Friday, May 14, 2010

jalan tutup, jalan tutup!

ok semua dh taw, mgu ni ada hari belia jom heboh segala kt putrajaya ni kan, maka, kelaurlah pengumuman jalan tutup sana sini. so, no kenderaan persendirian dibenarkan masuk.


see, sampai jalan keluar dari ofis aku pun tertutup dgn booth apa ntah. ceh, ada ka bukak kdai kt halaman umah orang =p

so hari ni dpt la emel psl laluan mana nk guna semua kan, yg menariknya, selain bas dan trem (macam yg kite naik kat zoo tu), dan juga, yg menarik perhatian aku ialah,

"Seramai 300 orang sukarelawan bermotosikal untuk mengangkut orang ramai ke lokasi karnival di dalam Core Island"

bermotosikal? adakah dgn motorbike? ducati??

dengan lelaki kiut sebegini?? ( Jake 'Freaky Friday?)

ok ok. berangan lebih. ntah - ntah geng marempit x? ahahah. ok xnak tahu. utk tahu laluan mala bukak n tutup, jadual bas etc, gi 'Like' page Perbadanan Putrajaya di fb anda.

aku x pegi kot, lemas ngan lautan manusia nnti. =P

ok bai.

2 comments:

mamamarissa said...

sama la...tak sanggup la nak berheboh2 dgn berhimpit2an dgn lautan manusia...hahaha!!!

p/s : berguling2 dgn bam2 kat umah lg best :P

~ ReD ~ said...

wahh...leh ganti teksi..hehe