Wednesday, December 8, 2010

EPISOD 1 : 25 perkara pelik tentang Akiss Fererro yang anda perlu tahu ;)

1. NAMA. nama Balqis itu sendiri pelik dizaman 90's. betul tak? kecuali pada ustaz & ustazah kat sekolah agama, "wah, Ratu Balqis!!" setiap kali perkenalkan diri awal tahun masuk darjah baru. pengalaman pahit dan paling hina, masa form 1 diejek oleh seorang lelaki bernama Mohd Balkis yg claim kononnya BALKIS itu nama lelaki, fine. terima kasih pencipta lagu Balqis - Siti Nurhaliza (itupun dah tahun 2000) kerana memfemeskan nama i, sebab zaman tu ramai orang malas maca kisah Nabi. padan muka Mohd Balkis.

tp skrg tak pelik dah. ramai baby dan anak kecil nama Balqis. ilaik!

2. TAK PANDAI. suka kata tak tahu. padahal lama dah tahu. sikap dari kecil, suka buat bodoh dan nampak bodoh. sbb sy percaya tunjuk pandai tak semestinya pandai. dan pandai bercakap, tak semestinya pandai laksanakan ;p

3. SUDU. tak suka sudu nipis! aku selalu membayangkan kalau makan dgn sudu nipis , bibir akan luka. lagi satu, tak suka sudu bercorak. suka yg plain dan tebal! pantang kalau sudu dan garfu corak tak matching. tp kalau kedai tu xde pilihan lain. terpaksa. sepatutnya bawak sudu sendiri dalam handbag.

4. PEMALU. ada sifat pemalu yg pelik. sbb, sifat pemalu tu klu dtg, pemalu gila. klu tak dtg malu tu, mmg tak malu gila. wakaka. contoh : bila sifat pemalu dtg, nak masuk bilik bos bagi surat pun saya malu. sehingga bila dia tiada dlm bilik baru letak atas meja dan lari laju-laju. padahal bukan surat cinta pun. gedik!

5. LELAKI. kdg-kdg sy rasa, sy sepatutnya seorang lelaki. kerana kakak sulung sy adalah perempuan (kakak mmg perempuan lah gile). so sy beranggapan mak apak sy, nak anak kedua mereka adalah lelaki. tp takdir Tuhan yg keluar adalah Balqis BINTI Abdullah, bukan BIN. ya, this is the way i think sejak kecik. tak pernah tanya mak btul ke tidak. sbb bukti dia kan, dah 26 tahun hidup, sy tak pernah main bola jaring. hahahaha

OMAGAD OMAGAD BTUL KE NAK 25 PUNYA SENARAI NI???!! baru bagi 5 aku rasa ramai yg nak muntah baca ;p ok sebab tu buat episod 1, 2 dan seterusnya. untuk korang kenali dan fahami aku. nak ke taknak!?? paksa ni! hahaha. thanks Cik Liyana Lunia kerana berani menge-tag. lambat, tp sy laksanakan ok ;p

ok. sy tag orang di episod kedua k?

bersambung...

ok bai!

*tarikh draft entri : 29.11.2010. hahaha




2 comments:

Liyana Lunia. said...

belum complete lagi HAHAHAHA

akiss ferrero. said...

dlm pembikinan. curik masa ni buat ;p