok bai.






Fadhilat membaca surah Al-Ikhlas

salam, hari jumaat yg mulia ini, i nak share emel. fadhilat surah Al-Ikhlas. Surah yg pendek, tp besar fadhilatnya ya, menyamai 1/3 Al-Quran.

Al-Ikhlas.

BismillahirRahmanir Rahim
(Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani)

[1]Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa;
[2]“Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat;
[3]“Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan;
[4]“Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya”.

fadhilatnya,

Ketika Memulakan Kerja.
Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada di dalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kepanasan.

Sebelum Masuk Ke Rumah.
Sebelum anda masuk rumah, bacalah surah Al-Ikhlas (sebanyak 3 kali. Masuklah rumah dengan kaki kanan dan dengan membaca bismillah. Berilah salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah salam kerana malaikat rumah akan menyahut.

Amalkanlah bersolat kerana salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan membantu kita menjawab persoalan kubur. Apabila malaikat memberi salam, seorang yang jarang bersolat akan sukar menjawab salam tersebut. Tetapi bagi mereka yang kerap bersolat, amalan daripada salam yang diucap di akhir solat akan menolongnya menjawab salam malaikat itu.

Ketika Sakit.
Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud: Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggal dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga. Demikian diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby).

Khatam al-Quran.
Rasulullah SAW pernah bertanya sebuah teka-teki kepada umatnya: Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur’an dalam jangka masa dua-tiga minit? Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah Saiyidina Ummar telah mengatakan bahawa ianya mustahil untuk mengatam Qur’an dalam begitu cepat.

Kemudiannya Saiyyidina Ali mengangkat tangannya. Saiyidina Ummar bersuara kepada Saiyidina Ali bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu) tidak tahu apa yang dikatakannya itu. Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas tiga kali. Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul.

Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 jus kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali qatamlah Quran ker ana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

Pahala Membacanya.
Berkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: Ketika saya (Rasulullah SAW) israk ke langit, maka saya telah melihat Arasy di atas 360,000 sendi dan jarak jauh antara satu sendi ke satu sendi ialah 300,000 tahun perjalanan. Pada tiap-tiap sendi itu terdapat padang sahara sebanyak 12,000 dan luasnya setiap satu padang Sahara itu seluas dari timur hingga ke barat.

Pada setiap padang sahara itu terdapat 80,000 malaikat yang mana kesemuanya membaca surah Al-Ikhlas. Setelah mereka selesai membaca surah tersebut maka berkata mereka: Wahai Tuhan kami, sesungguhnya pahala dari bacaan kami ini kami berikan kepada orang yang membaca surah Al-Ikhlas baik ianya lelaki mahupun perempuan.

Sabda Rasulullah SAW lagi: Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertulis di sayap malaikat Jibrail a.s, Allahhus Somad itu tertulis di sayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertulis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertulis pada sayap malaikat Israfil a.s.

***Sama-sama kita amalkan Ayat 3 Kul pada setiap Hari di waktu Pagi...
***Pesanan Nabi Muhammad S.A.W jikalau kita membaca 3 surah ini pada waktu pagi kita akan selamat sampai ke petang....

ok bai.

Wednesday, July 21, 2010

Despicable Me - Review.

ok hari ni pas kije zass ke alamanda utk movie ini. dah lama mengidam nk tgk since ada baca review blogger mana ntah tgk smpi 4 kali? huhu. ok siyes, best kot? lg best dari eclipse ;p

Photobucket

ok, si penjahat dunia hati kering ganah gile, Gru, konon nak jadi penjahat terjahat dgn mencuri bulan? hahaha. bod.

Photobucket

aku rasa sifat tak sabar Gru, ada dalam diri kite, contohnye tak sabar nak Q pjg. maka, bekukan org lain. haahahaha!

Photobucket

papui-papui-papui.. hahahaha. itu la bahasa mereka ya. minions yg bodoh-comel-annoying-macam nak sepak. contoh kelakuan bodoh adalah main water filter di atas, dan lagi satu, main mesin fotostat. wtf fotostat pungkok masing2 pastu gelak2??

Photobucket

tapi Gru ada musuh yg hebak gak, Victor ( nama nerd) atau Vector. rumah dia best gila, lantai ruang tamu ada aquarium berisi seekor Shark, kalah opis Google, ;p

Photobucket

tapi perangai busuk kot, taip keyboard pakai a$$?

Photobucket

pastu Gru adopt tiga orang budak, utk menjayakan misi dia. dan budak Agnes ni suka sgt unicorn. sila rujuk trailer di bawah (minit 2:15) tgk mcm mana die menjerit "it's so fluffy i'm gonna dieeeee!!!!!"

Photobucket

IT'S FLUFFFAYYYYYYY!

berjaya ke tidak die rompak bulan, pergi la tgk. siyes, gelak sepanjang movie kot. i bagi 4/5 stars. ok layan trailer.



ok bai!

credit photos.




saya tak pakai jeans ;p

hai selamat pagi, bertemu kita lagi di hari rabu hari tiket wayang murah.

hari tu kena marah ngan Dzul sebab lambat kuar rumah masa dia jemput aku "ish lambatnya Jijah (nama propa i) siap pakai legging-legging lagi, pakai la jeans je!"

eh halo halo halo paksik, maksik dah lama x beli jeans. bertahun kot? sejak kenal suar skinny? siyes. sejak rasa gemok dan xmuat kat peha? ahhahaha.

ini gambar tahun 2008, zaman akiss pakai jeans koyak. dan masa tu tgh hati berbunge-bunge encik Z.A komen ai punye entri belog. *pingsan 2 minit.

ok bangun balik. ya, dah lama x pakai jeans. sumpah! ;p tapi ada orang kata leggings ni mcm kurang sesuai bg yg bertudung pakai.

bagi i boleh je, asalkan tak pakai t-shirt ketat dan pendek, dengan legging pastu pakai tudung, motip?? hahahaha. sama je pun kalo pakai lowcut jeans sehingga kenampakan lurah dendam. ngeh.

ok dan akhirnya, saya ada tersuka dgn satu seluar ini. harem pants tp persoalannya, kenapa saya tak tinggi? ah stress!

Photobucket
source.

lagi satu, adalah, rompers, bukan rompit ye.

Photobucket
yg pasti no.2, 4 dan 5 sahaja yg sopan.

ah. aku. berangan je la. last2, kuar umah, itu - itu je la pakai. ;p berangan nak pakai heels, tapi, kaki ayam jugak jadi pilihan. hehehhe. ok ok. mmg nk try. tp misi nk kuruskan peha dulu. kaaaaaaaaaaaah kah kah kah.

ok bai!






Tuesday, July 20, 2010

marilah bergoyang ;p

ok ekceli nk cita betapa aku rindu demam worldcup, tido 4.30am, pergi je kerja macam zombie selama 2 minggu plus-plus. haih. tgk la,video waka-waka pon aku x buang lagi ;p

tapi, housemate aku sorang ni mmg kenot go la. hahaha. tetiba lak kan, bukak lagu ayam - jalil hamid, moto kapcai - senario. dua2 lagu lawak yg aku hapal. ;p dan, yg buat aku sampai tersembur air kotak aku malam ni adalah, lagu ini...

*amaran. jika anda sdg makan @ minum. letak tepi dulu.



hak hak. aku ada mp3 lagu ni kt pc opis. sumpah nk berjoget bila layan lagu ni. even aku tasuka durian. tp lagu durain iLaik! ah korang jgn nk tipu, skg korang mesti tak tahan nk joget. hahaahaha. ok lagi satu lagu berjoget.

adeh. sakit perut. skg dah slow down dah. dia sdg layan lagu Hijau by Zainal Abidin dan, lagu Sudirman, apa khabar orang kampung lalalalalalala ;)

ok bai.



Karnival Pengantin KL 2010.

hai selamat petang. selamat petang. selamat petang. eh seronoknya ulang2 cakap. baru tadi kawan i cerita pasal ini. kenapa nak cerita kat i? sebab i blum lagi merancang mau kawen? ;p

more.

Photobucket

ok, selamat nak berkahwin kepada yg sedang merancang nak kawen. kepada sesiapa yang pergi kenduri kawen, sila JANGAN pakai begini, tolong ye. lain lah jika bodi anda macam Heidi 'The Body'. ceh.

ok bai.

bai kasut :p

sepagi ini, mood malas kije datang. bos takde sebab paling no.1, ;p. browsing belogshop. byk nak letak gambar, tp kemalasan. banyak kasut berkenan di hati, tp malas nk letak sini ;p salah satu nya, ini :

Photobucket

sangat menutup aurat sampai ke kaki.
kecuali anda pakai dengan mini skirt lah. sumber.

Photobucket

nude heels. haih. mengeluh. sumber.

Photobucket

haaaaih, mengeluh lagi. bai sweetie pie.

bukan takde kasut lain. kt umah tu dah bape kali tapis dan buang sbb menyemak kat alamari kasut. di tambah lagi dengan kt opis ni. ada satu laci penuh kasut. semua kasut bertutup, dan heels 3 inci, 2 inci. dipakai bila perlu.

ai kalau kasut, yg satu tu je yg aku pakai ke hulu ke hilir. pakai sampai rosak, koyak. pakai sampai tapak haus dan tercabut sampai jatuh tersungkur dagu berdarah, baru terasa nk beli lain ;p

oh semalam selepas lunch hour bape kali nk tergolek, sbb tapak dah tercabut :(

dan semalam juga pertama kalinya pergi alamanda pakai heels 3 inci. ceh. x sampai 10 minit, pergi beli selipar rm10 pakai terus sbb rasa gayat.

merancang ke summit usj atau the mines utk jatuh cinta tp kasut/sandal baru. ;)

ok bai.







Monday, July 19, 2010

Konsert Kemuncak Suria FM, Putrajaya.

"Dimaklumkan bahawa beberapa jalan ke Kompleks Kerajaan di sepanjang Persiaran Perdana (Presint 2, 3 dan 4) akan ditutup bermula pada 22 Julai 2010 (Khamis) mulai jam 6.00 petang sehingga 25 Julai 2010 (Ahad) jam 7.00 ptg. untuk memberi laluan kepada kerja-kerja logistik penganjuran Konsert Kemuncak Suria FM 2010, Suria FM yang akan dianjurkan pada 24 Julai 2010."

kan? kan aku dah ajak naik bas pink jambu? xpayah pening nak lalu mana bila jalan nk tutup ;p

Photobucket

ok ada hattan ok lah. oh ada aizat. oh ada abang jamal!!

mari jem kan putrajaya pula malam minggu ini ye. ;)

ok bai.

I Love Monday!

Photobucket

eskem coklat bercampur marshmallow ( tak beh) dan kekacang rangup!

Photobucket

eskem vanilla plus cookies, bukan akiss.

saja nk bgtaw, duduk umah best dari bekerja, guling2 depan tv makan eskem, tido. bangun balik. tido. makan. online. main game. tido. kuar malam. makan. tido

oh ok, saya tak berapa nk benci monday la. x macam garfield pun. huwww..mata nak sepet je skg...mata je mcm garfield zZZzZzZ...

ok bai.

Sunday, July 18, 2010

hai m.nasir!!

malam tadi, menempuh jem di SS20 kerana ada event Bon Odori Festival@Matsushita Stadium, Shah Alam, apa itu bon odori? tatahu lah. lepas satu jem, lagi satu jem kena tempuhi jua, di SS7 pula ya.

kenapa semua taksub nak ke i-city?? setiap malam sabtu jem di situ macam ada pesta keramaian puja lampu kejadah, kalau pusat ibadah sesak begitu, alhamdulilllah ;p

ok sebenarnya kami mahu ke sini, Malaysian Rhythm Concert di Stadium Kelana Jaya, skg rasa nak pecat tukang buat poster. venue salah. takde poster di kawasan berdekatan. haiya. dan sbb berpusing2 carik "stadium kelana jaya" kami terlepas ella kami!

Photobucket

nasib baik performance M.Nasir superb spt biasa!! even stadium separuh pun x penuh. hanya dipenuhi sekuriti sibuk main laser sound orang amek gambar guna dslr. ef yu.

pentas, arrangement musik, penataan cahaya, semua mantap! best. zainal abidin pun best.!!tapi cuma ada something wrong dgn promosi, jadi x berapa penuh padang, apatah lagi seat di atas. btw, thanks Shafiq Sunny sponsor tiket kami.

Photobucket

anak panah menunjukkan m.nasir. kenapa lah artis skg tak macam dulu?

Photobucket

sorok kamera lepas kena bebel dgn sekuriti.

Photobucket

masa ni, lagu Hijau... "oh anok-anok..xleh meraso..mandi laokkkkkk....bersaing, main ghama-ghama". pandainya aku nyanyi!

Photobucket

kamilah.

Photobucket

joget mak inang.

Photobucket

semangat world cup masih ada. pastu kena laser ngan sekuriti. jeles ke?

Photobucket

perut bercahaya.

Photobucket

apak nak cucu. kucin ni jahat. pilih kasih! ngan aku xnak!!

Photobucket

pastu spt biasa, kepada paparazzi, nk bgtaw rahsia. setiap malam sabtu, jam 12 ke atas, aku akan lepak sini, menu setia kepada ciken chop, Bintang SS7.

Photobucket

model jam sedang sembang2 borak2 sampai jam 3. makan eskem warna otak kau.

ok bai.

Saturday, July 17, 2010

i know what u olls did last nite at mekdi!

Photobucket

nama sbnr shirousa. tp bila pandang muka dia, trus nak bagi nama piyu-piyu-piyu.

Photobucket

somel ni. letak gambar byk2 pun xpe.

Photobucket

haih. dah ternoda.

Photobucket

bukan tiket wayang.

Photobucket

barbie la, cobaan lap comot mulot guna piyu-piyu-piyu!

Photobucket

sampah. inspirasi : Yusof Gajah.


Photobucket

ok! dah puas buli piyu piyu, masa untuk buli mimie!!

Photobucket

tampar rambut laju-laju.

Photobucket

nak pishaaang!

Photobucket

libas sampai tangan sendiri jadi cacat.

Photobucket

aku hanya mampu gelak diva bahahahah!

Photobucket

sambil diperhatikan bonzer yang garam. eh eh. garang.

Photobucket

garang ke macam ni?

Photobucket

tak tahu buat keputusan nak btulkan tudun atau amek gambar.

Photobucket

ughh. mmg kurang upaya.

Photobucket

sumpah macam...tutttt

Photobucket

seghabuk ?

Photobucket

sebelum perogol bersiri ni menyerang, baik kita pulang ke rumah.

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...