Wednesday, February 26, 2014

Monday, February 17, 2014

ex (s)

aku ada seorang ex. bekas kekaseh. eh tipu tipulah seorang. dua-tiga-empat-lima-nam orang ex kot aku ada. ok diam.

ulang balik intro.

aku ada seorang ex ni manis sikit orangnya. dia ni jenis akan wish setiap occasion kat malaysia. kalau valentine, dia akan slumber mak enon wish "selamat hari bekas kekasih akiss..!

ya, dan setiap jenis public holiday. setiap jenis raya. dia akan wish. agaknya kalau jiran dia tengah kenduri cukur jimbit..eh silap, jambul pun nak wish. kalau birthday, dia punya ucapanlah paling panjang.

aku ok je, sebab kitorang berkawan macam biasa lepas break. 

dan ada sorang ex ni  nama kucing dia bagi nama yang aku suggest masa kitorang rancang nak bela kucing bersama. dan sorang lagi ni..jenis dah kahwin pun boleh ajak aku teman dia main roller blade di hujung minggu dan suka text random sukahati dia tanya itu ini dan masih suka minta pertolongan walaupun jawapan boleh di-google. eh pelik-pelik perangai.

lantak.

dan yang terbaru..ex aku dari kategori penulis novel dari syarikat penerbitan indie (pandai-pandailah kau teka) text aku tanya pasal dah buh bintang ke kat Goodreads buku dia. aku lupa lah pulak bab ni, tapi buku dia yang latest ni aku dah habis baca lama dah. semalam dia text..

"watak perempuan heroin dalam buku tu saya tulis berdasarkan awak"

*jatuh katil*

ah tipu lah kau balqis jatuh katil, padahal elok je balas "Haha thanks" .

aku terlupa dan malas nak tanya kenapa tulis pasal aku bla bla bla bla bla

malas.

ok bai.

lutuit

berita team menari tak mampu join pertandingan tarian untuk tahun ni sedikit sebanyak melegakan aku. atau lebih tepat, melegakan lutut aku. hakhakhak!

citer dia yang injured tahun lepas tak berapa nak okay, tambah lagi tahun ni. dan kalau nak tahu dalam masa 2 minggu berturut kitorang ada show (wow artis sangat!) dua jenis tarian. satu indang, satu hindustan.

memang sedikit stress sbb non-stop training, memang hidup aku 2 minggu tu makan tidur mandi semua kat gym. tu yang keluar video bukan-bukan kat keek teww

yang tarian indang kitorang berlatih 5 hari je. step mudah, tapi seksa kerana banyak melutut dan duduk laju-laju. memang jahanam lutut aku. hahahhaha!

tak sampai seminggu, terus proceed ke hindustan. akibat dia, time show masa lagu kedua aku sikiiiiiit lagi nak tersungkur sbb step tu mmg menguji lutut anda. bukti ada taw dalam video aku macam mabuk sikit time tu hahhaha cuma malas nk upload kerana err.. :p

k fine!

tak boleh push sangat sebenarnya. lunyai kot badan balik kerja penat namati macam kena rog... ok tak. 

kalau ikut hati nak je kami join pertandingan itu, tema salsa pulak kan. tapi maklumlah, keadaan badan tak mengizinkan. lagipun last minute baru dapat tahu. hmm hmm

tapi serius, peha aku dah tak selisih.


6 Jahanam nii :D

ok bai!

Friday, February 14, 2014

Tuesday, February 4, 2014

bOwRinKnYEw!

aku ada penyakit kronik, yakni cepat boring.

aku baru tukar posisi barang dalam bilik aku (again!), pastu aku boring balik.

sama macam makanan, dulu hari-hari pun roti tampal. sekejap je. sekarang aku switched to capati, eh salah. eh dulu capati (sbb tak oily) dan sekarang capati sardin. sekarang dengar perkataan roti tampal pun aku loya. *tutup mulut tahan muntah*

and now aku risau, overthinking terusss bila fikir bab kahwin sampai tiba-tiba dalam kereta aku tanya mak aku. 

well, you know balqis.

dari zaman bangku sekolah selalu kena chop playgirl. tak pernahlah stick to err...at least ada dua boyf...err...

oh sebenarnya baru balik bercuti dan beraya cina belah family baba nyonya mak. it was fun dan hav hav havoc! nanti kalau ada masa aku update sini. kat insta punx sempat up semua gambar assdhhfhfhfjgjgjkkkl!

ok bai!

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...