Tuesday, June 23, 2009

aku x pandai jaga barang

"weh, org mcm kaw ni, kena pakai laptop ko tahu, tak nak angkat satu ke??"

jawapan panjang lebar.

aku x pandai jaga barang.
pc kat umah ni pon adik aku yg manage. folder2 aku bersepah. gmba bercampur baur mcm yong tau foo. pc opis? jgn di tanya ok. henpon aku? cover kt belakang penutup bateri dh ilang, skg hanya tutup pakai binding tape. bilik aku di putrajaya? huhh. baju xlipat, dh macam gunung simpan. xtermasuk yg belom basuh since bulan lepas. humm. lagi, bil-bil api, letrik, astro...aku tahu bg duit je, housemate aku akan ambil bil kt petisurat dan kira utk aku. peti surat umah aku pon aku tak tahu celah mana kt bawah tu. juga, jelas pada handbag aku. kadang2 korang akan jumpa straw vitagen yg byk dlm itu. dlm erti kata lain. aku malas nk amek tahu, dan mmg PEMALAS.

dan contoh paling ketat, my Ahmad Nikon. nak tahu? lens cover dh hilang, bateri yg lg satu utk standby dh ilang, usb nya pon ntah campak mana. manual book? lg la xpenah nak selak. dan semalam plg terok, akibat hangin satu badan, aku telah campak my ahmad nikon (nasib baik duduk dlm beg dia) kepada seseorang. info penting : bila aku marah, campak mencampak barang adalah wajib.

see? AKU MASIH TAK PANDAI MENGURUSKAN DIRI, PERALATAN, ALAM SEKELILING, EVEN MY AHMAD NIKON. aku tak macam perempuan lain yg sgt proper, kemas, teratur dan berdisplin.

ok. jawapan yg sama aku akan bagi jika orang tanya,

"kis, bila kaw nk kawen. kawan2 kite ramai dh kawen weyyh! "

masih jawapan yg panjang lebar.

aku xpandai jaga barang.
nnti anak ntah kemana, laki x makan lagi. gula dh abis, nasik dh hangit kat dapor, lalang dh naik kt depan umah, baju laki x gosok lagi, anak tak menyusu lagi... bla bla bla dan bla bla bla.
.
.
.
faham tak?

10 comments:

rimahmzh said...

penutup bateri hp aku pun dah hilang.

akiss said...

jom celet ibujari kaki. hihihi

Al-Kaput said...

klu ko dh kawen, jgn pulak ko campak anak tu nti ok.

Heidi Shafiq said...

sian ko..
nk aku blanje tiket pusat pemulihan akhlak?

akiss said...

al-kaput,

haha. aku suka ko, ko cpat GRAB apa yg aku nk sampaikan! hehhe. harap2 jgn mcm tu la kan? hehehe

heidi,
takmola smpi cmtu. hahaha

busyuksayang said...

kawin nanti ok la tue...:D

akiss said...

heeee. kak ju. harp2 mcm tu la. hihihh

Hannani Kamal said...

stendet la tuu. just naisss kate org. HAHA.

akiss said...

hhahahaa, just nais ye? hampeh. haha

akiss said...

hhahahaa, just nais ye? hampeh. haha