Friday, April 21, 2017

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here.

ewah speaking!

okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and ada kesan degil still berair kat dagu since dia elergi dengan air liur dia.

kat fb, aku terjumpa satu hamba Allah ni nak jual this tiny little capsules mahal punya supplement dah lama aku nak tapi pikir dua kali sebab agak mahal dan takut tak serasi ngan Ojil. dia jual strips, tak sekotak. so boleh la beli sikit and try. siap bagi diskaun sebab dia kata aku ni motivate dia. wah wah.

dan resultnya ter sangat lah amazing.
ini rupa bentuk, tapi ini packaging lama just nak tunjuk ada dua jenis. Olivenol ni anak tak E pun boleh makan, banyak khasiat. boleh dapatkan di farmasi-farmasi SINI.

benda ni pahit ok, aku sendiri tak tahan, tapi Ojil good boy macam ibu dia. telan je, pastu bagi air and nasi laju-laju dia akan okay. nak lagi mudah beli yang bentuk liquid, so senang titis.


ini cara aku bagi anak aku makan,  bukak kapsul tu, letak serbuk dia dalam sudu and titiskan air bagi tak terbang serbuk itu hahaha (ya sebab pernah terbang sebab letak depan kipas). sebiji sehari. 

setakat baru 3 strips dia makan, sangat sangat ok. kalau merah, cepat je cool down. and paling buat aku nak nangis, no more air biasa basah kat muka dia.

Tuhan saje tahu betapa susah hati tiap kali bangun pagi, benda pertama yang aku akan tengok adalah muka anak aku, ok ke. ada darah ke, berair lagi tak. Setakat ni, no more. 


cowi gambar cekci. haha. ya as u can see, gambar kiri tu dagu pipi dia still basah, dengan air bisa. gambar kanan lepas consume olivenol tu dalam dua minggu.


:)

Alhamdulillah.

ok bai.

ps : oh bab sapu-sapu luaran Ojil sebelum ni pakai Moogoo, now Cetaphil untuk mandi. Mosturiser pakai Buds Save Our Skin Lotion next post aku share lebih sekali bab diet kbai.

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...