instagram akiss

Tuesday, July 31, 2012

Friday, July 27, 2012

R.I.P Robsten

cerita Kristen Stewart curang dah tersebar since dua hari yang lepas. mula-mula, as a kipas susah mati Robsten, aku tak nak percaya.  anggap photoshop je gambar tu. sampai bergaduh dengan Sahar kat twitter. geram. hahaha. semalaman aku fikir. susah nak percaya sbb baru tgk dorang kat Teen Choice Award.

so bila pagi ni baca yang Rob dah moved out, dan tgk gallery gambar tersebut.. aku baru dapat terima kenyataan.

:( 

how could chu Kstew.  aku tak salahkan Kstew 100%, si Rupert tu yang jahat, dah ada family anak dua pun gedik lagi. haih. cemanalah tu nanti masa Breaking Dawn Part 2, November nanti?


:'(

ini masa Teen Choice Award itu hari. 


 ini desktop kat pc ofis sy.


dan ini background twitter sy.


R.I.P

masalahnya nama FB aku pun kena tukar jugak ke cemana? lewls.

ok bai!

Friday, July 20, 2012

puasa!

malam tadi lepen mamak kembar tanpa sebab. tanpa sebab kerana tetweeba orang ajak so terus keluar tanpa mandi. mampu? 
 tema malam ini adalah merah putih hitam. selamat datang Aket to instagram! #rhyme
paling handsome.

tahun ni raya di rumah baru , jemputlah datang ke rumah berbuka bersama? SELAMAT BERPUASA SEMORANG! :)

ok bai.

Monday, July 16, 2012

selamat hari birthday yang happy dan pelik :3

dah menjadi seperti acara bulanan, kami akan raikan perut kami dengan sushi, iloike! so plan dia macam bercelaru sikit, sepatutnya hari selasa. tapi tangguh hari Rabu, kebetulan esoknya beday si Aket. maka, aku ingat nak celebrate kecil-kecilan lah belanja budak ni sushi dan beli kek, siap dah msg si Daos. 

pastu tibe petang tu Farrah text cakap suruh teman dia tidur dekat Hotel Pan Pacific. ok. ayat dia, teman tidur. maka, takda masalah sebab lepas sushi, g  pan pac. dan, kebetulan juga, rumah kitorang ada kes paip pecah, plumber tak bagi guna bilik air malam tu, so..memang..snap! seb baik ada tempat mandi lah malam tu. cuma nak celebrate beday Aket mmg tak dapat lah, sbb takut terkejar-kejar. so....

pergi sushi, tanpa mandi. 

pantun dua kerat.

rajin an?
weee! tamak, semua nak order dua set, pastu kenyiam. dan tetweeba-tweeba Nono bbm, eh, i'm coming!  the more the meriah kan :3
ini sesi Wanita Malam Ini. kkkhhhhh khhh. best!
kesian... kakaka! 

pastu terus shhhhuupppp! ke pan pac. 


(nampak tak farrah dh tidur?)
sampai bilik farrah kul 1 lebih kot, kkhhhh. siap dh beli kek alahai. pastu boleh pulak kata ada ada bilik kosong untuk kami berdua? maka... kkkhhh khhh! thanks Farrah dan Wani :)

 maka terjadilah peristiwa dua orang budak sakai masuk bilik pukul 3 pagi.


amboi macam hanimun! kemain seronok si Aket kkhhhh, kalau lah fikir jahat, mmg nak amek EL ke MC ke, tapi karang kang, haa kang...

sebenarnya 11.07.2012 inilah hari pelik sedunia, dah macam hari sumpahan ex. tapi takpalah. :) 


terima kasih tawan-tawan! happy gedik sampai pagi :3


ok bai!

Friday, July 13, 2012

bilik abiang edward cullen.


perfect!

books. radio. sofa. dan tingkap sekeliling bilik dikelilingi pokok :)

ok bai
.

jangan sidih-sidih.

perasan atau tidak saya kan.. jarang kan.. amat jarang atau macam tak pernah cerita bab sedih kat blog ini.

ini adalah kerana dah memang perangai saya.

kiranya, siapa yang pernah nampak saya dalam keadaan teruk, sedih dan menangis adalah orang yang terapat.

paling terel adalah orang yang saya tangiskan sebab.

baru-baru ini, ada satu peristiwa betul-betul buat aku insaf dan menyesal, betul-betul bagi aku pengajaran dan lebih menghargai orang sekeliling. Alhamdulillah. sangat. aku dah lama tak menangis teruk macam tu. bukan sehari, tapi asal ingat je aku menangis.

sampai satu tahap fikiran berkecamuk, dekat ofis xleh nak fokus, aku dah tak boleh tanggung sorang, aku bbm Nani. (terima kasih sgt kerana faham bab 'bukan nak memburukkan, tapi sayang sebenarnya.")

ok stop.

sebenarnya taknak cerita bab sedih aku. just nak share, dan nasihat ke atas diri sendiri dan kawan-kawan.

bila bersedih, satu je.

minta tolong Tuhan, jangan berseorangan. 

dan carilah famili dan kawan-kawan yang sayang kita :)

11.07.2012, satu lagi hari aku rasa hari siang yang paling sedih, pelik dan unsangkarable.

tak pernah aku kena macam ni. baru sekarang aku rasa apa yang Aket dah pernah rasa. masa tu, aku macam tak boleh berdiri, lutut lemah. tahap kena bersandar to something. dalam hati "cepatlahhh, aku nak lari balik rumah mengadu dekat Aket"

haih. taknak dah rasa macam tu :')

pastu, malam yang sedih di atas peristiwa lagi satu tu, kawan sy sorang tu nasihat sy :


betulkan? syurga, bahagia yang kekal.

kau sibuk vacation ke london, ke paris, ke perhentian bagai sebab jiwa kacau, tapi bila balik KL, kau meroyan balik. tak memberi kesan namanya.

sy taklah ada ramai kawan. tapi, ADA yang sy sayang dan sy percaya.

ok bai!

Tuesday, July 10, 2012

meja tulis tulis

 saya pun nak meja menulis juge! 

 nice :3
 nice :3 
paliiiingggg nice! :3 :3 :3 (yer tahu ini meje menjahit)
ekceli nak yang meja menulis macam ni je. simple. :3

ke akhirnya nanti melepet atas lantai seperti realiti kehidupan seorang akiss? :3

ok bai!

Monday, July 9, 2012

minggu pekse :3

ooooh mata tak boleh bukak.
mengantuknye saye...
blerghhhh bosan nak mampus buku ini.
dah pandai panjat sinki dapur skrg!
senyap sekejap tampal post-it note kat dahi, macam hantu cina huehuhe.

ok iklan sekejap gambar Ming :B

kisahnya minggu lepas adalah minggu pekse kpsl, pertama kali ambil. 3 hari berturut untuk 3 paper. 3 jam menulis tanpa henti. bengkok jawi-jemawi saye. 

biasalah Balqis punya perangai, last minute punya orang, buku kat library dah abis baru terhegeh nak ambil tahu. seb baik lah ada kawan kat NRE teww. malam nak pekse baru nak tagging. bila dah sampai waktu nak pekse baru kau kenal erti penyesalan! kkkhhh

pusat peperiksaan di Sapura @ Mines. amboi bukan main jauh parking ye sampai ke Mines Waterfront. dah la takda lif, berbayar pula. reserve untuk staff mereka sampai Level 4. maka kami terpaksa parking di rooftop! dah lah jauh dengan dewan pekse. dugaan betei. JPA tolong hentikan semua ini. kikiki. 


tengok, ini lah tempat parking tersebut . takda tembok pun kat tepi rooftop. kira bila-bila masa boleh bunuh diri jikalau frust dengan exam, lewls. Nauzubillah.


sarapan di hari kedua, sebab hari ketama tak sempat bekpes akibat tak tahu parking zzZzz.  so hari ketama lepas habis exam terus g makan pijahat dengan Farrah dan Wani!  kat pijahat langsung tak amek gambar sebab lapar gila. dan paham-paham je lah kami berempat berjumpa memang berebut-rebut nak bercakap, tajuk sembang tak pernah habis -_----

hari terakhir. paper law. sempat camwhore even hati gundah gulana bawak buku tak lengkap zzZzz.

ini waktu tengahari selepas merdeka! weee! hampir terjun parking kerana paper law macam pu@$#.  so lepas merdeka, kami terus ke Seoul Garden untuk masak makan tengahari :)

pusingan pertama. dan seterusnya tak amek gambar pun.
budak brokoli (kanan) dan budak lapan bulan (kiri)
kami sedang memasak sambil tidur! weeee!

lihat! maggi goreng ala korea. gitewwww.

ok kesimpulan untuk pekse kali ini adalah...... kena pinjam buku 'ter-latest' awal-awal untuk Paper 1 dan 2  sebab tak yah ah nota kena rampas wakakaka! untuk Paper 3 yakni undang-undang, sila pinjam buku yang JPA yang sediakan itu kerana kalau pakai buku Akta dia macam tahi sikit. aheraher. daannnnn! tolong study soalan-soalan tahun lepas kerana soalan berulang. sekian. makanya, tahun depan insyaAllah repeat. kkhhhhh.

ok bai!

nananininonokakakikiku

ini adalah kesinambungan dari entri Sungai Chillin'! bahaha lama gila peristiwa bulan 5, bulan 7 baru nak sambung. fail lah kau!

ok lah malam sebelum 'berkelah' ke chiling, saya, Aket, Daoz, Joe lepak di burger bakar. ini adalah ketama kalinya saya jumpa NONOREEN! kenal sejak 2004-2005 kot tak silap kat myspace. sama macam jumpa Nanani Kamal jugak. tak sangka budak Nono ni TAK pendiam rupanya. sangkaan ku meleset. ;p terima kasih BBM yang merapatkan silatulrahim. boleh?

nonoreen dan a-a-kiss.
aktiviti sementara burger di bakar. ada bakat melukis si Nono ini.
untunglah ada instagram.
lihat betapa gembiranya Daos dan Joe (hai kenalkan ini jiran sy dan Aket) walaupun menunggu burger selama 3 jam. kkkhhahaha!




lihat walaupun dah tunggu lama kami masih ada hati nak bergambar depan burger. walaupun kami kelihatan terlampau bersinar kalah vampire di panah mentari, aku suka gambar ini. 

ok habis bab 1.

kita sambung ke cerita kedua.

baru-baru ini kan, peristiwa malam jumaat 22.06.2012. adalah satu aktiviti malam-malam lepak cyberjaya. saya curik gambar dari blog Nanani.

seronok kan mengilai-ngilai di tasik cyberjaya?
kesian team katik susah payah panjat pagar. kan? *siap kau Nani*

masa ni lepak bertiga sahaja kerana Aket masih bercuti rehat. 2 minggu saya tinggal keseorangan di rumah! tapi best sebabnya saya dah tak jadi penakot dah di rumah sendiwi. kkkkhhh!

ok bye!