Friday, September 19, 2008

WAD 3B KATIL 9.

15.09.2008 ; WAD 3B KATIL 9.

ya. di situ la aku menghilang 3-4 hari lepas. dimasukkan ke wad kecemasan (hosp. putrajaya) pagi isnin lalu.

sakit ape? aku pon tapasti... cuma yg aku tahu.. pg isnin tu..pas on pc tiba2 aku abdomen kanan aku sakit. sakit yg amat amat! sampai kaki aku kejang, kenot berjalan. tp gagah kan diri lg. thanks Farrah hantar aku ke hospital. die aje yg tahu mcm mane aku meringkuk dlm kete..berpeluh satu badan, tudung aku campakkan. baju kalau boleh nak bukak koyak macam superman :P rasa nk pitam. pegi klinik..Dr. tu hanya mampu refer pd hospital. fak. pergi emergency dept. dgn kesakitan yg amat amat tu, aku mmg xboleh nk duduk, apatah lg berjalan. pki wheelchair la jwp nye... makasih abg attendant yg sudi angkat aku dr keta..duduk pon dh xleh. aku berbaring trus di kerusi menunggu. xpedulik org kiri kanan yg sibuk mengusha. ntah brape kali aku muntah. sampai tubuh rase nk melayang.

tak byk yg aku igt ttg peristiwa ni. yelah..tgh sakit kan. yg aku igt... kjap2 nurse dtg cucuk sane...cucuk sini amek drh aku. masuk air tgn kanan. 4 botol air seingat aku. sampai tgn aku jd gemok sgt. hihi. pergi jmpe pakar sakit puan, buat ultrasound, upt test (the ffff lah kan upt bagai), pergi x-ray perut. mcm2 la...aku xbrape igt. mungkin sbb dh di suntik morphine. aku jd high. mengantuk. senyum je. tido kt mane2 dpt. sdar2 dh hampir kul 7, di hantar ke wad. trus hantar msg ke Farrah.. " weh, aku check in mlm ni. tlg bwk tshirt, sluar, ubat, berus gigi, tuala, handbag aku, semua2 lah."

kebetulan juga, ex-classmate aku jaga wad aku, dh jd nurse cik asmiza suraya kite. dan yg plg igt... Dr. Kachak yg check aku mlm tersbut. hihi. Dr. tu nampak neves nya bile tanya aku soalan mcm2. hahah. Farrah yg menyedari kekacakan Dr. tersebut menjeling pd aku, hahhaha.


Bdak Sakit : Eh , dokter.. sori blum tkar baju. ( masa tu aku masih pki bju korporat opis lg.)
Dr. Kachak : Bile nak tkar??

Bdak Sakit : umm.. jap g.. nak mandi dlu boleh? 
Dr Kachak : OK. Student ke?
Bdak Sakit : Tak la. Kije sudaa...
Dr.Kachak : Umo bape ni?
Bdak Sakit : 24. hihi.

soalan demi soalan die tnye. kalah inspektor polis. makin nmpk nevesnya...mungkin dokter bru ni.

Dr. Kachak : .. sori eh. soklan ni kena tanya la. umm.. smoking x?
Bdak Sakit : BELUM LG.
Dr. Kachak : hohh? nk cuba ke?
Bdak Sakit : hhehhehe. xde la.. main2 je. taaaak.. tak merokok.
Dr. Kachak : senyum...sy kena periksa awak ni. awak demam tak?
Bdak Sakit : demam.. bdn pns..
Dr.Kachak : yeke... kat sini xtunjuk dmam pon
(sambil tunjuk kat termometer yg bru kuar dr mulut aku)
Bdak Sakit : tu la pasal.. pelik kan.
Dr. Kachak : a'ah panas.. (sambil die pegang dahi aku, tekap tapak tangan pd dahi..stare kt aku)
Bdak Sakit : mengecilkan mate yg sedie kecik. 
Dr. Kachak : ok... sy kena periksa awk ni.
( sambil menutup tirai katil, dan mengarah farrah dan rakan2 aku keluar)

selepas soal siasat...Dr.Kachak kuar.. Hilang sakit aku ni. hihihi. tiba2. dpt pula panggilan Dia, hari tu beday Dia...sembang2 itu dan ini. Dia kate, pelik td g ofis aku xde. Tgk kat tempat Atma dok tempat aku. Sedangkan pd pagi tersbut selepas kejutkan Dia bgn sahur... kami msg2 smpi pas subuh..pasal perut la yg kelakarnya tu. haih.

Jam 9.00, lpas rakan2 pulang, aku tgl sorg. terkebil2 mata. makin2 lame makin layu. tidur awl aku mlm tu. mungkin sbb ubat2 yg masuk dlm badan.

Sedar jam 5.30 pg... Akak2 nurse tkar cadar. Bagi uniform bru. ( baju org sakit kaler ijaw tuuuu) Aku sambung tidur siket lg. Ntah knape.. lena btul tidur di hospital ni. haaha. Mak aku sampai pg tu. Kalau nk tahu.. aku x inform pon mak aku yg aku kena tahan wad, dh nk maghrib bru aku bgtaw. Kena marah. Yela.. aku xnak susahkan hati mak aku kan. 

Pagi itu.. sakit dh hilang entah ke mana. Tgh ari dapat kunjungan rakan2 ofis. Dpt hamper..mcm aku bersalin lak...tp baby xde lg. Hihih. Terima Kasih ye. Petang Dr. kasik discharge. Ubat beriban suruh makan. Appointment berderet kena hadir. Sakit ape?

Tunggu report dari Doktor.


look at  my fat hand. mmg masuk air aku ni.



ok bai.

6 comments:

Hannani Kamal said...

i feel sorry.

Leen said...

ko mkn aper kiss sampai warded ni..haehhh...ko ni..jg kesihatan k. take a really good care eh syg..
(jumpe lg tak Dr.Kachak? kim slam eh then dah jumpe Dr.Kachak jgn tinggal kan Dia eh t sape nk kejut kan Dia bersahur)hihihi (gelak manja)


xoxo
leen

kentangsomell said...
This comment has been removed by the author.
aKu NaKaL said...

hhoho jgn kata ko nk masuk hosptal blk huh, dr kachak.? haha tak ley bla..

apepun aku nk ko mkn ubat.. tak silap aku 5 biji tu.. huhu tak care bebeh.. i pray 4 ur health x)~

Leen said...

Suke jer ker? Tak syg eh??hik3..
Ala apa ada hal jah umur bukan ukuran lah beb! Yang penting keserasian (wah! pandai aku berkata2) Sri nyer tunang sebaya gaks OK jer tak de prob pun nk kawen dah pun. Go akiss go akiss!!!



xoxo
leen

kentangsomell said...

syg tu.. susah siket nk mengaku. takut keciwa. hihihih. itulah.. yaka Sri pon sebaye? aduhh... bahgienye aku dgr... hihihi. doa2kan je aku leen. hihihi... tenkiu