Friday, June 18, 2010

kawen, kawen, dan kawen.

selama ni, aku x ambil peduli, sbb adik2 beradik xde yg kawen lg, kawan baik (housemate) kawen ari tu adalah persiapan kawen pertama aku pernah tolong.

tolong dari segi buat hantaran, tlg teman shopping ke Nilai 3, berapa kali ntah. perkahwinan Farrah & Mie mmg wedding yg aku suka sgt sbb aku ni macam akak die sendiri sbb Farrah byk mintak pendangan aku, termasuk kad kawen pun aku yg pilih sampai sanggup 3G dari kedai kad kawen, baju kawen pun aku nasihat jgn over sgt dan aku juge tukang curik gamba hantaran, hiasan bilik dan gubahan bunga kat kedai di mana kamera di larang.

dari segi kewangan, zero. cuma sponsor amek gambar belah lelaki. itu je mampu i bagi tanda kasih syg, dan tanda terima kasih sbb Farrah ni mmg seorang kawan yg baik dan byk tlg aku. Farrah sila kembang hidung.

yes, pasal kewangan, aku xpernah tanya, eh berapa ratus habis kat bunga telur, kat pelamin, kat mekap, siyes tatahu. apatah lagi nak tanya gaji laki kau berapa, bukan ke isu sensitif nak tanya tu?

smlm, baru nak tahu, ekceli, adalah dua minggu lepas, baru nak tahu, kalau kawen, pakai katering RM10.00 sekepala adalah kira ok rate - nya di kl ni. terus macam nak pengsan aku dgr. kalau jemputan 500 orang, mestilah yg datang anggaran 1000 orang.

hasilnya, rm10 x 1000 = rm10,000.00.

oh my, 10k utk bagi orang makan sahaja? tak kira lagi nak bayar mak andam, kad kawen, baju pengantin, pelamin, goodies, cameraman, team kompang, sewa dewan?? aduh.

20k cukop?

tunggu duit jatuh dari langit, mungkin??

tiba-tiba seghabuk kan kepala otak sindiri, tingginya kos nak kawen? itu cerita nak kawen, selepas kawen? ok dah. siyes serabut. tiba-tiba rasa macam nak masuk AF9 tahun depan, jadi artis. tapi lg serabut kalau beriban abis utk kawen, tp akhirnya cerai berai, eh kenapa macam malas nk kawen?

ok bai.

4 comments:

Emma Jawlin said...

kawen koboi jak la kau kiss...wakakaka....:p

iva saionji said...

akak kawen hari tuh....jemputan 2000 org...termasuk belah suami belanja semua sekali ade ar 30k...ha...huhuhu....duit terkumpul habis begitu sahaja....tapi xpelah masa tu akak niat yg baik2 je semua...Alhamdulillah..pulangan pon xmengecewakan..hehehehe

iva saionji said...

akak kawen hari tuh....jemputan 2000 org...termasuk belah suami belanja semua sekali ade ar 30k...ha...huhuhu....duit terkumpul habis begitu sahaja....tapi xpelah masa tu akak niat yg baik2 je semua...Alhamdulillah..pulangan pon xmengecewakan..hehehehe

Kap said...

kenduri nasi putih dengan telur rebus separuh sudah.