instagram akiss

Wednesday, June 22, 2011

Putrajaya Flower & Garden Festival (Floria 2011)

kepada mat bunga dan kak bunga, acara tahunan Floria Putrajaya datang lagi. kali ini dengan tema "Roses are Forever".

iLaik!

ok, untuk sebarang informasi marilah klik ke laman web rasmi Floria 2011, jumpa anda di sana pada 9-17 Julai 2001!

ok bai!



Ammar Rukh Khan Kahwin - Part 2.

sambungan entri INI.

selepas dh kena cubit, kena azan ke telinga dan akhir skali macikku bertindak sbg Gengster Seremban ugut nak kunci bilik, kami pung bersiap dan mandi dan dapat lencana cecomel.

alasan kukuh malas bgn awal adalah sy ni kalau bersiap mmg laju. mandi, pakai baju, pakai tudung, zasss! siap! tak mcm mak aku dan macik aku tu, nak mekap lah, lilit tudung lah. pastu sibuk kacau mak andam ekkk ;p

siapkan mak pengantin.
lencana cecomel dgn pakej duit raya singgit.
hai saya dah mandi. lihat, baju saya matching dengan langsir khemah pengantin. kau ade?
ini gambar kan, assistant aku yg amek. terel an? ini mak kepada assistant aku tu dengan adik beradik dia. cecomel semuanya. ;)

ahah! alasan kedua bangun tidur. laparudin lah of kos. 2 round nasik minyak. yes!
jeling tajam kat cendol kak Lin. oh ye, cendol tu, 4 round.
ape ni?
terkejut taw, amek gambar berdua, tetibe ada entiti muncul dibelakang selepas tgk gambar dalam kamera -___-
hai abang Dafiiiiiiiiiiiiii makan cendol! eh alamak. entiti tu muncul lagi. hahaha. ok hai Fairuz, sepupu dari Cheras. ujung tahun ni majlis dia pula. ;)
assistant aku ni mmg serba boleh. pegang bunga manggar sambil tutup mata. cian die. pastu mengandu kat kite, "kak kisssssss berat taw pokok tuuu."

pokok?

amboi senyum sampai ke telinga?
boleh tuju lagu?
boleh-boleh. kakak ku berduet dgn kasen ku. gambar aku nyanyi sambil kibas-kibas rambut (tudung) masa nyanyi lagu Ella takde org amek gambar. #sentapmaknak
ehem! makan lagi? tahu tak berapa round aku makan nasik minyak. tunggu di akhir entri. buat masa ni, fokus pada baju aku yang sama dengan kain renda meja makan pengantin dan langsir khemah pengantin tu.
mcm biasa. bg yg tak kawen lagi (kecuali macik ku yg bebaju itam tu) pun tewingin nak duduk di pelaminan.
kena paksa kawen dengan orang tuak? eh peace Cik Nin, peaaaace! muda lagi, muda. ini apak kepada entiti (Fairuz) dari Cheras juga. (kirim salam pada cik Zizah. rindu, moga cepat sembuh, dan hai kak Lydia! )
dey!
ni ape? takut aku tgk. pelamin anganku aku musnah?
dengan adik-adik cecomel sesayang ;)
percobaan buat muka gawang. kecuali yg kiri tu, kontrol ayu. hihi.
peace dalam mulut. hai azfar a.k.a ah-jepa.
adik-adik saye.
fizi, jangan pose nak k-pop sgt boleh? ke m-pop 24/7???
yeay! lepas ni sapa antara mereka akan kawen dulu? aku rasa abang Dafi.

Alhamdulillah selamat semuanya. Kak Kis doakan Ammar dan Shila berbahagia sampai ke akhir hayat. nak nasihat pjg2 tak reti sebab ah-kak pung tak kawen lagi. tetttt.

cuma touching sket bila arwah Atuk dan Nenek kita tak bersama-sama kita masa perkahwinan Ammar. sebab dari dulu arwah nenek selalu cakap tak sabar tgk kite kawen kan? ok sedih. dah. dah.

ok sekian. sebenarnya gambar ratus-ratus. gambar majlis bukak hadiah nak tgk gak? xperlu lah. semput aku nk up semua. sempuuuuuuttt haaaa!

ok bai!

#makanwishlist

kelik untuk tumbesaran dan buat wallpaper terus!

ini semua cik epal punye pasal. kadang-kadang TT kat twitter ni agak kuang hajo ah.

ok bai!

Tuesday, June 21, 2011

Ammar Rukh Khan Kahwin - Part 1.

kejadian minggu lepas 11 Jun 2011. sepupu terapat kawen, si Ammar (abang Mirul Lambung). walaupun dia abang mirul, tetap dia muda 2 tahun dari aku. ni kira langkah bendul jugak ke ape? ;p

Ammar ni anak abang mak aku, pakej dengan jadi ibu susuan terus. dah lah kawan sepermainan aku sejak kecil, mmg dah mcm adik beradik pun, kalau balik kampung beraya kitorang ni mmg abang dan kakak kawasan lah kan. aku 3 beradik, mereka 3 beradik. mmg 6 Jahanam. ok, maka wajiblah datang ke majlis ini.

ok majlis hari sabtu, khamis kami dah sampai. tlg apa yg patut. meriah uolls! macam hari raya! sukaaa! makanya hari khamis tu half day. balik keje terus zasss Taman Rasah Jaya.

panggil Ammar Rukh Khan sebab dia ni mmg kaki hindustan. mmg setiap filem Shah Rukh Khan tu celah gigi dia je. ok proceed gambars!

kudapan. beli sebab dpt bekas cecomel itu.
hantaran dah siap, dinding pink itu cantiaaaak! hai Fizi K- Pop.
lepak belakang rumah untuk mengelat. ok malam jumaat tu ada majlis doa selamat. selepas majlis doa selamat, geng pasang pelamin sampai ;)
gambar sebelum.
gambar ketika. hai abg yg rambut pjg tu!
gambar selepas. jangan nak seven seven sangat.
jam 2 pagi, dengan masih berbaju kurung kerja nya saya menginaikan si Ammar. lihat, mata masing-masing dah hampir menutupinye puwwwwn.

seb baik 3 jari je. kalau Ammar ni pengantin perempuan acane? siap nak lukis bunga2 acane?
yoga inai secara berbaring. goodnight. tido bersepah depan pelamin.
pagi-pagi jumaat bangun terkejuk. "eh pahal berdarah, takkan korep idum sampai darah?!"

stupid.

bukan pengantin je kena siapkan. adik pengantin pun kecoh. "smart tak mirul sampin mirul kak kis, elok tak baju ni, ok tak butang ni? matching tak sampin??"

ok siapa yang bernikah skrg ni? *sinsing lengan baju*

drift ke P.D untuk sembahyang jumaat dan majlis nikah. masa otw ke P.D ni ntah berapa kali makcik aku kol, "jgn bawak laju2, jgn bawak laju2 Mirullll!"

-___-

selesai solat jumaat. masa utk siapkan pengantin lelaki. rupa-rupanya takdak mak andam. belah pempuan je ado. maka...
moment yang mahal. jarang berlaku. adik sapukan Tancho pada rambut abang. comel je.

kendian utk touch up si Ammar, aku lah jadi Kak Andam Terjun. tak pasal-pasal kena ikut naik kete pengantin utk touch bedak si Ammar ;)
bawak bertenang kejap.
minum sirap kejap.
iklan kejap. Makcik Ku dan Mak ku.
yeay dah selamat dinikahkan!
lek lu sap kok lu.
ewah Makcik Ku? cantik spek? ;p
jumaat malam belanja Fizi K-Pop kfc selepas merempit ke bank berdekatan. pastu lepak umah je sbb byk kije nak buat. cehh padahal lepak amek gambar dengan bebudak.
assistant aku. rajin beteiii die tlg amek gambar ye. ;p
BAMMMMM!! amek kau flash. buta aku kejap.
lihat. ada gaya, sampai menyangkung amek gambar ;)
hai abang Dafiiiii, ala... Dafi? "tak sengaja...lewat, depan rumah muuu.." padan muka adik aku. aku suruh budak2 tu panggil die Dafi. lol. lol. lol.

malam tu melepak sampai 2-3 pagi. besok adalah majlis persandingan. tahu pukul berapa kitorang bangun? kat kul 11 pagi. itu pun selepas kakak aku azankan kat telinga, siap nak baca yassin. makcik aku masuk bilik siap cubit-cubit aku dengan mirul. last - last, dia duduk depan pintu "korang jgn sampai aku kunci pintu bilik ni sampai malaaaam...haaa."

ok kisah majlis pernikahan adalah akan di sambung di Part 2.

senafas je aku update entri ni. semput...haaa...!

ok bai!