Thursday, January 14, 2010

hanjeng tuak!

smlm pigi sinima ioi mall tgk anjing tuak, hahaha, mmg pelakon tua-tua pon. john travolta ( yang bagi aku mmg tak hensem ) as Charlie, kawan baik Dan (Robin Williams).

dh lama kot x pi ioi, baru taw semalam kaunter die dh pindah kat wing baru. best gak, parking kat luar xyah bayar, naik trus tingkat 4 kot, trus smpi kaunter. xyah jalan jauh2. hihi.

ok aku ni dh start demam ekceli, tapi semangat ke'wayang'an tu ada kan. tapi, byk tido. asik2 terlelap, terjage pon sebab gile dorang gelak mcm tuuuutttt. so tak tenang nak tido. bukan cite boring, tp mula2 tu boring, byk skrip pot pet pot pet.




mula2 lg dh aku tido. cuma yg aku ingat, aku bangun je, trus gelak satu scene, maid bermata juling tersepit bonet. hahahahha. sumpah lawak.


ok, siket sinopsis, si Dan bercerai setelah 30 tahun, sebabnya adalah dia xnak anak, dia tak suka kanak-kanak, dan mmg xde jiwe seorang bapak. masa dia tgh enjoi2 kat vegas kot, die TERkahwin ngan awek, Vicki (wife john travolta , kelly preston yg hot dan ingat tak video klip she will be loved?) . dan cerai balik bile sedar diri. pastu berpisah selama 7 tahun kot, tapi bila nak bersama semula, si Vicki dh jadi janda anak dua, Emily ( Ella Bleu Travolta anak John Travolta + Kelly Preston) & Zach (conner rayburn), pada masa itu juga Vicki ini kena masuk jail 2 minggu sebab apa ntah x ingat, so, Si Dan inilah yg terpaksa jaga anak2 Vicki, dalam masa 2 minggu ni la dia kena berkenalan dgn kanak2 n try to be good dad.

scene yg buat aku terjaga n sumpah lawak to the max ialah bila Dan slh mkn ubat, angkara anak2 die. gile comel doter die, emily dan of kos, scene seth green dgn apak gorilla. tapi misti sidih bile JT tgk filem ni, misti teringat anak laki die yg mati tahun lepas.


awww somel.

ok mcm nk tgk skali lg, sebab ada group audience tu gelak sampai berdiri mcm...ok fine, lawak gile kot, hahah.

ok bai.

2 comments:

~~dieylah~~ said...

salam..mcm nk tgk gak je cita tu..awk cite cm best je..hihi

akiss said...

hai dieylah..wslm... a ah, mmg best, haruslah tgk =)