Thursday, November 26, 2009

kisah ikan dan nangka busuk.

ok tadi petang g tgk karaoke kt midvalley. smpi lmbt, xsmpat jumpa z.a. ok. skip pasal filem tu, aku nk dgr komen yg dh tonton dulu, sbb aku rasa aku x cukop seni nk komen pjg. cuma satu scne xbleh blah, bila kap lam ya nga karok nyanyi lagu nasyid...marilah berhajat....agar kita..dpt bermunajat....ngeee.


pas abis nonton. kami ke pets wonderland! wajib pergi bila ke mv. (sedangkan last g mid 2 years ago). mimie nk carik barang utk iguana tercinta dia tu. so, aku pa lg, ke ruangan ikan. khayal dlm dunia ikan.

pastu, jumpa satu jenis ikan, mak aih comel nk mamp. ikan buntal, tp kicik. namanya, mini puffer. alohhhh comeh hangaakkk! bygkan, dh la buntal, buncit, kepak die kecik je, mata bulaaaat, mcm pandang kite taw. cara die berenang pulak mcm burong gemok terbang, hahaha. comel weh comel.

tp, puas aku sergah mereka, nk bg kembong. tp tak terkejok pon mereka hahaha. huhh. mmg nk! tgk la satu hari nnti. tp, ada yg jenis besar, muka mcm hanjeng pon ada. eww. ok, ini aku rajin letak video utk korang berkenalan dgn mereka.


see? kiuuuuuut!

ok tapi, ai x beli puffer itu, ai terjumpak guppies yg gile apak comel. abg kt kdai tu kata, ini "new arrival". fresh lg. hahaha. maka apa lg. "nak boleh? sy nak tiga!"


"hai ikan, kenalkan, ini uncle dzul dan uncle daus". humm. masih malu, menyorok plak kau ikan. so, dinner beradap dgn ikan ini.


ok pose lesbo. sbb hari ni byk jumpa psgn lesbo.


hummm. welcome home honey. aku google, dorang ni keturunan "double sword fin".ekor bercabang. ngee. susah nk snap gamba mereka, ntah munyet ke ikan, x reti dok diam. esok nk letak awek guppy, so dpt baka baru ciptaan aku. haaahaha.

ok bai.



*oh lupa, lepas beli ikan, jatuh terduduk kat tangga pets wonderland. umm. video j.lo jatuh semua dh removed, x dpt nk gelak gelak lg. haha. pdn muka, suka sgt gelakkan org, sindiri juga jatuh ala nangka busuk.

6 comments:

cik EPAL said...

kenapa vid j lo dah remove???

Sharinginfoz said...

selamat raya.... takkan makan potato aja kat rumah awak ni... anyway bosan2 singgah le sini ya

JuLia d BuBbLes said...

tgk karaoke eh?
best x?
i wish i was in KL..so i can go n watch it :(

nway, salam pkenalan :)

akiss said...

julia, slam perkenalan. cite ok je. sgt deep kot. =)


cik epal, tu la. kt youtube abis semua.

Sharinginfoz , hehehe. orait

Kap said...

tapi jlo jatuh bangun cepat,

kau bangun balik ala jlo ke? atau nangis2 teriak nama encik R kau dulu lima minit kemudian baru bangun?? ;)

akiss said...

woiwoi woi. mana na encik r smlm. ahaha. aku jatuh, aku gelak2 dulu baru bangun ok. hahhahaa