Friday, November 19, 2010

Berangan Itu Free ;)

mlm td ada marathon Giuliana & Bill. hari isnin hari tu x tgk kan. tp smlm mmg rasa nk pasang dua tv kt umah, dgn amazing race, dgn masterchef us, semua nk tgk, xtaw buat keputusan ;p

ok since Giuliana miscariagge, Bill plan buat satu roadtrip ke California dan camping kat situ dengan menaiki RV. best gile kot! tersangatlah my dream vacation! pergi bercuti merantau satu malaysia menaiki RV. dari penang singgah ipoh, singgah melaka, singgah jb ;p boring la asik nk bercuti nk kena tidur hotel, kt umah pun ada tilam bantal empuk? makanan hotel pun tak semua yg best? (memandangkan sy dh biasa outstation kot?) klu merantau guna RV leh singgah mana2 kedai makan atau masak sendiri dlm RV kan kan kan? save budget kt hotel, kt minyak je. klu dpt rv yg guna NGV lg best. haha.

tp siyes suka cara Bill, even dia tu kaya, mampu je nk sewa hotel mana, dia suka buat kerja gila dan buat kerja org susah, ya...dia suka keluar dari zon selesa beliau. x mcm Giuliana. bengong taw, tp klaka kot, sanggup turun dari RV sbb takut selekoh curam? haha. rajin tgk sini >>> SINI.

ye, kdg2 kita perlu keluar dri zon selesa kita. jgn nk sedap dan senang je. jgn itu tak bleh, ini tak bleh. nnti nyamuk gigit cmne, nk nak tido ktne, nanti klu kena gigit hanjeng cmne. sgt negatif ko ni? haha. ok itu i belajar dr program minggu lepas ;p

dulu pernah buat skali ngan housemate, tp x pakai RV lah kan. pergi p.d, ber-BBQ, stay up sampai Subuh carik umang-umang, tido kejap. pastu bangun pagi terjun laut. tido dalam kete je ye. tp msa tu pergi 3 kereta la, ada space la siket kan, jgn la pergi satu kete. roadtrip 2 hari 1 malam, best!

bayangkan pergi guna dengan ini :



ok terlebih berangan sudaaa, nk bukak mudah.my lah carik RV ;p

ok bai!



1 comment:

Eryati said...

ya..suka tajuk entri ini..berangan itu free..heheheh..mmg benar pun kan..