Monday, September 8, 2008

Padan Muke Aku.

smlm ku pergi soping ke JJ Bukit Tinggi dgn mama ku dan kaka ku. ekceli aku tasuka Klang, disbbkan hasutan ibu ku...maka aku g la..seb bek JJ baru ni x lalu bandar Klang..kalo x mesti aku muntah. hahahahha. JJ ni bkak tasampai pon 1 tahun.

sale sampei 70%. maka rambang la mate aku. tp aku ni pelik sket. bile baju2 byk2 ni aku cpat pening..aku mcm xtaw pilih mane...hahah. pusing2 sane sini je aku. mama ku dan kaka ku dh ilang ntah ke mane ( sedangkan aku yg hilangkan diri..mls nk join dorg, pnat!)

di dlm kepeningan memilih..aku jmpe satu bju ni...murah..rm29.00..g kaunter byr...skali tgk kat screen..RM14.50..kakaka..xprasan plak ade 50%. sonok nya aku. pas byr...aku g carik ibu ku...pilih seluar...pastu g try cardigan comel ala2 Yu Joo Rin..hihi...g fiting room...yes...mmg comel...hahhaa. dlm hati ku berkate.. "waah...somell ni somel...kalo farrah tgk ni msti meroyan bdak tu kehkehkeh...gelak riak"

so... nk byr....tetibe...aku meraba sane sini...poket...beg kemere...aik.. aku mcm agak menjerit pd kaka ku. "weh! walet aku ko pegang eh?? mane ha.." kaka ku yg blur2 mengelipit carik. xde! aku terkesimah... (ayat power)

cardigan somel aku lemparkan di tepi kaunter... aku ni jenis panik...jammed otak aku kenot berfikir lg, adoi... g report kt pak gad...kt customer service. mcm tahi, takat tulis kat Post-It kuning tu...leh lak kakak tu ckap.. "Kalo ade...ade lah yer..."
tahi! itu je yg mereka mampu buat? ( aku idamkan mereka check kt cctv mcm cite Vegas slalu buat tu. ahahah)

Oh.. bru aku sdar aku di Malaysia.

dlm kekeciwaan itu.. aku g bahagian bwh..aku mintak mak aku cadar baru...comel sgt2... hihih...konon nk ubat kedukaan hati ni. tapi...aku trus tawar ati nk bli cardigan itu walau di offer oleh ibu ku utk banje aku.

balik sh.alam, buat report polis, pagi td apply IC baru di JPN dpan opis aku (seb bek xkene byr ape2), sok bru leh g Maybank buat kad baru.

walet tu buruk dh sgt, walet lelaki, yes aku ske pki walet lelaki sbb kecik. seb bek cash xbyk..xsmpi rm200, sbb aku kalo soping ngan mak, aku pow mak aku. hihihihi.

haih walet buruk ku...tu lah...riak lg...

6 comments:

Nani said...

hai org asing. ape ni suke pow mak? sep sikit. tapi awak dah bekerjaya. cissss x senunuh !

kentangsomell said...

cis! smpi ati pnggil aku orang asng ye! hahaha

sep sep.. alaa... gaji utk menabung... bukan ber soping. ahaha

aKu NaKaL said...

huhu siannyer.. takpe ye.. nnt nak raya ni collect duit raya manyak2 kasi beli baru yea.. (rm200<< byk tu.. aku nye tak smpai rm50 xP~) hahaha...

kentangsomell said...

itu lah.. skg ni xpki walet lg. pki tabur duit dlm handbag. kekek.

<200 mmg byk.. utk sdap kan hati.. ckap la xbyk.. humm.. sadis...

Leen said...

hihihi (gelak dulu baru bercerita..) ayt TAHI ko tu mampu membuatkan aku ng bf aku tergelak!




xoxo
leen+nuar = membaca sambil tunngu waktu bukeeeee

kentangsomell said...

hahaha. korg membace dlm kelaparan yeeee.. bagus... bagus... hehehhe.

itu la ayat peberet aku skg. TAHI. haha