Monday, December 31, 2012

andai ku bercinta lagi :')


AWEERA




AWEERA 


JASPER HALE


AWEERA


JASPER HALE.

ok dah. hahaha. andai ku bercinta lagi masuk AJL, yyyyihu!

ok bai!

ps : 2013, Please be good.... *PANGGGG!!*

Friday, December 28, 2012

malam jumaat terakhir dua ribu dua belas :)


uniform khamis siang sampai malam. dasar.



makanan paling bahagia :)

sebenarnya dah lama tak masuk masjid (lama atau kampung) since aku dah takda kampung like 10 years ago. ya, masjid lama/kampung yang aku last masuk pun masa arwah nenek aku meninggal. masjid kampung cheng, banyak juga kenangan dulu dengan arwah atuk pun. :)

so malam tadi cik Nani bawak aku dengan Ket pergi kenduri aqiqah anak buahnya si Nabil kat Serdang. masa mula-mula masuk tu kan, datang perasaan yang macam-dah-lama-tak-rasa. lapang. aman dan "bahagia". tak tahu kenapa. mungkin suasana kampung kot, tak macam masjid yang moden-moden kat putrajaya tew :')



so yeah, hai? wahahahahahah! masa ambil gambar ni memang gelak sembur sebab, hoi? acah-acah baiknya muka? .

sebenarnya aku banyak nak update. gila kau lagi tiga hari nak masuk 2013 T_T

ok bai!

ps : entri huru-hara tak ending ntah apa-apa, maaf :3

neon yellow





si gila tukar obsesi warna lagi.
ok bai!

Wednesday, December 19, 2012

Big Bad Wolf 2012

 
first round. sampai dua pagi.


second round. tak tahu pulak counter close jam sembilan malam T_T 

harap ada third round :') 

ok bai!

ps : semoga bapak aku cepat keluar wad. hati banyak susah :/

Monday, December 3, 2012

perihal kekasut.


koleksi flats terbaru.  sekadar hiasan.

ok bai!

Gangnam Style 1 Malaysia


kemho di tandas ofis seawal jam nam patploh pagi! saya pilih baju kuning kerana harimau malaya menang dengan indognesia malam semalamnya, yay! 
tak, sebenarnya tak tahu pun ada sesi gangnam untuk pagi itu. kalau tak lama dah aku hafalkan step dah kalahkan ahso-ahso ini kakaka! terel woi habis satu lagu dorang hafal step! patut peha semua selim-melim!
 
hai. yang kuning tu. i mean yg belon besar michelin tew :3
hai? :3 kakakaka! yayy kaki aku tampak panjang, terima kasih kepada diri sendiri yang jongket kaki!
terima kasih mr.photographer :3

paling keji punya komen dari mak aku : "ingat berjoget kurus, ni gemuknya angah".

-_-"

rindu pulak zaman busy hari-hari training "Beat It - Michael Jackson", memang berat turun sampai 51kg. nipis gila woi! :3

dianggar lebih kurang 16K tetamu-tetami yang hadir join ke event tarian satu malaysia ini di putrajaya. sekian.

ok bai!

Thursday, November 29, 2012

Projek Mengecat Separuh Bilik :3

upacara mengecat ni sebenarnya berlaku pada 8hb November 2012, petang balik kerja dengan tak mandi terus mula mengecat dinding putih bertukar biru laut. tapi, tak tak satu bilik lah, separuh, you know separuh? 

aku cat separuh sebab saje nak gelapkan satu side bilik. kan dah cerita dulu, aku mengalah ambil master bedroom, sebab aku dengan Aket berebut bilik kedua yang lagi comel dan cukup-cukup elok keluasan dia. master bedroom macam besar, dan banyak ruang lagi. jadi rasa sedikit 'kosong' di situ. :p

lepastu Aket ajak keluar, makan, karaoke etc etc. nampak betapa gagahnya Balqis dah penat mengecat balik dari kerja boleh keluar makan dan memenuhi jemputan menyanyi, kekeke. maka, tadaaa!

kacau cat menggunakan chopstick because i can ;)
ini warna sebenar. ekceli nak biru yang nak ke purple tew, tapi habis pulak. oleh kerana sikap kurang sabar Balqis, maka ambil apa yang ada :')
  
towel, kerusi, laptop, vitagen. #deep
 
ya! nampak tak tikar getah baru teww? dari pink bertukar kelabu. petang isnin sebelum cuti deepavali aku pasang sorang-sorang. hebak tak, hebak tak? 

kemho :3
casing lilin dibeli di times square dgn Nani, santek hangak!  

ni tak sepenuhnya ambil gambar, nanti ada masa aku ambil the whole bilik, ye? gambar bantal busuk biru letrik pun nak tunjuk sini, yer tak? so bilik masing-masing dah kemas lengkap, tinggal nak kemas elok ruang tamu dan dapur. ececeh ;)

ok bai!

Wednesday, November 28, 2012

vanilla coklat nakal

owh, baru ku tahu (slowpoke seperti biasa) di mph dah boleh dapatkan buku dari sang freud press, selut press, dubook press etc etc selain fixi


baru sahaja membeli dua ini, Nakal - Aloy Paradoks, dan Langit Vanilla - Wani Ardy, which is dah lama nak tapi malas betul nak order online apatah lagi nak ke event-event yang menjual buku ni. aherherher. so, yay! 

"Sang Separuh lelaki baik, tapi prinsipnya lemah, tanggungjawabnya samar " - Wani Ardy.

betul-betul buat aku senyum sinis hari ini.

ok bai!

Tuesday, November 27, 2012

kata-kata memecah hati into pieces

hidup jangan jadi kaca, mudah lukakan orang tapi bila sendiri jatuh terus pecah berderai.

- Namme Walker, 2012.


ok bai.

Friday, November 23, 2012

Breaking Dawn Part 2!



so, yeay! malam tadi tengok dengan Aket. ya, memang kalau tengok twilight kena dengan Aket, dah 4 tahun begini. so malam tadi last lah tengok twilight :')



seperti biasa, bila kita dah baca buku dia, dalam movie jalan cerita rasa lajuuuuu sangat, tak puas tengok walaupun 2 jam, dan memang nak tengok untuk kedua, ketiga dan keempat kali macam yang Part 1 hehehe.

masa ending, Bella playback balik first day dia jumpa Edward, kena tinggal, hampir mati, masa wedding, masa honeymoon, masa melahirkan Renesmee..masa tu kan, nak bergenang jugak air mata :')

:')

jujurnya, aku suka Twilight ni sebab kisah cinta Bella & Edward dan betapa seronoknya kalau dapat jadi vampire yang power teww (kecuali bab bersinar di bawah cahaya matahari). 






forever.

ok bai!

Sunday, November 18, 2012

4 Hari Lagi untuk Breaking Dawn Part 2, OMG!

so, ini sedikit gambar mereka-mereka di premieres Breaking Dawn Part 2 sekitar LA - London - Madrid :')






tik sibirnyi!

ok bai.

Monday, November 12, 2012

apa tu monday blues?

aku tak paham betul dengan konsep "monday blues", kakaka. bila nak hari isnin je semua nak mengadu "ah malasnya nak keje..monday blues"

aku ni sebenarnya dari sekolah jenis tak sabar nak isnin sebab tak sabar nak jumpa kawan-kawan! sampai lah sekarang ni. walaupun kadang-kadang weekend kau best dan "havoc" cemana pun, aku tetap jenis suka isnin. nasib baik adik aku pun berpendapat sama dengan aku. come on?

macam aku hari ni, seronok ja walaupun semorang cuti sempena esok deepavali, aku dengan riang ria pergi kerja dan pagi-pagi ke cimb untuk buat kad bank baru, untuk kali keempat..tahun..ini. aherherher!


ini masa kahali kehitiga kehilangan, 25.09.2012.


kahali kehempat, 12.11.2012! kakaka! 

so? why so blues? awak team the blues ke yang seri dengan liverpool malam tadi? *tetiba*

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...