Sunday, July 31, 2011

Penjaga Gol Malaysia, Khairul Fahmi sah putus tunang dengan Elia.


bangun pagi (tengahari) Ahad ini, terbaca tweets #khairulfahmi. confirm. komen? no komen. sentap Malaysia kalah kpd Singapura tak abis lagi, ni tambah lg berita terkejuk ini. read this, and this.

cuma nasihat sy to khairul fahmi, now fokus pada karier, mantapkan lagi awesomeness kau sebagai penjaga gol Malaysia.

hihi.

eh sebenarnya ada banyak entri tertangguh.

ok bai!

Monday, July 25, 2011

Kak Anne e-Day

hari Ahad 17.07.2011 yang lalu, saya dan Aket selepas Subuh terus bersiap ke Simpang Lima, Sungai Besar untuk ke Majlis Pertunangan Kak Anne.

ok ini kisah tipu.

pukul 10 baru siap dan kuar rumah ok? hihi. oklah, Kak Anne ni sepupu Farrah. kira kawan kami juge, kiranya sepupu Farrah sepupu kami juga? macam tu. pomboley ;p

perjalanan pergi adalah hampir 2 jam kerana kami tatahu jalan short cut. short cut? potong pendek? wow Kuala Selangor dah ada billboards gitew. makanya, dh tengahari baru sampai. hampir 3 tahun dulu datang sini masa Pertunangan Farrah ;)
ini lah pasangan tunang itu. Kak Anne & Abg Ajin.
tetibe je Cik Akiss ada baby.

petang tu aktiviti tidur secara berjemaah di ruang tamu telah berlaku. konon "tidur 5 minit", pppuih!

lepas mandi dan wangi, kita lepak minum petang dan ke muara sg.besar utk dinner dan pulang melalui highway LATAR, sejam je dah sampai Putrajaya. kalau macam ni boleh ikut balik Sg. Besar selalu, best ;)

Tahniah Kak Anne& Abg Ajin =8) !

ok bai!

*oh btw, Kak Anne ni ada meniaga kain cotton. hari tu aku amek dua helai lagi. hihi. ok meh borong di sini, Hot Cotton Like Wow!

Friday, July 22, 2011

Harimau Mengaum!

pergi tgk bola macam nak pergi pavilion. Shuib mention terus, tak payah nak #anmensi. bahaha!
hi Qi, saya Qis!
hi Drogba!
lokasi sy semalam. sesak an? sampai ke tangga orang duduk, igt nak lepak kat pagar bawah tu, tapi, kang masuk tv kang haa bangga mak aku.
hai Aket, nampak tak lokasi ku di mana? sgt jelas ok bola atas line cuma masuk siket dalam 2-3 inchi pastu kuar balik? tapi takpelah kalah 1-0 pun, at least si Amir tu boleh eksen kat orang kampung masa nanti "hello, aku tekel Drogba sampai tergolek, ko hado?"
akibat duduk bersesak-sesak dengan niggah, i pun nak jadi niggah!

kesimpulannya pemain kita mmg hebak. tabik spring laju-laju. mmg jelas sgt dorang kuatkan bahagian defence sbb bila serang takde orang di atas. hmmmph, xpe. syabas Malaysia!

terima kasih kepada orang yang mensponsor tiket! especially to Eleana Smith dan kerana mem-burn-kan cd lelagu best utk kite, eceh! ;)

ok bai.

*of course ler ticket sponsor, aku Team Arsenal kot? haha.

Thursday, July 21, 2011

Semanis Kurma VS Sepah Manisnya Kurma Ini?

tetengah malam tadi online fb, nampak Ustazah Siti Nor Bahyah update status bahawasanya malam ni Sepah menjadi tetamu jemputan rancangan Semanis Kurma.


teruja ya saya!

hai Manisnya Jep Sepah ini (kiri sekali)


jangan kau datang pakai macam ni sudah ye, ye, ye! -_______-

komen Ustazah Siti Nor Bahyah pasal isu Sepah tiru mereka dalam Maharaja Lawak,

"Alhamdulillah syukur, Ustazah & Ustaz tak berkecil hati pun. Malah gembira sebab Sepah tiru yang baik2. Tiru pendakwah untuk kebaikan. Ada hikmahnya kan. Sentiasa positif ye sahabat fb sekalian."

see, why so serious?

ok, jangan lupa malam ini di TV9, jam 10.00 malam di Manisnya Kurma Ini....? ok salah! Semanis Kurma bersama Ustazah Siti Nor Bayah & dan 'Ling' nya bersama tetamu jemputan, Kumpulan Sepah.

ok bai!

*hai Jepp, betul ke awak dengan Fida? ;8)