Tuesday, January 11, 2011

Makcik Anon :p

yer sy tahu risiko ber-blog. sy tahulah isu plagiat. isu rage. isu instant traffic. isu curik gambar. isu tukar dotcom itu best. isu creative commons. isu Makcik Anon semua tu.

sy tak pernah kisah pun, tak pernah layan pun kalau Makcik Anon dtg dengan komen pelik-pelik. even ada komen berkata 'bahasa blog aku macam budak tadika', aku terima je dengan berkata "ok lepas ni sy pakai bahasa budak masuk pejabat".

cuma makin menjadi plak makcik anon kat belog aku. meleret-leret sampai formspring aku ye? aku ok je, sbb dah biasa. bukan sebulan dua ber-blog pun.

tapi kalau dah ada stalker stok amek gambar orang lepas tu kepoh, like what ze f? mmg aku kena amek kisah.

hmm belum lagi jadi Ana Raffali (tetibe), belum lagi jadi blogger cantik dan pemes macam Keknis Hanis Zalikha kesayangan, belum lagi kapel dengan Shaheizy Sam, belum lagi jadi artis ngetop, dah jadi macam ni.

sbb tu mula-mula aku nak private terus blog, tp pikir balik, tak syioooook woh ;p nanti macam mana kawan-kawan yang baca blog i nak baca blog i? walaupun followers seciput, tp siyes rasa serba salah plak nk private ;p

ok, jadi solusinya?

protected entry untuk kisah peribadi.

sebab tak semua benda aku boleh share kat sini. lagi satu, utk mengelak fitnah dan prasangka buruk. makasih manyak-manyak adik Raracandyfloss kerana bagi inspirasi ;)

cuma aku nak mintak tolong korang, tolong baca entri ini dengan tone yg tenang. senyum je, sbb aku bukannya tgh marah-marah. just explain apa yg aku rasa. ok geng? ;)

ok bai ;)

*teruk btul penulisan, kejap aku, kejap saya, kejap i. haha.

*hah jgn pikir plak aku private kan sbb letak gambar berbikini macam pasha sandal. duhh.

*oh lupa, password boleh request kat ruang komen, formspring, twitter, fb, atau emel pomboley. aqiess_lp@yahoo.com. tumblr utk yg diberi url sahaja. atau paling senang tu kat shoutbox sebelah kanan tu. jgn asik nak letak iklan je hahaha.

4 comments:

Drunbella Khoo said...

"*teruk btul penulisan, kejap aku, kejap saya, kejap i. haha."

biasa laa bahasa macam budak tadika.
ekekekeke.
lariiiikkkkkkkkk~

akiss ferrero. said...

ewah! kejarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! haha ;B

Syima Syaz said...

eeiii semak je cik anon tu....
yee... next time luahan perasaan buat dgn gaya protection entry ye...=) so kita still boleh baca blog ni..hehe

akiss ferrero. said...

tahu xpe. xpela. nak buek camno. ;p
yup yup. xpaksa pun baca yg private tu kan;)