Thursday, April 28, 2011

I Love You.


duta Blackberry? ;p

lately kan, aku rasa kan, dah macam 'back to school'. kerana apa? kerana skrg ni g kije niat nak jumpa kawan. walau kije banyak, stress, pedulikkan! sebab saya ada mereka yang hebak! i laik. sayang lebih taw kat dorang ni. kalau takde, aku mungkin dah pencen hujung tahun ini. -____-


retis je g pasar tani bergaya macam ni?

budak-banyak-tanya ni. aku tahu kau PENAT sampai post kat wall fb aku. aku faham. aku cuma boleh cakap, TERIMA KASIH. takda kau, mungkin aku dah #terjunkbmall. Nauzubillah!


#nowreading

pepel freak.

dan, ekceli dah 2 minggu lepas beli balik lampu ni. baru malam tadi pasang kat dinding bilik. nais!

aku tatahu lah kenapa tahun 2011 ni bukan main banyak dugaan dan kesedihan yang buat aku jatuh dan tersungkur. macam jatuh berlari tu? dah jatuh, sapu-sapu pasir kat tangan. pastu datang lagi orang bentes kaki aku. jatuh lagi. bangun balik. haha.

tapi Alhamdulillah. sabar je. tabah. pandai-pandai lah aku cari solusi. call Mak, sms Mak sepanjang hari. dan. doa lah kepada Tuhan. kau nak mengadu kat siapa lagi?


true.

exactly!

aku rasa aku makin taff sekarang, perut dah six packs, *sambil angkat2 tangan tunjuk lengan*. eh ape aku merepek ni?

ok bai.

ps to Cik ASD, Cik Fana, Cik Aket, Cik eh silap, Puan Jue : "jagalah diri, jagalah diri selalu...jangan dipermainkan janji-janji dahuluuuuUUUUUuu" *suara Ella, kibas-kibas rambut*

Tuesday, April 26, 2011

Sweet Saturdae & Sundae =)

weekend kalau lepak parisjaya mmg akan bangun awal. kire kul 7 lebih tu dah sibuk tweet good morning kat sume-sume..walaupun takde orang balas kerana kebanyakannya tidur..dan hanya kedengaran bunyi cengkerik.

macam minggu lepas, bangun pagi sarapan dan meng-organize-kan sedikit baju, sementara tunggu Dya datang ;) malam baru carik makan.

thanks Ket melanje ;)

lepak-lepak kat sofa sampai alamanda tutup. Dya, nnti kami datang sana kalau ada jodoh. we'll be missing you :)

pagi Ahad, kul 8.00am pagi mak dah kol "tido ke??" cehh! haha. mak kol kerana mahu ajak jalan-jalan. aku bajet g umah kasen je. skali? sampai ke Melaka. jalan Melaka macam jarak Putrajaya-Melaka sama dengan Putrajaya-Shah Alam. ;p

di Mahkota Parade. Angry Birds plush toys. bapak ah sekor rm49.90? aku jumpa kat Giant Sri Kembangan 39.90 jew? yang kaler ijo tuuu..comel je! hoink hoink!

tengah-tengah hari matahari pacak atas kepala g mendaki bandar hilir. gigih kan? oh sebelum tu masa di fort cornwallis aku terserempak ngan kawan lelaki. aku lupa nama. aku panggil dia "hai kawan kwaaaan" -_-. dah nak balik putrajaya baru ingat nama dia Are-With!

di sini bersemadinya. sabar subur. tak sabar masuk kubur.

saya heret dia skali ke Melaka. masa kat atas adalah dalam 18 kali dia tanya "kis ini kubur kan? ini kubur kan? ada orang mati lah bawah ni kan?".

ye Ket, kubur. takkan bubur kot?

die ni mmg banyak tanya. g mana-mana pun banyak tanya. paling annoying dalam wayang. banyak soalan macam aku lah pengarah filem tu? 4 tahun dah aku bersabar. tp ok gak, malu bertanya. sesat jalan. bahahah. jgn mawah ya Aket ;p

pakcik ni suara sedak oh. nyanyi semua nak lagu guns n roses. knockin' on heaven's door.

bubur lagi. eh kubur. kemudian saya masuk ke Museum ape ntah. tgk aku dah lupa?

ini emak.

yes. dah la penat secara fizikal angkara naik tangga tgh panas. boleh plak masuk museum test mentaliti plak dengan menjawap kuiz soklan sejarah?

Aina Balqis. budak meja sebelah suka menjerit panggil aku? nama sama kot.

bekalan.

kedai ini lagi? macam pernah ku lihat gambar sepesen ini?

kendian balik kampung cheng saya! cheng sahaja. bukan cheng ho. itu emak dengan hasil pungutan buah-buahan.

lepak reban.

Nek Limah dan Tok Daud menghabiskan hujung minggu bersama dengan kupas bawang. aww manis ;p

balik putrajaya petang tu dengan baca buku teks. pptuihhhh! nampak sangat penipunya. tidur adalah! ha'ah sy kalau layan mcflurry oreo mmg suka makan cair-cair ;p

terima kasih utk hujung minggu ini.

ok bai!

Thursday, April 21, 2011

INCUBUS IS COMING TO MALAYSIA 23.07.2011! *update!*



brandon boyd kamtumiiiii! source.

update!

Date: 23rd July 2011 (Saturday)
Venue: Stadium Negara, Kuala Lumpur, Malaysia
Promoted by: Pineapple Concerts
Tickets : www.airasiaredtix.com

and pelissss klik this link >>> http://twitpic.com/4nx2kk to see brandon say hi!

ok bai!

*rasanya mcm baru minggu lepas aku kena demam brandon boyd. hah kan? kan? dia datang kan? *terharu*






Tuesday, April 19, 2011

weekend warrior keji.


sampai je rumah timang kusing tite... otototooo..kak akiss windu teawww!

bangun pagi pun timang kusing *garu-garu dagu kusing*

timang kusing lagi. mana tak naik lemak kusing aku tu.

maceh la abang taff perut six pack belanja kami semua. eceh gedik lebih, panggil abang padahal adik-adik je ni yg lahirnya 1988.

bf keji. kije nye bebel kat gf sampai gf pening sampai bergegar kepala.

ni pun keji. cium jersi sorry sorry.




fuyoh david Silva player Man City ada kedai mamak doh! dah la hensem manis ada tahi lalat di dagu, suka makan tandoori plak tewww.. ferdinand ado? *jeling m.u supporter*

muka paling keji sebab kalah. soooorry sorry men unaiiiiited! im soriiiiiii

tapi takbley lawan muke keji ini akibat insiden drama epl.

ok bai!

Monday, April 18, 2011

kisah ngeri jumaat malam backpack bertukar jadi manusia.

peristiwa jumaat malam.

bergulung hujung katil akibat lapar sebab tgu kakak amek balik shah alam. sebelum tidur, siap msg kat fb, sbb kalau post kat wall fb, dia kan jadi ALERT sket kan. kul doblas terjaga sbb bunyi fon. mamai teruk. akiss kan? kalau tak blur mamai tu bukan die.

ok begini.

first, masa nak naik kete, aku ingat kakak dan adik aku berdua je ada. kat seat belakang kete ada backpack besar adik aku. aku ilep je la kan. titibe la kan bila baru nak bukak pintu kete, 'backpack' itu bergerak uolls! boleh ko tak menjerit time tu? satu kawasan pangsapuri putra harmoni dengar kot? bergenang air mata aku nak nanes tatut dan terkejut.

rupa-rupanya 'mak' aku ikut.

lepas tu, cover line malu menjerit terkejut 'sbb backpack' bergerak, aku masuk kete, terus meleseh kat 'mak' untuk mengadu lapar.

"maaak..lappp...ppp...ppp..pppp"

"lapaaaaaaaaaaaaaarrkkkhh!!!!" *jerit sambil tutup telinga*

ko boleh bayangkan? taaak.. tak.. aku bukan konghajau ngan mak aku jerit-jerit lapar kat dia.

sabar.

rupa-rupanya "backpack" tu bukan mak aku. hah, suspen tak? korang rasa siapa? kak ponti?

tak. tipu. awek adik aku. si Shuhada. Shuhada & Sufi. awwww Rahul yu so suwittt! *titibe* ok rupa-rupanya dia ikut adik aku sekali minggu ni.

kesian Shue ada bakal kakak ipar gila.

-_________________-

mmg mamai teruk, malu, terkejut dan kelakar. pastu membebel, janji kul 10 nak dtg. kan dah tertido! kan dah blur teruk? 12 lebih baru sampai, rujuk bukti di bawah. siap ada orang tlg 'iyan iyer' lagi kaaaan.. comel je ;8P

eh jap. tak ngeri ke weyh bila beg tu tetibe bergerak weyh?

ok bai.

ps : #retis kan?

drama king EPL.

hebat kan drama EPL malam tadi? dua penalti dalam satu minit, pada minit ke 9, dalam 8 minit masa tambahan. nais. di saat aku sedang lompat bintang keseronokan bila van persie menjayakan penalti, namun...belum sempat meraikannya dengan daun saderi, si Eboue dah kena sawan murah hati sedekah penalti kat orang. hah kau dah kenapa? kau pun sama reff.



*acu pestol*

gambaran penuh what epen smlm. siyes marah sikit lagi nak campak sudu kat tv. tak pernah mencarut sebanyak malam tadi sejak aku reti tgk bola belasan tahun dulu.

kesian babi asik tersedak nama di sebut-sebut malam tadi.

sorry. it's hurt ok. sobbsss.

ok bai!

Saturday, April 16, 2011

Satu Lagi Filem Melayu Yang Akiss Nak Tengok! ; Sekali Lagi!



eherrrm! *keras siket berdehem*

bukan sebab shaheizy sam semata ye. tu tgk, lisa surihani ade. tu ha, bront palarae! haih tapi lambat lagi kot. hujung Jun. filem Kongsi pun tak kuar lagi derr ;p

ok bai!

karoking.

sambungan dari entri lepas.

rabu lepas ada majlis sign MoU kat marriot. malas je nak komplen pasal perangai pelik manusia ni. tp kesimpulannya puwn, stress tahap aku jadi cacat begini. siyes. klik la SINI. mmg cacat.

sbb tu malam tu kebetulan Aket pun ajak makan luar dan karoking. lagi pun macam dah lame aku tak nyanyi sekebun cinta. tapi macam busan sebab aku dah terel bawak lagu tu. ok. -__-


eh ade pulak lagu gedik lupa nama sendiri ini.

pom ado! kitewww sukeww lagu ini teawww

bottle pop!

haish banyak mencarut lagu ni

mood kelabing di situ.

pleased to meet yyyeww! yeayeaah!

best woohoo!

ok bai!

Thursday, April 14, 2011

kucing kena buang.

semalam Aket ter-emergency break masa drive balik dari "clubbing" sebab aku menjerit macam dia dah terlanggar orang. atau seekor kucing.

padahal hanya kerana Aket ter-mention "kite pergi Dapur Mas nak?"

tapi tahap stress masih boleh handle lagi ye kawan-kawan. belum tahap nak kerat rambut aku tanpa rasa apa-apa. walaupun selepas tengok rambut baru Kak Katy kite...


comel gile dowh!

kak katy perry pernah kata. "do ever feel, like a plastic bag...", tapi kalau kak akiss perry pulak,

"pernah tak kau rasa seperti kucing yang kena buang?"

ok bai!

*knp aku sebut clubbing tu, tgk mlm kang aku update pasai pa.
* Song 2 by Blur sangat syok bila dapat di karok kan!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...