Thursday, September 11, 2008

24

Puan Rozita Mohd.

Mak ku, terima kasih byk byk byk byk yang terhingga kerana melahirkan ke dunia ini.
24 tahun lepas... aku sedar betape sakitnye nak melahirkan seorang insan ke dunia. Aku dilahirkan tepat 4.32 pagi sebelum subuh pagi 11 September1984. Tapi.. mak aku ckap die mule sakit nak bersalin jam 8 mlm sebelumnya. aduh.. aku xleh nk bygkan.. degil xnk kuar aku ni. Keluar perut jam 4.32 pagi.. aku di azankan oleh Arwah atuk ku. Diberi nama Balqis.. ya...Balqis sahaja. =)

Terima Kasih mak kerana penat lelah menjage aku dr seorang bayi yg kuat menangis, mcm2 sakit aku ade mase baby. Tp, mak aku ckap bile dh berumur 2 tahun ke atas.. aku dh oke. Seorang kanak2 pendiam.. dan suka buat hal sendiri, xkcaw org pon. Sampai arwah atuk dan nenek pnah nak jage aku. Sbb dorg kate senang.. baik je. kikikikik.

Sampai umo 4 tahun aku jd anak yg di manje2. Yg plg aku igt.., kalo time tdo msti nak atas tgn mak aku, menyelit kat ketiak mak. hihihi. Tetibe satu pagi itu..aku bgun pagi..mak aku xde kat sebelah. Ape lg..melalak lah aku ni. Rupa2nya poksu aku kate dh pegi hospital.. ape lg.. Adik aku nak keluar dr perut. Lelaki rupanya. Mohd Sufi. Aku igt lg mase melawat mak kat hospital , aku panjat katil dan baring nk tido ngan mak.. mengade2 btol. Lpas tu merengek tanak balik. hihihi.. sampai skg cerita ni jd bahan kt aku. hahah.

Terima Kasih mak..sampai skg mak masih jage Angah (panggilan di umah). Walaupun dah 24 tahun...dewase dh.. tp mak masih di sisi aku xkira apa jd pada aku. Dgn doa mak juga la Angah masih kuat menghadapi hidup yg kejam ni..Aku mengaku, aku mmg anak yg degil. Susah nak dgr ckap org. Suka buat keputusan sendiri.


Tp mak, Angah sumpah.. Angah takut sgt kecewakan Mak. Sbb tu soal kahwin lpas ni.. Angah serahkan pd mak. Angah dh malas nak bercinta.. merancang... dan di sakiti. Angah igt pesan mak pada petang itu.. "Kita kalau nak kahwin..biar ikhlas...jgn sbb KESIAN, atau TERHUTANG BUDI". Ayat itu smpi skg mcm dan melekat dlm pale otak aku ni. Terima Kasih mak.

Tp mak kan.. Angah xkisah la lelaki yg mcm mane. Tp yg penting ensem mcm farid kamil, tinggi mcm seol gong chan, suare mcm chester, kachak mcm Hadi Laila's Lounge, pndi masak mcm chef wan, ..ekekkekeke.. byk songeh.

Hari ini. Genap 24. Aku berjanji pada diri sendiri..

Aku mau pekak kan telinga, butakan mata, bisu kan mulut..
Pada Dia, pada lelaki yg bermulut manis, pada lelaki yg x abis2 dgn janji palsu.
apa nak jd..jd lah.

Akhir. Aku nak ucap terima kasih juga pada kawan2 yg wish beday thru sms, emel, fB, mS, fS.

Buat masa aku xmerancang nak buat beday party ke ape. Mungkin makan2 bersama family ja.

Ya.. ini aku nak berkongsi sms dari adik kesygan aku sorang ni.. Cupi.


Happy 24th B'day My Sis! Not 19th Ok.
Semoga menjadi gadis melayu yang lebih matang dan
menjadi gadis bekerjaya yang berjaya..
Semoga ditemukan dgn jodoh yang SESWAI
Semoga nek gaji selalu.. ;B. Have a nice day.
11 Sept-08 00:02

*ape pendapat anda ttg sms ni? ahahahha. buduh gle. mungkin sbb aku pnah buat penipuan di mespes dahulu kala. bahawa umur ku 19. minta maaf myspacers.

2 comments:

a.k.a SUXX said...

haha.dah tua kan ko?

aku yg 26tahun ni,rase dah nk monopouse dah.haha

inikan ko yg pompuan.hhaa

Leen said...

Aku pun rasa dah tua biler tau ko baru 24!!!



xoxo
leen