Friday, February 22, 2013

hindustan uolls ~


dah hari keempat training menjogetkan diri. menyertai dance competition lain sket dari just persembahan, ditambah lagi tema hindustan pulak. mampuih. tak pernah di buat Balqis, pertama kali dalam hidup. haha! jadi ini kiranya challenge diri sendiri lah ni, penatnya satu badan. kaki sampai tak rasa, wahaha. takpe, Balqis Boleh!

ok bai.

Monday, February 18, 2013

lagu waktu pagi saya :)



Bruno Mars - Locked out of Heaven [Live in Paris]



Shae - Sayang 


Taylor Swift - I Knew You Were Trouble


ini mek Selena Gomez and The Gang main-main dance to this song, which is selalu aku terpikir nak buat one day. ecehh! NICE!

ok bai!

Sunday, February 17, 2013

sundae




bangun pagi ahad, rambut dalam keadaan elok. jadi hasrat memotongnya mati terus. dua tahun tak potong rambut, inilah tujuannya, mengidam rambut gini. soon baby, soon. sebab hari tu terpotong fringes maka jadi cacat sikit. kakaka! jadi, tunggu nak ejas layer-kan heehehe.
morning walk to pasar membeli sarapan dan bahan masak untuk makan tengahari :)
tahukah anda, Breaking Dawn Part 2 dah boleh di download? dah dua tiga kali aku ulang tengok, hehehe. sorry saya obses dengan Bella Cullen :)
pembuka selera balqis yang mati dua minggu ini. wow, masak lemak nenas ikan masin! weeee :)

duduk rumah pun boleh happy kalau ada semua ini, family, makanan sedap dan internet. betullah kawan pernah cakap, Balqis ni senang di puaskan. hahah! Syukur, Alhamdulillah :)

ok bai.

Friday, February 15, 2013

MTFO





makey hati boh!


hai, dah lama tak tulis lurus dari hati. hahaha. ok, straight from my bottom heart.

sekarang aku baru faham (si lempabs ni..), apa yang orang maksudkan "makan hati" dan kenapa orang bila putus cinta dan heart broken jadi kurang selera makan dan kurus.

selama ni, aku kalau sedih dan stress aku jadi kuat makan. dulu masa putus cinta tahun 2005 dulu dari 50 kg melonjak hingga 57kg! wow sangat! 

itu dulu.

bukannya apa, selama aku "hilang" dua tiga bulan ni lepastu kembali "keluar" dan jumpa kawan-kawan lama, ntah berapa orang cakap "kau kenapa makin kecik ni kis? "kenapa kurusssss??" sampaikan Aket yang tinggal serumah dan tengok aku hari-hari pun cakap, "ya kis, kau dah kecik dari aku"

ok macam ni lah, apa yang aku faham..

baru nak makan, nak suap nasi ke mulut terbayang janji-janji yang tak pasti, saat elok bersama dan kenapa benda ni jadi? lepastu mula rasa loya dan muntah. lepastu takda selera. 

and repeat.

dah selalu sangat sakit tekak tahan nangis nak makan macam mana? kira macam kalau aku berjaya habis makan sepinggan tu kira AJAIB GILA lah.

paling teruk statement adik aku, "ah aku ajak kuar makan bukan kau nak makan, nak up kat instagram je kan?"

ha..ha..ha..

ok. 

and then you start crying in your bed. keep on wondering why. why. and why.

lepastu, termenung.

ada masa pikir pasal makan? 

jujur aku cakap, bukan seorang, tapi dua orang berjaya kasi pecah hati aku. memang terel. selama ni aku boleh je berkawan tanpa melibatkan emosi dan perasaan. mungkin agaknya aku ni kering sangat hati, kena bagi dua orang buat baru aku terasa lah? 

kalau mana yang ada kawan aku cerita tentang 'A', salah. sebenarnya ada 'A', dan ada 'H'. 

padanlah muka Balqis, cubalah jadi perempuan normal sikit. dah tahu tak kemana, jangan nak acah-acah terel.

terima kasihlah mana sahabat yang dah naik menyampah dengan text aku, terima kasih sebab teman dan dengar. you know who you are.

percayalah, aku ni jenis cepat lupa apa yang orang dah buat ke aku. esok-esok, aku gemuklah balik. kakaka!

dan aku survived sabtu dan ahad lepas. memang hampir mati. terbayang, benda replay every seconds kejadian minggu sebelum :/

bak kata kak Pink, "Sometimes I think that it's better to never ask why."

MTFO, Balqis.

ok bai!

ps : oh ya, dah dapat akaun twitter lama, @akisslski, instagram pun guna akisslski :)

Thursday, February 14, 2013

neon idola

  
hai :)


mek fazura pun pakai, cheeyyy


dan beberapa selebriti lain. 


who wore it better? mestilah idola hati cinta sayang saya, kristen stewart. 


perfect! jumpa ini di sini.


ini saya punya, manalah mampu pakai heels aku ni. dan tak boleh blah adik aku taknak jalan dengan aku bila pakai neon-neon bagai ni, kakaka. kissssah pula saya? janji yakin dan konpiden. cuma kau kena pandai padankan dengan baju kau. 

aku ni takda Mat Trend dan Mat Fashionista sangat, tapi sebab mata dan suka, dan of course sebab obsesi aku Kristen Stewart :3 pesen ikut idola, sedikit...sedikit :3


handsome nak mati, nak kurus begini please. juga default whatsapp saya :'). usha SINI.

ok bai!

Wednesday, February 13, 2013

tahukah kamu, typo?


bertuahnya badan apabila lepak typo rupa-rupanya ada sale. yang tak bertuahnya wallet utama tertinggal di putrajaya. letters pun tinggal huruf rare (ehem!) seperti B, P, O..gitewww hhmmph!

cuma yang paling puas hati kalendar yang sepatutnya MYR30 menjadi MYR3.60 :')

ok bai!

Friday, February 8, 2013

pisang

semalam belek-belek balik entri lama, macam 2009-2010 gitu, bukan main kelakar dan pelawak hambar ek aku ni? hakhakhak. tahun 2011-2012 macam huru hara sikit. pisang bukan main. faktor usia mungkin.

i really want to get myself back in again :/

aku ni jenis Mat Overthinking, pastu dah lah jenis suka buat keputusan, buat gila dan menyesal bodoh pasaipa ntah. kakaka. penatlah jatuh tersungkur, kena bentes lagi, lutut luka lagi tambah tapak tangan calar-balar lagi.

maka, come back lah Akiss :)


ok bai.


Wednesday, February 6, 2013

Feb, 2nd.


the morning walk. the coffee. the 711.
 last sunday was good. really good. 

was.

:)



Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...