Thursday, September 24, 2009

nak tukar cita-cita, interior designer.

penangan g umah iqbal mmg hebat. mmg pencetus inspirasi aku. aku usha lama dh dlm belog die, die cat umah, ubah sana, ubah sini, mengalahkan eric yg overexcited tu.

sepanjang kt umah die smlm. bising je mulot.

"bal, bal! cantik la kaler cat ni, kaler kofi eh?" "bal, pintu ni ko pki plaster eh" "bal langsir tempat ke beli mana" "bal, ni lantai ke tikar getah, cantik la" "bal, bilek ko misti cantik kan? tengok siket!'

(kadang2 bila panggil Iqbal, BAL, mcm panggil diri sendiri)

gile busybodi kami. siyes. tadi masa kuar ngan mimie pon, itulah core topic, "bila nak g Nilai 3??" lepas makan pon, pergi Nagoya, tgk kain langsir. balik umah pon, cakap ngan mak suh beli cat putih, nak cat pintu macam umah Iqbal.

pastu mak cakap.

"angah balik putrajaya bila? balik la isnin ke, selasa ke.."

a ah. boleh..boleh. siaplah nnti kena goreng ngan boss-boss di ofis. "kau takde kampung, asal nak cuti lama-lama?"

aku ada jawapan/alasan bernas nak jawap. haha.

ok bai.

6 comments:

Kap said...

apa barang pakai pintu..
grill cukup..
baru masuk angin..

akiss said...

cehhh. grilll dah pnah/ hahaha

iQbaL radzuan said...

hahaha.. petik nama aku.. whahaha.. jgn terburu2.. selo2.. lama2 dapat idea lagi best dari uma aku.. :)

gudluck!!

akiss said...

ngahaha. mcm petik teh gak la. hehe. tula, ari tu g nagoya pon ada ide baru juge.

jom ke nilai. hhee

iQbaL radzuan said...

hhahaha.. p nilai ngan kaum wanita.. terasa malas.. hahaha.. siyes. korg mesti cabut kaki nyer la.. :p

akiss said...

ooooo..nak kate aku kuat komplen la. xpe ah, jln2, leh kecikkan peha. hua h ua hua.