Sunday, November 15, 2009

Movie(s) Review!

2012.

ok gilak punya penangan cite ni, kt alamanda beratur pjg smpi ke kedai henpon tu, kalo siapa biasa tgk di gsc alamanda taw la. bygkan pjgnye kami beratur? bila sampai kt kaunter, tiket 1 pagi! takkanla xnk kan? penat2 beratur! haha.

hurrmm humm. ok, konon cite the end of the world, nk kiamat la konon. dorang taw ke kiamat itu cmne? duhh.

ok, aku rasa filem ni byk meleret-leret. dan byk scene tak logik. sapa dah tgk taw la kot. paling aku xleh terima, punyalah dorang nak tunjuk 'Obama' tu baik hati, ketika dunia dahnak terbalik tu, sempat lg die g hospital ( hospital x musnah lg kot) tgk mangsa earthquake, pastu konon nak carik bapak kpd bdak pempuan x dikenali. arrh. mcm bodo. dan scene tibe2 helikopter angkut gajah, zirafah..., lawak-lawak. ntah la. dan asik-asik...scene earthquake ikot si hero (john cusack), perghhh.. punya hebat die ni. sampai masa dah jatuh dlm gaung, still hidup. mmg terer...haha.

humm..cuma benci, sgt memesongkan. bila dia kata, at the end..semua agama kena bersatu. ish ish. bodo je. 2 jam setengah dalam panggung. ada budak sebelah kak iza siap berdengkur lagi. hahaha.


cuma suka, watak Lily (morgan lily) sangat kiuttttt. muka nak macam Suri! bintang?? 2.5/5.

PISAU CUKUR.


ok, xplan pon nk tgk ekceli. masa time rehat hari jumaat. tiket 11.45tghari. tp smpi wyg kul 12.15tghari, siot je berlari2 ke panggung pki baju kurong. ngahaha.

ok, cite ni, simple, klakar dan gedik. watak maya karin tenggelam. tgk je trailer die korang dh taw psl apa. lakonan fazura terbaik wokk. dan..ayat fazura "oh my diorrr", "oh my prada..." dah jadi ikutan aku. hahaha.

aku suka watak Intan (fazura) lawak..lawak. tapi, cuma..sepsi-sepsi la. maya pon, semua stok nk pki dress pendek. duhh. dan..sumpah, liyana jasmay xseswai watak anak orang kaya. hahha. taw la aku xsuka dia. dan, muka Umie Aida??? mmg cha alip chat. cacat.

and...aku dah mula suka Aaron Aziz. mungkin tgk die kat skrin besar nampak kacak gilek. hahaha. ok, kasik 4/5. umm..yg Faqir (redza minhat ) tu pon comel. haha.

MJ - THIS IS IT.

terbaik wokkkkkk. sapa x tgk mmg rugi. wajib tgk dan wajib donlod. haha. mmg mj punya aura mmg semacam doww. team production konsert mmg awesome. perfek. dancer semua terbest. koreografi....tabik spring!

ok, top 3 song.

1. black or white - my all time fav. videoklip mmg jd ikutan. sukaaa sgt dlm this is it. gitarist mj, perempuan blonde itu (orianthi panagaris) sangat rok kaw kaw! goreng baik punya. tgk vid di bawah, gile syok time 0:55!



2. earth song - sesuai ngan jiwa aku yg pencinta alam. ngee. pernah masa mula2 tgk vid ni, aku menangis. touching dohh. dlm this is it ni pon, sgt best!! tgk video diSINI.

3. beat it. sapa tak suka lagu ni? hahaha. lagi suka the way you make me feel, billy jean....haha. bukan top 3 dah ni.



humm. tp sidih gak, xsempat nk laksanakn konsert itu. mj ni, sgt berbudi bahasa, sopan, dan all out dlm reherseal this is it. kasihan. xsaba nk donlod. ok, bg ribu-ribu bintang! huhu

xbleh blah, 3 cita skali tgk dalam masa 2 hari. hua hua.

ok bai.

3 comments:

IMCurtain said...

Ramai cakap filem Pisau Cukur tu best. Hmm, belum sempat tgk lagi. Tgk 2012 dulu :)

Jom Promote Your Blog Here: IMCurtain.com

busyuksayang said...

nak tgk pisau cukur juga..tapi hubby kata dia geli plak nak gi teman tgk...sabar jer la :D

akiss said...

hehe. best je pisau cukur.

kak jue, knp die geli? hahahahaaha. lawak la