instagram akiss

Tuesday, August 11, 2015

kebaikan vaseline petroleum jelly

so tengah mandi tetiba terperasan stretch marks dah mai. aku panik, lantas lepas sapu dengan Bio Oil, namun end up menggaru kegatalan. mungkin tindakbalas kulit aku yang tak sesuai terhadap minyak tersebut

apakah cerita bab mandi ni, wakaka

pastu aku pun sembang tetanya kat group propa tu, nak sapu apa selain bio oil. sebab tak gatal. so kak ziela ajar pakai vaseline petroleum jelly ni. seb baik ada dalam simpanan aku. dulu beli sebab ada dua sebab, masa kat poli..eh atau lagi tepat aku ni sejak lahir memang kurang bulu hahahaha. i mean kurang bulu mata dan kening. aku pernah baca yang petroleum jelly ni boleh lebatkan mana-mana bulu yang tak lebat kecuali sembang lebat. 

so, hasilnya tadaaaaa!


haha tipu. gambar throwback ni.

eh tapi betul, memang ada perbezaan. bulu mata jadi banyak dari biasa. kening pun dah ada haha. so, aku pun macam seram je nak sapu kat perut, kang tak pasal-pasal perut berbulu hahajhdjghfjghjfkjkl

dan ya, aku beli untuk tumit pecah. memang berkesan. so lepas perbualan dalam group, pagi ni gi keje google lah kegunaan/kebaikan barang ini. so wow, mula-mula jumpa 18, ini 50 kegunaan! amek kau.

cuba korang tengok nombor satu dalam list tu apa, so betul lah teori aku pasal lebatkan bulu mata kan? hahaha ok selamat mencuba! #bukanentriberbayar

ok bai