Sunday, August 29, 2010

Tutorial Pakai Shawl Cara Akiss Ferrero :)

petang jumaat i ada twit pasal gembiwe dapat beli shawl idaman kan? idaman la sgt, byk je jual kat blogshop, tp malas nk oder2 online.

malas ke akiss? ke sbnrnye kau tak tahu kain apa shawl ni so tataw nk google? wakakaka. ok, kain lycra rupanya! ;p ok proceed terus kepada tutorial.

TUTORIAL NO.1, pakai shawl sambil duduk.

Photobucket

pin kan tudung di bawah dagu, kemudian lilitkan ketat-ketat hingga muka jadi ketat. lilit jangan tak lilit, tapi jangan sampai tutup mulut macam pakai purdah nak plagiat waheeda ok. lainlah kalau anda ikhlas nak pakai Alhamdulillah. last, kibas-kibas shawl pada lelaki untuk teknik mengorat sbb sebab takde rambut panjang mengurai guna jari pomboley!

lagi satu shawl ni leh pakai dua2 belah, nak pakai2 yg belang2 turqouise -ceklat tu kat depan pomboleh, tak kisah. sbb aku suka pink belacan, i pakai la yg tu kt depan ;p


gila penat baca satu napas!

ok proceed TUTORIAL 2, pakai shawl sambil berdiri.

Photobucket

untuk hasil lebih yakin, pergi la restoran makanan-pantas (fastfood) spt Burger King, KLIA (siyes ni nnti aku cite next entri) atau mana-mana cawangan Mekdeh (McDonalds) dimana disitu ada lighting yang bagus. sebab anda akan nampak cerah kulit mulus tanpa cela dalam gambar.

ok, seperti biasa, pakai macam biasa, pin kan pada bawah dagu, lilit, dan pin kan kat atas, kalau xnak pin kat atas kepala pun takpe, biarkan jatuh teurai baru nampak ala-ala arab siket. cantik.

kemudian gelak2, larikan diri. rujuk gamba 2 terakhir.

wakakaka. ok ok. aku main-main je.

malu lah nak buat tutorial2 ni. sbb tak pandai pakai sgt pun, dan macam takde konpiden muka cantik nk buat tutorial. ini pun sbb ada kawan baik hati, Mimie jadi paparazi ketika saya sedang belit2 shawl sambil makan makanan-pantas. ;p tp siyes, mmg mcm tu la aku pakai selalu, pin kat bawah dagu, lilit sekali, lepas, atas pin kan kat atas kepala. ;p

tapi, yang pasti, JANGAN PAKAI MACAM INI-INI GAMBAR, nnti dituduh perempuan gila apa ntah.

Photobucket

gambar 1.

Photobucket

gambar 2.

Photobucket

gambar 3.

ok sebenarnya stress tak dapat pakai inner syria yg comel tu sbb dahi pendek muka bulat. saya sedar diri ok ;p tapi bila tgk Hannnani K, Eleana K dan Adriani A pakai, sumpah santek ;)

antara tiga-tiga gambar itu, mana 1 lawa buat header blog? jawapan D : Tiada Satu Pun Di Atas tidak dibenarkan. saya sirius ni ;p

personal fav adalah gambar 3, nampak 'couture'. ok ok lah, kalau nk buat gak tutorial macam ni, tunggu aku beli Sony Ericsson Vivaz idaman, ada video HD! ;p

ok bai!

10 comments:

sherah said...

innz fames, smlm bbuka kat rumah atok ramai2 kat pj huhu
lagipon cam sedih je smlm pas aku bace youuu hhuhu

akiss ferrero. said...

jap, tapaham. err

J.M.R said...

cara pakai gitu utk g majlis apa ek?;-p

akiss ferrero. said...

majlis resepsi musuh ketat. wakakakak

umie said...

hehhe..comel..

MIMIE said...

OIT! PURDAH TUTUP BAWAH HIDUNG!
ko tutup mata sume nape?
gila nak rampas akhil hayy sangat ni haha

syakey said...

shawl polkadot tade ke? :P

Adriani said...

Hahahhaha funny lah you...
Sumpah COMEL!!! <333

mamamarissa said...

sgt sesuai digayakan di pagi raya...hahaha!!! :P

Ratu Sulaman said...

siyes fah-nyy giler la awak ni...!!HAHAHAHAHA..
part last paling memberansangkan otak kiri ku... XD