instagram akiss

Wednesday, October 31, 2012

a for awesome!

ya, tahu movie ini soooo two years ago ekekek. aku tahu ni pun sbb ada orang suh tengok sebab dia suka sangat emma setun :')

dan ya, sekarang aku dah mcm hari-hari mengadap. dan scene "i gotta..i gotta pocket..i pocketful of sunshine " ni dah macam menghantui aku. kakakka!



hahahah!

*nanti aku letak vid dari youtube. kat opis ni :3

INI!




serius, tiap-tiap pagi pasang lagu ni, ceria betul :3

ok bai.

hi alien!

variasi. 

kau pernah dengar tak perkataan variasi? ke seronok duduk dalam "alam" yang bina sendiri dan bina dinding yang tinggi dan keras serupa besi sampai tak boleh terima pendapat, minat dan kegemaran orang lain?

Tuhan dah cipta kita berbeza-beza.

embrace the differences honey. 

blergh.

aku tudung bawal, kau turban.

ikut masing-masinglah. memang aku sendiri kadang-kadang tak suka pendapat orang lain. tapi jangan lah sampai menyakiti orang.

cikgu biologi aku pernah cakap.

"ye, Ziana Ziana cantik. tapi takkan semorang kena dan nak kawen dengan dia. taste orang lain-lain"

paling bangang (maaf kasaq bahasa), budak skate tak campur, jumpa pun tak nak salam dengan budak inline.

contoh lagi.

mat-tak-bola, kutuk mat-bola.

i just can't brain this.

takkan semorang kena minat apa yang kau minat?

atau, pergi duduk di bulan sana dengan alien dimana semua alien semua sama kaler hijau dan takde variasi teww :3

hihi

ok bai.

Tuesday, October 30, 2012

aidijuma for bawalster!

yayy, more design dari aidijuma! antekkk angat :')






nak :')

ok bai!

Sunday, October 28, 2012

tak berapa nak raya korban.

macam nak tergelak pun ada, tapi aku already tergelak kot. yelah, bila orang tanya "Kis, cuti raya tak?" "Kis, dah beli baju raya?"

like, whottt? 

raya puasa itu hari pun sehari ja aku cuti, baju raya pun sehelai beb? mungkin sebab aku tengah "bendera jepun", so takdalah nak semayang raya atau kemana-mana. plus, hari raya kedua mak aku balik umah makcik kat pahang aku malas nak ikut. kikikiki..

maka, jadilah forever alone untuk dua hari. hari pertama, habiskan masa di kinokuniya dari jam dua petang, sampai enam petang. dan terus malam minggu alone-alone di putrajaya. nampak tak betapa beraninya Balqis sekarang takda masalah tidur sorang-sorang di rumah sewa?

hari kedua, bangun awal. pukul sepuluh pagi dah mandi, kemas bilik. dan keluar makan, dan lepak di lokasi kegemaran. ya, taktau kenapa, bila lepak oldtown alamanda, kerusi ni mesti kosong. macam dah tertulis di situ "akiss's territory". mihihi!

 tengkurak. books. pokok. #deep

hasil tangkapan. buku lama dan buku baru. 


nah, inilah "akiss's territory". tak caye tanya Nani dan Aket dorang pernah sekali dua lepak dengan aku di sini. hewhew. aku suka sini sebab open air dan ada air pancut, nyamannnn..


got swagkkkhh?

so, how is your raya qurban? SHRAA semua!

ok bai.

new girl musim kedua :3

heyyyy girlll, watchuu doiinnn' ♪ ♫

New Girl dah Season 2, dan dah ke episod 5 dah pun, dan episod 5 ni lah paling gila setakat ni kikiki!


“You gave me cookie, i gave you cookie.You gave me cookie, gave you cookie. Gave me cookie, got you cookie.You gave me cookie, i got you cookie, man! Gave me cookie, got you cookie! We’re even, we’re even Schmidt!”

 
  
boobs everywhereeee ahahah!

 

masa ni schmidt nanes, nick jahiattt! kakakka!


:')


:')

aherherher. pergi lah tengok sendiri, aku tak pasti kat tv dah keluar ke belum. aku ada complete season 1 sampai season 2 sampai latest episod, kalau nak meh belanja pretzel cicah cekelat, lapan! hahaha

ok bai.

Friday, October 26, 2012

twilight lagi!


bella arm wrestling dengan abiang Emmet :3



ini macam tak sabar nak tgk, Jacob! Bertukar! depan Apak Bella! 


Bella n Edward main kejar-kejar. :')




Kristen Stewart @ Tokyo Fan Event untuk promosi Breaking Dawn Part 2.

jdfhsjdhgjdhgdgshgjk tak sabargh!

ok bai.

primadonna girl...yeahhh ♪ ♫

suka! dan saya baru nak download her album. slowpoke seperti biasa aku ni. kkkhhhh!




Primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave

Primadonna girl,
Would you do anything for me?
Buy a big diamond ring for me?
Would you get down on your knees for me?
Pop that pretty question right now, baby
Beauty queen on a silver screen
Living life like I'm in a dream
I know I've got a big ego
I really don't know why it's such a big deal, though

(Ooh) And I'm sad to the core, core, core
(Yeah) Every day is a chore, chore, chore
(Wow) When you give, I want more, more, more
I wanna be adored
'Cause I'm a primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave

Primadonna girl fill the void up with Celluloid
Take a picture, I'm with the boys
Get what I want 'cause I ask for it
Not because I'm really that deserving of it
Living life like I'm in a play
In the lime light, I want to stay
I know I've got a big ego
I really don't know why it's such a big deal, though

(Ooh) Going up, going down, down, down
(Yeah) Anything for the crown, crown, crown
(Wow) With the lights dimming down, down, down
I spin around

'Cause I'm a primadonna girl, yeah
All I ever wanted was the world
I can't help that I need it all
The primadonna life, the rise and fall
You say that I'm kinda difficult
But it's always someone else's fault
Got you wrapped around my finger, babe
You can count on me to misbehave

Tuesday, October 23, 2012

order fitnah.

Manusia itu sendiri adalah punca segala fitnah, maka segala yang boleh mendatangkan fitnah wajar dijauhkan. - Subky Latif. 

kalau tak mahu difitnah, ditegur, di"dengki", janganlah berperangai "order-order fitnah". 

simple. 

simple like ABC, 123.

contoh.

dalam alam maya yang luas penuh pancaroba ni, kau upload gambar kau berpeluk keketat dengan mak kau.

ada orang maki?

jadi, bila awak nak pandai ni?

ok bai.

Saturday, October 20, 2012

22.11.2012


ooooooh jumpa ini di MPH Alamanda. so mereka publish Breaking Dawn (Media Tie-in) sempena lagi sebulan movie ini keluar. MADNESS! 

\
the poster.

dan beberapa movie stills.

 
 
 hi Renesmee :')

and here is The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 Featurette!


:')



dan, ini list soundtracknya!

1. Where I Come From — Passion Pit
2. Bittersweet — Ellie Goulding
3. The Forgotten — Green Day
4. Fire In The Water — Feist
5. Everything And Nothing — The Boom Circuits
6. The Antidote — St. Vincent
7. Speak Up — POP ETC
8. Heart of Stone — Iko
9. Cover Your Tracks — A Boy and His Kite
10. Ghosts — James Vincent McMorrow
11. All I've Ever Needed — Paul McDonald & Nikki Reed
12. New For You — Reeve Carney
13. A Thousand Years (Part Two) - Christina Perri
14. Plus Que Ma Prope Vie — Carter Burwell

anddddd, Breaking Dawn Part 2 Promotional Tour is starting!!

behold.

kakakkaaka!

ok bai.


*and yyeeaah, in real life Kstew & Rpatz dah kembali bersama :3

Friday, October 19, 2012

:3

 ni..kisah..tertangguh..gilaaaa. huhi. ok begini, finally. ya. finally, pertengahan september kot ni.


saya dan housemate saya. seperti biasa :3

 

terima kasih di atas semangat satu pasokan.


ilaik keje bertukang. :3


tadaaaa! kiss, keep it simple and sweet. tetibe kan?


so sekarang ini, here is my favourite spot. 



hai ukulele le le le le ah ahh harimau malaya aaa. ok balqis diam.

dan, sebenarnya bilik masih dalam pembikinan, kononnya nak cat. tapi tak mula lagi. banyak lagi nak buat, once bilik dah cecomel i blog-it k? hihu. 

ok bai!

kadiak!

cerita lucu, aku akan ingat sampai bila-bila walau terjadi lima tahun lepas masa mula-mulaaaa masuk keje ni. 

well, BPGK staff dia ada dalam 3-4 ratus, 2 tingkat. memang sampai sekarang aku tak boleh nak cam dan hafal nama orang.

masa tu, bos aku En. Rabani suruh tolong dia edar surat. dia cakap ni kira macam suaikenal dengan pegawai lah.

walaupun rasa "aaaaa malewnyewww' aku teruskan juga tugasan 'simple' tersebut.

sampai satu bilik pegawai tu, kat pintu tulis "En. Kadir", dan kebetulan masa tu ada dua orang lelaki (pegawai) dalam bilik tu. so aku macam "alamaks, mana satu En.Kadir?"

so aku main belasah je, ada salah sorang tu muka macam mamak, aku panggil. "En.Kadir, ini surat dari En.Rabani, bla bla bla". dia pandang aku dengan muka blur dan sedikit senyum.

pastu "Encik Kadir yang sebenar" bersuara dalam menahan gelak.

muka aku dah merah padam.

"saya lah En.KAdir, itu En.Kadiak! HAHAHHAHA"

"En.Kadiak" tersebut sebenarnya seorang India tulen, bukan mamak.

malu sampai sekarang kot kalau jumpa En.Kadir teww? ;p

tak sebenarnya aku tengah nebes dan takut sedikit di atas tugas baru as a 20 Top Frontliners of the Ministry! 

cehh kemain kau. selepas 10 hari kursus intensif customer service kejadah, 29hb ni mula.

doakan Balqis Abdullah menjadi orang lebih bersabar etc etc etc 

:3

ok bai!

Thursday, October 18, 2012

rindu teruk.

i rindu you, so i tulis ini untuk you.

hari pertama, lost.

hari kedua, mula mencari.

hari ketiga, mula menangis.

menangis..

setiap kali sebelum tidur, merengek. menggelupur pun ada.
setiap kali bangun pagi, rasa hopeless. sambung tidur balik. menangis.
setiap kali mkn, nk ambil gambar and send it to u like we used to do.
dalam kereta.
depan komputer pejabat.
dalam perjalanan balik kerja.
dalam perjalanan pergi kerja.
ketika sedang buat megi kari kari di tengah malam.
ketika baru balik kerja dan malas mandi.
ketika membelek buku di kedai buku.

kadang-kadang i rasa u terhantuk kepala u kuat sampai hilang ingatan dan bertukar menjadi syaitan.

jadi, i tengok you happy macam biasa takda apa-apa berlaku, so i pun kena happy lah.

i harap this is the last time i'm talking about you.

my dear almost special, A.

Tuesday, October 16, 2012

Big Freeze - Muse

my fav track dari album The 2nd Law - Muse.

sukaaa sangat.



Healed, or are you still just reeling? 
Are you fine? Have you found a way to escape? 
Are you here, just because I need you? 
Can we hole up, a big freeze is heading our way. 

We are on a hiding to nowhere, 
We still hope, but our dreams are not the same. 
And I, I lost before I started, 
I'm collapsing in stellar clouds of gas. 

Hear me. What words just can't convey. 
Feel me. Don't let the sun in your heart decay. 
[ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/m/muse/big+freeze_21028457.html ] 
Fight, or will you show me mercy? 
We've expelled, the goodness from our hearts. 
Are you here, just to prove you're winning? 
Can we hole up, and ride out this electrical storm? 

We destroyed something beautiful. 
We have faith, but our truths are not the same. 
Don't give up, don't let the magic leave us, 
Stop the loneliest force becoming king of the universe. 

Hear me. What words just can't convey. 
Feel me. Don't let the sun in your heart decay. 

Don't give up, don't let the magic leave us. 
We're collapsing in stellar clouds of gas. 

Hear me. What words just can't convey. 
Feel me. Don't let the sun in your heart decay.


untitled

"woke up early, saw ur name liked my post at 4.36am. im getting used to it. you're always gonna be around, dont you?

"pernah dengar perasaan sedih sampai nak muntah? bukan nak drama queen, tapi kenyataan. tapi syok lah jugak sebab perut jadi senipis britney spears zaman remaja.

tapi...itulah.

senipis-nipis perut, nipis lagi hati i.

ya, aku tengah berusaha lah ni, dah separuh oktober dah pun. aku dah lepas "fasa termenung dan kurang bercakap", sekarang tengah dalam fasa "acah-acah busy".

ini mak kitew macak malam sabtu muntah teruk teww, cedap angat :3

ok bai.

Tuesday, October 9, 2012

uninstalled.

 last seen 5/10/12 11:54PM

password dia, aku masih pakai nombor telefon lama, no telefon 8 tahun dahulu. #deep

oh, dan juga twitter.

ok bai.

Monday, October 1, 2012

tiga hari puasa tweet dan projek hepi.


so, saya join #Betting3Hari. so...ARSENAL KALAH pulak that night menentang Chelsea, "kalah dengan Chelsea ni lain macam hinanya"

hahaha! jadi, here it goes. mula  hari Ahad 30 September sampai Selasa 2 Oktober aku kena "puasa" twit. nasib baik malam tu gak kami-kami naik genting dan overnight sana. so boleh je lah tak fokus kat timeline.

arsenal di mana-mana :')
ini pula aktiviti selepas turun genting. since Aket takda rumah, Nani pun ada kenduri kawen, aku malas nak ajak kawan terus keluar rumah sorang-sorang untuk movie dan minam-minam. saya nonton filem Looper.

BAMM! pergilah tengok, mindfuck teruk kot cerita dia. dalam movie ini Joseph Gordon-Levitt di-ejas sikit muka jadi sama macam Bruce Willis untuk watak ini.

Isnin, kerja. Selasa kerja. Seperti biasa, kemas bilik. Habiskan baca buku.


Go to sleep earlier.
Exercise bettter.
Toss, restore, organize,
Tackles a nagging task.
Act more energetic.


paling suka point "If you can't find something clean up"


so here is the cover buku yang aku baru beli dan baca The Happiness Project - Gretchen Rubin.

semoga dengan 3 hari puasa twit ni dapat lah aku habiskan buku ni, separuh pun jadi :')

oh hello Oktober! 

ok bai!