Wednesday, February 29, 2012

This Means War!

malam semalam adalah hari di mana hari pertama dalam hidup Balqis Abdullah tengok wayang sorang-sorang. weeeeeee!

perasaan senang hati yang tak dapat nak di bayangkan. :B

ramainya lah tak percaya aku g tgk sorang-sorang, tak caye tanya adik aku si Cupi, sbb dia dtg Alamanda kejap malam tadi. ok ini lagi ini bukti dia :


dan, movie yang bertuah tersebut adalah, This Means War.

ini!

duduk sorang-sorang kat umah masak popcorn sambil berjoget this is how we do it.



tanpa disedawi, diwi-sendiwi di-spy :B


comel oi kak reese witherspoon, ntah bila dia tak comel ntah.


aku rasa ini scene aku gelak teruk.

saya bagi 4.8/5.00 bintang, kalau boleh nak bagi 5 terus. pergilah tengok sendiri, di jamin gelak.

ok bai.

Tuesday, February 28, 2012

30 Questions Challenge!

  1. Who are you? Names, nationalities, and virtually any other socially-defined attributes do not count. Deep down, who are you?
  2. Why my last relationship ended.
  3. How i’d spend ten thousand bucks.
  4. What i want to be when i get older.
  5. Favourite place to shop at.
  6. If you had to spend a day not using any technology, what would you do?
  7. Favourite song of the moment.
  8. Concerts i've been to.
  9. Last Awkward situation you were in
  10. Favorite football club.
  11. What’s your sign?
  12. Future names of your children.
  13. What is your favorite flower?
  14. What is your relationship status?
  15. A book you want to read/have recently read.
  16. What do you want to major in?
  17. Would you date an 18-year-old at the age you are now?
  18. Your reflection in the mirror
  19. Things you like and dislike about yourself.
  20. Who are you looking forward to seeing.
  21. Who was the last person you had a deep conversation with.
  22. Weird things you do when you're alone.
  23. Are you an organized person?
  24. Your opinion on cheating on people
  25. When was the last time you were nervous?
  26. Do you consider yourself to be lazy?
  27. If you could choose to stay a certain age forever, what age would it be?
  28. What is your favorite form of exercise?
  29. At what age did you become an adult?
  30. 5 things you want/ need to buy.


tiada syarat ditetapkan,terpulang nak update macam mana, 1 hari 1 soalan, 1 hari 10 soalan pomboley :) sekadar isi masa lapang dan cari sebab nak update belog. sesiapa yang buat meh la tinggalkan link belog awak :)

ok bai!

tahun baru cina di melaka.

ini entri tertangguh ni. ok last raya, kitorang balik kampung. jalan-jalan, lawat kubur atuk, singgah rumah atuk sedara, pastu lepak seremban.


dengan bangganya, kampung cheng kita dah ada mcd dan tesco. lewls, ni kalau arwah atuk dan nenek ada ni, mau aku seret ajak lepak mekdi. :') credit pic.


spek baru kedai, songlap dekat padini ioi. terasa diri kacak macam jamal abdillah. mih mih mih


ini atuk sedara. ntah apa pesen pakai topi jawa. cantikkan kaler rumah dia. haih, hilang rindu pada arwah atuk bila jumpa dia :)


mendaki fort a'famosa seperti biasa.


cuba teka onggiler ni tiru siapa?


bahahah! sorry dik, kuku kau pun tak tentu sama dengan edward cullen. bye.


merenung bumbung dengan omak.


batak.


seronok jln2 masa raya cina di melaka adalah banyak tanglung, lantern bertebangan di mana-mana, dan of kos bunga api :)

cak!

ok bai!


Monday, February 27, 2012

Hello Ming n Aoki!

okay, sebelum aku teruskan dengan entri ini, untuk pengetahuan semua kucing lama aku, si Mei Mei dah takde, i mean dah arwah. sejak bulan 8 tahun lepas sebenarnya. baru hari ini, aku baru mampu nak buat entri pasal kehilangan Mei Mei. entri INI, adalah entri terakhir Mei Mei.

selama ni, asal nak taip pasal Mei Mei, aku nangis macam ape ntah. setiap kali tengok gambar, tiap kali cerita pasal Mei Mei dengan mak, aku nangis. adeh. Tuhan saje tahu macam mana pedihnya bila Mei-Mei tak balik-balik, dan akhirnya aku dengar jiran kata dia mati.

:'(


jadi, akhirnya setelah meroyan berapa kali ntah kat twitter, sampai kawan-kawan selalu twitpic gambar stray cats, mana tahu aku nak bela. akhirnya, aku dapat gak meng-adopt anak kembar. thanks to petfinder. :)

sebenarnya hari-hari aku mengadap website ini, sampai bos aku cakap "eh kau ni asyik-asyik gambar kucing, minit mesyuarat tak siap-siap?"

zZZzZzzz...

ok ini lah Ming & Aoki. nampak tak betapa bajet Kimora-nye aku?? hahaha. sebenarnya dah 2 minggu bela, namapun tukar-tukar. Mak aku lah, kejap Ariel, E.T, lah. paling teruk semalam dia nak bagi nama Hermantino dan Hermatiyes.

-___-"

Ming : Hitam Putih, Aoki : Comot macam lepat pishang. kah kah kah.
peristiwa kepala termasuk dalam kotak. masa ni aku gelak-gelak tanpa tolong dia pun. sebab aku terbayang Mr.Bean masa kepala dia termasuk turkey. lewls.


ok sumpah nakal nak mapuh. tahap aku google "anak kucing hiper-aktif". bak kata Iz, mereka dalam Fasa Monyet. bahahaha! paling teruk kaki aku habis calar balar, jenis tak boleh tengok benda bergerak, lutut aku, siku aku, kaki, jari-jemari aku yg tengah menaip pun dia terkam, adoi.


monyet.

tapi lihatlah betapa ayunya dia bila tidur. purr purr purr.

ok bai!


Are you an organized person?

ughhh.

saya-jenis-campak-semua-benda-dalam-handbag-dan-bila-barang-hilang-saya-akan-buang-semua-isi-handbag.

hehehe.

ok bai!

Sunday, February 26, 2012

Ulangtahun Ke-5 Percintaan.

25.02.2011, cukup 5 tahun berkhidmat sebagai penjawat awam. begitu juga persahabatan dengan Aket, Farrah, Wani :)

jadi, kami keluarlah makan-makan di Redwok bagi meraikannya. Maaf tak banyak gambar kerana kami sibuk main masak-masak :B

antara bahan-bahan mentah.
bahan perencah. ape ntah.
kak wanie dah mula memasak.
rifqi yang sedikit eksen bila dah boleh berjalan, kih kih kih

kan tak banyak gambar kan. hahaha. nampak sangat sibuk menjoyah. next time di-event sesi bertukar hadiah amek gambar banyak-banyak ye :)

dengan ini saya mengucapkan "selamat maju jaya, cepat naik pangkat, lulus exam cepat-cepat, dan semoga persahabatan kita sentiasa dipanjangkan dan diberkatiNya, i love you all ketat-ketat :)"

ok bai!

ps : kak iza, we miss you :)

Wednesday, February 22, 2012

vanilla coklat!


jenis aku yang jaaaaarang atau tak tahu bila kali terakhir layan drama melayu bersiri, tetiba tersangkut dengan drama ini, Vanila Coklat!

sebenarnya baru 3 kali tengok je pun ;p first time tengok masa cuti 4 hari 2 minggu lepas. yalah kalau dah kat shah alam tu, apa mak aku tgk, aku tengok.

kesimpulannya di sini aku tengok sbb aku sangat tersuka dengan kecomelen teruk si Izara Aishah, bukan Aiman Hakim Ridza (Amir) ye, sebab hati aku masih ada pada.....

Redza Minhat. *cekik diri sendiri dan pengsan*

ok bai!

Weird things you do when you're alone.

ughh, play music really loud and sing loudly. is that weird? nay?

ok bai.

Tuesday, February 21, 2012

Who was the last person you had a deep conversation with.

siapa lagi kalau bukan Aket, sengal-sengal budak ni pun, dia lah juga tempat mengadu, dialah yang paling kenal aku antara ramai-ramai kawan, boleh kata 90% kenal lah!

:)

ok bai!

Who are you looking forward to seeing.

my family?

Things you like and dislike about yourself.

i love my hair so much, i hate my skin and my small teeth.

Your reflection in the mirror.

messy eyebrows, eye bags, not so small nose, small pale lips, moles. zzzzzz, sleepy poker face.


ok face.

Would you date an 18-year-old at the age you are now?

tahun ni aku dah nak masuk 28 siak, kalau merujuk kepada soalan di atas, 18 tahun? 10 tahun muda dari diri ini? 3-4 muda tu pernah lah. 10 tahun? nay.

ok bai!

What do you want to major in?

Psychology.


Monday, February 20, 2012

A book you want to read/have recently read.

selepas menengok sneak peek tersebut, aku sdg repeat balik membaca Breaking Dawn semula. Cuma sekarang busy teruk, sampai fobia nak pergi ofis, boleh?

ok bai!

What is your relationship status?

NEXT!!



ok bai.

Thursday, February 16, 2012

Wednesday, February 15, 2012

takuit!

hai, dah lama tak menulis entri luahan rasa dari hati ke hati. gulp.

ok, benda ni dah lama, tapi selama ni aku boleh handle, sebab nak sedapkan hati dgn berkata dalam hati "oh kebetulan.."

tetapi!

start semalam, aku freaked out!

like, the hell mengg? why me? why him? why her? sampai aku rasa hidup aku diperhatikan. siapa aku keluar with, siapa aku minat, apa aku makan T_T

ke aku ni je overreacted?

kadang-kadang terfikir nak delete twitter, bbm, and blog kesayangan ni, tapi...tapi saiyangggggg *suara Saleem*

ok lemme clearkan sedikit situasi. macam ni, pernah tengok movie The Roommate (2011)? siapa pernah tengok, tahu tahu perangai si Rebecca tu macam mana?

"a deep-seeded psychosis"

ok, takde lah 'psaiko' tahap nak bunuh kucing aku, 'literally' ok. mungkin korang tak paham, tapi cukuplah si Aket paham, malam tadi tahap macam nak tarik-tarik rambut sendiri macam onggiler sambil jerit "kenapa akuuuu Ket, kenapaaa..aku ni siape je, kalau lepas ni aku suka Hamid Gurkha, dia ngorat Hamid Gurkha tak?? :( "

hi 'Rebecca', please, get your own fucking life. or at least, go find yourself, aku rasa kau ada personality disorder.

seriously.


ok bai.


Monday, February 13, 2012

Breaking Dawn Part 2 Sneak Peek!!

cantik. gila. Bella dalam pantang. maigad.

ok bai.

Tuesday, February 7, 2012

Chap Goh Meh dengan Khairul Fahmi Che Mat ;p

cuti thaipusam sedara datang seremban. panai-pandai je aku tukar tajuk chap goh meh -_-". jadi bawak lah macik jalan-jalan, dia request nak pergi pyramid.

twtup tidur. kikikik jahat gila letak gambar tak jadi, matik mak maghah kalau nampak :P
macam.... k takpe.
akiss tiger dengan mirul lambung.
tengok permainan niiii, zaman aku dulu penguin naik tangga, sekarang angry birds naik tangga. :8B
anak kedua memang ada perangai cacat buat perangai memalukan di khalayak ramai. contoh picit ayam ini bagi memekak. kah kah kah. lupa nak bagitahu, semalam sepupu datang tanpa yang bongsu. adik aku yang bongsu pun takde sebab ada company trip ke Beijing. :)

OK!! masa yang dinanti-nanti kan. setelah makan besar abang long kawasan belanja, kitorang cuci mata tengok main ski.

MAKA! tadaaa!

apek, wan zack dan mirul lambung. :B

nasib baik keluar dengan sepupu lelaki, takde lah segan aku nak kejar bergambar, i kan pemalu? *pattd*

thanks apek kerana sudi melayan peminat seperti kami yg siap request ambil gambar dua tiga kali. selamanya harimau malaya :)

ok bai!


twtup sedetik lebih dari bb ke bb.

last sundae, selepas pergi kenduri dekat bukit raja, sy terus terbang ke kl. lama rasanya tak lepak kosong kat sana. lepak kosong means lepak jumpa kawan. selalu mesti ada urusan. lepak dengan yapkwanseng ang the gang lah, siapa lagi.

lepak dolls store pastu ke fifteen tengok man.u vs chelsea. memandangkan ketiga-tiga mereka in adalah the blues, maka aku mlm tu tolong support chelsea juga.

kenapa twtup sedetik lebih. sebab dalam kereta ntah berapa kali ulang lagu sedetik lebih. i donno wai.

rooftop bb ;)
tapi tak boleh lawan nasi lemak usop :')
ok.
team bb. aku pun dah kena rasuk join team bb. mula-mula siap kena hentam kaw-kaw "oi ko dah pakai BB? kata budak-budak je pakai BB?"

*zZZZzzZZZzZZz*

tadaaa! matching dengan pavlova. kih kih kih. kalau ikut nafsu, nak pakai yang up-tak-nak-kalah punya phone, tapi memandangkan aku ni sejenis makhluk careless nak mampuih. maka, simpanlah niat baik kau itu. cukuplah merasa sakit jiwa sekali hilang henpong riban-riban :)

ok bai!