Monday, January 3, 2011

Salam Aqif Rifqi ;)

aktiviti jumaat day, the public holiday day adalah bangun lewat pastu masak nasik, makan, kenyang, pastu tidur balik. ngeh. ok plan utama adalah utk melawat baby. tp ilep2 xnk kuar awal sbb pikir farrah akan discharge ari tu, so bajet dtg umah die terus. tp baby kena demam kuning. so kena tahan di hospital.

kami gerak petang lepas Asar. pastu singgah ke tesco extra cheras. makan sizzling steak. dan soping barang baby, suka!

mestilah suka, tgk? *gelak besar*

baju ladybird somel nak mati macam nk menitis air mata. "farraaaah, bole tak aku ...... ok tak, tak."

mummy Wanie dan hasil belian, setelah pusing brape kali kawasan baby sbb rambang mata semua comel, akhirnya beli la hamper utk baby dan 2-3 helai baju baby. tgk seluar itu, ada tebby dear di buntut. piyu piyu tomel!! pandai mummy Ket pilih ;p

kemudian kami terus ke HKL melawat baby dan menipu polis bantuan dekat pintu masuk sbb waktu melawat dah abis. hahaha.

biasalah, kami kalau tak buat perkara sengal mmg tak sah kan? penipuan dah berjaya, tapi malangnya kami ke wad pesakit luar. bayangkan? sepatutnya masing-masing kena sedar, farrah tu lepas bersalin, haruslah ke WAD BERSALIN. sepatutnya lah kan?

ok kami takkan putus asa, tak kira walau apa rintangan, nak jumpa farrah jugak! *genggam penumbuk*

kemudian jalan kaki ke blok wad bersalin dengan misi menipu (lagi sekali) bahawa "kami datang dari jauh, jalan jem masuk kl".

punya lah fokus nak menipu polis bantuan kat wad bersalin, polis tu ajak bersembang pun aku diam je. "eh ic 04, orang melaka? melaka katna eh?"

aku hanya diam, fokus, tulis nama di buku pelawat laju-laju. amek pas pelawat, senyum. masuk lif terus!

tetapi, penipuan kedua tidak berjaya, bila turn Wani, dah kantoi. hahahaha. so kami kena masuk one by one jumpa farrah dan baby.

mungkin polis bantuan dari blok wad pesakit luar tadi dah 'halo-halo' kat polis bantuan blok wad bersalin mengatakan "ada 3 perempuan sudah menipu kami, harap banana not fruit two time".

mummy Wanie dan Aket.

ok mmg bijak lah kan masuk kl malam-malam new year? hajat nak new year depan tv tak tercapai sebab dah nak kul 11 malam. lagipun apasal aku macam lapar lagi? so kami makan malam terakhir 2010 di hr steakhouse di kampung baru. makan cikencok utk kali kedua.

punya sibuk makan-makan, langsung tak sedar diri untuk countdown 10-9-8-7-6-5-4-3-2....happy new yeaaaaaahhh! punyalah takde perasaan nak sambut jadahnya? ;p

itupun sedar sbb dengar bunyik bunga api! wah tu bunga api! kat klcc! wah kat sebelah klcc pun ade! wah dalam tv pon ada! hah ko kelam kabut nak tgk mana satu.

view dari meja makan. no sweat! oh maksudnya tak perlu berpeluh dan bersusah payah nk tgk bunga api. dah kenyang, dan mengantuk, kul 1 balik ke sarang. tdo awal sbb esok ada misi 1 Januari ;B

oh lupa. inilah Aqif Rifqi! lahir 30.12.2010, dengan berat 3.67kg. gebu woi, geram! comel kan? yang didukung ye, bukan yang sedang dukung. kain pembalut bayi pun comel! ok dedua pun kiut, peace Nanee ;B terima kasih jadi informer aku sejak farrah admit hospital ;)

ok semoga baby Aqif cepat sembuh dari demam kuning. mummy akiss pun dah rindu, klu balik rumah nanti leh lepak sama kan? hihi.

oh ya, ucapan Tahun Baru pun tak sempat nk post. pasni k!

ok bai!

3 comments:

cikjeje said...

aku baru melwt minah ni....stress je muke dia...coz de problm tu susu kn ank dia...bress luke....sian bb haus...pape pn dnt give up fara...tu baru p'mulaan jd ibu....

akiss ferrero. said...

tu la pasal. kesian btul.
xpela, kite doa baby sehat dan ibu pon sehat ;)

farrah isnanee said...

ok...sume d arapkn jgn wiso eh...dgn adenye aunty rifqi yg somei ney bby telah d bawa pulang ke rumah pd 4 januari jam 5 ptg...

p/s : byr la gmbar cntik ney..hahahaha