Wednesday, June 26, 2013

lagu untuk aku yang pelupa.



Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita.

ok bai!

ps : suka lagu ni bukan semata ada zahiril adzim :)

Tuesday, June 25, 2013

hugh dancy

kau tahu rumah sewa aku takde tv?

kau tahu walau aku takde tv aku bukannya kaki tv? cukup bila weekend balik shah alam layan hbo, foxmovies je.  lagi-lagi musim bpl takde ni. memang tv tak usik lah. series pun aku tak layan, banyak sangat. cukuplah New Girl tu satu, TAPI!

ada satu series ni dah lame aku perati  (di baca dah lama aku perati pakwe ni ) *kekening*



it's HANNIBALQIS!! 

ok tak.

it's Hannibal.  

dah la ada pakwe bernama Hugh Dancy (Confessions of a Shopaholic, 2009) ini haish semacam. suka betul aku tengok muka lelaki bermasalah macam ni. hakhakhak! dia ada sikit macam mcm Michael Scofield (Prison Break) sikit. haish kepala otak best citer  ni, aku suka cerita "susah" macam ni, tapi aku tak tahu timing dia.

*kucar kacir cari torrent*

ok bai!

Monday, June 24, 2013

muntah.

aku ingat aku dah gol dah semalam, tak sempat raya tahun ni.

gol tahu gol?

mati.

lepas bangun tidur petang, aku terus siap teman adik pergi ushar perabot. sebenarnya masa tu dah sakit kepala, pening semacam. overthinking ke apa aku tak tahu. ke aku fobia dengan benda persiapan kahwin ni?

sampai satu tahap tu rasa nak muntah, melepet kat sofa kedai perabot. aku biar adik aku pergi tengok perabot, aku pergi ke shell seberang kedai.

kat situ aku dah muntah keluar habis makan tengahari, nasi kari ayam mak aku. 

balik rumah, sambung muntah lagi ntah aku rasa ada 7-8 kali.

tahap muntah tarik perut, keluar air pahit kuning tu. wekk! dah lama aku tak rasa lembik teruk macam ni. kaki sejuk badan berpeluh, memang masa tu dah siap mengucap dah aku. :PPPP

lepastu pengsanlah apa lagi! kahkahkah

sedar-sedar nak dekat pukul 10 malam, mak buat bubur. awlolololo.

aku ingat semua benda ni mimpi. 

kalau mimpi, aku nak bangun betul-betul masa awal tahun 2013, boleh? tak pun, nak awal sikit lagi bulan puasa tahun lepas.

banyak sangat benda pelik dalam hidup lately, aku dah mula rasa macam "lost control" sikit.

atau bahasa rempitnya, "goyang".

satu je paling menakutkan aku, betapa aku merancang semuanya dari awal, dan betapa kuasa Tuhan yang satu, perancanganNya paling power takda siapa pun boleh sangkal.

sampai satu tahap aku termenung, aku cakap kat "Ket, kau nampak tak? aku takut."

kau tahu aku ni bukan jenis penakut, degil, pemberontak orangnya?

ok bai.


Friday, June 21, 2013

:)

random feeling rite meow :)







hahahaha! 

keep calm and khairy on :) #gatalsikit

ok bai.

ps : yeah bila New Girl Season 3 nak keluar ni? rindu kakak Jess!

Wednesday, June 12, 2013

Linkin Park Live In Malaysia, August 2013.

Kehadapan abang-abang tercinta saya, 

Kali ini tolong jangan hancurkan harapan saya, 10 tahun saya tunggu. Dan saya dah tak mampu menanggung another broken heart. 


BACA.

Cepatlah annouce tour dates! asdfghhfjdhjshfjkajkfkl!

Yang Benar,
Kipas Susah Mati LP Since 2000.


PS : ini entri -----> dating dengan Chester :')

ok bai.

Saturday, June 8, 2013

cermin.




I think you need me too much.

No, I'm gonna be fine. I am.

I don't think so.

- You know why?
- Why?

'Cause I met you.

That's why I'm okay.


*mati*

ok bai.

ps : lagu berhantu ni. aku suka versi ini, of kos sbb new girl :)

Friday, June 7, 2013

KIL KIL KIL, DIE DIE DIE!

malam rabu yang sepi pi pi, saya pi tengok KILmovie, yeah finally dapat tengok sebab last week aku adalah outstation ke pangkor, nanti lah sempat nak update sini.

ok terus ke tujuan update.

you guys go watch KIL! memang jiwa aku lah kan movie indie macam ni. dah lama aku tunggu movie ni since Jaja bagitahu sebab dia tahu aku ni ultras redza minhat, eh? haha.

tak faham kenapa ada orang samakan filem ini dengan 500 Days of Summer padahal genre/jalan cerita jauh gila beza, cuma Crisssie Suzzane (Zara) tu macam comel tiut-tiut Zooey Deschanel lah kan.

dan ya, ada satu scene dimana Akil (Redza Minhat) stress dan padam semua lukisan kat satu papan hitam besar dalam bilik dia, memang samalah dengan scene Tom Hansen dalam 500 Days of Summer kan. itu sahajalah yang aku perasan.



500 Days of Summer.



KIL.

ok abaikan persamaan itu. yang penting 4/5 bintang untuk filem ini. another wajib tengok filem.

kejap, mana nak dapat t-shirt LAB ni?


ok bai!

Wednesday, June 5, 2013

Haha

So, you know in horror movies when the girl's like,

"Oh, my God. There's something in the basement. Let me just run down there in my underwear and see what's going on, in the dark." 

And you're like,

"What is your problem? Call the police." 

And she's like,

"Okay," but it's too late, because she's already getting murdered. 

Well, uh, my story's kind of like that. - Jess [New Girl S01E01]

ha macam tu lah situasi aku sekarang ni.

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...