Tuesday, August 31, 2010

Singgah Sahur : Canai Cafe SS15

Photobucket

malam tadi pergi sahur di meja 19 di Canai Cafe yg berkonsepkan mamak (peta disediakan) di SS15. seperti moto kedai ini "WHERE GREAT FOOD, TUNES & PEOPLE MEET"

mmg all 'great-great' food setakat ini. apa yg oder, semua sedap. paling peberet kami, adalah Kebab! ;p

tapi, pekerja-pekerja di sini tak macam mamak lain yg muka blur bodoh leh kita arah-arah dan feeling bos. pastu bila kita komplen salah oder ke, lambat ke, leh plak mereka gelakkan kawan sesama sendiri lepastu bertepuk tampar sesama sendiri? lawak kot? tapi skill pegang pinggan banyak2 jalan laju2 tu aku tabik spring. ;p

dari segi 'kecepatan' makanan sampai, tak tentu gak. ari tu pergi, cepat je. semalam pergi, air sampai lambat. hahahhaa. kalau korang jenis semua benda nak komplen dan x puas hati service orang, pegi masak sendiri atau bukak restoran sindiri, wahahaha!

Photobucket

tapi di sini konsep dia tgk bola on mute. tataw apa mereka ulas pasal match itu. kerana mereka pasang musik kelabing kuat-kuat. sepatutnya mereka dah leh pasang lagu raya.

Photobucket

my peberet yaw! cikenchop with blackpepper sauce. selain ini, oder spegeti bolognaise dia pun sdap puwwwn! nasik lemak pun sdap! cheese nan so-so je, xleh lawan mamak steven ;p

yer, malam tadi makan banyak. dah makan cikencop, makan cheese nan. woohoo. seronoknya makan byk tanpa larangan orang! pastu tapau keoy teow kungfu, pun aku makan gak sbb mak aku dah kinyang makan nasik. waah! perut kenyang sng hati tido sampai tengahari. ;p

Photobucket

kat sini ada pokok besat! bila angin tiup, daun-daun beterbangan. feeling-feeling winter sonata, wtf?

Photobucket

and the Emmy's goes to! tadaaaaaa! lagi baik minum ini dari korang minum arak malam merdeka pastu jadi superman di jalan raya pastu berkhalwat di hotel sun inn! merdeka ke weih macam tu?

eh tetibe nak emo. ok air di atas adalah apple juice letak asam boi. cis, terliur weh skrg neh. Dino punya angkara!

semua ada di sini ya. shisha puwn ada. western of kos. nasik berlauk. briyani. tomyam. goreng2 semua ada. tapi, dah 3 kali lepak sini, roti canai je belum rasa. wtf? alasan, pekerja cuti. mungkin kalau org len buat tak sdap kot?

ok. itu sahaja. leh join group mereka di sini.

ok bai ;)

Monday, August 30, 2010

Kenangan Hari Merdeka Saya :)


tahun 2007. masuk kawad mewakili penjawat awam. gila best bila pagi merdeka day tu, semangat membuak-buak. masa tu PM Pak Lah lg. dan paling best, tgk pertunjukan udara dari tudm semua. kalau duduk umah tgk tv x feel ok ;p

tahun 2008, masuk KRB- Kumpulan Rakyat Bersatu. masa ni bergabung dengan banyak kementerian dan syarikat2 swasta, dan bank-bank. tak kawad, cuma berjoget guna prop spt bendera.

Photobucket

air kotak milo tak tinggal.

Photobucket

2 years ago :)

LAST!! paling peberet saya! tahun 2000!

masa tu form 4, Shah Alam jadi tuan rumah sambutan hari merdeka. maka, 4 bulan x masuk kelas sbb latihan buat formasi bendera, kapal, bunga raya etc pakai pom-pom? bayangkan 4 bulan x masuk kelas main2 kat padang siap joget Bye Bye Bye - Nsync? hahaha. enjoi woi. tapi muka legam sket la. tp i takesah puwwwn ;p

Photobucket

rakan sebaya bersama kumpulan muzik gendang gendut. ;p

Photobucket

a ah. yg tgh tu penjual egg-tart, iqbal dan daus. rasa macam nak ulang lagi tau time tu, kenangan terindah dan tak ternilai, bestnya! padang ini adalah padang dataran depan kedai kopi tu ;p

ok saja mengimbas kenangan lama sbb tahun ni duk umah je. hihihi. ok, selamat menyambut hari kemerdekaan semua!

ok bai!

*hari ni beday BF i juge ;p

Singgah Sahur : Burger King KLIA.

malam sabtuday, kami rakyat shah alam ada program singgah sahur, kali ini destinasi, KLIA. siyes. KLIA, bukan sebab kami ada flight. tapi, untuk SAHUR.

Photobucket

bukti pergi KLIA. 2:44am ketika ni. hai mohd azuan. kita da jodoh kot, dah dua kali bayar tol pada awak.

Photobucket

hello foods!

Photobucket

ish pengemis egg-tart ni bawak geng baru plak. tak payah nk cover-cover.

Photobucket

ya. situlah kami nak pergi. raja burger!

Photobucket

on your mark, get set.. GO!!!

Photobucket

hello-hello! itu sate, bukan burger, itu pun tataw beza ke?

Photobucket

ish. lempang dahi sorang satu!


Photobucket

terus berkelakuan sopan, yang kiri sekali tu kenapa tangan ke belakang?

Photobucket

tp tak semua menu ada, no 7, 8, 9 dan 11 je ada kot?

Photobucket

mmg berbakat pengemis egg-tart, tak sia-sia aku amek jadi pekerja aku.

Photobucket

tapi ada sawan sos. sirius.

Photobucket

bersama fries hangos!

Photobucket

rm10 untuk 50 minit, suka? sy tak suka. maka tak dpt nak check-in di foursquare. :(

Photobucket

wink- wink! cis bedebah cheese patah!

Photobucket

sayuran segar!

Photobucket

shawl buat hal. baru nak tutorial?

Photobucket

hai nak egg-tart? mari buli dia!

Photobucket

eleh.

Photobucket

kan dah menangis? cengeng!! lepastu kami try2 buat header blog.

Photobucket

contoh 1

Photobucket

contoh 2.

Photobucket

contoh 3. biadap punya penjual egg-tart, ini teknik blur terlampau!

Photobucket

cobaan merampas harta datok D (Dush!)

Photobucket

lagi cobaan menganiaya datuk D. lebih ni!

Photobucket

panik? gunalah dua-dua telefon!

Photobucket

tlg maafkan dia. kesian xpernah tgk wanita cantik.

Photobucket

lagi cobaan. gila kuasa egg-tart nehh!

Photobucket

kemudian trus bergegas ke mekdeh. kami terima report ada perlakuan sawan di situ.

Photobucket

kan dah kata?

Photobucket

tapi kawan pengemis egg-tart tadi sibuk termenung pandang sesuatu.

Photobucket

errr...

Photobucket

hai isteri. nama dia Mimie. bukan Mek Deh. "cuba teka umor saya berapa?"

Photobucket

cuba teka umo saya juga! PANGGGG!!

Photobucket

cobaan kawad, dan Mimie seronok dapat minum!

dan, mempersembahkan!!!

Photobucket

dia juga berbakat dalam bidang nyanyian! * abaikan aksi Hajah Rock itu.

Photobucket

"lelaki ini yang selalu.. " ugh.

Photobucket

cubalah egg-tart saya!

Photobucket

tony hawk-pro skater 3. seronok dapat jalan2 klia ye?

Photobucket

nah hamek. kena angkut dengan kereta jabatan kebajikan masyarakat. GOOD BYE!

ok berjaya tempek sedikit gambar dari 300 lebih gambar! eh esok dah 31 Ogos! Happy Merdeka geng ;)

ok bai!

Sunday, August 29, 2010

Tutorial Pakai Shawl Cara Akiss Ferrero :)

petang jumaat i ada twit pasal gembiwe dapat beli shawl idaman kan? idaman la sgt, byk je jual kat blogshop, tp malas nk oder2 online.

malas ke akiss? ke sbnrnye kau tak tahu kain apa shawl ni so tataw nk google? wakakaka. ok, kain lycra rupanya! ;p ok proceed terus kepada tutorial.

TUTORIAL NO.1, pakai shawl sambil duduk.

Photobucket

pin kan tudung di bawah dagu, kemudian lilitkan ketat-ketat hingga muka jadi ketat. lilit jangan tak lilit, tapi jangan sampai tutup mulut macam pakai purdah nak plagiat waheeda ok. lainlah kalau anda ikhlas nak pakai Alhamdulillah. last, kibas-kibas shawl pada lelaki untuk teknik mengorat sbb sebab takde rambut panjang mengurai guna jari pomboley!

lagi satu shawl ni leh pakai dua2 belah, nak pakai2 yg belang2 turqouise -ceklat tu kat depan pomboleh, tak kisah. sbb aku suka pink belacan, i pakai la yg tu kt depan ;p


gila penat baca satu napas!

ok proceed TUTORIAL 2, pakai shawl sambil berdiri.

Photobucket

untuk hasil lebih yakin, pergi la restoran makanan-pantas (fastfood) spt Burger King, KLIA (siyes ni nnti aku cite next entri) atau mana-mana cawangan Mekdeh (McDonalds) dimana disitu ada lighting yang bagus. sebab anda akan nampak cerah kulit mulus tanpa cela dalam gambar.

ok, seperti biasa, pakai macam biasa, pin kan pada bawah dagu, lilit, dan pin kan kat atas, kalau xnak pin kat atas kepala pun takpe, biarkan jatuh teurai baru nampak ala-ala arab siket. cantik.

kemudian gelak2, larikan diri. rujuk gamba 2 terakhir.

wakakaka. ok ok. aku main-main je.

malu lah nak buat tutorial2 ni. sbb tak pandai pakai sgt pun, dan macam takde konpiden muka cantik nk buat tutorial. ini pun sbb ada kawan baik hati, Mimie jadi paparazi ketika saya sedang belit2 shawl sambil makan makanan-pantas. ;p tp siyes, mmg mcm tu la aku pakai selalu, pin kat bawah dagu, lilit sekali, lepas, atas pin kan kat atas kepala. ;p

tapi, yang pasti, JANGAN PAKAI MACAM INI-INI GAMBAR, nnti dituduh perempuan gila apa ntah.

Photobucket

gambar 1.

Photobucket

gambar 2.

Photobucket

gambar 3.

ok sebenarnya stress tak dapat pakai inner syria yg comel tu sbb dahi pendek muka bulat. saya sedar diri ok ;p tapi bila tgk Hannnani K, Eleana K dan Adriani A pakai, sumpah santek ;)

antara tiga-tiga gambar itu, mana 1 lawa buat header blog? jawapan D : Tiada Satu Pun Di Atas tidak dibenarkan. saya sirius ni ;p

personal fav adalah gambar 3, nampak 'couture'. ok ok lah, kalau nk buat gak tutorial macam ni, tunggu aku beli Sony Ericsson Vivaz idaman, ada video HD! ;p

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...