Thursday, September 25, 2008

Baju Raya.

malam semalam aku g beli baju raya. yer.. baru nak beli.
bukan ape... aku ni bab2 raye ni mcm slow siket... org dh xde kampung kaaaaaan.

smlm aku g Kompleks PKNS, Shah Alam. aku mmg lebih rela bersoping di sini je. baju2 pon boleh tahan harga dan santek2 nya. aku mls sungguh nak p kl yg selalu org kate leh dpt murah2.
sbb tiap2 kali aku g Jln TAR ke, Masjid Jamek ke.. Sogo ke, BB ke.. ape2 tempat di KL, darah marah aku akan naik! aku ni jenis manusia yg rimas keadaan sesak, ramai orang, asap rokok dan kenderaan dan plg tak tahan PANAS. bukan mengade or manje or bajet omputeh... tp aku tak tahu kenape dr kcil.. tubuh badan aku ni tak tahan panas. tiba2 aja aku akan sesak nafas.. dan yg penting.. kulit aku akan mula naik ruam merah2, lagi2 kat muke akan trus bertukar pucat. bibir kering. sbb tu aku jarang lepak tempat2 tersbut..gigs? ye.. aku kalo gi gigs mmg akan rugikan duit sendiri. aku akan stay tgk band aku suka je.. pastu blah. sbb tak tahan suasana td.

aku rimas.

so berbalik kepada tajuk Baju Raya. sampai di sane, agak terkejut dgn jalan jem, parking xde, aku mls btul nak menapak jauh2 ni. haih..ramai btul umat manusia mlm ni. wrong timing beb. aku igt kl je sesak mcm ni. alahaaaai...

msuk dlm kompleks... lg lah ribut orang. aduuuh. so, aku yg dh mula xselesa. seb bek smlm aku dh survey baju kat sini, maka aku tahu baju yg aku mahu. aku trus ke baju sasaran. aku igt2 lupe kdi mane 1. seb bek jumpa. aku pon selak2 baju yg digantung.. yeaaa.. ada! skali.. saiz L. alamehhh. carik tokey kdi....minta size S. tokey kata xdak. aku bengang! eee... tekanan makin lama makin terasa. org ramai disekiling yg bising2 dan sesak2 buat aku rase nk muntah. tiba2 tokey kate, yg ni je tgl... yg kat display..yg di pakai oleh patung, yg berbadan langsing dan konpem mcm model. aku tgk bersinar2 la mate ku. trus tnye..xde yg baru ke bang??? jwpn hampe.. xde... hummm.. oleh sbb aku hati terpaut...berkenan di mata. xpe la... sy amek ni.. "kaler lain ade ni kak, biru" oww..no thanks..sy benci kaler biru (sumpah! aku sejak azali benci kaler biru..xtahu kenape). ok.. la... kasik less lg la bang, baju display kan.. dpt la kurang sket. RM2++. Puas hati... .pastu aku sevey lg.. nk carik kurong lg satu.. yg murah2..sbb over bajet pd bju td. jmpe yg berkenan 1. china silk. same kaler ngan bju td. hahahhaha.

mcm comel sgt la baju ni.. tak tahan nk pki. maka aku pakai pergi kerja pagi ini! kakakakakkakakakakaaka.. sgt menyeronok laaa. hahaha. kt opis, kene tegur, "waa...bersinar2 hari ni kis! " "slmt hari raye.....hihihihi" selambe menjawap.


Di sini.. aku nak marah2.

1. Kpd kapel2 yg tgh angau bercinte, yg xleh lpas tgn, nk berkepit mase memilih baju, tlg laaa jgn semakkan tempat soping. korg g la tmpt lain, kat tasik klcc ke..mane2 tempat yg lebih afdal bermesra. bercinte. ini org sibuk nk pilih bju... sibuk pulak berkepit2 dlm kedai kasik sesak! huhhh!

2. Ibu bapa yg ade anak kecil, lagi2 yg bawak stroller.. elakkan la g soping tempat2 mcm ni. kesian baby panas..asik nangis, lpas tu... main sondol je org ngan stroller kau tu. aduuuh!

3. Kakak2 yg cerewet.. kalo byk songeh sgt nk beli.. xpyah beli baju yg dh siap. kalo rase kat pinggang xcukop sendat, kat kain tak cukop singkat.. ko pegilah jahit baju sendiri. xyah sibuk nk ngomel2 kat kdi..buang mase aku tgu turn. tahi!!

*maaf, lg entri marah2 dari akiss.

8 comments:

Hannani Kamal said...

hak hak. tu laaa soping last menet lagiiii. org da soping b4 puase dulu dah. sehattttt. eh tunjuk la gamba baru raye !

Hannani Kamal said...

baru taye lak dah. baju rayeeeee la!

kentangsomell said...

haha. mane leh tjuk gamba nya skg.. tak suprise laaaa,, hihih

Leen said...

aku jua bf jua plan nk soping baju raya di PKNS Shah Alam. Insyallah kiss aku tak pegang tgn smbil melihat baju kiss .. heh!


xoxo
leen

kentangsomell said...

haha. nk g sane gak eh? bgus2... ihihih.. jgn wat drama swasta lak nnti kt sane//ekekke

apes said...

haha.btolnye marah ni.shopin last minit mmg cmtu.kesabaran perlu jage.
tp kdg2 marah juge.yg keje time tu lg tensen.jn cik akiss :P

aKu NaKaL said...

haha marahnyer die.. hek hek.. takpe kiss.. nnt kita 2 gi shopping raya ek.. tak yah jeles kat diorang.. wakakaka xP~

a.k.a SUXX said...

MESTI kaple tu nk beli baju tema sama.kau ni mesti xnk lps tangan punya.


haha