Saturday, June 30, 2012

Pesta Buku Selangor 2012


JOM!

*updated*


ini beli di MPH, last friday punya :p


antara hasil tangkapan di pesta buku. kenal Hadi via blog (adik beradik Blog Anak Mat Nor) dan kendiannya kawan di twitter :3


ini semua hasil tangkapan. tujuan asal nak beli bukufixi yang baru Hilang dan Murtad. tapiiii, bila dah sampai booth...rambang mata! akhirnya spent over 100, dapat lah mug KOPI :3

setakat ni aku baru baca dua, Kelabu dan Licik. dua-dua best. aku ni bukan minat novel, sangat. since pengunaan bahasa dalam bukufixi ini jenis slumber santai  giteww, maka :)

looking foward utk membaca Murtad, Zombijaya, Jerat, Bisik (Bisik ni dah beli masa Hari Belia lagi) dan DVD Kopi!

ok bai!

Wednesday, June 27, 2012

"TIDAK BERPERANGAI PELIK"



kadang-kadang mengiau, gelak mengilai, suka buat bunyi-bunyian seperti "khhhh khhhhhhh", kadang-kadang menyamar jadi sofa, suka lepak dalam peti sejuk, kadang-kadang sedih tanpa sebab, suara kadang-kadang macam ning baizura kadang - kadang macam nora danish zzZZzz

ok bai.

Tuesday, June 26, 2012

Previously On Desperate Housewives...

akhirnya, tamat sudah 8 season Desperate Housewives :') sebenarnya sy dah tengok dalam bulan lepas, tapi hari ini baru berkesempatan/teringat mengupdate sbb semalam tv pasang season 5. 

semestinya lah bila ending tu TERmenangis. 


episod-eposod terakhir yang sangat depressing


that moment. nenek McCluskey ni mati, in real life pun dia mati sebab kanser tahu tak? how ironic.


dan tahukah anda, Mike Delfino punnnn mati? ya, mati kena tembak dengan 'Along', kerana si Renee, depan rumah sendiri. sangat. sedih. tengok. anak. dia. dan. Susan. :(


masa episod last, masa ni Susan drive, dia orang terakhir keluar pindah dari Wisteria Lane, setiap satu 'roh' penduduk sini muncul di tepi jalan. (kecuali Edie).. masa ni kan, mmg sakit tekak tahan nangis :'(


bye handsome-handsome semua. kih kih 


goodbye forever, desperate housewives!

ye, sejak 2004 tengok series ini. masa zaman belajar dulu mmg konker bilik TV sebab nak tgk ini lah. sebenarnya banyak gila 'pengajaran' dari series ini dari segi hubungan suami - isteri- kawan yang susah senang bersama dan berkorban untuk orang tersayang, aww :')

how i wish mereka sambung ke musim 9,10,11,12,13 dan seterusnya sampai mereka tua hahaha. sebab ku rasa dorang ni si Gabrielle, Susan, Lynette, dan Bree betul-betul 'wujud'. 

ok bai!

Thursday, June 21, 2012

Twilight : Breaking Dawn Part 2

  kenalkan, budak-budak vampire baru yg dari negara - negara lain
 kenalkan, renesmee cullen :)
 oloh besar dah anak apak!
bella "garang" cullen



diz gonna EPIC! cullen + werewolves vs volturi! ini dia punya full official trailer :3


:')

ok bai!

hari itu


gemuknya tangan Aket :')

Friday, June 1, 2012

kenana!

a note to self. or, random :8)

dalam hidup...

kena banyak senyum.

kena banyak ketawa, kikikiki.

kena tak boleh kedekut.

kena mudah memaafkan dan let go.

kena kekadang belanja diri sendiri makanan mahal dan sedap.

kena banyak membaca.

kena jaga hubungan sesama manusia.

kena pegang janji. amanah.

kena jaga batas-batas agama.

kena jaga hati jangan bagi busuk, ejas kasi bersih.

kena sayang mak apak adik kakak abang.

kena sayang kucing.

kena sayang tumbuh-tumbuhan.

dan akhir sekali akiss,

sampai bila kau KENA tidur jam limanam pagi dan pasang lampu?

vampire my ass.

kih kih kih kih.

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...