Saturday, June 13, 2009

Dulu-Dulu, Cicak..

rewind 4@5 tahun dulu. masa status masih student poly penang.

info 1.
akibat aku suka sebot perkataan CICAK, seperti :

"woi cicak, wtpe?"
"aku nak blahla ni, cicak oi!!"
"cicak btul la ko ni!!"

so, semua my klasmate panggil aku CICAK, no more akiss, Qis or Balqis.

info 2.
aku mmg jenis x serius. tanya org yg kenal rapat dgn aku. semua akan kata aku ni "ish ko ni, banyak main la!"

.
.

so, masa tgh prektis utk presentation, ada la kena mengena dengan AMBANK. so aku konon nak gune bahasa baku, sepanjang masa prektis tu aku sebut ambank menjadi AMBANG, seronok je tergelak main-main sebelum present dlm kelas kan? aku tak ingat sapa group aku masa tu, Yah, Faza, Bia kot? tol x Yah? haha.

so, masa hari presentation sebenar, apa yg berlaku?

"...contohnya seperti AMBANG..." (ayat lebih kurang.)

ok gila kantoi dan malu. akibatnya, aku terus mendepangkan dua2 tapak tangan dan melekap pada whiteboard.

spt seekor cicak melekat di dinding..

ape lg..

satu group presentation aku gelakkan aku, tanpa belas kasihan. bdak2 laki sampai kuar kelas gelak ramai2 kat balkoni dan yg sorang tu gelak sampai ketok-ketok meja dan kerusi jatuh ke belakang? dan menjerit, Oi CICAK MELEKAT!! mmg gelak besar sampai aku xboleh nk cont. presentation aku. ngee.

siyes smpi habis poly aku di chop cicak. smpi kat meja klas aku byk budak2 laki lukis gmba cicak.

dan paling jahat, bila dorg dtg dkat ngan aku, dorg buat bunyik cicak, dan buat aksi nak lastik aku pakai getah tempe?! huhh.

ok. i mis yu la geng-geng dak klas DAT, uuuu, Minan, Mamu, Wan, Kiki, Faza, Yah, Bia, ... haih.



maxcess corporation. ngeee.



masa di di Sedim.



masa konvo.

huuuh. rindu zmn student.

4 comments:

apes said...

kurus dow ko dulu.da mcm aku kurusnye.haha.

akiss said...

haa. tawpom. gile cekeding. ko gemok sket kot.

i'm shy said...

gile berguling aku gelak. sampai tenggelam bunyi azan maghrib. astaghfirullah anak dara.

lucu la kamu!!;)
terbaik woookkkk!

akiss said...

hihihihi. lucu kan? hai im shy, time kasih kerna layan cite bengoong i ni