Friday, February 19, 2010

ok bai.

hari ni hari cengeng aku. 'dalam hati ada swimming pool'.

tiap kali dorang tegur aku, "kis, kemas barang ke? kis, jgn sombong, mentang2 la dh nk tukar, kis, bila nk sesi salam2??" mula bergenang air mata, ntah bapa kali ntah?

aku bukak laci, kemas fail peribadi, aku nangis. aku cabut gambar2 yg aku lekat2, aku nangis. aku masukkan barang2 dlm kotak a4, aku nangis. sampai aku duduk menongkat dagu, tgk kawasan sekeliling, nangis lagi,

tadi wan dtg, "Kis ok ke"?

fuhhh. aku xleh jawap. aku nangis. aku tutup mulot, bagi isyarat tangan-lambai-suruh-blah-wei-blah!

aku sedih sbb tempat ni dh mmg serap ngan jiwa aku pon. aku habiskan 8/24jam kat sini kan? 8/24jam aku dengan mereka kan? selama dua tahun ++

makan minum kongsi, semua kongsi. kat sini aku ada ramai abang, siyes, mmg la laki orang, jangan la nk negatif sgt kepala otak kau nk kata skandal plak. semua aku sayang dh mcm abang-adik-apak.

lepas ni, sapa lah nk buatkan minum kopi cicah biskut hup seng petang-petang kan? sapa lah nk jadi cikgu microsoft word, excel + publisher dan cikgu facebook mereka kan? sapalah nk bikin mesin fotostat kalo rosak kan? sapa lah nk pasang lagu Hazard kuat-kuat, lagu kegemaran most of them ?

En.Yahya (Abah), En.Jamil, En.Zul, En. Rahim, Hasnul, Bard, Wan Chiko, Wan Masey, S.I, Azyzy, Sham, Azuan, Azhar.

thanks for the memory =) pas ni takdelah bahan buli korang, kata ada pocong sana sini, dan takde la nk marah2 aku berkaki ayam kat opis ni. ngeh.

aku abiskan kemas brg senin depan kot, xlarat. pendarahan teruk kot.

ok bai. tsssk.

*aku rasa Tuhan dengar doa aku, two of my wishlist dah tercapai. Alhamdulillah. =)

2 comments:

MIMIE said...

the best thing about wishing n praying ialah..bila kita dapat apa yang kita nak, kita dah adi tanak dah...
Allah memang magic n sangat memakbulkan wish sape2 pun

akiss ferrero. said...

yup. rasa mcm ok xnk dah.
btul, rasa kerdil sgt