Sunday, January 25, 2009

Mesin Berkira - Kira

jumaat malam, keluar dgn aket, nanako dan jaha tahir ke alamanda lalala lah, mana lagi. booking karaoke, beli tiket movie. lepak di foodcourt, tak ingat bila last makan kat sini. sembang2 pasal karaoke. aku la pencetus bahan utk dibincang masa makan.

"wehh, dah naik harga lagu skg, dulu 1 jam 25hengget, skg 28hengget suda. cuba korang kira balik, jimat ikut jam ke ikut jumlah lagu?!"

so. dorang mula mengira. congak punya congak, macam siti sifir.

60 min / 4 min (satu lgu) = dapat 15 lagu satu jam? cuba pulak darab 15(lagu) X rm1.50 = RM22.50. mana lagi murah? RM28 ka? RM22.50 ka? tatahu la, agaknya ada beza kot bilik ikut jam, atau ikut lagu. aku rasa ok je bilik tu.

agak berkira aku ni. err. dah dapat jawapan. sambung makan. sambung potpetpotpet. tengah-tengah makan, terpandang sudu dan garfu di tangan. terus aku tergelak sorang-sorang. mereka2 buat muka pelik pandang aku.

"hakhakhak. (gelak macho).. korang taw tak. betapa susahnya nak survive masa kitorang mula2 masuk kije dulu? kat dua bulan xdak gaji. hutang kat mak ayah dah beriban. bayar itu ini. duit makan lagi, duit deposit umah sewa pon pinjam bf taw tak? haha. nak beli pinggan pon berkira, sudu garfu pon xmampu beli...masak lauk pon dalam ricecooker punya tak mampu nak beli kuali! tanya aket, kalo x caye "

"dan yang paling syok, ni ko nampak garfu ni nana? sama x dengan yang kat umah kite? sama kan? kan? kan? haa..kitorang pinjam kat sini lah! kekekekek.."

alaaa. nanti2 nak kuar umah kitorang pulang kan la. pinjam, bukan amek ok? heee.

*moral of the story : ingat2 la di ketika waktu susah bila dah senang. rm28.00 pon berkira tahu x??

2 comments:

aPish said...

hish....perumpak sudu ghupernyer....aik..udah2 ler tu..pi pulang blek...patot mkn x kenyang(mkn mnyk..tp still kurus..ekekeke)...gune barang !@#$ utk makan...agagagaga

akiss said...

ayoyo.. hahaha. syhhh.. kau ni. kasihan la kat kami ni. haha. terdesak beb. ngeee