Tuesday, May 31, 2011

Kisah Seram Kak Kucing.

dalam banyak-banyak kerusi dalam rumah, ini pilhan hati beliau. markas kemudahan internet. adik aku.

sejak pakai 'semak-phone', sy lebih tenang golek2 depan tv sambil tweet guna hp berbanding mengadap pc. kecuali nak layan movie yang di download. terbaru, Kongsi. i am sorry bekas tunang, Shaheizy Sam. nanti aku cerita kenapa aku putus tunang dgn dia. hahaha. #tetibe
selesa ya? tido juntai ekor & kaki ke bawah ya?
sayang kucing, tinggal-tinggalkan. tgk. online sampai berdiri puwwwn.
booo! kul 2 pagi aku terjaga tidur, budak ni kantoi. lepak sampai atas keyboard, di atas pc. seb baik mata putih. kalau mata merah tadi? haa. hantu Karak pun tak comel macam kau. hahahah.

entri takda hala tuju.

ok bai!

Sunday, May 29, 2011

Ice Blended Milo Dinosor, hanya di Murni Discovery.

belanja beday boi. dah lama dah Cupi ajak try makan sini, Murni Discovery. chicken chop dia sedaaaaaap. ini pertama kali dtg sini, so oder lah spt apa yg di cadangkan. special chicken chop. dan, mmg special!
pandangan luar.
pandangan dalam. *telan air liur jap*. kaan? ade cheese di tgh2. ala-ala cordon bleu SR. tp yang ayam die sumpah sedap!
oh ini pun special!
nama-nama menu semua special. tgk letewww, I Love You, I Miss You, Don't Worry, Be Happy! ;8)
saya order minuman ini. Ice Blended Milo Dinosor. rm5.oo sahaja.
tadaaaa! mmg kaw. minum siap kongsi 5 orang! haha.

lepas kekenyangan dan ting-tong dinosor, semorang tak jadi lepak mamak usj layan Barca vs M.U. huhu.

bila Qi nak ajak aku jadi partner Jalan-Jalan Cari Makan dia ha? ok itu sahaja. lupa plak nak amek gambar beday boy -__-. ok sila LIKE utk merasa lapar.

ok bai!

ps : yang penting HALAL.

Thursday, May 26, 2011

Himpunan Sejuta Belia ( Hari Belia Negara) 2011/

Pendrive 4GB hanya sehengget!
ada beran malam-malam amek gambar jambatan? seb baik takde yang 'kakak' yang bertenggek. tett.
ini gambar berkias. maknanya. better korang parking satu tempat, pastu jalan kaki je melawat kawasan. kalau ada basikal lagi bagus! kerana jalan tutup. dan, semua acara, aktiviti semua booth sepanjang presint 2 sampai presint 4! banyak gila booth!

kalau rajin, kelik pada gambar di bawah ;)


dan, kelik SINI untuk Jadual Penuh Aktiviti Sepanjang Sambutan Hari Belia Negara 2011. Antaranya, Konsert K-Pop “Super Junior M, Karnival Jom Makan 1 Malaysia, Jom Heboh, Pertandingan Kucing Cantik pun ada ;)

ok bai!

Monday, May 23, 2011

Ikea Meatballs Tak Halal? Review Filem Nur Kasih?

semalam terbaca tweet obefiend pasal foodcourt Ikea ditutup sementara sebab kena SAMAK. ya, SAMAK. tapi tak tahu makanan yang mana satu yang nak "di SAMAK" itu. adakah meatballs kegemaran ramai itu? jeng jeng jengggg. muzik nebes.

pastu aku terkekek-kekek gelak baca entri Kak Anna sbb grafik di bawah. dan sila baca sampai abis.


kesian bird-bird itu bertambah angry-nye kat babi. picture kredit to kak Anna.

pagi ni terbaca pulak kat Singapore, Subway & Carl's Junior mereka adalah non-halal. tetibe nebes balik, kat Malaysia? pergi check kat Halal. aku senang je, kalau ada rasa shubhah, was-was and syak wasangka, aku mmg tak makan dah. kecoh. ape kau ingat minum air kencing setan itu halal? eh. #tetibe.

ok bai.

ps : oh lupa, Review Filem Nur Kasih? i mana tgk lagi, dramanya pun i tgk ending dia sahaja kot? tapi aku suka REVIEW ini. haha. k bai.



Tanah runtuh Hulu Langat : Gambar yang sempat dirakamkan sebelum kejadian tanah runtuh berlaku.

Gambar yang sempat dirakamkan sebelum kejadian tanah runtuh berlaku.


comel-comelnye. tgk yang tgh-tgh tu? fuhhh. sakit dada aku tahan sebak. :( tapi takpe, Allah lebih menyayangi mereka.Al-Fatihah kepada adik-adik yang mati syahid. 16 orang daripada mereka.

ok bai.

*thanks kpd yg twitpic. dlm byk2 gambar. ini paling aku tenung lama.

Sunday, May 22, 2011

fakta menarik desperate housewives season 7.

Gabrielle Solis dgn anak sbnr dia, Grace.
Susan Mayer kena pijak orang ramai sampai kidney rosak.
Paul Young dah tobat.
bergenang air mata aku masa ni. boleh?
Bree dengan BF dia yg ntah ke berapa ntah.
i just love 'em!

poyo tak? hehe. balik dari putrajaya terus download sampai season finale. ye, abis season terus aku tgk, mmg jenis tak sabar tgu kat 8tv. mula2 producer kat ini season last utk Desperate Housewives, tapi tak pun. ada dua season lagi. means sampai Desperate Housewives 9. fulamak. dah 5-6 tahun aku ikut series ini ;p

ok bai!

*aku rasa dah sebulan lebih tak tgk wayang. hello, filem kongsi yg konon aku tak sabar tgk tu pun xtgk lg. Shaheizy Sam tu weyyyy ;p

Friday, May 20, 2011

Oh My Kucing!

minggu lepas cuti lama kan, sebab Isnin aku amek cuti. so 4 hari cuti. maka, dari Jumaat malam lah aku kat shah alam. so tetiap malam tido dgn kucing sekor ni. tidor berhimpit. pastu malam tadi mak aku MMS aku gambar ini.

"hai kak kiss. good nite."
"zzzzz...krohhh krohh krohhh."

tgk? dia pergi tido kat baju aku? rindu aku letewww!


ini gambar pagi itu hari. cubaan menyamar jadi cicak.

ok bai!


Thursday, May 19, 2011

The Twilight Saga - Breaking Dawn

ada tak aku update kat sini aku baru lepas download novel The Twilight Saga - Breaking Dawn? dah kat sebulan kot, aku baru baca 14 muka surat?

ke kena ada cadar macam ni?



siap download aplikasi ke hp. tapi, ntah bila masanya rajin nak baca. ;p

ok bai!

adik aku #retis? dan benar kah #retis je main twitter?

tak paham. tak paham. tak paham.

ari tu adalah ternampak satu status rakyat FB, berbunyik "asal nak suruh aku follow twitter kau, kau artis ke?"

tett!

so, 200 Million twitter users di muka bumi ini adalah #retis? so aku ni #retis? hiks hiks hiks *gelak gedik*

baca balik apa itu Twitter :

"Twitter is a website, owned and operated by Twitter Inc., which offers a social networking and microblogging service, bla bla bla.....

it is just another social networking lah. but, in a better, cooler, faster, cutest way!

aku dah ber-tweet since august 2008. cuma since aku dah makin muak dgn ke-annoying-an fb, dan juga ramai dah kawan-kawan sengal aku dh terpengaruh ber-tweets. aku mmg lepak situ. at least dpt lari dari meng-approve exschoolmate-yang-tak-pernah-bertegur-tetibe-nak-add. hikhikss. *gelak gedik lagi*

siyes. twitter byk merapatkan silatulrahim aku dgn kawan-kawan. syok! siyes syok. selalu buat aku gelak2 n senyum2 sorang. gile.

juga byk ajar aku bersyukur. cth, bila aku lapar, ramai yang lagi lapar dari aku.

contoh, ok. contoh. ;p

dan, di twitter anda jarang dpt berita palsu spt di FB. sibuk share link padahal cerita palsu. LOL.

and, ko pk kije aku stalk artis je ke? mmg la ada artis yg aku minat aku follow, tp xde lah sampai xde life duduk hadap artis? mcm kau online fb duduk depan pc, kutuk2, komplen2 orang aje? pppuih!

aku bukan nk poyo kutuk fb, kire mcm baru nak up lah men twitter. aku cuma benci lah org prejudis ni.

hari ni beday adik aku, dan boleh plak di twitpic yg konon die tu retis nama masuk wikipedia. apakah? "Suffey - Drummer Vital Feuse" konon. haha. (minggu depan gaji aku banje makan ye, tiket Incubus mahal lah! ;p)

zoom in kalau rajin.

dan akhir skali, aku suka bila baru bangun awal pagi, timeline dah dipenuhi dengan ucapan selamat pagi! good morning! best tahu. sgt memotivasikan aku. lagi bila Kimora tetibe cakap melayu "Selamat Pagi, Saya Sayang Kamu". alah. lupa plak nak print screen. ;p

ok bai!

ps : sorry malas nk bg my tweethandle di sini. aku bukan #retis pun nak suruh org follow. tettt!

pss : eh aku mmg tgh private album gambar kat FB, jgn nak sentap aku block kau. sekian.

psss : secool-cool twitter, cool lagi tumblr :D

Wednesday, May 18, 2011

Angry Birds RIO - Update May 2011 (Beach)

siapa kaki lempar burung kat babi-babi hijau..angkat keyboard!

(qist ko jgn malu-malu mengaku ek!)

ok sejak pakai 'semak-fon' ni, dan setelah dipengaruhi Iqbal Radzuan dan Kekasih, (cewah ayat...hai Fad!), aku mmg dah ter-addicted ngan Angry Birds. kalau main, ntah berapa kali mencarut "babi punya babi!"

ok tujuan sbnr adalah utk untuk umumkan bahawa soon, ya, soooon, Angry Birds Rio akan di update! weee! bayangkan, aku dah abis kijekan semua level Angry Birds Rio ni sejak awal April, nak tgu update Mei 2011 sikit punya lama daaaa... Angry Birds versi Rio lebih kurang ajar ok. siap ada monyet menari2 lagi wtf! ok ini spoiler nya :

tgk, babi dan monyet bersekongkol di tepi pantai.


ok bai!


30 Seconds To Mars untuk MTV World Stage Live in Malaysia 2011 di I-City Shah Alam!

di i-city shah alam? kenapa?

terkejuk jap membaca tweet tghari tadi. bygkan, 23 July Incubus, kendian esoknya 24 July MTV World Stage, 30 Seconds To Mars plaaaaaaaak kan? kan dah aku dlm dilema. Brandon Boyd vs Jared Leto.

buat masa ni, ini sahaja info.

Date: 24th July 2011 (Sunday)
Venue: i-City Shah Alam, Kuala Lumpur, Malaysia
Line-up: 30 Seconds To Mars, Pop Shuvit. More to be announced soon.

thanks to Junk Online.

ok bai!


Monday, May 16, 2011

Nur Kasih The Movie, 19 Mei 2011

suka!

spt biasa, jgn expect lebih. kita biasa-biasa je, ilep je. nnti takut kuciwa, pastu nak komplen hasil seni orang mcm lebih-lebih. ok. dgr2 cerita movie Nur Kasih ini tidak akan disiarkan di Astro First. bagus. asik mengkayakan orang astro sahaja.

patutlah kutipan filem melayu makin kureng. dgn cd pirate nya lagi. dang!

ok bai!




Saturday, May 14, 2011

Hai Blogger!


blogger bengong, aku pun bengong tatahu nak bebel ape sini, hihi.

ok bai!

ps : kat FB pun aku sempat check-in makan je, mesti geng FB kate Balqis tu takde kije, makan je kije. haha. pergilah mam!

pss : (mam : makan)


Saturday, May 7, 2011

last friday.


thanks cik ariesha sofea danial banje lunch.

thanks diri sendiri banje banje 'makan petang'

thanks awe banje makan malam.

baru tahu mmg mencabar ye tugas mandikan baby -_-

dah pandai meniarap skrg?

ahhhh..ketiduran sudah. tapi bahaya dia ni mengigau pukul-pukul orang taw. hahaha. seb baik comel. ikut sape eh? mak kau, eh ke aku?

eh jap, makan malam tipu tu, sbnrnya pizza tu penutup makan malam kami yakni nasi, sup tulang, rendang ayam, dan ayam golek lepastu golek-golek tgk wayang 2 Fast 2 Furious di tv3.

ok bai!

Friday, May 6, 2011

Rosie Tiger adalah FHM Perempuan Paling Seksi di Dunia.

hahaha. bodoh p gelak dulu.

ok lah, bukan Rosie Tiger, it's Rosie Huntington-Whitely, model Victoria's Secret-yang ganti Megan Fox in Transformers 3-dan takde pengalaman berlakon LANGSUNG.

inilah gambar paling sopan aku jumpa. firasat aku merasakan bahawa lakonan dia sure lagi teruk Megan Fox. at least Megan Fox HOT GILAK even tgh berlari ketakutan kena kejar dgn robot jahat. ini dia ni, mcm biasa-biasa je? ;p dah tgk trailer Transformers 3 yg terbaru?

yeah, dia no.1 dalam list FHM 100 Sexiest Women in all the world. maybe lah sbb publitisi lebih kerana Transformers 3 kaan, ok di ikuti dengan :

2. Katy Perry (piiiiwit!)
3. Rihanna
4. Megan Fox
5. Olivia Wilde
6. Brooklyn Decker
7. Marisa Miller
8. Kelly Brook
9. Nicole Scherzinger
10. Irina Shayk
11. Jessica Alba
12. Cheryl Cole
13. Kristen Stewart
14. Adriana Lima
15. Kim Kardashian
16. Mila Kunis
17. Ashley Greene
18. Emily Atack
19. Natalie Portman
20. Vanessa Hudgens

Rihanna tangga ke-3, kalahkan Megan Fox di tangga ke-4? kamon!

Marisa Miller lagi sepsi dari Kim K? Jessica Alba? duhh? Kristen Stewart & Ashley Greene aweks Twilight pun listed! andddd, kenapa kakak aku Mila Kunis no.16? deym?


cuba lagi tahun depan.

tpi nk nak buat kesimpulan, dalam Top 20 di atas, 70% adalah perempuan berambut brunette dan hitam. yeaaah, i mmg tasuka omputeh with blonde hair. ;p

ah kau balqis, emosi. ok tak sabar tgk Transformers 3 dan Friends for Benefits!

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...