Friday, July 16, 2010

tips make-up mata : smokey eyes.

hari ni, ai nak bagi tips mekap. ceh. sejak bila Akiss pandai nak mekap-mekap ni? ok just sharing.

kalau aku nk share tips cara aku mekap ke ofis sekarang dan kuar dating sekalipun, hanyalah boleh bagi cara-cara pakai mosturizing lip balm - cocoa butter formula by palmer's. buka penutup, pusing, sapu di bibir, kemam bibir, ada rasa manis2 butter siket. ;p

ok tajuk : smokey eyes. mata berasap gitew. ini mekap peberet ai. even jarang dipratikkan. siyesli cantik kan?

Photobucket

dari muka fucat ala vampire, mata letih dan lesu.

Photobucket

jadi dramatik-li MEMUKAU begini?

full tutorial i suggest baca INI, jika pandai blend kaler, dan layer yg btul mmg santek kan? kalau macam aku ni, mmg xpayah eyes shadow hitam byk sangat, dah naturally hitam, cume kena touch up sket.

oh dulu suka mekap emo pastu pose poyo dan upload di myspace.


id myspace saya 119888505. "komen gambar saya ye!"

abaikan muka vain di atas. beberapa hari ni, atau sejak lama dah kot, bila jalan2 kat opis ni, aku terkejut "oh mak kau" macam nampak hantu. err..please, pakai eyeliner jgn lebih2 sampai terlebih eyelid? awak bekerja 8.00 AM to 5.00 PM, bukan 10.00PM - 4.00AM?

maka, saya tekankan di sini, SMOKEY EYES ONLY FOR NIGHT OUTING & FUNCTION SAHAJA! dan, STRICTLY NO LIPSTIK KALER MERAH MAK NGAH JIKA MEKAP MATA DAH SARAT BERAT.

ha, kan dh huruf besar. tetiba teringat lagu noorkumalasari, mata memandang, mata menggoda.. eh eh.

ok bai.




5 comments:

aren said...

suka pompuan tak pakai lipstik..haha

akiss ferrero. said...

yup yup. sama la. ;p

Hannani Kamal said...

yaaa aku igt gambar i akiss aku add hang di mespes dah pesbuk dgn gamba ini!

akiss ferrero. said...

hahahaha.. yaaa nanim ya. dulu suka bersungguh2 amek gamba lawa2 utk mespes. hahaha

ken said...

it's sexy =P